X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, łączę się z Tobą w szpitalnej nudzie ;) Mam nadzieję, że wszystko posprawdzają, obstawią Cię lekami w razie czego i szybko wypuszczą. Mi wczoraj zrobili nadzieję, że dzisiaj wyjdę, ale dzisiaj coś mówią o poniedziałku i kolejnej kontroli jeszcze. Chcą się upewnić na 100%, że nic się nie stanie po zabiegu. Jestem tu już 9 dzień i przyznam, że trochę mi się nudzi. Przynajmniej uwolniono mnie od kroplówki, która trwała... 30 godzin.
    Ja też leżę na ginekologii, bo na patologię ciąży przyjmują od 26 tyg, bo dopiero takie dzieci mają możliwość uratować. Ale widzę, że starają się łączyć w pokojach osoby w podobnym wieku. Przez chwilę leżałam z dziewczyną po cesarce, która tak strasznie chrapała przez całą noc, że w ogóle nie wyspałam się po zabiegu. A ona potem mówiła, jak to się dobrze wyspała ;)

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa to nie chodzi o kase, czy kogos stac czy nie, zastanawia mnie to ze wiekszosc przyszlych mam "fiksują" z tym zeby kupic wszystko co najlepsze dla dziecka.

zielarka lubi tę wiadomość

dqpranli4dnq2fwj.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np chciałam używany fotelik/ nosidlo bo to na chwilkę ale pozniej stwierdzilam ze nie mam pewności czy nie byl np uszkodzony w wypadku i jednak kupie nowy.
    Co do wózka ja chciałam nowy, ale racja jest sporo używanych za grosze i czasem można mieć super wózek za pol ceny.ja ogólnie nie mam talentu do szukania używanych rzeczy wiec u mnie to poprostu udreka by była. Ale jeśli ktoś lubi to jak najbardziej ok, to często nie jest kwestia kasy a nawet bardziej zdrowego rozsądku w gospodarowaniu budżetem.
    A.loth leż ile każą i wypoczywaj.

Kawa, Ewelina88, marrtka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loki-koki wrote:
    Kawa to nie chodzi o kase, czy kogos stac czy nie, zastanawia mnie to ze wiekszosc przyszlych mam "fiksują" z tym zeby kupic wszystko co najlepsze dla dziecka.

Jakie fiksują? Jeśli chcą to niech sobie kupują nowe czy używane wszystko w granicach rozsądku. To jak ze samochodem-mam ze salonu ale wiem że używany mogę kupić taniej i w świetnym stanie- JAK kto woli. Kupiłam wózek nowy bo pojeżdże nim długo i będzie dla kolejnego malucha. Ale kołyskę np kupiłam używaną bo i tak posłuży tylko do 4-6miesięcy więc po co nową brać. - wybór z rozsądku.

Ag..., Malenq, Ewelina88, Maud11, MonikaDM, jonka91 lubią tę wiadomość

• loki-koki Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... masz racje, chcialam tylko zwrócić uwagę tym co się jeszcze zastanawiają nad wozkiem, ze warto popytac znajmomych, nawet nie szukac na aukcjach bo moze sie okazac ze jest mozliwosc zakupienia fajnego dobrego wozka i jednoczenie zobaczenia go na zywo, wtedy nie ma mozliwosci ze kupi sie jakis wadliwy czy uszkodzony. Akurat w moim przypadku dostalam od dziadkow dzidzi na wozek 2 tys a mimo to kupilam uzywany bo nie lubie marnowac pieniedzy

dqpranli4dnq2fwj.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa to nie bylo do Ciebie, ze kupilas nowy to jestes fe:) ale naprawdę znam osoby ktorym sie nie przelewa a mimo to kupują same nowe rzeczy dla dzidzi bo cos im w glowie sie poprzewracało na wiesc ze dzidzi bedzie. Jak dla mnie to kazdy sam sobie zdecyduje

dqpranli4dnq2fwj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę TYLKO nowy:) a dlaczego???? bo 6lat cholera przyszło mi wydawać na lekarzy, diagnozy, leki i badania....a teraz gdy moja córcia jest w brzuszku i daje mi kuksańce co chwilę to wiem, że nie będzie to marnowanie pieniędzy...
    też dostałam na wózek i postaram się wydać co do grosza....
    nie mam w posiadaniu "kupy kasy", mam używane auto, mieszkam w starym drewnianym domku, żyję sobie ot tak....
    chyba za długo czekałam na dziecko, dlatego wiem, że "rzuciło" mi się na mózg, jeżeli chodzi o rzeczy dla małej hehehehehe

Ag..., Kawa, Paula44, Ewelina88, Maud11, MonikaDM, marrtka, jonka91, MartaKD, Agus89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma 3 szafy sukienek i żakietów o wartości pewnie równej moim Kozakom ale wg mnie tylko jej pogratulować ze potrafi znaleźć, przerobić, ze jej się chce i ma talent:)
    haha i żeby nie było nie mam butów ze skory krokodyla:P
    z wozkami jak z kiecka ślubna, jeden musi kupić nowy żeby inny kupił taniej przez co ten 1 też trochę jeszcze na koniec zyskuje i obaj są finalnie zadowoleni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 10:43

Malenq, Kawa, Ewelina88, MonikaDM, jonka91, MartaKD lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dam mojej dzidzi to co najlepsze....MIŁOŚĆ:)

Malenq, jonka91, lwuska55592, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqpranli4dnq2fwj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loki każdy ma jakieś swoje upodobania, teraz rozumię co chciałaś powiedzieć- trzeba było tak od razu :) Znam taką parę, gdzie pracuje tylko chłopak, wzięli mieszkanie w kredyt, samochód w kredyt, wózek za 2tyś, żona ubiera małą tylko w smyku a nie ma jeszcze pół roku, z niektórych rzeczy wyrosła i zostały tylko metki nieodczepione bo ich nie ubrała..

Dzieci z ubranek szybko wyrastają, wiadomo muszą mieć ze 3-4 komplety ładniejszych ubranek na gości, ale tak po domu to można je ubrać w ciuszki z lumpka gdzie można trafić na perełki z metkami za grosze, niezniszczone bo przecież takie dziecko tylko leży.

Myślę że jeśli kogoś nie do końca stać to kwestia próby dorównania komuś w otoczeniu a nie zdrowego rozsądku.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzz zastaw się a postaw się... Takie to popularne w naszym kraju.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to będzie moje pierwsze dziecko i mam 34 lata, kiedys nie chcialam dzieci wogole a wynikalo to z obawy ze bede jedna z tych zafiksowanych mamusiek, dlatego teraz staram sie zrobic wszystko żeby taką nie być. Wiem jedno dla dziecka najwazniejsze jest to uczucie jakie moga mu dac rodzice a nie rzeczy, a najlepsze sa te mamy co pierwsze co leca do sklepu i kupuja urocze slodkie ubranka jakby niedlugo w domku miala sie pojawic lalka do zabawy

dqpranli4dnq2fwj.png
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moze ktoras mamusia bedzie zainteresowana ;)

http://allegro.pl/ponad-200-sztuk-dla-dziewczynki-0-6-miesiecy-i4577456160.html

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalenQ u mnie podobnie też długo się staraliśmy. Swoją drogą... wspomniałaś o starym drewnianym domu... ja zawsze marzyłam o takim starym prostokątnym jak kiedyś były, z gankiem oszklonym lub z witrażami...Mmm rozmarzyłam się :)

Malenq, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• loki-koki Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, wlasnie o to mi chodzilo tez

dqpranli4dnq2fwj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loki....jeżeli odebrałaś mój wpis "jako zastaw się a postaw się" to źle...
    kupuję używane ciuszki, najlepiej czuję się na bazarach, mój domek i rzeczy w nim to zlepki z lat '50 +, ale są pewne rzeczy, które chcę nowe - tak jak wózek, fotelik, łóżeczko (które dostaliśmy), ale już spacerówkę mam po siostrzeńcu, huśtwakę również, krzesełko do karmienia także używane....

Kawa ano tak, mój jest z gankiem, skrzypiącą podłogą (wszak tylko w jednym pokoju, ale zostawiliśmy oryginał), z układem pomieszczeń tak jak zbudowano ten domek 1949) heheheheheh i z widokiem na ogródek, malwy, słoneczniki.....

A co do MIŁOŚCI - to chyba tutaj na BELLY, nie można wskazać kobiety która już teraz nie kocha z całych sił swojego maleństwa...bo wszystkie kruszynki są bardzo, bardzo mocno wywalczone....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 10:55

Kawa, renia83, marrtka, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loki-koki wrote:
    A ja kupiłąm wózek używany i jestem mega zadowolona:) zastanawiam sie dlaczego wiekszośći zależy na nowym wózku... jest tyle wózków w idealnym stanie za grosze, ja kupilam wozek za 500zl a ten sam nowy jest za ok 1300-1600zl
    Ja właśnie założyłam sobie, że wydam do 500zł na wózek, bo i tak za max. 1,5 roku będzie się go zmieniać na spacerówkę :)

Mój maluch dał rano niezły popis. Dotychczas mocniejsze ruchy, bliżej powłok brzusznych, było widać poprzez niewielkie, miejscowe wybrzuszenia, a dzisiaj falowało mi pół brzucha i to bardzo solidnie :D

Malenq, Agus89 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w 19 tyg, czuje ruchy ale brzuch jeszcze mi nie faluje, mąż nie moze sie doczekac kiedy on poczuje ruchy

polaola lubi tę wiadomość

dqpranli4dnq2fwj.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Ja właśnie założyłam sobie, że wydam do 500zł na wózek, bo i tak za max. 1,5 roku będzie się go zmieniać na spacerówkę :)"

Jak juz kupowac nowy to moim zdaniem odrazu 3 w 1, moja siostra taki kupila tez nowy i jest zdowolona

dqpranli4dnq2fwj.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze nie powinnysmy oceniac ze nowe to marnotrawienie pieniedzy, kazda ma z nas pewnie inny status materialny. Dla jednych wozek musi byc nowy dla drugich uzywany ale np. firmowy bo to sie tylko liczy.
    Dla jednej z nas wydanie 2 tys. Na wozek to,gruba przesada a dla innych 4 tys. Warto wydac bo inaczej odczuwaja swoje pieniadze.
    To ze rynek jest przepelniony gadzetami to druga sprawa, np. wczoraj na bazarku widzialam jak mama miesiecznego dzidziusia sprzedaje chuste, pomuslalam ale nanosila,sie bobasa, jednak czasami trzeba sprobowac a ze nie zawsze to udany i potrzebny zakup to kolejna historia.

Nie mamy dzieci. Mamy mopsa na ktorego punkcie zwariowalismy to nasza coreczka ;-) i wiecie ile gadzetow,jej kupilam a potem sprzedalam na olx, mowie sobie ze z,dzieckiem bedzie inaczj, guzik prawda tez dlugo czekalismy, stracilosmy synka i jednego,aniolka w,8 tyg. Pewnie bede musiala zagryzc zeby by nie popasc w pulapke sklepowa.
    Natomiast kredytom na wesele, wakacje, czy wyprawke mowie stanowcze NIE.

Malenq, Malenq, Kawa, Ewelina88, jonka91, Agus89, szpilka, M4DZI4, neharika lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ