WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:48

• anka8820 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    no i jak po tej glukozie? jak wrażenia? Jedne dziewczyny mówią, że to coś okropnego, inne że da się przeżyć.. Jak to wygląda w praktyce? Chodzi mi również o cały proces tego badania.
    najpierw badanie na czczo a potem wypiłam glukoze i po 2 godz znowu badanie krwi. dla mnie okropieństwo bo ja nic nie słodze

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Agus89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, z racji tego, że mój tydzień macie już za sobą.. mam do Was pytanko.

Czy w 18-19 tygodniu miewałyście takie dni, że Wasz maluch nie dawał znaku życia? Bo mnie własnie coś takiego spotkało. Młoda była aktywna jakiś tydzień w miarę regularnie (rano, czasem w ciągu dnia, wieczorem) a teraz od przedwczoraj cisza. Czy jest to możliwe, że odwróciła się w taki sposób, że nic nie czuję, a przynajmniej wydaje mi się, że nie czuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 20:21

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Hej dziewczyny, z racji tego, że mój tydzień macie już za sobą.. mam do Was pytanko.

Czy w 18-19 tygodniu miewałyście takie dni, że Wasz maluch nie dawał znaku życia? Bo mnie własnie coś takiego spotkało. Młoda była aktywna jakiś tydzień w miarę regularnie (rano, czasem w ciągu dnia, wieczorem) a teraz od przedwczoraj cisza. Czy jest to możliwe, że odwróciła się w taki sposób, że nic nie czuję, a przynajmniej wydaje mi się, że nie czuje?
    Ja miałam takie dni jeszczed z tydzień temu, cały dzień cisza, nie masz się co marwtić, maluch ma sporo miejsca i dopiero rośnie.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,
    Dziś się mało odzywam ale leżę i czytam :) Fajną mam książkę i nie mogę się oderwać/

Gratuluję wizyt i zdrowiutkich Maleństw :)

A co do ruchów... u mnie już prawie 26 tydzień a też jeszcze bywa tak że przez spory czas się nie odzywa. A dziś kopie prawie bez przerw hehe :) A tylko Tatuś położy mu rękę to cisza :)

zielarka lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nie wiem o co cho z tą ręką, z pierwszą córką tez tak było, jak ja trzymałam brzuch mała ćwiczyła boks, a jeśli rękę położył ktokolwiek inny zaczynał się nasłuch :D

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja byłam cały dzień zajęta. Byłam w pracy, później odebrałam Synka ze szkoły, lekcje, obiad, odwiozłam go do babci i pojechalam do Lublina bo jutro rano o 8 na glukozę i badanie szyjki i pesser?

Gratuluje udanych wizyt i wszystkiego najlepszego dla Selene i Eweliny z okazji rocznicy.

A Renia to przegięła z jabłecznikiem. Wiesz co nam zrobiłaś?

Mama kupił mi getry ciążowe i jak je zmierzyłam to czuje się taka gruba. Chociaż w tym tygodniu chyba nie przytyłam, ale ręce i uda sa juz takie pulchne. Normalnie pączuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 20:44

renia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie dziewczyny za odzew, będę czekać z niecierpliwością, aż Młoda w koncu sie odezwie, bo chyba osiwieje!

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też tak macie że dzidziole nie lubią się kąpać u mnie przed kąpielą gimnastyka a jak tylko weszłam pod prysznic cisza. Właśnie usiadłam wykąpana i znowu czuję ruchy.

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak nie mam ostatnio skopała mnie pod prysznicem tak że musiałam uklęknąć... :) Kurczę a ja od paru godzin segreguje ubranka i chowam do szafy...

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, mam pytanko do tych z Was u których zdiagnozowano problem z szyjką - skracanie/rozwieranie - czy to daje jakies objawy?
    od ~2 dni mam jakieś dziwne uczucie, naprawde trudne do opisania, ale gdzieś w okolicy szyjki (chociaż głowy nie dam że to jest to miejsce dokładnie), nie jest to ból, ale "coś"
    każda poprzednia wizyta pokazywała że szyjka jest super, na bliźniaki nawet, jak to stwierdził mój gin(chodzę do dwóch, ten drugi też niczego niepokojącego nie zauważył)
    czy to możliwe zeby cos sie z nia nagle zaczelo dziac - a raczej - czy ona moze sie szybko skrocic? wizyte mam dopiero 30.09, pobieglabym wczesniej dla swietego spokoju, ale do konca tygodnia jestem poza miejscem zamieszkania.
    macie jakies takie dziwne odczucia u siebie?
    jestem za moment w 23 tc.
    teraz zamiast cieszyc sie dlugo wyczekiwanym pobytem nad morzem to sobie wkręcam nowy kłopocik, ehh

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ze czasem wpadne:) po wizycie u mnie OK. Lekarz powiedzialze jesli szyjka befzie ponizej 30mm to zaklada pessar, miala 32 wiec kontrola za 2 tyg a teraz dalej taki tryb jak ostatnio czyli lozko i domowe spacery i zero stresu.
    Maz zachwycony nowym lekarzem, byłam ostatnia pacjentka inpo wizycie 30min rozmawiali o nowoczesnej robotyce w technikach operacyjnych:)

szpilka, Agus89, jonka91, Ewelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv jesli jesteś w ciazy bliźniaczej pamiętaj ze na taka ciaze patrzy sie inaczej ,ja na Twoim miejscu z każda pierdoła lecialabym , z blizniakami tak jest ze zmienia sie z dnia na dzien , lepiej dmuchać na zimne , wiem co mowię :)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Tymi - nie, oczekuję tylko córeczki :) to lekarz tak określił szyjkę - że niby taka dlugaśna, stad teraz by mnie zdziwiło ze nagle robi sie problem - no ale to moja pierwsza ciaza wiec nie mam pojecia czy to mozliwe, no i czy są ew. jakieś objawy takich problemów - Dziewczęta? :)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv ciesz sie odpoczynkiem nad morzem i piękną pogodę. Jak cos będzie z szyjką to zauważysz klocie i twardnienie na dole brzucha. Wszystkie akcje niebezpieczne mają objawy okresu. Trzymaj sie i myśl o odpoczynku. Jesteś w takim stanie ze dużo sie zmienia z Twoim brzuchem i to czujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 22:43

Viv78 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag to gdzie będziesz rodzić?

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Wiki, zawsze na jakiś czas przed wizytą muszę sobie coś wymyślić, no ale tak już ma większość z nas, zdaje się.
    pozdrowienia dla Was wszystkich z Władka, zdrówka dla naszych Maleństw.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:44

Viv78 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ