X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Marrtka ja właśnie zaczęłam aqua jogę w ciąży na basenie (z Multisportem).
    Niestety w Krakowie ciężko znaleźć cokolwiek innego przeznaczonego dla kobiet w ciąży w godzinach popołudniowych. Wszystko jest dopołudniowe... Ja pracuję i zamierzam jeszcze trochę więc dooopa. A tak sama na własną rękę nie chcę kombinować bo nie miałabym zielonego pojęcia co mi wolno, w jakim tempie i w ogóle...

Maud, ta aqua joga w Parku Wodnym? Ja za wodą tak średnio właśnie przez moje zatoki, ale przy jodze to chyba łba się nie moczy :P
    Znalazłam popołudniowe zajęcia jogi w szkole rodzenia Groszki, w śr 16.30-17.30 na multisport.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do probiotykow to mi ginka zapisała Trivagin kapsulki a do mycia żel pliva fem ;)

Maud11 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi ja na drugie dam Helenka - moja babcia tak ma na imię. Mąż woli takie zwyczajne imiona więc nie zgodził się na pierwsze. Ale mi się bardzo podoba.

Tymi lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem dziewczynki co się dzieje ale za oknem piękne słońce a mnie chce się tak spać że szok :/ normalnie mam piach w oczach a tu zaraz do ginki muszę iść :/ nie chce mi się :p ciekawe ile mi tam zejdzie bo moja choruje i do końca mojej ciąży jej nie będzie więc idę w zastępstwie do drugiej której też nie było 2 miesiące bo też chorowała :D mam nadzieję że do 20 zdąży mnie przyjąć :) najwyżej komara utnę w poczekalni :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Renia wiem o czym mówisz.. Ja zrobiłam do połowy obiad, muszę zaraz go kończyć, a najchętniej poszłabym spać..

renia83 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• zielarka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam dziś do sklepu w naszym mieście zobaczyć na żywo różne wózki...doznałam szoku...Xlander, który jest moim faworytem w wersji 2w1 jest tak pioruńsko drogi, że nakryłam sie nogami. Kosztuje 2000...przekręcę się jesli wydam taką kasę, po moim trupie. Przejrzałam oferty na allegro i tam nowy wózek 2w1 Xlander kosztuje niecały 1000. Skąd taka różnica? No skąd, bo jestem jednym wielkim znakiem zapytania....
    Ze sklepu wyszłam z trzema pieluchami tetrowymi :D

Szepnę Wam jeszcze, że wyczaiłam na naszym strychu stary wózek retro chyba jeszcze z lat 60...mąż mnie wyklina, żebym nawet go nie wyciągała, a mnie kusi by go choć zobaczyć :D ale byłaby draka gdybym jeździła takim wooooozem :D :D :D mąz by sie pod ziemię zapadł :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 14:39

polaola, Paula44, szpilka, rastafanka, M4DZI4, Kawa, MartaKD lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Maud, ta aqua joga w Parku Wodnym? Ja za wodą tak średnio właśnie przez moje zatoki, ale przy jodze to chyba łba się nie moczy :P
    Znalazłam popołudniowe zajęcia jogi w szkole rodzenia Groszki, w śr 16.30-17.30 na multisport.

Aqua joga na basenie AGH. Tam jest 2 x w tygodniu o 18:30. Więc akurat zdążę z psem wyjść po powrocie do pracy i wtedy jadę na basen :)
    Co prawda Pani prowadząca nie mówi na jakie mięśnie jest dane ćwiczenie i jaki ma wpływ na poród, ale jakiś ruch jest :)
    Fakt że głowy nie moczy się za bardzo... To znaczy było jedno ćwiczenie, w którym trzeba było oprzeć tył głowy o krawędź basenu więc włosy pod czepkiem trochę mi się zmoczyły. Ale nurkowania nie było :D

• isabelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Przejrzałam oferty na allegro i tam nowy wózek 2w1 Xlander kosztuje niecały 1000. Skąd taka różnica? No skąd, bo jestem jednym wielkim znakiem zapytania....

Zielarko, gdzie ty widziałaś nowego Xlandera za 1000 zł?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wiele ofert, wystarczy na alle wpisać ograniczenie cenowe do 1000 i już.

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Polaola a co się stało z Mają, Antosią i Paulinką? ;)
    hi,hi.....MAJA odpadla przez meza a ja tak bardzo chcialam, bo maj byl w tym roku szczegolnie szczesliwy.
    Antosia nie wiem dlaczego nie zostala wybrana.
    Paulinka tak jak Antosia.

Ada wpadla mi do glowy zostala pozytywnie oceniona przez meza, a po prenatalnych poerwszych wiedzac na 80% ze dziewuszka bedzie dzwonilam do najblizszych i tak sama wypalim ze ADKA i tak zostalo. ;-)

Maud11, Ewelina88, Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Aqua joga na basenie AGH. Tam jest 2 x w tygodniu o 18:30. Więc akurat zdążę z psem wyjść po powrocie do pracy i wtedy jadę na basen :)
    Co prawda Pani prowadząca nie mówi na jakie mięśnie jest dane ćwiczenie i jaki ma wpływ na poród, ale jakiś ruch jest :)
    Fakt że głowy nie moczy się za bardzo... To znaczy było jedno ćwiczenie, w którym trzeba było oprzeć tył głowy o krawędź basenu więc włosy pod czepkiem trochę mi się zmoczyły. Ale nurkowania nie było :D

Dzięki za odpowiedź. Muszę się zastanowić, nie umiem pływać i odczuwam przez to lekki niepokój w wodzie ;)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszna cisza dzisiaj tutaj...

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wyskoczyłam do lumpka, ale jakoś nie mogłam nic znaleźć ciekawego. Nie nadaję się już chyba do tego. Szybko się męczę i co chwilę chce mi się siusiu. Do tego znów odezwała się moja rwa kulszowa. Ledwo dotarłam do domu. Teraz leżę i odpoczywam. Nic mi się nie chce. Leń dzisiaj ze mnie okropny.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ewelinko pewnie wszystkie dziewczyny korzystaja z ostatnich podrygow lata, ja po powrocie z pracy i obiedzie tez chyba zaraz wyjde ratowac biedne kwiaty przed chwastami, ostatni raz tam bylam wyrywac chwasty w kwietniu/maju, bo potem bylo za goraco :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja Zofia z mamą na doczepkę :D 23t0d
    77f015369312171amed.jpg

M4DZI4, szpilka, bluegirl89, ania_29, lwuska55592, Ewelina88, jonka91, Gwiazdeczka27, Kawa, Agus89, Goosiaczek2, isabelle, Paula44, rastafanka, Tymi, MonikaDM, MartaKD, Maud11, soshy lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dziś leń dopadł ale jakoś się zmobilizowałam i wyszłam z domu :p
    I tak musiałam zahaczyc o aptekę wykupic sobie leki a przy okazji zabrałam starszego synalka na pizzę bo to jest margeritożerca jakich mało! ale ma skubany dobrą przemianę materii bo szczuplutki jak ta lala.Tylko pozazdrościc hihi, mi już jedna pizza idzie w boki...

relgh371ssmqv4f3.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Byłam dzisiaj na polowaniu i wróciłam z kurteczkę na zimę! Nie będę jak buka wyglądać :D
    Zielarko gdzie ten mega wielki brzuch o którym pisałaś? Jest jak mój a uważam go za "w sam raz" :D

201501145565.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei cały czas zalatana, na głowie mnóstwo spraw związanych ze zbliżającym się weselem siostry(panieński i nie tylko) no i nieustannie zbliża się termin początku mojego L4 więc wszystkie sprawy w robocie trzeba podomykać, pozałatwiać. Ach już marzę o tych wolnych dniach...Wiem, ze za miesiac będzie mi się nudzić ale na razie po prostu chcę odpocząć :D
    A wracając do L4 dziewczyny, które już przebywają na zwolnieniu: miałyście jakąś kontrolę z Zus-u? Na jakich warunkach to działa? bo szczerze przyznam, że to będzie moje pierwsze L4 i nie wiem czy w związku z tym będę mogła normalnie wychodzić z domu? na zakupy, do lekarza? Czy nawet pojechać na np. tydzień w odwiedziny do rodziców? Co na to Zus? Oświećcie mnie proszę :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 z tego co wiem, to w czasie L4 nie powinno się nigdzie wyjeżdżać. Jeśli Cię ZUS nie zastanie w domu, to można wyjaśnić chwilową nieobecność wyjściem do sklepu, apteki, lekarza. Wakacje lepiej sobie wybić z głowy ;)

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego że taki brzuch jak teraz miałam w pierwszej ciąży tuż przed porodem :D

FITop1.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ