X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/057360248cd4.jpg

Mój Gucio.

Dziwna ta pogoda. Jestem niewyspana, bo o północy mój pies postawił nas na równe nogi. Okazało się, że helikopter miał awarie chyba i szukał miejsca do ladowania. Krążył nad naszym domem i robił straszny hałas. Na szczęście wylądował - dodam, iż nie na naszym dachu. Ale potem nie mogłam już zasnąć i wierciłam się do 5.

Spokojnego dnia.

Ewelina88, polaola, lwuska55592, M4DZI4, Goosiaczek2, Kawa, jonka91, MonikaDM, Tymi, rastafanka, bluegirl89, Gwiazdeczka27, szpilka, ania_29 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Przede wszystkim agnb6 modlę się za Twojego synka i za siłę dla was! Nic więcej nie potrafię napisać.

Co do imion - przyszli rodzice chrzestni nie zareagowali pozytywnie na wybrane przez nas imię (Milenka) ale grzecznie im powiedziałam, że jak będą mieć swoje to wtedy nadadzą takie jak im się podoba i nie będą słuchać mnie czy też mojego męża w tej kwestii. I koniec tematu.:) Najważniejsze, żeby wam się podobało, no i trzeba wziąć pod uwagę też dzieciątko. Żeby się potem nie wstydziło.

M4DZI4, jonka91, MonikaDM, agnb6 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Witajcie, ja dziś z drapaniem w gardle i lekkim (jak na razie) katarem :( Isabelle, Ty pisałaś, że można chyba tantum verde i cholinex? Jak to moje zatoki, to będzie lipa :( Jeśli nie masz gorączki, to ja bym nie szła, chyba że czujesz się bardzo źle i masz powyżej 37,5.

Co do imion to polecam stronę Rady Języka Polskiego. Są tam opinie o imionach, aneks do obowiązującego wykazu, zalecenia dla urzędów stanu cywilnego. Jeśli to kogoś interesuje oczywiście:) Ale to moje polonistyczne zboczenie ;)
    poczytałam sobie właśnie:) jakie imiona ludzie dają:) oczywiście kazdego sprawa,ale jednak nie chciałabym krzywdzić dziecka az tak:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Cześć dziewczynki.
    Przede wszystkim agnb6 modlę się za Twojego synka i za siłę dla was! Nic więcej nie potrafię napisać.

Co do imion - przyszli rodzice chrzestni nie zareagowali pozytywnie na wybrane przez nas imię (Milenka) ale grzecznie im powiedziałam, że jak będą mieć swoje to wtedy nadadzą takie jak im się podoba i nie będą słuchać mnie czy też mojego męża w tej kwestii. I koniec tematu.:) Najważniejsze, żeby wam się podobało, no i trzeba wziąć pod uwagę też dzieciątko. Żeby się potem nie wstydziło.
    Akurat Milenka to bardzo ładne imię, proste nie wydziwiane. Mi osobiście bardzo się podoba. Można fajnie zdrobnić.

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słoneczka :)
    Paula44super fotka, śliczny Gucio i ma wokół siebie nawet nie jedną Maję hihi ;)
    Co do imienia to zgadzam się że każdy rodzic powienien decydowac sam jakie nadac bo i tak zawsze jest że komuś się nie będzie podobało, wszystkim nie dogodzisz ;-/
    Moi teściowie np to by chcieli coś typu Paweł, Wojciech,Jacek,Tomek ale ja szukałam czegoś nie w tym stylu wogóle więc dałam im trzy imiona z mojej listy żeby powiedzieli które najbardziej się podoba i teściowa akurat wybrała to imię co ja i tak już chyba zostanie bo mi to imię się od zawsze podobało a plus od teściowej to tylko taki dodatek hihi
    No i tym sposobem nasz synuś zostanie Ignasiem :)
    Miłego dzionka i udanych wizyt jeśli takowe są <3

Paula44, Kawa, Malenq lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Akurat Milenka to bardzo ładne imię, proste nie wydziwiane. Mi osobiście bardzo się podoba. Można fajnie zdrobnić.
    Też tak myślę np Milka, Milcia, Mila, Milusia itp. U mojej chrzestnej jest właśnie Milenka i bardzo nam się podoba. Chociaż do tej pory do brzucha mówiłam Gabrysieńka ale się już odzwyczajam.:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Witajcie, ja dziś z drapaniem w gardle i lekkim (jak na razie) katarem :( Isabelle, Ty pisałaś, że można chyba tantum verde i cholinex? Jak to moje zatoki, to będzie lipa :( Jeśli nie masz gorączki, to ja bym nie szła, chyba że czujesz się bardzo źle i masz powyżej 37,5.

Tak, ja pisałam, bo tak powiedział mi lekarz. Chociaż w aptece i tak będą kazać się skonsultować z lekarzem prowadzącym. Nawet do leków, które wcześniej były dozwolone w ciąży, typu tanuum verde czy cholinex jest na teraz ulotce zalecenie, żeby każdorazowo konsultować z lekarzem. Chyba to jakieś nowe przepisy. Ja kupiłam tantum verde, biorę 3 tabletki dziennie i ból gardła odpuszcza. Inaczej niestety z katarem, który robi się coraz bardziej uporczywy.

Ja nie mam wcale gorączki, więc może nie będę się wyrywać, zwłaszcza, że może mi ciśnienie wzrosnąć, jak nie dostanę numerka do lekarza a grupa starszych pań okupujących poczekalnię nie będzie chciała mnie przepuścić w kolejce.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy moze ktoras z Was wpisac na liste styczniowek w poz. 83 dziewczynka Ada i wyczyscic pole z badaniami?
    Dziękuję.
    Mam android i nie moge sobie z lista poradzic. ;-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a czy któraś z Was chodzi lub planuje chodzić na jogę, jogę dla kobiet w ciąży? Mam kartę multisport, ale w ciąży nie korzystałam z siłowni, chociaż chętnie pojeździłabym sobie na rowerku, w zimie planowałam chodzić po bieżni. Nie wiem, czy będę mieć siłę, a za kartę płacę co miesiąc. Jak u Was z aktywnością?

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Dziewczyny czy moze ktoras z Was wpisac na liste styczniowek w poz. 83 dziewczynka Ada i wyczyscic pole z badaniami?
    Dziękuję.
    Mam android i nie moge sobie z lista poradzic. ;-)

Polaola a co się stało z Mają, Antosią i Paulinką? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Paulina to taki ładne imię ;) Hihi

polaola lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała zajęcia gimnastyczne dla kobiet w ciąży w ramach mojej szkoły rodzenia. Jestem raczej z tych leniwych, więc jak dla mnie to będzie i tak duży wyczyn :) Podobno w ciąży bardzo polecane jest pływanie w basenie, ale takim z wodą ozonowaną (nie chlorowaną).

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nix Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin na początku zabroniła sportu bo lozysko za nisko, wiec Ci nie pomogę

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja będę miała zajęcia gimnastyczne dla kobiet w ciąży w ramach mojej szkoły rodzenia. Jestem raczej z tych leniwych, więc jak dla mnie to będzie i tak duży wyczyn :) Podobno w ciąży bardzo polecane jest pływanie w basenie, ale takim z wodą ozonowaną (nie chlorowaną).

Isabelle, ja wczoraj byłam pierwszy raz na Aqua Jodze dla kobiet w ciąży :)
    Zajęcia ruszały dopiero po wakacjach i było nas całe 2 ciężarne kobity...
    Nie wiem jaka woda tam jest, ale jest to w basenie rekreacyjnym, w którym kąpią się dzieci i są też zajęcia z bobasami więc mam nadzieję że ok.

A mam pytanie - bo boję się żeby nie złapać jakiejś infekcji - czy są jakieś profilaktyczne probiotyki albo coś co można brać "na zaś" ???

• isabelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Isabelle, ja wczoraj byłam pierwszy raz na Aqua Jodze dla kobiet w ciąży :)
    Zajęcia ruszały dopiero po wakacjach i było nas całe 2 ciężarne kobity...
    Nie wiem jaka woda tam jest, ale jest to w basenie rekreacyjnym, w którym kąpią się dzieci i są też zajęcia z bobasami więc mam nadzieję że ok.
    ?

Uwielbiam te mniejsze baseny rekreacyjne z ciepłą wodą przeznaczone dla dzieci. Jestem ciepłolubna i do basenu pływackiego ciężko mnie zaciągnąć, zwłaszcza w ciąży :) A to, jaka jest woda czuć na skórze. Chlorowana jest głównie w basenach pływackich starego typu. W aquaparkach raczej ozonowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:49

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Uwielbiam te mniejsze baseny rekreacyjne z ciepłą wodą przeznaczone dla dzieci. Jestem ciepłolubna i do basenu pływackiego ciężko mnie zaciągnąć, zwłaszcza w ciąży :)

Isabelle, no jakbym siebie wczoraj słyszała jak rozmawiałam z mężem :D
    Mówię mu że no kurde nie chce mi się iść, bo jak to będzie w tym szkoleniowym to zimna woda.. a ja tak nie lubię wchodzić do takiej... a później z niej wychodzić.. blee... ja to bym chciała w tym z ciepłą...
    Zmusiłam się i poszłam i się okazało że to w tym dla dzieci takim cieplusim :D :D pełnia szczęścia :D

isabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZi4 Ignacy to piekne imie, meskie imiona u nas byly Karol na co w razie czego maz przystal i Ignacy, Gustaw nie przekonalam go. Ignacy to moj dziadek i babcia Adela a ze spodziewamy sie dziewczynki to imie po pra babci dostanie :)

M4DZI4, polaola lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Kochane, a czy któraś z Was chodzi lub planuje chodzić na jogę, jogę dla kobiet w ciąży? Mam kartę multisport, ale w ciąży nie korzystałam z siłowni, chociaż chętnie pojeździłabym sobie na rowerku, w zimie planowałam chodzić po bieżni. Nie wiem, czy będę mieć siłę, a za kartę płacę co miesiąc. Jak u Was z aktywnością?
    Ja z lutówek co prawda, ale czasem Was podczytuję, bo termin mam na początek lutego ;)
    Ja chodzę na jogę dla kobiet w ciąży i dla mnie te zajęcia są rewelacyjne. Babka naprawdę się zna na rzeczy, robimy ćwiczenia zapobiegające skróceniu szyjki macicy, hemoroidom, przy każdej asanie mówi jak ona nam pomoże w ciąży, w sensie, że wzmacnia nogi albo kręgosłup, opowiada też które asany możemy sobie wykonywać podczas I etapu porodu. Poza odprężeniem po zajęciach, mam poczucie, że wzmacniam odpowiednie partie mięśni.

isabelle, marrtka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:

Marrtka ja właśnie zaczęłam aqua jogę w ciąży na basenie (z Multisportem).
    Niestety w Krakowie ciężko znaleźć cokolwiek innego przeznaczonego dla kobiet w ciąży w godzinach popołudniowych. Wszystko jest dopołudniowe... Ja pracuję i zamierzam jeszcze trochę więc dooopa. A tak sama na własną rękę nie chcę kombinować bo nie miałabym zielonego pojęcia co mi wolno, w jakim tempie i w ogóle...

• Tymi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ślicznie wyglądacie ;) co do imion u mnie bedzie raczej Helenka choc w zanadrzu mam jeszcze kilka nietypowych jak Sofia, Lili,Blanka No i najbardziej kontrowersyjne dla otoczenia Jaśmina :) i generalnie wypompowane na to co mówią inni , ponad 6 lat temu na imię Tymoteusz rownież kiepsko reagowali nie mówiąc o tej ciazy mama modliła sie żebym miała córkę bo gdyby był chłopczyk byłby TYTUS , totalnie mnie nie ruszają opinie innych:) tak pozatym to na dworze lato jak nie wiem ;) a ja niezbyt mam humor a wszystko to za sprawa wczorajszego dnia , same jakies złe wieści jeszcze spotkałam znajoma ktora zna moja historie poprzedniej ciazy ona tez po przejściach i kuzwa musiała mi panikara jedna nawijam makaron na uszy , normalnie wqrwia mnie czasem ze nie potrafię sie cieszyć w sumie i potrafię ale boje sie , a złe info chlone jak gąbka , do tego pojebane sny za przeproszeniem i nastrój gotowy , dobrze ze mam Syna on jest dla mnie taka siła napędowa :) maz zapracowany a reszty nie chce obarczać moimi czasem rozterkami :/ a wiec zadanie dla Was wrzuccie tu jakies dobre kawały coby trochę atmosferę rozluźnic :)

polaola, Paula44 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ