X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to po prostu dziecko tak się rozpycha, rozciąga, że takie wrażenie odnosisz? No ciekawe co tam powiedzą Ci, bo widzę, że bardzo dokładnie Cię badają- bardzo dobrze ( żeby wszyscy lekarze tacy byli) Ja cały czas trzymam kciuki , myślę o Tobie i wierze, że wszystko jest i będzie dobrze. Trzymaj się dziewczyno!

Miłego dnia kobietki, i samych udanych wizyt z samymi dobrymi wiadomościami o dobrostanie i zdrowiu maluchów :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 siusiaczek jak sie patrzy, Tata pewnie dumny dlatego tak mowi ;-)
    A wierszyk z kubka przypomnial mi moja babcie ktora uczyla mnie tego wierszyka za dziecka, ja jak wszyscy goscie w chacie byli mowilam go z duma, pozniej tsnczylam krakowiaka z przytupem.

Nasza dzidka b. slabo daje o sobie znac, ale ja ze zwzgledu na kruchosc swojej szyjki to i nawet sie z tego ciesze, ale dzis w nocy jak zwykle budzac sie i przewracajac na bok mowie daj Mamusi znac ze tam jestes i benc ;-) gdyby nie szedl maz do pracy na 100% obudzony zostalbly.

Paula44, Ewelina88 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane !
    Ag 3maj się, ściskam !!!
    Ja lecę na badania standardowe co miesięczne,już zdążyłam pawia zaliczyc i wez tu bądz na czczo...:-/
    Mam nadzieję ze wyniki się poprawiły bo już mam dosyc łykania tych tabsów :P
    Miłego dzionka wszystkim i udanych wizyt !!!!

Paula44, MartaKD lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, z wierceniem w tle...

Ale miałam popaprane sny! Pierwsze śniło mi się że mój Ł odprawił u nas w domu 18te urodziny Królowi Julianowi, bo mu było szkoda bo nie ma przyjaciół, a przyszła masa ludzi/zwierząt, pobawili się zrobili MEGA bałagan i pojechali łącznie z moim Ł na dyskotekę i byłam wściekła! A mój w ramach przeprosin kupił wózek-ALE jaki wózek! Wyglądał jak maszyna do gier z tą latającą kulką w środku (takie zazwyczaj stoją w pubach lub tych punktach z grami zręcznościowymi) pamiętam że miały takie białe, gumowe, retro kółka! ;p

Ag dobrze że jesteś pod opieką specjalistów :) Ja zauważyłam u siebie twardnienie brzucha w poszczególnych partiach, ale jak go nieco ucisnę to mi "oddaje" więc poprostu to dzidź się tak układa :)

Paula44, renia83, Ewelina88, jonka91, szpilka lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ta Karollaa wstawiła w swoim pamiętniku zdjęcia swojego synka. Ja myślałam, patrząc na USG , że nasze dzieci w brzuszkach są jeszcze malutkie a się okazuje, że już wyglądają jak normalne małe noworodki. Mam nadzieję, że jej synek przetrwa i przeżyje, że ma dużą wolę walki w sobie do życia.

Uciekam się odciąć na razie od wszystkiego.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chce kupic taki wozek http://www.smyk.com/chicco-trio-sprint-wozek-wielofunkcyjny-red-wave-2014,p1083289496,swiat-niemowlaka-p
    Ze wzgledu na swoja posture krasnalka, drugie pietro, pieska, brak mozliwosci zostawiania wozka na dole, samochod chacbak.
    Mysle ze firma, ktora od lat produkuje wozki i nie tylko ma wygodne wozki, czytalam ze sa w nim wkladki itp. Ponizej znalazlam taka opinie. http://jackiewiczowie.blogspot.com/2014/06/jaki-wozek-wybrac-chicco-trio-enjoy-fun.html
    Nie wiem jaka bedzie decyzja ostateczna po obejrzeniu go w sklepie w,rachube wchodzi jeszcze peg perego pliko 3, ktory jest juz ciezszy.
    Mysle ze spacerowke wykorzystamy poprostu dluzej nawet, bo widze ze wszyscy b. szybko pozbywaja sie pompowanych 3 w 1.

http://jackiewiczowie.blogspot.com/2014/06/jaki-wozek-wybrac-chicco-trio-enjoy-fun.html

relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pisała to walczą oboje. No i maja wsparcie calego forum. Da rade maly, trzeba tak myśleć!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Otóż zakończyłam poszukiwania wózka i mój wybór padł na... Bebetto Luca

http://www.bebetto.pl/produkt/19/luca

Wiem, że są lepsze, ale mam ograniczone finanse, a ze wszystkich wózków, które z mężem wypróbowaliśmy, ten okazał się idealny na nasze warunki..

a co wy myślicie?

Ag... Trzymaj się dzielnie!! I szybko wracaj do domku! Najważniejsze, że jest wszystko dobrze!

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Dziewczyny, ta Karollaa wstawiła w swoim pamiętniku zdjęcia swojego synka. Ja myślałam, patrząc na USG , że nasze dzieci w brzuszkach są jeszcze malutkie a się okazuje, że już wyglądają jak normalne małe noworodki. Mam nadzieję, że jej synek przetrwa i przeżyje, że ma dużą wolę walki w sobie do życia.

Uciekam się odciąć na razie od wszystkiego.
    Pamietaj ze jej synek jest o 5 tyg. Starszy od Twojego to b. duzo

relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu 3mam kciuki, aby wyniki się poprawiły...wiem coś o łykaniu tabsów i też mam dosyć.....daj znać jak będziesz coś wiedziała:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zastanawiam się ogólnie nad słusznością zamieszczania takich zdjęć na takim forum, gdzie takie maleństwo toczy walkę o życie. Ale fakt zamieściła je w swoim pamiętniku.. Bardzo mi szkoda jest tego dziecka, i jej samej przez co przechodzi.. Trzeba modlić się i wierzyć , że będzie dobrze bo nic innego nie pozostaje.

polaola- fakt racja.

Wózek taki ciekawy, ja bym bała się kupować wózka bez pompowanych kół. A co myślisz o wózkach firmy Vektor? Polski producent, moja koleżanka kupiła 3W1 za bodajże 1300 zł. ( mówi, że bardzo lekki, bo sama mieszka w bloku bez windy)

Selene wózek fajny, podoba mi się z wyglądu, a jak danymi technicznymi?

dobra uciekam do wyrka . Dzisiaj nic nie będę robiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 08:55

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen też byłam bardzo za bebetto (silvia-najnowszy model) ale widziałam bardzo dużo osób z Lucą w kolorze szarym, w smyku oglądałam go i całkiem ok, dla mnie jedynie troszkę ciężko chodził :) ah i zanim go kupicie zmierzcie bagażnik :) jak byłam na obiedzie to się przyglądałam jak chłopek się męczył z wciśnięciem stelaża i spacerówki do auta ale miał auto golfa4 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to chyba żadnego wózka nigdy nie wybiorę :( buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu jak mi się jakiś podoba, to nie ma go w sklepie stacjonarnym i wkurza mnie to, bo bym chciała najpierw sprawdzić...
    wieczne rozterki....

• Selene Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:17

Ewelina88 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne o fotelikach samochodowych
    Podzielę się ważnym faktem odnośnie fotelików które dają do wózków jako 3w1. One są tylko do 9kg i lepiej dokupić inny, nieco droższy który jest do tych 13kg. Niby różnica mała ale następny fotelik to jest już ten duży gdzie nie ma usztywnienia na główkę i np przy hamowaniu czy skręcaniu lata główka, a zdarzają się dzieci już półroczne/ponad co ważą te 9kg i nie potrafi samo dobrze utrzymać główki, więc można mu uszkodzić kręgi.

Czyli jeśli bierzemy 3w1 dostajemy fotelik z gr 0, i jeśli dzidzia nam wyrośnie z niego (a dalej lata mu główka) to niemożemy kupić fotelika z kategori I bo ta już nie ma usztywnienia na główkę..

- grupa 0 dla dzieci o wadze do 10 kg; (fot podstawowy, zazwyczaj dodany jako 3w1)
    - grupa 0+ dla dzieci o wadze do 13 kg; (fot producentów z certyfikatem Adac)
    - grupa I dla dzieci o wadze od 9 do 18 kg;
    - grupa II dla dzieci o wadze od 15 do 25 kg;

Tak wytłumaczył nam to Pan gdzie wybieraliśmy wózek, co mnie zaskoczyło odradzał kupowanie Maxi Cosi Cabrio (ale nie wchodziłam już w szczegóły).
    Mam nadzieję że w miarę zrozumiale wytłumaczyłam o co mi chodzi.
    Tak nam poradził fachowiec, ale oczywiście każdy może mieć swoje zdanie na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 09:17

Ewelina88, Maud11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ja to chyba żadnego wózka nigdy nie wybiorę :( buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu jak mi się jakiś podoba, to nie ma go w sklepie stacjonarnym i wkurza mnie to, bo bym chciała najpierw sprawdzić...
    wieczne rozterki....

Kochana wybierz modele jakie Ci się podobają i zanim pojedziesz do danego sklepu, zadzwoń i się zapytaj czy mają go na sklepie. Ja tak zrobiłam by nie jechać w ciemno ;)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update. Po paluchowym badaniu wyszło ze mam macice o cechach wzmożonego napięcia, podobno się zdarza. Mam leżeć i myśleć o domu to w pon może wyjdę.
    Szyjka trochę skrocona, ujście cale szczęście zamknięte.
    Matko ale przystojni lekarze tu są:)

renia83, Malenq, Kawa, rastafanka, Ewelina88, MonikaDM, marrtka, jonka91, MartaKD, Agus89, Agula92, szpilka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag dobra jesteś ;)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłąm wózek używany i jestem mega zadowolona:) zastanawiam sie dlaczego wiekszośći zależy na nowym wózku... jest tyle wózków w idealnym stanie za grosze, ja kupilam wozek za 500zl a ten sam nowy jest za ok 1300-1600zl

renia83, ania_29, jonka91, lwuska55592 lubią tę wiadomość

dqpranli4dnq2fwj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loki-koki wrote:
    A ja kupiłąm wózek używany i jestem mega zadowolona:) zastanawiam sie dlaczego wiekszośći zależy na nowym wózku... jest tyle wózków w idealnym stanie za grosze, ja kupilam wozek za 500zl a ten sam nowy jest za ok 1300-1600zl

Jak ktoś ma pieniądze to po co miałoby się kupować używany :) wydałam 2tyś ale uważam że skoro ma być na dłużej to czemu nie? To pierwsza dzidzia-chcę dla niej wszstkiego co najlepsze, później wózek zostanie na kolejną. :)
    Oczywiście nie odbierz mnie źle, nie uważam że używane jest gorsze, każdy ma określony fundusz :)

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ