X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/057360248cd4.jpg

Mój Gucio.

Dziwna ta pogoda. Jestem niewyspana, bo o północy mój pies postawił nas na równe nogi. Okazało się, że helikopter miał awarie chyba i szukał miejsca do ladowania. Krążył nad naszym domem i robił straszny hałas. Na szczęście wylądował - dodam, iż nie na naszym dachu. Ale potem nie mogłam już zasnąć i wierciłam się do 5.

Spokojnego dnia.

Ewelina88, polaola, lwuska55592, M4DZI4, Goosiaczek2, Kawa, jonka91, MonikaDM, Tymi, rastafanka, bluegirl89, Gwiazdeczka27, szpilka, ania_29 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Przede wszystkim agnb6 modlę się za Twojego synka i za siłę dla was! Nic więcej nie potrafię napisać.

Co do imion - przyszli rodzice chrzestni nie zareagowali pozytywnie na wybrane przez nas imię (Milenka) ale grzecznie im powiedziałam, że jak będą mieć swoje to wtedy nadadzą takie jak im się podoba i nie będą słuchać mnie czy też mojego męża w tej kwestii. I koniec tematu.:) Najważniejsze, żeby wam się podobało, no i trzeba wziąć pod uwagę też dzieciątko. Żeby się potem nie wstydziło.

M4DZI4, jonka91, MonikaDM, agnb6 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Witajcie, ja dziś z drapaniem w gardle i lekkim (jak na razie) katarem :( Isabelle, Ty pisałaś, że można chyba tantum verde i cholinex? Jak to moje zatoki, to będzie lipa :( Jeśli nie masz gorączki, to ja bym nie szła, chyba że czujesz się bardzo źle i masz powyżej 37,5.

Co do imion to polecam stronę Rady Języka Polskiego. Są tam opinie o imionach, aneks do obowiązującego wykazu, zalecenia dla urzędów stanu cywilnego. Jeśli to kogoś interesuje oczywiście:) Ale to moje polonistyczne zboczenie ;)
    poczytałam sobie właśnie:) jakie imiona ludzie dają:) oczywiście kazdego sprawa,ale jednak nie chciałabym krzywdzić dziecka az tak:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Cześć dziewczynki.
    Przede wszystkim agnb6 modlę się za Twojego synka i za siłę dla was! Nic więcej nie potrafię napisać.

Co do imion - przyszli rodzice chrzestni nie zareagowali pozytywnie na wybrane przez nas imię (Milenka) ale grzecznie im powiedziałam, że jak będą mieć swoje to wtedy nadadzą takie jak im się podoba i nie będą słuchać mnie czy też mojego męża w tej kwestii. I koniec tematu.:) Najważniejsze, żeby wam się podobało, no i trzeba wziąć pod uwagę też dzieciątko. Żeby się potem nie wstydziło.
    Akurat Milenka to bardzo ładne imię, proste nie wydziwiane. Mi osobiście bardzo się podoba. Można fajnie zdrobnić.

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słoneczka :)
    Paula44super fotka, śliczny Gucio i ma wokół siebie nawet nie jedną Maję hihi ;)
    Co do imienia to zgadzam się że każdy rodzic powienien decydowac sam jakie nadac bo i tak zawsze jest że komuś się nie będzie podobało, wszystkim nie dogodzisz ;-/
    Moi teściowie np to by chcieli coś typu Paweł, Wojciech,Jacek,Tomek ale ja szukałam czegoś nie w tym stylu wogóle więc dałam im trzy imiona z mojej listy żeby powiedzieli które najbardziej się podoba i teściowa akurat wybrała to imię co ja i tak już chyba zostanie bo mi to imię się od zawsze podobało a plus od teściowej to tylko taki dodatek hihi
    No i tym sposobem nasz synuś zostanie Ignasiem :)
    Miłego dzionka i udanych wizyt jeśli takowe są <3

Paula44, Kawa, Malenq lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Akurat Milenka to bardzo ładne imię, proste nie wydziwiane. Mi osobiście bardzo się podoba. Można fajnie zdrobnić.
    Też tak myślę np Milka, Milcia, Mila, Milusia itp. U mojej chrzestnej jest właśnie Milenka i bardzo nam się podoba. Chociaż do tej pory do brzucha mówiłam Gabrysieńka ale się już odzwyczajam.:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Witajcie, ja dziś z drapaniem w gardle i lekkim (jak na razie) katarem :( Isabelle, Ty pisałaś, że można chyba tantum verde i cholinex? Jak to moje zatoki, to będzie lipa :( Jeśli nie masz gorączki, to ja bym nie szła, chyba że czujesz się bardzo źle i masz powyżej 37,5.

Tak, ja pisałam, bo tak powiedział mi lekarz. Chociaż w aptece i tak będą kazać się skonsultować z lekarzem prowadzącym. Nawet do leków, które wcześniej były dozwolone w ciąży, typu tanuum verde czy cholinex jest na teraz ulotce zalecenie, żeby każdorazowo konsultować z lekarzem. Chyba to jakieś nowe przepisy. Ja kupiłam tantum verde, biorę 3 tabletki dziennie i ból gardła odpuszcza. Inaczej niestety z katarem, który robi się coraz bardziej uporczywy.

Ja nie mam wcale gorączki, więc może nie będę się wyrywać, zwłaszcza, że może mi ciśnienie wzrosnąć, jak nie dostanę numerka do lekarza a grupa starszych pań okupujących poczekalnię nie będzie chciała mnie przepuścić w kolejce.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy moze ktoras z Was wpisac na liste styczniowek w poz. 83 dziewczynka Ada i wyczyscic pole z badaniami?
    Dziękuję.
    Mam android i nie moge sobie z lista poradzic. ;-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a czy któraś z Was chodzi lub planuje chodzić na jogę, jogę dla kobiet w ciąży? Mam kartę multisport, ale w ciąży nie korzystałam z siłowni, chociaż chętnie pojeździłabym sobie na rowerku, w zimie planowałam chodzić po bieżni. Nie wiem, czy będę mieć siłę, a za kartę płacę co miesiąc. Jak u Was z aktywnością?

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Dziewczyny czy moze ktoras z Was wpisac na liste styczniowek w poz. 83 dziewczynka Ada i wyczyscic pole z badaniami?
    Dziękuję.
    Mam android i nie moge sobie z lista poradzic. ;-)

Polaola a co się stało z Mają, Antosią i Paulinką? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Paulina to taki ładne imię ;) Hihi

polaola lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała zajęcia gimnastyczne dla kobiet w ciąży w ramach mojej szkoły rodzenia. Jestem raczej z tych leniwych, więc jak dla mnie to będzie i tak duży wyczyn :) Podobno w ciąży bardzo polecane jest pływanie w basenie, ale takim z wodą ozonowaną (nie chlorowaną).

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nix Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin na początku zabroniła sportu bo lozysko za nisko, wiec Ci nie pomogę

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja będę miała zajęcia gimnastyczne dla kobiet w ciąży w ramach mojej szkoły rodzenia. Jestem raczej z tych leniwych, więc jak dla mnie to będzie i tak duży wyczyn :) Podobno w ciąży bardzo polecane jest pływanie w basenie, ale takim z wodą ozonowaną (nie chlorowaną).

Isabelle, ja wczoraj byłam pierwszy raz na Aqua Jodze dla kobiet w ciąży :)
    Zajęcia ruszały dopiero po wakacjach i było nas całe 2 ciężarne kobity...
    Nie wiem jaka woda tam jest, ale jest to w basenie rekreacyjnym, w którym kąpią się dzieci i są też zajęcia z bobasami więc mam nadzieję że ok.

A mam pytanie - bo boję się żeby nie złapać jakiejś infekcji - czy są jakieś profilaktyczne probiotyki albo coś co można brać "na zaś" ???

• isabelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Isabelle, ja wczoraj byłam pierwszy raz na Aqua Jodze dla kobiet w ciąży :)
    Zajęcia ruszały dopiero po wakacjach i było nas całe 2 ciężarne kobity...
    Nie wiem jaka woda tam jest, ale jest to w basenie rekreacyjnym, w którym kąpią się dzieci i są też zajęcia z bobasami więc mam nadzieję że ok.
    ?

Uwielbiam te mniejsze baseny rekreacyjne z ciepłą wodą przeznaczone dla dzieci. Jestem ciepłolubna i do basenu pływackiego ciężko mnie zaciągnąć, zwłaszcza w ciąży :) A to, jaka jest woda czuć na skórze. Chlorowana jest głównie w basenach pływackich starego typu. W aquaparkach raczej ozonowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:49

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Uwielbiam te mniejsze baseny rekreacyjne z ciepłą wodą przeznaczone dla dzieci. Jestem ciepłolubna i do basenu pływackiego ciężko mnie zaciągnąć, zwłaszcza w ciąży :)

Isabelle, no jakbym siebie wczoraj słyszała jak rozmawiałam z mężem :D
    Mówię mu że no kurde nie chce mi się iść, bo jak to będzie w tym szkoleniowym to zimna woda.. a ja tak nie lubię wchodzić do takiej... a później z niej wychodzić.. blee... ja to bym chciała w tym z ciepłą...
    Zmusiłam się i poszłam i się okazało że to w tym dla dzieci takim cieplusim :D :D pełnia szczęścia :D

isabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZi4 Ignacy to piekne imie, meskie imiona u nas byly Karol na co w razie czego maz przystal i Ignacy, Gustaw nie przekonalam go. Ignacy to moj dziadek i babcia Adela a ze spodziewamy sie dziewczynki to imie po pra babci dostanie :)

M4DZI4, polaola lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Kochane, a czy któraś z Was chodzi lub planuje chodzić na jogę, jogę dla kobiet w ciąży? Mam kartę multisport, ale w ciąży nie korzystałam z siłowni, chociaż chętnie pojeździłabym sobie na rowerku, w zimie planowałam chodzić po bieżni. Nie wiem, czy będę mieć siłę, a za kartę płacę co miesiąc. Jak u Was z aktywnością?
    Ja z lutówek co prawda, ale czasem Was podczytuję, bo termin mam na początek lutego ;)
    Ja chodzę na jogę dla kobiet w ciąży i dla mnie te zajęcia są rewelacyjne. Babka naprawdę się zna na rzeczy, robimy ćwiczenia zapobiegające skróceniu szyjki macicy, hemoroidom, przy każdej asanie mówi jak ona nam pomoże w ciąży, w sensie, że wzmacnia nogi albo kręgosłup, opowiada też które asany możemy sobie wykonywać podczas I etapu porodu. Poza odprężeniem po zajęciach, mam poczucie, że wzmacniam odpowiednie partie mięśni.

isabelle, marrtka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:

Marrtka ja właśnie zaczęłam aqua jogę w ciąży na basenie (z Multisportem).
    Niestety w Krakowie ciężko znaleźć cokolwiek innego przeznaczonego dla kobiet w ciąży w godzinach popołudniowych. Wszystko jest dopołudniowe... Ja pracuję i zamierzam jeszcze trochę więc dooopa. A tak sama na własną rękę nie chcę kombinować bo nie miałabym zielonego pojęcia co mi wolno, w jakim tempie i w ogóle...

• Tymi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ślicznie wyglądacie ;) co do imion u mnie bedzie raczej Helenka choc w zanadrzu mam jeszcze kilka nietypowych jak Sofia, Lili,Blanka No i najbardziej kontrowersyjne dla otoczenia Jaśmina :) i generalnie wypompowane na to co mówią inni , ponad 6 lat temu na imię Tymoteusz rownież kiepsko reagowali nie mówiąc o tej ciazy mama modliła sie żebym miała córkę bo gdyby był chłopczyk byłby TYTUS , totalnie mnie nie ruszają opinie innych:) tak pozatym to na dworze lato jak nie wiem ;) a ja niezbyt mam humor a wszystko to za sprawa wczorajszego dnia , same jakies złe wieści jeszcze spotkałam znajoma ktora zna moja historie poprzedniej ciazy ona tez po przejściach i kuzwa musiała mi panikara jedna nawijam makaron na uszy , normalnie wqrwia mnie czasem ze nie potrafię sie cieszyć w sumie i potrafię ale boje sie , a złe info chlone jak gąbka , do tego pojebane sny za przeproszeniem i nastrój gotowy , dobrze ze mam Syna on jest dla mnie taka siła napędowa :) maz zapracowany a reszty nie chce obarczać moimi czasem rozterkami :/ a wiec zadanie dla Was wrzuccie tu jakies dobre kawały coby trochę atmosferę rozluźnic :)

polaola, Paula44 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ