X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy tak piszecie o dolegliwościach - nocnym wstawaniu siku, większym apetycie, kilogramach, problemach ze spaniem, kopniakami, zaparciami. A mi nic nie jest. Dziś rano to zapytałam się mojego męża, czy uważa, że dalej jestem w ciąży, bo mam dużo energii,tzn. normalnie, jak kiedyś, nie mam większego apetytu, zasypiam normalnie, zaparcia nie męczą, zgaga też nie. Co kilka dni Mała daje o sobie znać i gilgocze:) ale to nie są kopniaki. Aż się zastanawiam czy tam wszystko ok. Fakt, początek ciązy dał mi się we znaki, już na początku przytyłam jakieś 5kg, a teraz waga stanęła, dziś kupiłam spodnie ciążowe w h&m rozmiar 36!! Czasami tylko odczuwam jakby skurcze macicy, ale bardzo krótkie i delikatne. Nie wiem czy tak powinno być. Wizyta dopiero 29.09. Może dlatego tak się czuję, że nie mam czasu włuchiwac sie we wszystkie sygnały organizmu. Dziś wyszłam z domu o 7 rano, a przyjechałam o 21. Do 19 praca, potem zakupy... Może za bardzo daję sobie w kość...? Staram się nie. Najgorsze są lekcje z dziecmi w klasach 1-3. Są bardzo głośne, skaczą, biegają, krzyczą, smarkają... ech. Chyba niedługo wybiore sie na zwolnienie, bo nawet nie mam czasu poczytac o ciązy, rozwoju dziecka itd. Nie mówiac o zakupie czegokolwiek, czy zaplanowaniu wózka czy łóżeczka. Mamy sporo ciuszków, ale tylko dlatego, ze moja mama nas zaopatrzyła, a reszty nic a nic. Generalnie chciałam napisać, że nic nie odczuwam, nawet nie czuję, że w ciąży jestem i trochę się obawiam, a do wizyty jeszcze ponad tydzień.

Ag - 3majcie się dzielnie!!

isabelle, bluegirl89, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag pewnie odpoczywa od internetu ;-) i dobrze ja w sobote tez mialam alarm z szyjka i brak neta do wtorku bardzo mnie wyciszyl i uspokoil.

Spokojnego dnia!

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Co nie zmienia faktu, ze zagladam jeszcze czesciej niz zwykle zeby zobaczyc czy Ag juz cos napisala

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Selene Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:20

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i oficjalnie weszlam w 6 miesiac, od tygodnia wg belly a dzis wg "w oczekiwaniu na dziecko"

zielarka, nix, Paula44, Chanela, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam mówię,że jestem nadal w 5 miesiącu,bo z obliczeń matematycznych wychodzi 5,5:)

szpilka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pięknie, straciłam głos. Na szczęście udało mi sie zapisać do internistki na 11:45.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ja tam mówię,że jestem nadal w 5 miesiącu,bo z obliczeń matematycznych wychodzi 5,5:)

Licząc w ten sposób nigdy nie będziesz w 9 miesiącu albo będziesz w nim kilka dni tylko ;) Ja wolę liczyć rozpoczęte miesiące, czyli weszłam w 6 miesiąc, ktory zakończy sie w połowie października, od października do połowy listopada będę w siódmym, od listopada do połowy grudnia w ósmym, a do dnia porodu w dziewiątym.

zielarka, agnesik lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka jakbym czytała siebie w czasie pierwszej ciąży :) druga ciąża okazała się jednak diametralnie różna :) od początku silne mdłości, wymioty, plamienia, krwawienia, leki, szpital, pessar, skurcze...nie mam na to wpływu, choc bardzo bym chciała by było tak jak za pierwszym razem. Moje kłopoty jednak nie wynikają z nadmiernego skupiania się na ciele, objawach, po prostu same przychodzą.

FITop1.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ale mi ta moja Księżniczka robi numery , miała juz swój rytm dnia No i tu wczoraj od 17 cisza , noc cisza , ja juz schize złapałam No ale poranne kakao obudziło śpiąca królewnę ;)dzis w planach trochę porządków potem przychodzi na kawę koleżanka ktora 11 października ma termin :d brzydko na zewnątrz wiec za bardzo nie ma jak wyjść, Izabelko nie martw sie mam kuzynke ktora na dniach rodzi córę cała ciaze żadnych objawow przytyła mało niewiele dosłownie a mała zdrowa , każda ciaza jest inna , tylko sie cieszyć ze nic nie dolega ;)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) wszystko nadrobione bo forum to moja codzienna lektura ;)
    Ja juz po wizycie- malutka wazy juz 360 g, wszystko super :)
    Super te pompony! Tez takie zrobie :D

Ag powodzenia. Odpoczywaj <3

zielarka, jonka91, rastafanka, Paula44, Kawa, Ewelina88, M4DZI4, Agus89, szpilka lubią tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:21

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu coś cicho dziś :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł!
    Siedzę właśnie z rudą farbą na głowie. A zarzekałam się że do rudych włosów nie wrócę.. :D Kobiety... ;)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:51

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ja jakoś mało co piszę do Was ale czytam na bieżąco ;)

Aloth - jak się czujesz? Mi w pon minie miesiąc jak mam szew, Mały kopie często i czasem już nie fajnie :) a we wtorek wizyta. Nie mogę się doczekać :)

Czytam Was z jedzeniem - ja jakoś dalej nie mam ochoty na nic, staję w lodówce otwartej i wypijam szklankę mleka i nie mam na nic chęci. Ale waga pomalutku idzie w górę. Chociaż zaczęły się zaparcia więc może od tego...

Wiecie co i nie mogę się w nocy ułożyć, bardzo źle śpię, a jak w dzień kimnę to potem do 1 leżę z oczami jak 5 zł. Dogodzić ciężarnej...

A i jeszcze tylko najgorsze 9 tygodni przed nami :) Potem hulaj dusza...

relgh371rphwpz6l.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Moja córcia też kopie coraz mocniej i coraz bardziej przewidywalnych momentach: po śniadaniu, ok 12, ok 14, ok 17 i wieczorem. I też widać ruchy na brzuchu :D

Zapytam jeszcze o twardnienia brzucha, mi zdarza się, że brzuch twardnieje tylko z jednej strony, zdarza się też, że twardnieje tylko np w prawym, górnym kwadrancie ;) towarzyszy temu uczucie rozpierania, zastanawiam się czy to czasem nie młoda wtedy się wypycha, bo z tego co słyszałam macica gdy twardnieje twardnieje w całości a nie wybiórczo...

Zielarko mam takie same objawy jak opisujesz, mianowicie twardnieje mi brzuch zwykle z lewe strony :) Pani doktor powiedziała, że to dzidzia się wypycha :) więc nie martw się :)

zielarka lubi tę wiadomość

ex2bp07wqbuoq473.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:11

Tymi lubi tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie wczorajszej otrzymałam pierwsze w życiu L4. Troche się boję, że podejdę do tego książkowo i nie ruszę się z domu z obawy, że będzie kontrola...zobaczymy, jeszcze muszę dopytać księgową jak to dokładnie działa :p

CO do nas to lekarz nie ma zastrzeżeń, jedynie ból pleców i puchnące z lekka po całym dniu nogi, więc wskazany odpoczynek i więcej snu :D Ale L4 chodzące :D

Dziś jest już TEN dzień, o 13.30 mamy UKG i w końcu poproszę lekarza, zeby zerknął maluszkowi między nogi...

Jak sądzicie będzie chłopak, skoro wszyscy mi tak mówią?

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:51

‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ