X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko, musiałaś wyglądać dość nietypowo z tą kapustą, ale co tam - wolno nam! Ja właśnie spożytkowałam przedwczorajszy chleb robiąc tosty z jajkiem i serem na patelni. Zjadłabym coś słodkiego...

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja późno jem, bo późno chodzę spać. Taka sowa jestem, rano ciężko mnie wyciągnąć z łóżka.
    Kapustka kiszona mmm... powinnam jeść, żeby lepiej żelazo przyswajać. W pierwszym trymestrze wolałam kwaśne, gotowałam kapuśniak i ogórkową na okrągło :D

dxomkrhms4puy6o2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wrażenie, że zmieniły mi się upodobania kulinarne w II trymestrze. W pierwszym bardzo miałam ochotę na kwaśne i pikantne rzeczy. Rodzice zaopatrzyli mnie w mega kwaśne ogórki sprzed dwóch lat z piwnicy. Został mi jeszcze jeden słoik i jakoś mnie nie ciągnie teraz. Jem więcej słodkiego za to, a od słodyczy mnie wręcz odpychało w I trymestrze.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dwa doopne kotlety, pół talerza ziemniaków i miseczkę pomidorów, rzodkiewki i ogórka w śmietanie. Teraz popijam herbate z sokiem z malin i żurawiny.

Hmm... cos słodkiego powiadacie.... ;)

No. ..czekolada. .. chyba mam!

Dobrej nocki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 20:45

ania_29, Malenq, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z ropnym zapaleniem zatok! Poszłam do lekarza, bo martwiła mnie "brzydka" wydzielina z nosa i zapchane gardło. I tak otrzymałam reklamówkę leków, które boję się brać, bo wiadomo - maluszek najważniejszy, ale z drugiej strony trzeba rozważyć co gorsze - antybiotyk czy zapalenie, które może się rozprzestrzenić. HELP! Dlaczego mnie to spotkało. Małż przyniósł z pracy katar, a ja teraz taka podatna na to cholerstwo. Wydałam ostatnią zaoszczędzoną 100 na leki, a miałam takie plany zakupowe :( Miała być farba do pokoju Małej.

Lista leków:
    Xorimax 500
    Nasometin
    Intestin (probiotyk)
    Prenalen syrop
    Issla

MASAKRA!!!

Piszecie tak o zachciankach i kolacji, a ja nadal mam smaka na Maka, ale sobie skutecznie odmawiam (póki co), słodycze są dobre, ale tylko w zachciankach, bo po dwóch kostkach czekolady mam mdłości, a na kolację zjadłam jabłuszko i jogurcik 8 zbóż z suszoną śliwką i jestem pełna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 21:04

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Witam się z ropnym zapaleniem zatok! Poszłam do lekarza, bo martwiła mnie "brzydka" wydzielina z nosa i zapchane gardło. I tak otrzymałam reklamówkę leków, które boję się brać, bo wiadomo - maluszek najważniejszy, ale z drugiej strony trzeba rozważyć co gorsze - antybiotyk czy zapalenie, które może się rozprzestrzenić. HELP! Dlaczego mnie to spotkało. Małż przyniósł z pracy katar, a ja teraz taka podatna na to cholerstwo. Wydałam ostatnią zaoszczędzoną 100 na leki, a miałam takie plany zakupowe :( Miała być farba do pokoju Małej.

Lista leków:
    Xorimax 500
    Nasometin
    Intestin (probiotyk)
    Prenalen syrop
    Issla

MASAKRA!!!

Piszecie tak o zachciankach i kolacji, a ja nadal mam smaka na Maka, ale sobie skutecznie odmawiam (póki co), słodycze są dobre, ale tylko w zachciankach, bo po dwóch kostkach czekolady mam mdłości, a na kolację zjadłam jabłuszko i jogurcik 8 zbóż z suszoną śliwką i jestem pełna :)
    Melua! Nic się nie martw ja mam od 3 dni zapalenie krtani, mój syn także, gorączkował 39 m[ał, byliśmy razem u lekarza i nie obeszło się bez antybiotyku... :-( Ja dostałam duomox a on augmentin... Lekarz powiedział że lepszy antybiotyk niż by dzidziuś miał się zarazić...

rar0a9a.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że lekarz wie co robi. Będzie dobrze, zdrowiejcie dziewczyny :)

A mnie córka właśnie funduje nawalankę w brzuch :D silne te kopniaki :D

Paula44 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja wywala piętki, jak leżę na boku wieczorem...

Paula44 lubi tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie w 21 tc. czulyscie dzieci bo ja w okolicy pepka ale,i tez walnie mnie czasami tuz nad koscia lonowa nie za nisko?

Juz wiem, od lekarza ze bedzie cesarka w 37 tc. jak odpukac dociagne ;-)
    Ciesze sie bo tez tak chcialam by bylo a lekarz tylko mnie uspokoil ze rowniez jest za tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 21:52

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie :) czy stosujecie sie do tego zeby leżeć tylko na lewym boku bo niby na wznak i na prawym mało dotleniona macica ale kurna ileż mozna :) ja lubie odpoczywać na wznak :) na pewno trzeba miec dystans do tego ale chciałam wiedzieć jak to jest u Was ? No i błagam teraz narobilyscie mi smaka na wszystko !!!!! U mnie na kolacje danio, banan i pół kostki białego sera mmmm pychota na nic innego nie miałam ochoty :)na słodkie mnie ciągnie teraz wrabalabym słoik nutelki litrowy jeszcze najlepiej :p w 1 trymestrze mnie od słodyczy odrzuciło a teraz !!!! Masakra

isabelle lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie lezec na lewym ale wiecej na wznak bo nie mam tzw. niedotlenienia czyli nic mi,sie nie dzieje.

Tymi lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zjadlam 1;5 zapiekanki z pieczarkami, serem i szynka, robiona przeze mnie a wielkosc jak mrozona z biedronki na dlugosc :) i zawsze jem pozno kolacje a w I trymestrze gdybym jadla wczesniej to rano bylby wiekszy cxyrk niz zwykle, wtedy to po 23 byla ostatnia kolacja, zeby dotrwac do rana :)
    POlaola dzidzia ma jeszcze tyle miejsca, ze sie prze,mieszcza i czasem mozesz ja czuc na dole, czasem na gorze a czasem z boku

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leze najczesciej na plecach czasami na obu bokach a spie na bokach, plecach a czasem nawet na brzuchu sie uda ze zgieta noga :) jak czuje ze mi niewygodnie to si przekrecam i tyle

Tymi lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się na lewym, ale nie lubię, ręka mi drętwieje :( już lepiej na wznak. Ze słodyczami to przerąbane, nie jadłam w 1 trym, a teraz jak waga w górę to jeszcze i słodyczy się chce. O losie!
    I chyba chcę cesarkę :(
    Młode ładuje z lewej albo pod pępkiem, rzadziej z prawej, no chyba że się rozpycha po całości. W ogóle na usg lekarz powiedział, że ułożenie miednicowe, a w opisie badania jest napisane, że główkowe podłużne. Zgłupiałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:09

Tymi lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam was i zglodnialam :( idę robić tosty :D

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola zapewne tak jak ja czujesz na dole nóżki a na górze główkę ;) Na USG się to potwierdziło - główka jest obok pępka a nóżki w okolicach wzgórka łonowego :)Im większa dzidzia tym wyżej nad pępkiem będzie dokazywać :)

Co do spania - raczej śpię na lewym boku, częściowo leżąc na brzuchu. Jak mała kopie to ją wówczas bardzo dobrze czuję :) Mniej czasu spędzam w pozycji na wznak i na prawym boku... Nie wytrzymałabym całej nocy w jednym ułożeniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:10

Tymi lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed tv leżę na lewym, w nocy na przemian prawy-lewy (większość życia spałam na brzuchu, więc to kompromis). Na wznak nie spałam nigdy, z moją astmą i dużymi piersiami to dyskomfort. Teraz kładę się tylko wtedy na plecach, gdyż chcę małżowi dać podotykać Córeczkę :)
    jak o niej pisałam to łupnęła mnie w bok :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:09

Tymi lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu...zapiekanka z serem i pieczarkami!!!! Jutro na śniadanie zrobię :D
    Leżę częściej na prawym boku, bo z niewiadomych przyczyn gdy leżę na lewym macica twardnieje często :/

Tymi lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się lepiej śpi na prawym boku, ale staram się zasnąć na lewym, a potem niech się dzieje...

Tymi lubi tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula nie obraz sie ale sobie ciebie z tymi cycami jak Cie przygniataja wypbrazilam:p. Sama mam wielkie wiem wiec co czujesz :p Zielarka a wiesz ze u mnie jest podobnie jak na lewym boku leżę to często mi brzuch twardnieje .Wy mi tu o zapiekankach nie piszcie bo gdzie ja teraz kupie ;(

l22nhdge0qqepa6e.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ