*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam wrażenie, że zmieniły mi się upodobania kulinarne w II trymestrze. W pierwszym bardzo miałam ochotę na kwaśne i pikantne rzeczy. Rodzice zaopatrzyli mnie w mega kwaśne ogórki sprzed dwóch lat z piwnicy. Został mi jeszcze jeden słoik i jakoś mnie nie ciągnie teraz. Jem więcej słodkiego za to, a od słodyczy mnie wręcz odpychało w I trymestrze.
-
nick nieaktualnyZjadłam dwa doopne kotlety, pół talerza ziemniaków i miseczkę pomidorów, rzodkiewki i ogórka w śmietanie. Teraz popijam herbate z sokiem z malin i żurawiny.
Hmm... cos słodkiego powiadacie....
No. ..czekolada. .. chyba mam!
Dobrej nocki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 20:45
ania_29, Malenq, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Witam się z ropnym zapaleniem zatok! Poszłam do lekarza, bo martwiła mnie "brzydka" wydzielina z nosa i zapchane gardło. I tak otrzymałam reklamówkę leków, które boję się brać, bo wiadomo - maluszek najważniejszy, ale z drugiej strony trzeba rozważyć co gorsze - antybiotyk czy zapalenie, które może się rozprzestrzenić. HELP! Dlaczego mnie to spotkało. Małż przyniósł z pracy katar, a ja teraz taka podatna na to cholerstwo. Wydałam ostatnią zaoszczędzoną 100 na leki, a miałam takie plany zakupowe
Miała być farba do pokoju Małej.
Lista leków:
Xorimax 500
Nasometin
Intestin (probiotyk)
Prenalen syrop
Issla
MASAKRA!!!
Piszecie tak o zachciankach i kolacji, a ja nadal mam smaka na Maka, ale sobie skutecznie odmawiam (póki co), słodycze są dobre, ale tylko w zachciankach, bo po dwóch kostkach czekolady mam mdłości, a na kolację zjadłam jabłuszko i jogurcik 8 zbóż z suszoną śliwką i jestem pełnaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 21:04
-
Melula wrote:Witam się z ropnym zapaleniem zatok! Poszłam do lekarza, bo martwiła mnie "brzydka" wydzielina z nosa i zapchane gardło. I tak otrzymałam reklamówkę leków, które boję się brać, bo wiadomo - maluszek najważniejszy, ale z drugiej strony trzeba rozważyć co gorsze - antybiotyk czy zapalenie, które może się rozprzestrzenić. HELP! Dlaczego mnie to spotkało. Małż przyniósł z pracy katar, a ja teraz taka podatna na to cholerstwo. Wydałam ostatnią zaoszczędzoną 100 na leki, a miałam takie plany zakupowe
Miała być farba do pokoju Małej.
Lista leków:
Xorimax 500
Nasometin
Intestin (probiotyk)
Prenalen syrop
Issla
MASAKRA!!!
Piszecie tak o zachciankach i kolacji, a ja nadal mam smaka na Maka, ale sobie skutecznie odmawiam (póki co), słodycze są dobre, ale tylko w zachciankach, bo po dwóch kostkach czekolady mam mdłości, a na kolację zjadłam jabłuszko i jogurcik 8 zbóż z suszoną śliwką i jestem pełnaJa dostałam duomox a on augmentin... Lekarz powiedział że lepszy antybiotyk niż by dzidziuś miał się zarazić...
-
Gdzie w 21 tc. czulyscie dzieci bo ja w okolicy pepka ale,i tez walnie mnie czasami tuz nad koscia lonowa nie za nisko?
Juz wiem, od lekarza ze bedzie cesarka w 37 tc. jak odpukac dociagne
Ciesze sie bo tez tak chcialam by bylo a lekarz tylko mnie uspokoil ze rowniez jest za tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 21:52
-
A ja mam pytanie
czy stosujecie sie do tego zeby leżeć tylko na lewym boku bo niby na wznak i na prawym mało dotleniona macica ale kurna ileż mozna
ja lubie odpoczywać na wznak
na pewno trzeba miec dystans do tego ale chciałam wiedzieć jak to jest u Was ? No i błagam teraz narobilyscie mi smaka na wszystko !!!!! U mnie na kolacje danio, banan i pół kostki białego sera mmmm pychota na nic innego nie miałam ochoty :)na słodkie mnie ciągnie teraz wrabalabym słoik nutelki litrowy jeszcze najlepiej :p w 1 trymestrze mnie od słodyczy odrzuciło a teraz !!!! Masakra
isabelle lubi tę wiadomość
-
wlasnie zjadlam 1;5 zapiekanki z pieczarkami, serem i szynka, robiona przeze mnie a wielkosc jak mrozona z biedronki na dlugosc
i zawsze jem pozno kolacje a w I trymestrze gdybym jadla wczesniej to rano bylby wiekszy cxyrk niz zwykle, wtedy to po 23 byla ostatnia kolacja, zeby dotrwac do rana
POlaola dzidzia ma jeszcze tyle miejsca, ze sie prze,mieszcza i czasem mozesz ja czuc na dole, czasem na gorze a czasem z boku -
Ja też staram się na lewym, ale nie lubię, ręka mi drętwieje
już lepiej na wznak. Ze słodyczami to przerąbane, nie jadłam w 1 trym, a teraz jak waga w górę to jeszcze i słodyczy się chce. O losie!
I chyba chcę cesarkę
Młode ładuje z lewej albo pod pępkiem, rzadziej z prawej, no chyba że się rozpycha po całości. W ogóle na usg lekarz powiedział, że ułożenie miednicowe, a w opisie badania jest napisane, że główkowe podłużne. Zgłupiałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:09
Tymi lubi tę wiadomość
-
polaola zapewne tak jak ja czujesz na dole nóżki a na górze główkę
Na USG się to potwierdziło - główka jest obok pępka a nóżki w okolicach wzgórka łonowego :)Im większa dzidzia tym wyżej nad pępkiem będzie dokazywać
Co do spania - raczej śpię na lewym boku, częściowo leżąc na brzuchu. Jak mała kopie to ją wówczas bardzo dobrze czujęMniej czasu spędzam w pozycji na wznak i na prawym boku... Nie wytrzymałabym całej nocy w jednym ułożeniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:10
Tymi lubi tę wiadomość
-
ja przed tv leżę na lewym, w nocy na przemian prawy-lewy (większość życia spałam na brzuchu, więc to kompromis). Na wznak nie spałam nigdy, z moją astmą i dużymi piersiami to dyskomfort. Teraz kładę się tylko wtedy na plecach, gdyż chcę małżowi dać podotykać Córeczkę
jak o niej pisałam to łupnęła mnie w bokWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:09
Tymi lubi tę wiadomość
-
Melula nie obraz sie ale sobie ciebie z tymi cycami jak Cie przygniataja wypbrazilam:p. Sama mam wielkie wiem wiec co czujesz :p Zielarka a wiesz ze u mnie jest podobnie jak na lewym boku leżę to często mi brzuch twardnieje .Wy mi tu o zapiekankach nie piszcie bo gdzie ja teraz kupie ;(