*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
magdalenko nie tylko Ty masz tzw. przechlapane. Ja mam ciaze zagrozona, jedno dziecko steacilam, dwa lata czekalam na dwie kreseczki, od 6 tygodnia ciazy nie ciesze sie ciaza bo boje sie zaczac cieszyc by jej nie stracic.
Odrazu zostalam odcieta od pracy do ubieglego tyg. funkcjonowalam w domu, powoli ale funkcjonowalam, 3 razy dziennie spacerek krotki z psem, ale moglam popatrzec na ludzi, tabletek dziennie mam chyba z 15 -cie plus codziennie zastrzyk w brzuszek.
Do tego ciagle badania, obecnie same wymazy i antybiotyki.
Od niedzieli jestem u taty sytuacja b. Trudna wyprowadzilam sie 8 lat temu do tego, tato ma kobiete, zero intymnosci ale znowu mam opieke mam obiad i zrobione zakupy a i piesek wychodzi czesciej na spacerek. Wiesz ze sie ciesze ze nie jest tak zle by leze plackiem w szpitalu np ?
Takze nie moge glaskac brzuszka, isc na spacer i pochwalic sie nim.
To nic wszystko dla dzidki zrobie.
Ty takze zrob wszystko dla Waszej trojeczki, a niedlugo bedziecie sie cieszyc soba w swoim domku.y -
Wiki81 wrote:A ja mam wrażenie, że mi piersi przestały rosnąć i nie są jakieś duże. Ja mam siarę,jak dotykam, a wiem że nie można, wiec nie sprawdzam. Sama chyba nie leci.
-
Agnb6... z mojego doświadczenia też wiem,że najlepszym lekarstwem jest czas i kolejna ciąża.Polecam też rozmowy z psychologiem,ja nawet na początku tej ciąży chodziłam,później psycholog miała urlop i stwierdziłam,że już nie wracam do niej,dam radę.
Polaola...ja do 12 tygodnia bałam się kichnąća tak naprawde ogarnęłam się 1,5tyg temu po usg połowkowym.
agnb6 lubi tę wiadomość
-
magdalenka kochana! zepnij pośladki i nie poddawaj się! Selene dobrze mówi, możecie na chociaż jakiś weekend gdzieś wyjechać niedaleko i być sami we dwoje. Są hoteliki, moteliki, kwatery, agroturystyka, niech to będzie nawet przy lesie czy na polu ale będziecie mogli być chociaż ten dzień czy dwa sami we Trójkę
I wówczas w pokoju chodź w samych majtkach, głaszcz się po brzuszku, rozmawiaj z nim i pozwalaj sobie na to wszystko na co masz ochotę a nie możesz tego realizować ze względu na sytuację w jakiej się znaleźliście. Kup "szampana picolo" plastikowe kubki i wieczorkiem razem z mężem obejrzyjcie przytuleni film z popcornem na laptopie (jak nie będzie w pokoiku TV) i świętujcie możliwość korzystania z prywatności
Żebyś w przyszłości mogła wspomnieć, że fakt mieszkałaś u teściów nie było dane ci w pełni cieszyć się ciążą na swój własny sposób ALE ZA TO PAMIĘTASZ JAK SPONTANICZNIE POSTANOWIŁAŚ ZROBIĆ TO I TO I BYŁO FANTASTIKO!!!!
Ja jakiś czas temu zrobiłam z mężem wypad na weekend ,godzinka drogi od naszego miejsca zamieszkania, pokoik za 25 zł za osobę bez jakiś tam luksusów ale za to możliwość oderwania się na chwilę od codzienności była bezcenna
Czasami w takich sytuacjach zapominamy, że możemy jednak chociaż trochę powalczyć o coś dla siebie.
Jak ktoś nie może wyjść z domku to niech np. któregoś dnia zrobi jakieś zakupy dla siebie albo dla dziecka przez internet, albo np. jakiś swój dzień domowy SPA .. no mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi
Słuchajcie, czy taki bardzo intensywny śmiech, gdzie człowiek zalewa się łzami nie jest niebezpieczny w ciąży? Wiadomo śmiech to zdrowie, ale ja czasami boje się, że aż urodzę jak tak się śmieję.. coś mi się stało ostatnio i jak zaczynam się śmiać to już na całego aż ciężko mi przestać... boje się że to może wywołać skurcze, w końcu podczas takiego śmiechu strasznie napina się brzuch..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:48
-
Magdalenka nie uraziłaś mnie.
Tęsknię bardzo za mężem, bo jesteśmy w rozłące od czerwca i to normalne że za nim tęsknię. W maju wzięliśmy ślub i nawet nie mieliśmy czasu na podróż poślubną czy choćby weekend we dwoje. Pogodziłam się z naszą sytuacją. Wiadomo że jest mi ciężko. Nikt mnie nie przytula wieczorami, nie dotyka brzuszka. Mój mąż stara się z całych sił żebym nie czuła się samotna i opuszczona. Brakuje mi jego podczas wizyt u lekarza czy na zakupach. Dlatego czasem mam słabsze dni i przepłaczę pół dnia pod kołdrą. Albo żalę się Mężowi przez Skypa.
On mnie pociesza i jest lepiej. Życie nie zawsze jest takie jakbyśmy chcieli i póki co mojemu Mężowi musi wystarczyć oglądanie mojego brzuszka przez Skype.
-
polecam gorąco obejrzeć ten oto filmik, jak małe dzieci puszczają bąki- i ich reakcja, lub rodzice wydają dźwięki bączka- reakcja dzieci....
OSTRZEGAM! Trzymajcie się mocno krzeseł
http://www.youtube.com/watch?v=GO3lgO55kuY
jonka91, bluegirl89, bluegirl89, M4DZI4, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kasia86 wrote:Cześć. Co myślicie o imieniu Ksawery lub Maksymilian bądź Maksym
kochana fajne imionaale chyba najistotniejsze aby to Wam się podobało i aby dziecko w przyszłości nie miało przez imię problemów ...
Ktoś może zadać pytanie czy podoba nam się imię Gracjan - jednym się spodoba innym nie- ważne jak Wy czujecie (rodzice)
Ja osobiście miała bym gdzieś co inni sądzą na temat danego imienia...
Chociaż faktycznie są takie imiona, gdzie większość osób mogą jednak odradzać wybór takowego i warto wówczas się nad tym zastanowić...
Jak by ktoś zadał pytanie, co sądzi o nadaniu dziecku imienia NADZIEJA ( a takie istnieje) to bym odradziła... ale wybór i tak dokona rodzicWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 09:15
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
kasia86 kazde imie wybrane przez rodzicow jest piekne bo to imie jest z nich tak jak i dziecko, u nas na forum i tradycyjne imiona sa i Adela
i moja Ada.
Zobaczcie ci pasuje do nazwiska, czy dzieci beda mogly wymowic imie synka bo to tez wazne.
Co inni sadza o wybranym imieniu dla mojej corki mam gdzies i niech mi nic nie mowia bo wydrapie oczyGwiazdeczka27, renia83, Kawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No właśnie o tym mowa, nikomu nic do tego jak dziecko będzie miało na imię
Zjadłam teraz na drugie śniadanie sałatkę grecką i mogę zadowolona iść powoli sprzątać. Myślałam, że dużo pojawi się wpisów i będę miała co czytać a tutaj jakoś dzisiaj skromniutko..
Udanego dnia i gdyby ktoś miał dzisiaj wizytę to życzę powodzenia i samych dobrych wiadomości!
Tak liczyłam sobie ile jest chłopców ile dziewczynek na naszej liście styczniówek ( o ile dobrze policzyłam) wychodzi 26 dziewczynek i 25 chłopcówWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 11:14
Ewelina88, M4DZI4, Kawa, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Witajcie, ja dziś z drapaniem w gardle i lekkim (jak na razie) katarem
Isabelle, Ty pisałaś, że można chyba tantum verde i cholinex? Jak to moje zatoki, to będzie lipa
Jeśli nie masz gorączki, to ja bym nie szła, chyba że czujesz się bardzo źle i masz powyżej 37,5.
Co do imion to polecam stronę Rady Języka Polskiego. Są tam opinie o imionach, aneks do obowiązującego wykazu, zalecenia dla urzędów stanu cywilnego. Jeśli to kogoś interesuje oczywiście:) Ale to moje polonistyczne zboczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 11:11
jonka91 lubi tę wiadomość