X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    A ja mam pytanie :) czy stosujecie sie do tego zeby leżeć tylko na lewym boku bo niby na wznak i na prawym mało dotleniona macica ale kurna ileż mozna :) ja lubie odpoczywać na wznak :) na pewno trzeba miec dystans do tego ale chciałam wiedzieć jak to jest u Was ? No i błagam teraz narobilyscie mi smaka na wszystko !!!!! U mnie na kolacje danio, banan i pół kostki białego sera mmmm pychota na nic innego nie miałam ochoty :)na słodkie mnie ciągnie teraz wrabalabym słoik nutelki litrowy jeszcze najlepiej :p w 1 trymestrze mnie od słodyczy odrzuciło a teraz !!!! Masakra
    Ja śpię trochę na lewym, trochę na prawym ;) Na plecach nie, bo sie duszę :(

Tymi lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he he, nie że przygniatają tak dosłownie, ale uciskają na klatkę piersiową, a przy astmie to uciążliwe...

Tymi lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Nadrobilam was i zglodnialam :( idę robić tosty :D
    Ja też czytając zgłodniałam, ale jestem silna, bo już jadłam. No i mąż o 21 przywiózł lody z McDoonalds.

Tymi, renia83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na zakupach, dostałam trochę kuponów z Super-Pharm'a, więc skorzystałam z dobrych cen. Na razie kupiłam z JELP'a: dwa żele do prania (do koloru i do białego), dwa różne płyny do płukania i odplamiacz, no i z Johnson'a oliwkę, puder i wkładki laktacyjne.
    Planuję jutro pójść do innego S-P i upolować Oilatum, pampersy i bephaten, mam nadzieję, że się uda :)
    No i wczoraj kupiłam łóżeczko
    lozeczko-michas-vii-listewki120x60-szufuflada-biale.jpg

A u Was jak? Jakieś zakupy poczynione?

Tymi, Gwiazdeczka27, nick nieaktualny, jonka91, rastafanka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ewelina88, Chanela, M4DZI4 lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa a co to za łóżeczko? zdradzisz?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki nieeeeeeeeeeeeeeeeee tylko nie lody z maka zaraz sie poplacze :(((( Agata piekne łóżeczko gdzie i za ile :p szukam takowego a to nie jest to z Ikea ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:34

renia83, Wiki81 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne łóżeczko, o ile się nie mylę bukowe? :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Agataa a co to za łóżeczko? zdradzisz?

http://sklep.wisad.pl/lozeczka/49-lozeczko-michas-vii-listewki120x60-szufuflada-biale.html

Widziałam inny model u dziewczyny, do której poszłam odkupić kilka ciuszków i polecała tę firmę, bo cena jest tak atrakcyjna jeżeli chodzi o wykonanie (BUK a nie sosna), nie mówiąc o tym, że za te ok 400zł to ciężko dostać fajne łóżeczko z szufladą z pokrywą :)
    Dam znać jakie jest, jak przyjdzie :)

Chanela lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Wiki nieeeeeeeeeeeeeeeeee tylko nie lody z maka zaraz sie poplacze :(((( Agata piekne łóżeczko gdzie i za ile :p szukam takowego a to nie jest to z Ikea ???

Z ikei to są szmelce :( byłam i tak się oparłam, pokołysałam, to luzy ma takie, dzieciaczek jak zacznie siadać, pociągać się, to je szybko rozwali - bynajmniej takie mam wrażenie, a ceny wcale nie są `atrakcyjne`

tak, bukowe Marrtka :)

Tymi lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa bardzo ładne łóżeczko , a ma wyjmowane szczebelki?
    Fajne, ładne i ma szufladkę :)

Dziewczyny może coś wiecie na ten temat. Czy wysiłek duży podczas wypróżniania może mieć wpływ na skurcze macicy, na szyjkę macicy, na rozwarcie?

ja miałam zachcianki o dziwo w I trymestrze np. jadłam sobie jajecznicę zagryzając ją śledziami w oleju...
    Teraz mam cały czas ochotę na czekoladę gorzką.. aż dostaję dreszczy jak ją jem (tych przyjemnych) :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko nie wiem jak jest w zdrowej ciąży ale wiem, że np w ciązy z pessarem trzeba unikać zaparć. Mojej znajomej pessar wypadł podczas parcia przy wypróżnianiu się. Jeśli szyjka jest słaba tez trzeba zważać na parcie w toalecie.

FITop1.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Zielarka za odpowiedź. Jutro jeszcze mam wizytę kontrolną to też podpytam o to lekarza.

Dobranoc brzuchatki :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony, w mojej pierwszej, bezproblemowej ciąży, miałam silne zaparcia, uważałam, ale nie obyło się bez "silniejszych działań" i nic złego się nie działo :)

szpilka, Ag..., nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja się witam znów ze szitalnego łoża. Wczoraj to samo, skurcze/ twardnienia wiec IP, szyjka 28mm i miękka wiec dziś po posiewie pewnie mnie zaobraczkuja. Teraz leze pod kroplowa. Oby wszystko było dobrze:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a8b5523d1eb.jpg

Pełnia szczęścia u nas!

Dziś rano obudził mnie kopniak Szymusia! Mały szalał dobre 5 minut. Teraz wiem, co to za niezwykle, boskie uczucie. Mój mąż również poczuł synka :)
    Może świętował? Dziś zaczynamy 6 miesiąc!

Boże DZIĘKUJĘ!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 06:48

polaola, Tymi, nick nieaktualny, MartaKD, zielarka, rastafanka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ewelina88, marrtka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Hej. Ja się witam znów ze szitalnego łoża. Wczoraj to samo, skurcze/ twardnienia wiec IP, szyjka 28mm i miękka wiec dziś po posiewie pewnie mnie zaobraczkuja. Teraz leze pod kroplowa. Oby wszystko było dobrze:)

Przepraszam Ag, teraz zauważyłam Twój poranny wpis. Oczywiście, że będzie dobrze! Posiew wyjdzie czysty, założą , co trzeba i będzie dobrze. Mały siedź grzecznie i nie denerwuj Mamusi!

Spokojnie kochana.

polaola lubi tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pierwszy raz w nocy nie moglam zasnac nad ranem od kopniaczkow malutkiej, no ale to mamy wina jest bo po co dziecko obudzila idac na siusiu ;-)

Ag bedzie wszystko ok dadza leki, zaloza pessar i bedziesz spokojnie odpoczywac z dzidziolkiem.

Zaparcia sa troche grozne dla szyjkowych Mam. ;-)
    Jeszcze raz powtarzam pregna plus 2 x dziennie i odpukac obywa sie bez zaparc, a jem troche czekoladek w ciagu dnia.
    Wlasnie widze ze Wam tez apetyty dopisuja, ja do 4 m-ca przytylam 4 kg do 21 tc. 8 kg. Teraz tyje prawie kg co dziesiec dni bo tak mam wizyty u doktorka, a tu dopiero apetycik mi wrocil, jem wszystko tylko z piciem jest problem bo nie chce za duzo wstawac z loza i duzo nie pije a powinnam, ostatnio w moczu szczawiany jakies wyszly, jeszcze szczawiu brakowalo do bakterii ktore posiadam.

Udanego dnia!
    Hurrrrrraaaaaaa zaczelysmy z Ada 6-ty miesiac !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 07:05

nick nieaktualny, zielarka, rastafanka, nick nieaktualny, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ag....bardzo Ci współczuję, ale mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze i już bez większych "ekscesów" dotrwacie do stycznia....

Podziwiam i zazdroszczę jedzenia o późnej porze, chociaż spać chodzę między 22-23 to jem najpóźniej o 19stej, gdybym zjadła coś później, to obudziłabym się z MEGA MEGA zgagą.....

Jeżeli chodzi o leżenie to poofi pomaga spać na boku, większość nocy przesypiam na lewym lub prawym, a tv oglądam przeważnie na wznak (chociaż ostatnio coraz krócej, bo mi w odcinku lędźwiowym zaczyna "mrowić")....

I się pocieszyłam Waszymi wpisami o "ochocie na słodkie teraz"....ja miałam podobnie, w I trym tylko kwaśne i dobrze doprawione rzeczy, a teraz w drugą stronę cały dzień mam głowę obsesyjnie zajętą myślą o słodkim heheheh staram się nadrabiać malinami, jabłkami i winogronami (z tymi ostatnimi trochę roboty, bo pestki wyjmuję - one wiążą żelazo, które się przez to nie wchłania do organizmu), gruszkami...
    zrobiłam sobie zastępczą "nutellę" z suszonych daktyli, orzechów laskowych, miodu, sezamu i serka homo...może to nie to samo, ale słodkie jest:)

kopniaki małej wybudzają mnie w nocy:)

miłego dnia ;)

nick nieaktualny, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie KOchane

Ag wszystko bedzie dobrze

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ag... trzymam kciuki, będzie dobrze!

U mnie waga na razie -2kg w porównaniu do wskazania z 9tc, więc jest dobrze :)

201501145565.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ