*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Tymi wrote:A ja mam pytanie
czy stosujecie sie do tego zeby leżeć tylko na lewym boku bo niby na wznak i na prawym mało dotleniona macica ale kurna ileż mozna
ja lubie odpoczywać na wznak
na pewno trzeba miec dystans do tego ale chciałam wiedzieć jak to jest u Was ? No i błagam teraz narobilyscie mi smaka na wszystko !!!!! U mnie na kolacje danio, banan i pół kostki białego sera mmmm pychota na nic innego nie miałam ochoty :)na słodkie mnie ciągnie teraz wrabalabym słoik nutelki litrowy jeszcze najlepiej :p w 1 trymestrze mnie od słodyczy odrzuciło a teraz !!!! Masakra
Na plecach nie, bo sie duszę
Tymi lubi tę wiadomość
-
Dziś byłam na zakupach, dostałam trochę kuponów z Super-Pharm'a, więc skorzystałam z dobrych cen. Na razie kupiłam z JELP'a: dwa żele do prania (do koloru i do białego), dwa różne płyny do płukania i odplamiacz, no i z Johnson'a oliwkę, puder i wkładki laktacyjne.
Planuję jutro pójść do innego S-P i upolować Oilatum, pampersy i bephaten, mam nadzieję, że się uda
No i wczoraj kupiłam łóżeczko
A u Was jak? Jakieś zakupy poczynione?Tymi, Gwiazdeczka27, Malenq, jonka91, rastafanka, Kawa, MonikaDM, Ewelina88, Chanela, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Wiki nieeeeeeeeeeeeeeeeee tylko nie lody z maka zaraz sie poplacze
((( Agata piekne łóżeczko gdzie i za ile :p szukam takowego a to nie jest to z Ikea ???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:34
renia83, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Agataa a co to za łóżeczko? zdradzisz?
http://sklep.wisad.pl/lozeczka/49-lozeczko-michas-vii-listewki120x60-szufuflada-biale.html
Widziałam inny model u dziewczyny, do której poszłam odkupić kilka ciuszków i polecała tę firmę, bo cena jest tak atrakcyjna jeżeli chodzi o wykonanie (BUK a nie sosna), nie mówiąc o tym, że za te ok 400zł to ciężko dostać fajne łóżeczko z szufladą z pokrywą
Dam znać jakie jest, jak przyjdzieChanela lubi tę wiadomość
-
Tymi wrote:Wiki nieeeeeeeeeeeeeeeeee tylko nie lody z maka zaraz sie poplacze
((( Agata piekne łóżeczko gdzie i za ile :p szukam takowego a to nie jest to z Ikea ???
Z ikei to są szmelcebyłam i tak się oparłam, pokołysałam, to luzy ma takie, dzieciaczek jak zacznie siadać, pociągać się, to je szybko rozwali - bynajmniej takie mam wrażenie, a ceny wcale nie są `atrakcyjne`
tak, bukowe Marrtka
Tymi lubi tę wiadomość
-
Agataa bardzo ładne łóżeczko , a ma wyjmowane szczebelki?
Fajne, ładne i ma szufladkę
Dziewczyny może coś wiecie na ten temat. Czy wysiłek duży podczas wypróżniania może mieć wpływ na skurcze macicy, na szyjkę macicy, na rozwarcie?
ja miałam zachcianki o dziwo w I trymestrze np. jadłam sobie jajecznicę zagryzając ją śledziami w oleju...
Teraz mam cały czas ochotę na czekoladę gorzką.. aż dostaję dreszczy jak ją jem (tych przyjemnych) -
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a8b5523d1eb.jpg
Pełnia szczęścia u nas!
Dziś rano obudził mnie kopniak Szymusia! Mały szalał dobre 5 minut. Teraz wiem, co to za niezwykle, boskie uczucie. Mój mąż również poczuł synka
Może świętował? Dziś zaczynamy 6 miesiąc!
Boże DZIĘKUJĘ!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 06:48
polaola, Tymi, Malenq, MartaKD, zielarka, rastafanka, Kawa, Maud11, Ewelina88, marrtka, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Hej. Ja się witam znów ze szitalnego łoża. Wczoraj to samo, skurcze/ twardnienia wiec IP, szyjka 28mm i miękka wiec dziś po posiewie pewnie mnie zaobraczkuja. Teraz leze pod kroplowa. Oby wszystko było dobrze:)
Przepraszam Ag, teraz zauważyłam Twój poranny wpis. Oczywiście, że będzie dobrze! Posiew wyjdzie czysty, założą , co trzeba i będzie dobrze. Mały siedź grzecznie i nie denerwuj Mamusi!
Spokojnie kochana.polaola lubi tę wiadomość
-
Ja tez pierwszy raz w nocy nie moglam zasnac nad ranem od kopniaczkow malutkiej, no ale to mamy wina jest bo po co dziecko obudzila idac na siusiu
Ag bedzie wszystko ok dadza leki, zaloza pessar i bedziesz spokojnie odpoczywac z dzidziolkiem.
Zaparcia sa troche grozne dla szyjkowych Mam.
Jeszcze raz powtarzam pregna plus 2 x dziennie i odpukac obywa sie bez zaparc, a jem troche czekoladek w ciagu dnia.
Wlasnie widze ze Wam tez apetyty dopisuja, ja do 4 m-ca przytylam 4 kg do 21 tc. 8 kg. Teraz tyje prawie kg co dziesiec dni bo tak mam wizyty u doktorka, a tu dopiero apetycik mi wrocil, jem wszystko tylko z piciem jest problem bo nie chce za duzo wstawac z loza i duzo nie pije a powinnam, ostatnio w moczu szczawiany jakies wyszly, jeszcze szczawiu brakowalo do bakterii ktore posiadam.
Udanego dnia!
Hurrrrrraaaaaaa zaczelysmy z Ada 6-ty miesiac !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 07:05
Paula44, zielarka, rastafanka, Kawa, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Ag....bardzo Ci współczuję, ale mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze i już bez większych "ekscesów" dotrwacie do stycznia....
Podziwiam i zazdroszczę jedzenia o późnej porze, chociaż spać chodzę między 22-23 to jem najpóźniej o 19stej, gdybym zjadła coś później, to obudziłabym się z MEGA MEGA zgagą.....
Jeżeli chodzi o leżenie to poofi pomaga spać na boku, większość nocy przesypiam na lewym lub prawym, a tv oglądam przeważnie na wznak (chociaż ostatnio coraz krócej, bo mi w odcinku lędźwiowym zaczyna "mrowić")....
I się pocieszyłam Waszymi wpisami o "ochocie na słodkie teraz"....ja miałam podobnie, w I trym tylko kwaśne i dobrze doprawione rzeczy, a teraz w drugą stronę cały dzień mam głowę obsesyjnie zajętą myślą o słodkim heheheh staram się nadrabiać malinami, jabłkami i winogronami (z tymi ostatnimi trochę roboty, bo pestki wyjmuję - one wiążą żelazo, które się przez to nie wchłania do organizmu), gruszkami...
zrobiłam sobie zastępczą "nutellę" z suszonych daktyli, orzechów laskowych, miodu, sezamu i serka homo...może to nie to samo, ale słodkie jest:)
kopniaki małej wybudzają mnie w nocy:)
miłego dniaPaula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość