X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko są trzy wyjmowane szczebelki, trzy poziomy dla materacyka także chyba ful opcja ;)

ag kochana trzymajcie się cieplutko, będzie dobrze! Dacie radę! :)

isabelle mały ten kącik będzie, bo u teściów, no ale... Jak go urządzę, to na pewno wrzucę ;)
    Ewelina88 wrote:
    znalazłam Milkę o smaku Oreo. Zakochałam się niej. Mogłabym 3 na raz pochłonąć.

Ja też na nią zachorowała, mogłabym ją jeść kilogramami! :) kupuję ja w tesco są małe tabliczki i duże (wolę te małe)

Co do spania, to ja mam rogala z motherhood i jest EKSTRA, niemal całą noc śpię w jednej pozycji (jak się budzę na siku to się wiercę, żeby wstać). Swoją drogą coraz ciężej mi wstawać z łóżka, muszę się rozbujać, żeby usiąść :(

Co do mojego M. to głównie mi przytakuje, ale czasem ściągnie mnie na ziemię z moimi pomysłami, oczywiście większe zakupy potrzebują jego akceptacji :) gust mamy bardzo zbliżony, więc ciuszki kupuję sama (dostałam pozwolenie odgórne, ale `byle nie za dużo`, żeby miała szanse we wszystkim pochodzić ;p )

Ewelina88 lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    Dziewczyny, czy któraś wie jak to jest z jedzeniem sera koziego w ciąży jeśli jest z mleka pasteryzowanego? Wiem że nie wolno jeść z niepasteryzowanego, ale jeśli było pasteryzowane? W necie są sprzeczne opinie na ten temat, także na portalach zagranicznych, wiecie coś może np od waszych ginów?
    Nie wiem, ale ja uwielbiam sery pleśniowe, niby w ciąży nie wolno. Też wyczytałam, że chodzi i o niepasteryzowane mleko. Czasem pozwalam sobie na pleśniowy z pasteryzowanego!

nix lubi tę wiadomość

rar0a9a.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa boska ta Twoja Adela ;-)
    Juz nie mog sie doczekac jak Adka bedzie cwiczyc ze mna taniec brzucha.
    Ja chlone z biedronki batoniki z ryzu preparowanego i czekolady bialej i mlecznej ;-)
    Galaretki i hity kokosowe wtrabione od poniedzialku, nie nie......... ja duzo nie jem ;-) hi.....hi.......

Ja na mojego meza mam sposob powoli delikatnie, a to zostawie tablet ze zdjeciem wozka, najwazniejsze nic na sile bo nie przejdzie ;-) w ten sposob imie zostalo zaakceptowane, wozek rowniez, co do pokoiku juz napomknelam ze chce literki z imieniem ;-) i kolorowe obrazki w bialych ramkach, pompony piekne, ale nie ma szans by isc po tiul bo jestem raczej lezakiem.
    Podobaja mi sie jeszczekulki kolorowe z ikei i posciel na allegro minky, tylko ze te minky maja zwariowane wzory a chcialabym by mala miala spokoj przed soba ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 12:13

Kawa lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • moruskowa Koleżanka

Wysłany: 18 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Za dużo tu nie piszę, ale regularnie Was czytam :)
    Dzisiaj byliśmy na badaniach połówkowych plus 4D :) Niestety musiałam sama się na nie zdecydować, bo nie wiem dlaczego mój lekarz ich nie zrobił ?
    W każdym bądź razie wrażenia na takim USG niesamowite :) Malutki rozwija się prawidłowo, lekarz powiedział, że wzorowe dziecko :) Zastanawia mnie tylko waga, bo wydaje mi się, że całkiem spory klocek z niego - 523 g :)
    A jak u Was było ? :)

nix, Ewelina88, M4DZI4, szpilka lubią tę wiadomość

201501231762.png

201608307244.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na USG na koniec następnego tygodnia. Liczę na to, że tym razem nie będzie się zasłaniała rączkami i pokaże buzię :)

Moruskowa, nie porównuj wagi dziecka do tego, ile ważą inne dzieci - każde jest wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:50

• moruskowa Koleżanka

Wysłany: 18 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) Dzięki wielkie :)

201501231762.png

201608307244.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Brzdąc ważył 538g w 21+5dc, lekarz powiedział że jest duży i to jego natura.. :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• polaola Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza wazy 402 g w 20 tc i 2 dniu tylko ja widzialam w wypisie norme plus minus 59 g. a to duzo.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Milka w 22 +2 miała 465 i też było tam napisane plus/minus ale nie pamiętam ile. W każdym bądź razie ma być średniej wielkości dzieckiem i mi to odpowiada. Zresztą wszystko może się zmienić i te pomiary też zbyt dokładne nie są.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ag. Trzymam za Was kciuki. Wszystko musi być dobrze.

Co do pomiarów to moja mała w 20 tyg 5 dniu ważyła 360. Ale mieściła się w normach.
    Natomiast wiem, że te pomiary są obarczone dość sporym błędem. Znajomej mówili, że dziecko na pewno nie waży więcej niż 2700 a urodziła dziewczynką która ważyła 3750 :-) Duże było ich zdziwienie. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:00

Kawa, polaola lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dzisiaj w C&A darmowa dostawa. Jakbyście potrzebowały wielopaków bawełnianych body to polecam, bo dobra jakość.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przede wszystkim mni uspokoiłyście z tym tyciem 1kg w tydzień, bo u mnie też taki przyrost wagi, jestem już +6 do przodu i wcale się nie objadam.

Mnie mały dzisiaj tak mocno w nocy skopał już ponad pępkiem że nie mogłam usnąć bo kopał natarczywie w jedno miejsce a później macica mnie w tym miejscu potwornie bolała.

zielarka ja mam x-lander 2w1, ale kupiłam używany i jestem zadowolona póki co, nie wiem czy tak samo będzie podczas użytkowania.

Poza tym dołączam do grona chorych, przeziębiłam się mam katarc, kicham i bolą mnie mięśnie. Dzisiaj miałam zamiar odpoczywać ale niestety musialam iśc do pracy na chwilę a po południu jeszcze muszę kilka spraw na mieście.

Któraś pytała o l4 ja jestem na zwolnieniu od 16 tc i nikt mnie jeszcze nie sprawdzał. Pamiętam że pierwsze zwolnienie miałam leżące a teraz zapomniałam zerknąć. Ale pierwsze zwolnienie zostaje u pracodawcy takie przez pierwsze 33 dni nie ma stracha że sprawdzą. Podobno częściej sprawdzają kobiety które są na zwolnieniu od samiutkiego początku ale ile w tym prawdy nie wiem.

Ag trzymaj się, musisz zacisnąć zęby i wytrzymać jakoś.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem od 6/7 tygodnia ciąży na zwolnieniu i nikt się mną nie zainteresował nawet.. Ale u mnie to norma, sam pracodawca wysyła pracownice na zwolnienie, bo nie jest w stanie zapewnić dogodnych warunków pracy ciężarnym pracownicom..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    Dziewczyny, czy któraś wie jak to jest z jedzeniem sera koziego w ciąży jeśli jest z mleka pasteryzowanego? Wiem że nie wolno jeść z niepasteryzowanego, ale jeśli było pasteryzowane? W necie są sprzeczne opinie na ten temat, także na portalach zagranicznych, wiecie coś może np od waszych ginów?
    Z pasteryzowanego można jak najbardziej. Pasteryzacja zabija bakterie listerii.

nix lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja już obiadek zrobiłam... i tak od rana was podczytuję
    Ag trzymaj się tam i mocno zaciskam kciuki za CB i Kostka
    dzisiaj chyba już na dobre wybraliśmy imię dla naszej małej mam ogromną nadzieję ze już się ono nie zmieni. Kurczę tak bardzo mi się podobało Ashley ale ksiądz mi powiedział że jak tak damy na imię to małej nam nie dopuści do chrztu wściekłam się ale co zrobić.

Tak jak wcześniej pisałam ja na zwolnieniu jestem od 6tc i nikt mnie nie odwiedził jeszcze:)

moja maluda juz teraz tak sporadycznie kopnie ale to tak że poczuję ją konkretnie.

Jeśli chodzi o wystrój pokoiku to my mamy szary kolor i będziemy teraz delikatnie kolorami uzupełniać przed narodzinami na pewno zamówię literki na ścianę z imieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 13:42

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek a co ksiądz ma do tego jak dziecku dacie na imię?? Skoro w Urzędzie wam zapiszą to nie rozumiem co się księdzu nie podoba. Czy on tak może zrobić? Ja napisałabym skargę na niego!

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem kościół dodatkowo wymaga, aby imię które wybierają rodzice nosił/nosiła jakakolwiek osoba święta bądź błogosławiona - imię ma stanowić dodatkową ochronę tej osoby dlatego kościół nie narzuca też ilości imion można nadać nawet 3 czy 4 -to tacy jakby aniołowie czuwający nad dzieckiem.

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag trzymam kciuki, ten pesser na pewno pomoże na szyjkę, ale na skurcze to musza cos innego wymyśleć.

Daj znać co z Tobą.

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ