*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKawa wrote:Paula właśnie mi przypomniałaś (przez krecika na bluzce) że zamówienie z allegro dalej mi nie przyszło a zamawiałam tydzień temu w czwartek... ostatnio mam pecha z tymi zamówieniami
Kawa !
To jest jeż i kura! Haha!Kawa, ania_29, MonikaDM, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agus89 wrote:Ja miałam formę zrobioną z kartonu z Biedronki.
Im sztywniejszy tym lepszy, bo się nie zgina podczas nawijania tiulu.
-
nick nieaktualny
-
Dopiero was nadrobilam po całym dniu
Wiki to hormonkinie walcz z nimi nie warto a domownikom nic nie będzie jak czasem na nich poburczysz wolno ci
Kawa ubawilam się czytając że pan stwierdził że jesteś "nerwowa"faceci
Wiki81, Kawa lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny po wizycie, przepraszam że nie odniosę się do Waszych postów, ale dopiero siadam do nadrabiania...
Byłam dziś u mojego gina, mały waży już 690 g, jestem w szoku bo 2 tyg. temu ważył 380... Rośnie jak na drożdżach, generalnie wszystko jest ok. Szyjka długa, zamknięta...
Teraz ważna wiadomość dla tych dziewczyn, które jeszcze nie były na glukozie... Pamiętam jak pisałyście że laborantki każą siedzieć w poczekalni i czekać między pobieraniem krwi bo niby nie wolno się za bardzo ruszać... Gin powiedział, że to kompletna bzdura i mogę sobie pojechać na zakupy i wrócić po 2 godzinach.... Pozdrawiam Was serdecznie!szpilka, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKawa wrote:Hhaha myślał indyk o niedzieli...
zastanawiałam się o co Ci chodzi, zobaczyłam spowrotem Twoje foto i teraz przeczytałam że to ja napisałam krecić zamiast jeż hahah)
p.s a to dlatego że zamówiłam pieluchy tetrowe z jeżem i krecikiem
Ja też - chyba te same! Słodkie są! I tez ich jeszcze nie dostałam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:34
-
Fucina wrote:Teraz ważna wiadomość dla tych dziewczyn, które jeszcze nie były na glukozie... Pamiętam jak pisałyście że laborantki każą siedzieć w poczekalni i czekać między pobieraniem krwi bo niby nie wolno się za bardzo ruszać... Gin powiedział, że to kompletna bzdura i mogę sobie pojechać na zakupy i wrócić po 2 godzinach.... Pozdrawiam Was serdecznie!
-
ania_29 wrote:Lepiej zapytać swojego lekarza bo nigdy nie spotkałam się z tym, żeby pozwalano pacjentkom spacerować między pobraniami. Chodząc spalamy cukier, więc wynik jest zaburzony. Ponoć nawet cytryny nie powinno się wciskać, ani popijać glukozy wodą...
-
dobry wieczór dziewczyny, ale dzisiaj dużo wpisów
Ja właśnie wróciłam z wizyty kontrolnej , synek ma się dobrze (chociaż od wczoraj jest mniej aktywny i zaczęłam się niepokoić) jego tętno to 145 ud/min, sprawdzona palpacyjnie szyjka, twarda i zamknięta.
Co do ruchów ginekolog uspokoił, i w sumie powiedział dokładnie to o czym tutaj już wielokrotnie pisałyśmy: mniej aktywne tak po prostu, inne ułożenie , czujemy tylko niektóre ruchy dziecka na tym etapie większości się nie odczuwa, ponieważ jeszcze dziecko ma dużo miejsca, dzidzia coraz częściej śpi.
W poniedziałek mam jeszcze przyjść pod gabinet (bezpłatnie) i sprawdzi mi szyjkę przez USG
Na zaparcia polecił kupić syrop Laculosum dla kobiet w ciąży zupełnie bezpieczny, mam pić napar z suszonych śliwek a na śniadania dodatkowo starte jabłko.
A teraz idę z mężem jakiś film obejrzeć przy moim MOJITO mmmm uzależniłam się (to te bezalkoholowe o którym pisałam wcześniej- mąż zapełnił nimi prawie całą lodówkę)
spokojnego wieczoru kobietki.
ps. AG kochana trzymaj się! Lekarze zajmą się na pewno tobą i maleństwem najlepiej jak potrafią. Będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:54
Paula44, jonka91, szpilka, renia83, Kawa, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, piszecie, że wasze maluchy czujecie delikatnie i nie zawsze. Ja od tygodnia czuję Małą wyraźnie, dodatkowo widać już ruchy na brzuchu. Ma już swój mały rytm dnia. Dziś poszłam na spacerek, spotkałam naszego konserwatora. Mała zaczęła fikać, a on "coś się Pani tam rusza". Padłam ze śmiechu - "obcy" - mówię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 21:00
jonka91, Paula44, Chanela, zielarka, szczesliwa89, rastafanka, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Moja córcia też kopie coraz mocniej i coraz bardziej przewidywalnych momentach: po śniadaniu, ok 12, ok 14, ok 17 i wieczorem. I też widać ruchy na brzuchu
Zapytam jeszcze o twardnienia brzucha, mi zdarza się, że brzuch twardnieje tylko z jednej strony, zdarza się też, że twardnieje tylko np w prawym, górnym kwadrancietowarzyszy temu uczucie rozpierania, zastanawiam się czy to czasem nie młoda wtedy się wypycha, bo z tego co słyszałam macica gdy twardnieje twardnieje w całości a nie wybiórczo...
Tymi lubi tę wiadomość
-
Fucina wrote:Ja tam mam zaufanie do swojego lekarza, powiedział że można chodzić i to farmazony z tym spalaniem... Co z tego, że się spala...? Nie ma to wpływu na wynik. Nie wolno tylko nic jeść i pić pomiędzy... Cytrynę wolno też używać.
Radzę jedynie samodzielnie nie podejmować takiej decyzji
No i co z tą Ag...?
Aaaa... wyszliśmy z grupy! Natuśka też podskakuje z radościWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 21:36
-
A u mnie Fifik poszedł spać.. chyba siatka go nie interesuje.. Za to jak dziś mąż oglądał jakiś film z Brucem Lee to szalał straszliwie.. Widać po tatusiu lubi sztuki walki..
Ag pewnie odpoczywa.. Mam jedynie nadzieję, że jej macica się uspokoiła, założą jej krążek i będzie spokojniejsza.. Oby wszystko było dobrze!! -
ania_29 wrote:No i postępujesz wg wskazań swojego lekarza. To jednak nie oznacza, że każda z nas może sobie dreptać pomiędzy pobraniami
Radzę jedynie samodzielnie nie podejmować takiej decyzji
No i co z tą Ag...?
Aaaa... wyszliśmy z grupy! Natuśka też podskakuje z radościKazda oczywiście zrobi jak uważa...
zielarka lubi tę wiadomość
-
w pierwszej ciązy nie wiedziałam że po glukozie trzeba siedzieć, poszłam na godzinny intensywny spacer, wyniki krwi były bardzo dobre. Teraz bałam się, jak to będzie, wiedziałam już, że nie mogę iść na spacer czy w ogóle chodzić. Siedziałam w przychodni a wyniki po godzinie...były lepsze niż te z pierwszej ciąży.
Moje doświadczenie mówi mi, że chodzenie czy siedzenie nie ma znaczenia, działa tu chyba jakiś inny mechanizm.Fucina, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Zielako u mnie z brzuchem jest podobnie tak jak u Ciebie przed chwilka dwa razy miałam takie stwardnienie ale tylko po lewej stronie tam gdzie mała ma główkę , po prawej było ok wiec cos w tym musi byc moze to faktycznie dziecko sie wypycha
btw zajebiste te pompony !!!!mi babka w labolatorium powiedziała moze pani chodzić ale bez szalenstw:) oczywiście przy glukozie pozatym uważam iż jesli ktos bedzie miał ma prawdę nietolerancje to wyniki na pewno to wykażą