X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    A ja mam pytanie :) czy stosujecie sie do tego zeby leżeć tylko na lewym boku bo niby na wznak i na prawym mało dotleniona macica ale kurna ileż mozna :) ja lubie odpoczywać na wznak :) na pewno trzeba miec dystans do tego ale chciałam wiedzieć jak to jest u Was ? No i błagam teraz narobilyscie mi smaka na wszystko !!!!! U mnie na kolacje danio, banan i pół kostki białego sera mmmm pychota na nic innego nie miałam ochoty :)na słodkie mnie ciągnie teraz wrabalabym słoik nutelki litrowy jeszcze najlepiej :p w 1 trymestrze mnie od słodyczy odrzuciło a teraz !!!! Masakra
    Ja śpię trochę na lewym, trochę na prawym ;) Na plecach nie, bo sie duszę :(

Tymi lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he he, nie że przygniatają tak dosłownie, ale uciskają na klatkę piersiową, a przy astmie to uciążliwe...

Tymi lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Nadrobilam was i zglodnialam :( idę robić tosty :D
    Ja też czytając zgłodniałam, ale jestem silna, bo już jadłam. No i mąż o 21 przywiózł lody z McDoonalds.

Tymi, renia83, Maud11 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na zakupach, dostałam trochę kuponów z Super-Pharm'a, więc skorzystałam z dobrych cen. Na razie kupiłam z JELP'a: dwa żele do prania (do koloru i do białego), dwa różne płyny do płukania i odplamiacz, no i z Johnson'a oliwkę, puder i wkładki laktacyjne.
    Planuję jutro pójść do innego S-P i upolować Oilatum, pampersy i bephaten, mam nadzieję, że się uda :)
    No i wczoraj kupiłam łóżeczko
    lozeczko-michas-vii-listewki120x60-szufuflada-biale.jpg

A u Was jak? Jakieś zakupy poczynione?

Tymi, Gwiazdeczka27, Malenq, jonka91, rastafanka, Kawa, MonikaDM, Ewelina88, Chanela, M4DZI4 lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa a co to za łóżeczko? zdradzisz?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki nieeeeeeeeeeeeeeeeee tylko nie lody z maka zaraz sie poplacze :(((( Agata piekne łóżeczko gdzie i za ile :p szukam takowego a to nie jest to z Ikea ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:34

renia83, Wiki81 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne łóżeczko, o ile się nie mylę bukowe? :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Agataa a co to za łóżeczko? zdradzisz?

http://sklep.wisad.pl/lozeczka/49-lozeczko-michas-vii-listewki120x60-szufuflada-biale.html

Widziałam inny model u dziewczyny, do której poszłam odkupić kilka ciuszków i polecała tę firmę, bo cena jest tak atrakcyjna jeżeli chodzi o wykonanie (BUK a nie sosna), nie mówiąc o tym, że za te ok 400zł to ciężko dostać fajne łóżeczko z szufladą z pokrywą :)
    Dam znać jakie jest, jak przyjdzie :)

Chanela lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Wiki nieeeeeeeeeeeeeeeeee tylko nie lody z maka zaraz sie poplacze :(((( Agata piekne łóżeczko gdzie i za ile :p szukam takowego a to nie jest to z Ikea ???

Z ikei to są szmelce :( byłam i tak się oparłam, pokołysałam, to luzy ma takie, dzieciaczek jak zacznie siadać, pociągać się, to je szybko rozwali - bynajmniej takie mam wrażenie, a ceny wcale nie są `atrakcyjne`

tak, bukowe Marrtka :)

Tymi lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa bardzo ładne łóżeczko , a ma wyjmowane szczebelki?
    Fajne, ładne i ma szufladkę :)

Dziewczyny może coś wiecie na ten temat. Czy wysiłek duży podczas wypróżniania może mieć wpływ na skurcze macicy, na szyjkę macicy, na rozwarcie?

ja miałam zachcianki o dziwo w I trymestrze np. jadłam sobie jajecznicę zagryzając ją śledziami w oleju...
    Teraz mam cały czas ochotę na czekoladę gorzką.. aż dostaję dreszczy jak ją jem (tych przyjemnych) :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko nie wiem jak jest w zdrowej ciąży ale wiem, że np w ciązy z pessarem trzeba unikać zaparć. Mojej znajomej pessar wypadł podczas parcia przy wypróżnianiu się. Jeśli szyjka jest słaba tez trzeba zważać na parcie w toalecie.

FITop1.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Zielarka za odpowiedź. Jutro jeszcze mam wizytę kontrolną to też podpytam o to lekarza.

Dobranoc brzuchatki :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony, w mojej pierwszej, bezproblemowej ciąży, miałam silne zaparcia, uważałam, ale nie obyło się bez "silniejszych działań" i nic złego się nie działo :)

szpilka, Ag..., Maud11 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja się witam znów ze szitalnego łoża. Wczoraj to samo, skurcze/ twardnienia wiec IP, szyjka 28mm i miękka wiec dziś po posiewie pewnie mnie zaobraczkuja. Teraz leze pod kroplowa. Oby wszystko było dobrze:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a8b5523d1eb.jpg

Pełnia szczęścia u nas!

Dziś rano obudził mnie kopniak Szymusia! Mały szalał dobre 5 minut. Teraz wiem, co to za niezwykle, boskie uczucie. Mój mąż również poczuł synka :)
    Może świętował? Dziś zaczynamy 6 miesiąc!

Boże DZIĘKUJĘ!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 06:48

polaola, Tymi, Malenq, MartaKD, zielarka, rastafanka, Kawa, Maud11, Ewelina88, marrtka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Hej. Ja się witam znów ze szitalnego łoża. Wczoraj to samo, skurcze/ twardnienia wiec IP, szyjka 28mm i miękka wiec dziś po posiewie pewnie mnie zaobraczkuja. Teraz leze pod kroplowa. Oby wszystko było dobrze:)

Przepraszam Ag, teraz zauważyłam Twój poranny wpis. Oczywiście, że będzie dobrze! Posiew wyjdzie czysty, założą , co trzeba i będzie dobrze. Mały siedź grzecznie i nie denerwuj Mamusi!

Spokojnie kochana.

polaola lubi tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pierwszy raz w nocy nie moglam zasnac nad ranem od kopniaczkow malutkiej, no ale to mamy wina jest bo po co dziecko obudzila idac na siusiu ;-)

Ag bedzie wszystko ok dadza leki, zaloza pessar i bedziesz spokojnie odpoczywac z dzidziolkiem.

Zaparcia sa troche grozne dla szyjkowych Mam. ;-)
    Jeszcze raz powtarzam pregna plus 2 x dziennie i odpukac obywa sie bez zaparc, a jem troche czekoladek w ciagu dnia.
    Wlasnie widze ze Wam tez apetyty dopisuja, ja do 4 m-ca przytylam 4 kg do 21 tc. 8 kg. Teraz tyje prawie kg co dziesiec dni bo tak mam wizyty u doktorka, a tu dopiero apetycik mi wrocil, jem wszystko tylko z piciem jest problem bo nie chce za duzo wstawac z loza i duzo nie pije a powinnam, ostatnio w moczu szczawiany jakies wyszly, jeszcze szczawiu brakowalo do bakterii ktore posiadam.

Udanego dnia!
    Hurrrrrraaaaaaa zaczelysmy z Ada 6-ty miesiac !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 07:05

Paula44, zielarka, rastafanka, Kawa, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ag....bardzo Ci współczuję, ale mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze i już bez większych "ekscesów" dotrwacie do stycznia....

Podziwiam i zazdroszczę jedzenia o późnej porze, chociaż spać chodzę między 22-23 to jem najpóźniej o 19stej, gdybym zjadła coś później, to obudziłabym się z MEGA MEGA zgagą.....

Jeżeli chodzi o leżenie to poofi pomaga spać na boku, większość nocy przesypiam na lewym lub prawym, a tv oglądam przeważnie na wznak (chociaż ostatnio coraz krócej, bo mi w odcinku lędźwiowym zaczyna "mrowić")....

I się pocieszyłam Waszymi wpisami o "ochocie na słodkie teraz"....ja miałam podobnie, w I trym tylko kwaśne i dobrze doprawione rzeczy, a teraz w drugą stronę cały dzień mam głowę obsesyjnie zajętą myślą o słodkim heheheh staram się nadrabiać malinami, jabłkami i winogronami (z tymi ostatnimi trochę roboty, bo pestki wyjmuję - one wiążą żelazo, które się przez to nie wchłania do organizmu), gruszkami...
    zrobiłam sobie zastępczą "nutellę" z suszonych daktyli, orzechów laskowych, miodu, sezamu i serka homo...może to nie to samo, ale słodkie jest:)

kopniaki małej wybudzają mnie w nocy:)

miłego dnia ;)

Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie KOchane

Ag wszystko bedzie dobrze

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ag... trzymam kciuki, będzie dobrze!

U mnie waga na razie -2kg w porównaniu do wskazania z 9tc, więc jest dobrze :)

201501145565.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ