*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
szczesliwa89 wrote:Melula Widze na liscie styczniowek, ze jestes z zabek.
Od jakiegos czasu tez mieszkam w zabkach.
Czy wiesz cos może na temat przychodni która jest na powstańców 70?
Wyczytalam, ze sa tam interniści i pediatrzy z nfz, orientujesz się może ile ich tam jest i jak dlugo czeka się na wizyty no i czy jest tez tam polozna srodowiskowa? -
Kawa wrote:Melua w rzeczywistwości nie chodzi tu o Ciebie. Szef się obawia że będzie miał u siebie kontrolę, sprawdzą/przegrzebią papiery czyt. szukają problemów by dowalić mu karę albo szukają powiązań rodzinnych lub sytuacji typu "zatrudnię cię, a ty opłacisz sobie sama ZUSy a później weźmiesz l4 żeby mieć świadczenie". Szef "idzie komuś na rękę" i nie ponosi przy tym kosztów.
Najczęściej się zdarzają takie kontrole jak zatrudnia się osoby z tym samym nazwiskiem- czyli rodzinę wtedy kontrola gwarantowana. -
Dziewczynki... Moja siostra ponad 10 lat temu została zatrudniona na czas ciąży przez babcię. Nie będę ukrywać - chodziło o opłacenie kilku składek i przejście na L4. ZUS odmówił wypłaty świadczeń podważając prawdziwość zatrudnienia. ALE... Sprawa została wygrana w sądzie! Jaki z tego morał? Nie można dać się zastraszyć!
A wracając do pomponu to wyszedł kiszkowato
1. Tiul powinien być bez obszycia
2. Ostre nożyczki to podstawa
3. Brystol na formę jest za miękki
4. Więcej tiulu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 17:01
isabelle, agnesik, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Jasne, ale jakiej ciężarnej chce się latać po sądach? Ponadto na czas sprawy wstrzymują wynagrodzenie - świadczenia, a nie po to człowiek pracował, żeby potem mieć tylko problemy. Muszę znaleźć dobrego doradcę, który pomoże ew. umotywować pracę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 17:01
szpilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melula wrote:Jasne, ale jakiej ciężarnej chce się latać po sądach? Ponadto na czas sprawy wstrzymują wynagrodzenie - świadczenia, a nie po to człowiek pracował, żeby potem mieć tylko problemy. Muszę znaleźć dobrego doradcę, który pomoże ew. umotywować pracę.
-
Chciałam Wam jedynie uzmysłowić, że ZUS nie jest państwem w państwie.
Sama mam świadomość, że ta instytucja może się do mnie w jakiś sposób przyczepić, ale mnie to wcale nie powstrzymuje, żeby się starać o godne świadczeniaA sąd to już ostateczność ostateczności
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zakupy rewelacja
Ja właśnie spadam do lekarza więc trzymać kciuki i odezwę się jutro z rana, bo po południu kolejna wizyta tym razem wyczekane UKG i najprawdopodobniej poznanie płci maluszka
Miłego wieczorku, nie życzę spokojnego bo dziś wielki dzień dla polskiej siatkówkiTrzymamy kciuki za chłopaków!!!
Kawa, marrtka, Ewelina88, lwuska55592, M4DZI4, rastafanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny macie umowy umowy sa oryginalne z pieczatka pracodawcy, a wydruki z konta o wynagrodzeniu, mowicie co robilyscie i tyle, niech pracodawce mecza Wy macie umowy. Jezeli,zakwestionuja umowy to inna sprawa ale to juz jakies jaja.
Nie myslcie tyle, a nawet jak bedziecie miec taka sytuacje to zwolnienia lekarz na gebe tez wam nie dal on tez musi wpisac cos co upowaznia do zwolnienia. -
Kawa wrote:Zawsze coś wygrzebię ciekawego
a ten szlafroczek jest na rozmiar 18-24msc taki mięciuśki że musiałam go wziąć, myślę że od razu go wykorzystam przy Małej
wyświetlają się Wam 2 pierwsze zdjęcia? bo mi nie
Kawa, zazdroszczę ci daru wyszukiwania takich perełek w SH. Mnie się parę razy udało, ale zazwyczaj jest tak, że jak wchodzę do lumpka nawet w dniu dostawy to mam wrażenie, że ubranka są już mocno przesortowane i wiszą tylko takie sprane, byle jakie, mimo, że dobrych marek to widać mocne zużycie.
-
Dziewczyny dziękuję bardzo , przynajmniej mam pogląd jak maluszki wyglądają wagowo w tym okresie
A swoją drogą miała któraś z Was do czynienia z wózkami firmy Adamex lub się nimi interesowała?
Bo my przymierzamy się właśnie do zakupu wózka tej firmy, a konkretnie ten model
http://www.adamex.pl/sklep/prod.php?idg=1&id=160 - opis wózka
Widzieliśmy go na żywo w sklepie i bardzo fajnie wygląda
jonka91, Kawa, lwuska55592, jaga.maz lubią tę wiadomość