*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tą no-spą to też mi gin odradzał, zapisał, ale tylko w razie W na noc jesli cała dawka leków nie będzie skuteczna.
A na wczorajszej wizycie podczas usg gin zadał mi zagadkę, pokazał przekrój brzuszka małej na usg i powiedział: jeżeli tu jest kręgosłup a tu brzuszek, a na tym etapie aorta jest po lewej stronie ciała, to z której strony patrzymy teraz na malucha, od strony główki czy pupki?chwile popatrzyłam a że wskazana aorta była po prawej stronie to powiedziałam , że patrzymy od strony pupki a gin się ucieszył i powiedział, że to jest pytanie na egzaminie z medycyny i prawie żadna pacjentka nie umiała odpowiedzieć
a i nieraz lekarze na szkoleniach mają problemy z widzeniem przestrzennym.
jonka91, renia83, Paula44, MonikaDM, marrtka, szpilka, Agus89 lubią tę wiadomość
-
Tymi wrote:Dzien dobry dziewczęta
powodzenia dzis na wizytach
)) ja leniuchuje jeszcze pod kołderka
mam pytanko czy któraś z Was miała juz na usg mierzony róg tylny w mózgu ? Szukam norm dla dziewczynek i Google nie chce ze mną współpracować
Ja mam : mozgowie: rog tylny komory bocznej lewo 4,9 mmTymi lubi tę wiadomość
-
Tymi nie pamiętam takiego pomiaru.
Ja juz po zabiegu. Dostałam pesser. Wkładanie srednio miłe. Dr chyba cala dłoń tam włożyła. Teraz nic nie czuje. Szyjka miała w jednym pomiarze 22 mm a w drugim 23 mm. Cieszę się ze to nam. Będę teraz spokojniejsza.
Stosunki płciowe tylko płytkie ale generalnie można. Luteine nam wkładać palcem teraz.
Dostałam 2 nospy i leze na leżance. Mam uspokoić macice, bo w czasie badania miałam skurcz i dr musiała czeka. Za 1 min kolejne pobranie krwi.Tymi, zielarka, renia83, M4DZI4, szpilka lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Dzieki Kochane za szybka odpowiedz :d i o to mi wlasnie chodziło
Wiki moja ginekolog jak sprawdzała mi ostatnio szyjke to miałam wrażenie ze mi jej ręka gardłem wyjdzie ;p swoją droga dobrze ze masz pesar będziesz spokojniejsza :d
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Jak ja kocham ten mój brzucholek
21t5d
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1982f987e1b8.jpg
Ale razem z brzuchem rosną też piersi, wyobraźcie sobie, ze wczoraj mierzyłam stanik i był to już rozmiar 75iMasakra wychodziłam od F:/ A gdzie tam poród i karmienie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 10:44
rastafanka, Tymi, MonikaDM, Gwiazdeczka27, Kawa, jonka91, Ewelina88, M4DZI4, zielarka, isabelle, szpilka, Agus89, szczesliwa89, nix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
polaola wrote:Ktoras pytala o macierzynski: we wniosku zwracasz sie do pracod. z prosba o udzielenie urlopu macierz. 20 tyg. dodatk. url. 6 tyg. I urlopu rodzicielskiego 26 tyg. odrazu Tygodnie maja 7 dni
i liczy sie je od dnia porodu, wniosek sklada sie do 14 dni po porodzie dziecka.
Wklejam link do fajnie opisanego artykulu
http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-marcu-2014-a-f522/urlop-rodzicielski-i-urlop-macierzynski-krok-po-kroku-68741/
Dzięki wielkie, w końcu wiem o co chodzi i jak to załatwić, ciekawa jestem tylko czy pracodawca ma prawo odmówić takiego urlopu??
Mi piersi też rosną, ale to dobrze bo może dojdę nawet do C, przed ciążą miałm je wielkości mikro hehe -
Cześć dziewczynki.
Wiki jako jedyna chyba polecasz glukozę.No i mam nadzieję, że jak już jesteś po zabiegu będziesz spokojniejsza.
Dziewczyny apeluję o zdrowy rozsądek! To jest nie możliwe aby każda ze styczniówek miała problem z szyjką! Skoro lekarz mówi, że jest ok trzeba go słuchać a nie potrzebnie sobie wkręcać bo sobie w końcu wykraczecie! No!
Mnie jak cholera boli w pachwinach ale ginekolog powiedziała, że to więzadła i nie panikuję.
Miłego dnia życzę.MonikaDM, isabelle, Wiki81, Viv78 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie, trzeba słuchać lekarza. Ważne też , że szyjka jest twarda i zamknięta.
Monika tak, badanie wykonywane było przez dwóch lekarzy na dwóch różnych sprzętach. Już się uspokoiłam , dziewczyny mnie doprowadziły do porządku
No i trzeba przyznać, że lekarz powinien tą szyjkę badać co jakiś czas. A jak tego nie robił do tej pory to koniecznie prosić aby robił takie badanie kontrolne i już. Bo to w końcu nie przelewki..
Ja już chcę styczeń...
A Wam jak czas leci po przekroczeniu 50% ciąży? Ciekawa jestem czy będzie szybko leciało, czy właśnie będzie się dłużyło w związku z powiększającym się brzuchem i innymi dolegliwościami ciążowymi typu np. spuchnięte nogi...
Ja już musiałam zdjąć obrączkę, dziwnie tak heheMonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gwiazdeczka ja też już obrączki nie noszę od tyg... a nogi to też puchną o piersiach nie mówiąc mam już miseczkę D mam masakra;)
ogólnie od 3 dni czuję się taka spęczniała, ociężała dosłownie jak nie ja brak mi energii na wszystko....Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 12:21
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Nam czas mega ucieka, jeszcze nic kompletnie nie mamy kupionego i jakoś dziwnie mi się nie spieszy:p Od października myślę, że jak już będę na L4 to powoli zaczne to wszystko ogarniać...
CO do puchnięcia to ja na szczęście nie mam z tym problemu. Pojawia się on tylko i wyłącznie po długiej podróży samochodem... -
mi to nogi też nie puchną ( odpukać) ale palce czasami jak serdelki się robią .
Monika to tak ja u nas z tym pokoikiem, tez jakoś na początku listopada w planach mamy aby był już pokoik gotowyA wycieranie kurzy w nim będzie dla mnie tylko i wyłącznie przyjemnością
U Ciebie zapewne również
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:35
MonikaDM lubi tę wiadomość