*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczko są trzy wyjmowane szczebelki, trzy poziomy dla materacyka także chyba ful opcja
ag kochana trzymajcie się cieplutko, będzie dobrze! Dacie radę!
isabelle mały ten kącik będzie, bo u teściów, no ale... Jak go urządzę, to na pewno wrzucę
Ewelina88 wrote:znalazłam Milkę o smaku Oreo. Zakochałam się niej. Mogłabym 3 na raz pochłonąć.
Ja też na nią zachorowała, mogłabym ją jeść kilogramami!kupuję ja w tesco są małe tabliczki i duże (wolę te małe)
Co do spania, to ja mam rogala z motherhood i jest EKSTRA, niemal całą noc śpię w jednej pozycji (jak się budzę na siku to się wiercę, żeby wstać). Swoją drogą coraz ciężej mi wstawać z łóżka, muszę się rozbujać, żeby usiąść
Co do mojego M. to głównie mi przytakuje, ale czasem ściągnie mnie na ziemię z moimi pomysłami, oczywiście większe zakupy potrzebują jego akceptacjigust mamy bardzo zbliżony, więc ciuszki kupuję sama (dostałam pozwolenie odgórne, ale `byle nie za dużo`, żeby miała szanse we wszystkim pochodzić ;p )
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
nix wrote:Dziewczyny, czy któraś wie jak to jest z jedzeniem sera koziego w ciąży jeśli jest z mleka pasteryzowanego? Wiem że nie wolno jeść z niepasteryzowanego, ale jeśli było pasteryzowane? W necie są sprzeczne opinie na ten temat, także na portalach zagranicznych, wiecie coś może np od waszych ginów?
nix lubi tę wiadomość
-
Kawa boska ta Twoja Adela
Juz nie mog sie doczekac jak Adka bedzie cwiczyc ze mna taniec brzucha.
Ja chlone z biedronki batoniki z ryzu preparowanego i czekolady bialej i mlecznej
Galaretki i hity kokosowe wtrabione od poniedzialku, nie nie......... ja duzo nie jemhi.....hi.......
Ja na mojego meza mam sposob powoli delikatnie, a to zostawie tablet ze zdjeciem wozka, najwazniejsze nic na sile bo nie przejdziew ten sposob imie zostalo zaakceptowane, wozek rowniez, co do pokoiku juz napomknelam ze chce literki z imieniem
i kolorowe obrazki w bialych ramkach, pompony piekne, ale nie ma szans by isc po tiul bo jestem raczej lezakiem.
Podobaja mi sie jeszczekulki kolorowe z ikei i posciel na allegro minky, tylko ze te minky maja zwariowane wzory a chcialabym by mala miala spokoj przed soba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 12:13
Kawa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Za dużo tu nie piszę, ale regularnie Was czytam
Dzisiaj byliśmy na badaniach połówkowych plus 4DNiestety musiałam sama się na nie zdecydować, bo nie wiem dlaczego mój lekarz ich nie zrobił ?
W każdym bądź razie wrażenia na takim USG niesamowiteMalutki rozwija się prawidłowo, lekarz powiedział, że wzorowe dziecko
Zastanawia mnie tylko waga, bo wydaje mi się, że całkiem spory klocek z niego - 523 g
A jak u Was było ?nix, Ewelina88, M4DZI4, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja Milka w 22 +2 miała 465 i też było tam napisane plus/minus ale nie pamiętam ile. W każdym bądź razie ma być średniej wielkości dzieckiem i mi to odpowiada. Zresztą wszystko może się zmienić i te pomiary też zbyt dokładne nie są.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Ag. Trzymam za Was kciuki. Wszystko musi być dobrze.
Co do pomiarów to moja mała w 20 tyg 5 dniu ważyła 360. Ale mieściła się w normach.
Natomiast wiem, że te pomiary są obarczone dość sporym błędem. Znajomej mówili, że dziecko na pewno nie waży więcej niż 2700 a urodziła dziewczynką która ważyła 3750Duże było ich zdziwienie.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny przede wszystkim mni uspokoiłyście z tym tyciem 1kg w tydzień, bo u mnie też taki przyrost wagi, jestem już +6 do przodu i wcale się nie objadam.
Mnie mały dzisiaj tak mocno w nocy skopał już ponad pępkiem że nie mogłam usnąć bo kopał natarczywie w jedno miejsce a później macica mnie w tym miejscu potwornie bolała.
zielarka ja mam x-lander 2w1, ale kupiłam używany i jestem zadowolona póki co, nie wiem czy tak samo będzie podczas użytkowania.
Poza tym dołączam do grona chorych, przeziębiłam się mam katarc, kicham i bolą mnie mięśnie. Dzisiaj miałam zamiar odpoczywać ale niestety musialam iśc do pracy na chwilę a po południu jeszcze muszę kilka spraw na mieście.
Któraś pytała o l4 ja jestem na zwolnieniu od 16 tc i nikt mnie jeszcze nie sprawdzał. Pamiętam że pierwsze zwolnienie miałam leżące a teraz zapomniałam zerknąć. Ale pierwsze zwolnienie zostaje u pracodawcy takie przez pierwsze 33 dni nie ma stracha że sprawdzą. Podobno częściej sprawdzają kobiety które są na zwolnieniu od samiutkiego początku ale ile w tym prawdy nie wiem.
Ag trzymaj się, musisz zacisnąć zęby i wytrzymać jakoś. -
nix wrote:Dziewczyny, czy któraś wie jak to jest z jedzeniem sera koziego w ciąży jeśli jest z mleka pasteryzowanego? Wiem że nie wolno jeść z niepasteryzowanego, ale jeśli było pasteryzowane? W necie są sprzeczne opinie na ten temat, także na portalach zagranicznych, wiecie coś może np od waszych ginów?
nix lubi tę wiadomość
-
hej ja już obiadek zrobiłam... i tak od rana was podczytuję
Ag trzymaj się tam i mocno zaciskam kciuki za CB i Kostka
dzisiaj chyba już na dobre wybraliśmy imię dla naszej małej mam ogromną nadzieję ze już się ono nie zmieni. Kurczę tak bardzo mi się podobało Ashley ale ksiądz mi powiedział że jak tak damy na imię to małej nam nie dopuści do chrztu wściekłam się ale co zrobić.
Tak jak wcześniej pisałam ja na zwolnieniu jestem od 6tc i nikt mnie nie odwiedził jeszcze:)
moja maluda juz teraz tak sporadycznie kopnie ale to tak że poczuję ją konkretnie.
Jeśli chodzi o wystrój pokoiku to my mamy szary kolor i będziemy teraz delikatnie kolorami uzupełniać przed narodzinami na pewno zamówię literki na ścianę z imieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 13:42
-
Z tego co wiem kościół dodatkowo wymaga, aby imię które wybierają rodzice nosił/nosiła jakakolwiek osoba święta bądź błogosławiona - imię ma stanowić dodatkową ochronę tej osoby dlatego kościół nie narzuca też ilości imion można nadać nawet 3 czy 4 -to tacy jakby aniołowie czuwający nad dzieckiem.