X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Paula właśnie mi przypomniałaś (przez krecika na bluzce) że zamówienie z allegro dalej mi nie przyszło a zamawiałam tydzień temu w czwartek... ostatnio mam pecha z tymi zamówieniami

Kawa !

To jest jeż i kura! Haha!

Kawa, ania_29, MonikaDM, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:50

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja miałam formę zrobioną z kartonu z Biedronki. :D Im sztywniejszy tym lepszy, bo się nie zgina podczas nawijania tiulu. :)
    Mam karton z biedry, ale przez to że mi gdzieś wsysło porządne nożyczki to uznałam, że spróbuję z miększego materiału ;)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:11

Wiki81 lubi tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero was nadrobilam po całym dniu :)
    Wiki to hormonki :) nie walcz z nimi nie warto a domownikom nic nie będzie jak czasem na nich poburczysz wolno ci :)
    Kawa ubawilam się czytając że pan stwierdził że jesteś "nerwowa" :D faceci :)

Wiki81, Kawa lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i żeby nie było że taki śpiochu ze mnie to wstajemy o 5.30 i szykujemy z Marcelkiem tatusia do pracy potem siostrzyczkę do szkoły i dopiero przed 8 wskakujemy znów pod kołderkę i potem nie chce nam się wstawać :) :) :) jesteśmy w ciąży wolno nam :) :) :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestraszyłam się dziś, bo moje dziecko od rana nie kopie, siedzi spokojnie. Właśnie się uaktywniło po rozpoczęciu meczu. I wiadomo po kim to ma. Po ojcu :P

A w nocy obudził je mój głos. Mówiłam do męża: "Przestań chrapać!!!" :D

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po wizycie, przepraszam że nie odniosę się do Waszych postów, ale dopiero siadam do nadrabiania...
    Byłam dziś u mojego gina, mały waży już 690 g, jestem w szoku bo 2 tyg. temu ważył 380... Rośnie jak na drożdżach, generalnie wszystko jest ok. Szyjka długa, zamknięta...
    Teraz ważna wiadomość dla tych dziewczyn, które jeszcze nie były na glukozie... Pamiętam jak pisałyście że laborantki każą siedzieć w poczekalni i czekać między pobieraniem krwi bo niby nie wolno się za bardzo ruszać... Gin powiedział, że to kompletna bzdura i mogę sobie pojechać na zakupy i wrócić po 2 godzinach.... Pozdrawiam Was serdecznie!

szpilka, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Hhaha myślał indyk o niedzieli...

zastanawiałam się o co Ci chodzi, zobaczyłam spowrotem Twoje foto i teraz przeczytałam że to ja napisałam krecić zamiast jeż hahah :))

p.s a to dlatego że zamówiłam pieluchy tetrowe z jeżem i krecikiem :D

Ja też - chyba te same! Słodkie są! I tez ich jeszcze nie dostałam! :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:34

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    Teraz ważna wiadomość dla tych dziewczyn, które jeszcze nie były na glukozie... Pamiętam jak pisałyście że laborantki każą siedzieć w poczekalni i czekać między pobieraniem krwi bo niby nie wolno się za bardzo ruszać... Gin powiedział, że to kompletna bzdura i mogę sobie pojechać na zakupy i wrócić po 2 godzinach.... Pozdrawiam Was serdecznie!
    Lepiej zapytać swojego lekarza bo nigdy nie spotkałam się z tym, żeby pozwalano pacjentkom spacerować między pobraniami. Chodząc spalamy cukier, więc wynik jest zaburzony. Ponoć nawet cytryny nie powinno się wciskać, ani popijać glukozy wodą...

201501145565.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Lepiej zapytać swojego lekarza bo nigdy nie spotkałam się z tym, żeby pozwalano pacjentkom spacerować między pobraniami. Chodząc spalamy cukier, więc wynik jest zaburzony. Ponoć nawet cytryny nie powinno się wciskać, ani popijać glukozy wodą...
    Ja tam mam zaufanie do swojego lekarza, powiedział że można chodzić i to farmazony z tym spalaniem... Co z tego, że się spala...? Nie ma to wpływu na wynik. Nie wolno tylko nic jeść i pić pomiędzy... Cytrynę wolno też używać.

rar0a9a.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór dziewczyny, ale dzisiaj dużo wpisów :)
    Ja właśnie wróciłam z wizyty kontrolnej , synek ma się dobrze (chociaż od wczoraj jest mniej aktywny i zaczęłam się niepokoić) jego tętno to 145 ud/min, sprawdzona palpacyjnie szyjka, twarda i zamknięta.

Co do ruchów ginekolog uspokoił, i w sumie powiedział dokładnie to o czym tutaj już wielokrotnie pisałyśmy: mniej aktywne tak po prostu, inne ułożenie , czujemy tylko niektóre ruchy dziecka na tym etapie większości się nie odczuwa, ponieważ jeszcze dziecko ma dużo miejsca, dzidzia coraz częściej śpi.

W poniedziałek mam jeszcze przyjść pod gabinet (bezpłatnie) i sprawdzi mi szyjkę przez USG

Na zaparcia polecił kupić syrop Laculosum dla kobiet w ciąży zupełnie bezpieczny, mam pić napar z suszonych śliwek a na śniadania dodatkowo starte jabłko.

A teraz idę z mężem jakiś film obejrzeć przy moim MOJITO mmmm uzależniłam się (to te bezalkoholowe o którym pisałam wcześniej- mąż zapełnił nimi prawie całą lodówkę) :)

spokojnego wieczoru kobietki.

ps. AG kochana trzymaj się! Lekarze zajmą się na pewno tobą i maleństwem najlepiej jak potrafią. Będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:54

Paula44, jonka91, szpilka, renia83, Kawa, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w szkole na ten temat miałam i pamiętam jak babka mówiła że wolno cytrynę i właśnie że nawet ruch jest wskazany...

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszecie, że wasze maluchy czujecie delikatnie i nie zawsze. Ja od tygodnia czuję Małą wyraźnie, dodatkowo widać już ruchy na brzuchu. Ma już swój mały rytm dnia. Dziś poszłam na spacerek, spotkałam naszego konserwatora. Mała zaczęła fikać, a on "coś się Pani tam rusza". Padłam ze śmiechu - "obcy" - mówię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 21:00

jonka91, Paula44, Chanela, zielarka, szczesliwa89, rastafanka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia też kopie coraz mocniej i coraz bardziej przewidywalnych momentach: po śniadaniu, ok 12, ok 14, ok 17 i wieczorem. I też widać ruchy na brzuchu :D

Zapytam jeszcze o twardnienia brzucha, mi zdarza się, że brzuch twardnieje tylko z jednej strony, zdarza się też, że twardnieje tylko np w prawym, górnym kwadrancie ;) towarzyszy temu uczucie rozpierania, zastanawiam się czy to czasem nie młoda wtedy się wypycha, bo z tego co słyszałam macica gdy twardnieje twardnieje w całości a nie wybiórczo...

Tymi lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    Ja tam mam zaufanie do swojego lekarza, powiedział że można chodzić i to farmazony z tym spalaniem... Co z tego, że się spala...? Nie ma to wpływu na wynik. Nie wolno tylko nic jeść i pić pomiędzy... Cytrynę wolno też używać.
    No i postępujesz wg wskazań swojego lekarza. To jednak nie oznacza, że każda z nas może sobie dreptać pomiędzy pobraniami ;) Radzę jedynie samodzielnie nie podejmować takiej decyzji ;)

No i co z tą Ag...?

Aaaa... wyszliśmy z grupy! Natuśka też podskakuje z radości :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 21:36

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie Fifik poszedł spać.. chyba siatka go nie interesuje.. Za to jak dziś mąż oglądał jakiś film z Brucem Lee to szalał straszliwie.. Widać po tatusiu lubi sztuki walki..

Ag pewnie odpoczywa.. Mam jedynie nadzieję, że jej macica się uspokoiła, założą jej krążek i będzie spokojniejsza.. Oby wszystko było dobrze!!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    No i postępujesz wg wskazań swojego lekarza. To jednak nie oznacza, że każda z nas może sobie dreptać pomiędzy pobraniami ;) Radzę jedynie samodzielnie nie podejmować takiej decyzji ;)

No i co z tą Ag...?

Aaaa... wyszliśmy z grupy! Natuśka też podskakuje z radości :D
    Według mojego lekarza "każda z nas" może dreptać pomiędzy pobraniami... ;-) Kazda oczywiście zrobi jak uważa...

zielarka lubi tę wiadomość

rar0a9a.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciązy nie wiedziałam że po glukozie trzeba siedzieć, poszłam na godzinny intensywny spacer, wyniki krwi były bardzo dobre. Teraz bałam się, jak to będzie, wiedziałam już, że nie mogę iść na spacer czy w ogóle chodzić. Siedziałam w przychodni a wyniki po godzinie...były lepsze niż te z pierwszej ciąży.
    Moje doświadczenie mówi mi, że chodzenie czy siedzenie nie ma znaczenia, działa tu chyba jakiś inny mechanizm.

Fucina, M4DZI4 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielako u mnie z brzuchem jest podobnie tak jak u Ciebie przed chwilka dwa razy miałam takie stwardnienie ale tylko po lewej stronie tam gdzie mała ma główkę , po prawej było ok wiec cos w tym musi byc moze to faktycznie dziecko sie wypycha ;) btw zajebiste te pompony !!!!mi babka w labolatorium powiedziała moze pani chodzić ale bez szalenstw:) oczywiście przy glukozie pozatym uważam iż jesli ktos bedzie miał ma prawdę nietolerancje to wyniki na pewno to wykażą ;)

l22nhdge0qqepa6e.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ