X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to po prostu dziecko tak się rozpycha, rozciąga, że takie wrażenie odnosisz? No ciekawe co tam powiedzą Ci, bo widzę, że bardzo dokładnie Cię badają- bardzo dobrze ( żeby wszyscy lekarze tacy byli) Ja cały czas trzymam kciuki , myślę o Tobie i wierze, że wszystko jest i będzie dobrze. Trzymaj się dziewczyno!

Miłego dnia kobietki, i samych udanych wizyt z samymi dobrymi wiadomościami o dobrostanie i zdrowiu maluchów :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 siusiaczek jak sie patrzy, Tata pewnie dumny dlatego tak mowi ;-)
    A wierszyk z kubka przypomnial mi moja babcie ktora uczyla mnie tego wierszyka za dziecka, ja jak wszyscy goscie w chacie byli mowilam go z duma, pozniej tsnczylam krakowiaka z przytupem.

Nasza dzidka b. slabo daje o sobie znac, ale ja ze zwzgledu na kruchosc swojej szyjki to i nawet sie z tego ciesze, ale dzis w nocy jak zwykle budzac sie i przewracajac na bok mowie daj Mamusi znac ze tam jestes i benc ;-) gdyby nie szedl maz do pracy na 100% obudzony zostalbly.

Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane !
    Ag 3maj się, ściskam !!!
    Ja lecę na badania standardowe co miesięczne,już zdążyłam pawia zaliczyc i wez tu bądz na czczo...:-/
    Mam nadzieję ze wyniki się poprawiły bo już mam dosyc łykania tych tabsów :P
    Miłego dzionka wszystkim i udanych wizyt !!!!

Paula44, MartaKD lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, z wierceniem w tle...

Ale miałam popaprane sny! Pierwsze śniło mi się że mój Ł odprawił u nas w domu 18te urodziny Królowi Julianowi, bo mu było szkoda bo nie ma przyjaciół, a przyszła masa ludzi/zwierząt, pobawili się zrobili MEGA bałagan i pojechali łącznie z moim Ł na dyskotekę i byłam wściekła! A mój w ramach przeprosin kupił wózek-ALE jaki wózek! Wyglądał jak maszyna do gier z tą latającą kulką w środku (takie zazwyczaj stoją w pubach lub tych punktach z grami zręcznościowymi) pamiętam że miały takie białe, gumowe, retro kółka! ;p

Ag dobrze że jesteś pod opieką specjalistów :) Ja zauważyłam u siebie twardnienie brzucha w poszczególnych partiach, ale jak go nieco ucisnę to mi "oddaje" więc poprostu to dzidź się tak układa :)

Paula44, renia83, Ewelina88, jonka91, szpilka lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ta Karollaa wstawiła w swoim pamiętniku zdjęcia swojego synka. Ja myślałam, patrząc na USG , że nasze dzieci w brzuszkach są jeszcze malutkie a się okazuje, że już wyglądają jak normalne małe noworodki. Mam nadzieję, że jej synek przetrwa i przeżyje, że ma dużą wolę walki w sobie do życia.

Uciekam się odciąć na razie od wszystkiego.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chce kupic taki wozek http://www.smyk.com/chicco-trio-sprint-wozek-wielofunkcyjny-red-wave-2014,p1083289496,swiat-niemowlaka-p
    Ze wzgledu na swoja posture krasnalka, drugie pietro, pieska, brak mozliwosci zostawiania wozka na dole, samochod chacbak.
    Mysle ze firma, ktora od lat produkuje wozki i nie tylko ma wygodne wozki, czytalam ze sa w nim wkladki itp. Ponizej znalazlam taka opinie. http://jackiewiczowie.blogspot.com/2014/06/jaki-wozek-wybrac-chicco-trio-enjoy-fun.html
    Nie wiem jaka bedzie decyzja ostateczna po obejrzeniu go w sklepie w,rachube wchodzi jeszcze peg perego pliko 3, ktory jest juz ciezszy.
    Mysle ze spacerowke wykorzystamy poprostu dluzej nawet, bo widze ze wszyscy b. szybko pozbywaja sie pompowanych 3 w 1.

http://jackiewiczowie.blogspot.com/2014/06/jaki-wozek-wybrac-chicco-trio-enjoy-fun.html

relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pisała to walczą oboje. No i maja wsparcie calego forum. Da rade maly, trzeba tak myśleć!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Otóż zakończyłam poszukiwania wózka i mój wybór padł na... Bebetto Luca

http://www.bebetto.pl/produkt/19/luca

Wiem, że są lepsze, ale mam ograniczone finanse, a ze wszystkich wózków, które z mężem wypróbowaliśmy, ten okazał się idealny na nasze warunki..

a co wy myślicie?

Ag... Trzymaj się dzielnie!! I szybko wracaj do domku! Najważniejsze, że jest wszystko dobrze!

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Dziewczyny, ta Karollaa wstawiła w swoim pamiętniku zdjęcia swojego synka. Ja myślałam, patrząc na USG , że nasze dzieci w brzuszkach są jeszcze malutkie a się okazuje, że już wyglądają jak normalne małe noworodki. Mam nadzieję, że jej synek przetrwa i przeżyje, że ma dużą wolę walki w sobie do życia.

Uciekam się odciąć na razie od wszystkiego.
    Pamietaj ze jej synek jest o 5 tyg. Starszy od Twojego to b. duzo

relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu 3mam kciuki, aby wyniki się poprawiły...wiem coś o łykaniu tabsów i też mam dosyć.....daj znać jak będziesz coś wiedziała:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zastanawiam się ogólnie nad słusznością zamieszczania takich zdjęć na takim forum, gdzie takie maleństwo toczy walkę o życie. Ale fakt zamieściła je w swoim pamiętniku.. Bardzo mi szkoda jest tego dziecka, i jej samej przez co przechodzi.. Trzeba modlić się i wierzyć , że będzie dobrze bo nic innego nie pozostaje.

polaola- fakt racja.

Wózek taki ciekawy, ja bym bała się kupować wózka bez pompowanych kół. A co myślisz o wózkach firmy Vektor? Polski producent, moja koleżanka kupiła 3W1 za bodajże 1300 zł. ( mówi, że bardzo lekki, bo sama mieszka w bloku bez windy)

Selene wózek fajny, podoba mi się z wyglądu, a jak danymi technicznymi?

dobra uciekam do wyrka . Dzisiaj nic nie będę robiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 08:55

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen też byłam bardzo za bebetto (silvia-najnowszy model) ale widziałam bardzo dużo osób z Lucą w kolorze szarym, w smyku oglądałam go i całkiem ok, dla mnie jedynie troszkę ciężko chodził :) ah i zanim go kupicie zmierzcie bagażnik :) jak byłam na obiedzie to się przyglądałam jak chłopek się męczył z wciśnięciem stelaża i spacerówki do auta ale miał auto golfa4 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to chyba żadnego wózka nigdy nie wybiorę :( buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu jak mi się jakiś podoba, to nie ma go w sklepie stacjonarnym i wkurza mnie to, bo bym chciała najpierw sprawdzić...
    wieczne rozterki....

• Selene Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:17

Ewelina88 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne o fotelikach samochodowych
    Podzielę się ważnym faktem odnośnie fotelików które dają do wózków jako 3w1. One są tylko do 9kg i lepiej dokupić inny, nieco droższy który jest do tych 13kg. Niby różnica mała ale następny fotelik to jest już ten duży gdzie nie ma usztywnienia na główkę i np przy hamowaniu czy skręcaniu lata główka, a zdarzają się dzieci już półroczne/ponad co ważą te 9kg i nie potrafi samo dobrze utrzymać główki, więc można mu uszkodzić kręgi.

Czyli jeśli bierzemy 3w1 dostajemy fotelik z gr 0, i jeśli dzidzia nam wyrośnie z niego (a dalej lata mu główka) to niemożemy kupić fotelika z kategori I bo ta już nie ma usztywnienia na główkę..

- grupa 0 dla dzieci o wadze do 10 kg; (fot podstawowy, zazwyczaj dodany jako 3w1)
    - grupa 0+ dla dzieci o wadze do 13 kg; (fot producentów z certyfikatem Adac)
    - grupa I dla dzieci o wadze od 9 do 18 kg;
    - grupa II dla dzieci o wadze od 15 do 25 kg;

Tak wytłumaczył nam to Pan gdzie wybieraliśmy wózek, co mnie zaskoczyło odradzał kupowanie Maxi Cosi Cabrio (ale nie wchodziłam już w szczegóły).
    Mam nadzieję że w miarę zrozumiale wytłumaczyłam o co mi chodzi.
    Tak nam poradził fachowiec, ale oczywiście każdy może mieć swoje zdanie na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 09:17

Ewelina88, Maud11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ja to chyba żadnego wózka nigdy nie wybiorę :( buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu jak mi się jakiś podoba, to nie ma go w sklepie stacjonarnym i wkurza mnie to, bo bym chciała najpierw sprawdzić...
    wieczne rozterki....

Kochana wybierz modele jakie Ci się podobają i zanim pojedziesz do danego sklepu, zadzwoń i się zapytaj czy mają go na sklepie. Ja tak zrobiłam by nie jechać w ciemno ;)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update. Po paluchowym badaniu wyszło ze mam macice o cechach wzmożonego napięcia, podobno się zdarza. Mam leżeć i myśleć o domu to w pon może wyjdę.
    Szyjka trochę skrocona, ujście cale szczęście zamknięte.
    Matko ale przystojni lekarze tu są:)

renia83, Malenq, Kawa, rastafanka, Ewelina88, MonikaDM, marrtka, jonka91, MartaKD, Agus89, Agula92, szpilka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag dobra jesteś ;)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłąm wózek używany i jestem mega zadowolona:) zastanawiam sie dlaczego wiekszośći zależy na nowym wózku... jest tyle wózków w idealnym stanie za grosze, ja kupilam wozek za 500zl a ten sam nowy jest za ok 1300-1600zl

renia83, ania_29, jonka91, lwuska55592 lubią tę wiadomość

dqpranli4dnq2fwj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loki-koki wrote:
    A ja kupiłąm wózek używany i jestem mega zadowolona:) zastanawiam sie dlaczego wiekszośći zależy na nowym wózku... jest tyle wózków w idealnym stanie za grosze, ja kupilam wozek za 500zl a ten sam nowy jest za ok 1300-1600zl

Jak ktoś ma pieniądze to po co miałoby się kupować używany :) wydałam 2tyś ale uważam że skoro ma być na dłużej to czemu nie? To pierwsza dzidzia-chcę dla niej wszstkiego co najlepsze, później wózek zostanie na kolejną. :)
    Oczywiście nie odbierz mnie źle, nie uważam że używane jest gorsze, każdy ma określony fundusz :)

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ