WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies też chodził za mna krok w krok jak byłam u rodziców.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:48

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja już po wizycie, dostałam antybiotyk Ospamox, tabletki Sinupret na katar i tabletki emskie do rozpuszczania na kaszel. Sporo tego
    A masz gorączke?

• isabelle Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:48

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Muszę wziąć się za sprzątanie, a najchętniej poleżałabym na kanapie z gazetką (małż kupił mi wczoraj... M jak Mama :D).

Isabelle zdrowiej szybko. Sinupret bardzo dobry na zatoki, miałam kiedyś kurację i spokój z zatokami na dłuuugo. No i gin mi mówił, że w ciąży Sinupret można spokojnie brać. Antybiotyku też nie ma się co bać, powikłania mogą być gorsze z nieleczonych zatok.

Miłego dziona!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:58

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam maila bo mojej przesyłki z allegro ani słychu ani widu i co? Przeoczyli wysyłkę, przepraszają i będzie kurierem w poniedziałek...

ostatnio wszytsko idzie nie po mojej myśli..

idę na odstress się zdrzemnąć w słoneczku na tarasie..

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Monika psy słyszą dziecko w brzuchu i nieraz nie wiedzą o co chodzi ale właśnie te dźwięki i zapach hormonów ciążowych każą im pilnować kobiety :) mam to samo z moją psiną.
    to ja się zastanawiałam od jakiegoś czasu co mój Reksio tak się pcha do naszej sypialni codziennie wieczorem:) a spał dawniej na swoim posłaniu,a teraz waruje co noc obok naszego łózka:)

MonikaDM lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Napisałam maila bo mojej przesyłki z allegro ani słychu ani widu i co? Przeoczyli wysyłkę, przepraszają i będzie kurierem w poniedziałek...

ostatnio wszytsko idzie nie po mojej myśli..

idę na odstress się zdrzemnąć w słoneczku na tarasie..
    Kawa,z kurierami i poczta polska to ja mialam juz w życiu takie przeboje,że nie ma co się denerwowac:) luzik Kawka!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,co do L4 w ciąży,to ja mam od samego poczatku i mam 2 wpisane,więc nieleżące.Ja słyszałam,że takie L4 rzadko zus sprawdza.Może ewentualnie lekarza czy faktycznie kobieta jest w ciązy,co wynika z tego co lekarz ma w badaniach.Co prawda nie wyjeżdżałam w tym czasie dłużej niż na 3 dni,ale zupełnie nie myślę o tym czy mnie sprawdzą.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue wróżę z brzucha ze bedzie cipunia :p Kawa dzieki Tobie co dzien na śniadanie pije kubeł kakao :d brzuch mi sie dzis stawia kurcze:/ ciekawe co u Ag ? Ag odezwij sie !!!!!

polaola, Kawa lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja już po wizycie, dostałam antybiotyk Ospamox, tabletki Sinupret na katar i tabletki emskie do rozpuszczania na kaszel. Sporo tego

Widzę że chyba taki sezon na choroby...

Mnie też w nocy całkowicie rozłożyło. Nie spałam prawie w ogóle bo tak mnie gardło bolało, rano ledwo wstałam, jakby czołg po mnie przejechał, wypowiedzieć słowa nie mogę, taki ból. Smaram jak najęta...

A ponieważ pracuję, udałam się do lekarza rano, żeby wypisał mi zwolnienie.
    Mąż ze mną bo ja słowa nie mogę wypowiedzieć.
    Trafiłam na babkę, wiek, ok. 40-50 lat, specjalista chorób wewnętrznych. Osłuchała mnie, stwierdziła, że na anginę jeszcze nie wygląda, więc spoko.
    I zaczęła się zastanawiać "co ja mam Pani tu wypisać... no ja nie wiem... w ciąży to te wszystkie tabletki to nie wiadomo..." i wyciąga swojego smartfona i sprawdza co może mi dać :D wyszukała sobie jeszcze, że przecież 25 tydzień to już III trymestr (!) i znalazła... Ibuprom Zatoki... wypisała 3 x 1, a nawet jak będzie źle 3 x 2 dziennie, do tego Nasivin, Cholinex. A później w jakichś instrukcjach szukała jak ma zwolnienie wystawić, bo ona nigdy kobiecie w ciąży nie wystawiała :) ja mówię że chodzi tylko o dopisanie takiego kodu "B", a ona: "jakiego kodu??? ale gdzie ja mam to wpisać??? o! tu jest jakaś rubryka kod" :D

A w ogóle, coś mi z tym Ibupromem nie pasowało, więc "mówię" (raczej charkam i macham rękami) do męża żeby zadzwonił do gina żeby to skonsultować. A pan doktor mówi że Ibuprom Zatoki to nie za bardzo, ewentualnie tylko doraźnie na ostry ból zatok (a ja póki co nie mam), a już absolutnie nie powinno się brać mniej więcej od granicy ok. 26 tygodnia, bo ma składnik który powoduje problemy z krążeniem u dziecka...

A, i gin pozwolił też Cholinex, ale nie dłużej niż 3 dni, a farmaceuta nie chciał mężowi sprzedać, jeżeli to dla ciężarnej...

I bądź tu mądry człowieku...

• isabelle Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym Ibupromem to pojechała ostro, bardzo często się mówi o tym, że ibuprofen w ciąży nie za bardzo, zwłaszcza że są inne leki. Super, że skonsultowałaś to jeszcze z lekarzem! Moja wypisywała mi receptę "pewną ręką" i nie szukała porad w google, z ulotek wynika, że mam leki bezpieczne w ciąży, więc już gina nie męczyłam.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud ja mam zamiar dzisiaj na noc najeść się czosnku, mąż zrobi mi tosty z duzą ilością sera i sosu czosnkowego przyjemne z pożytecznym, skoro nie można leków to chociaż czosnek na noc.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i polecam herbatkę malinową z Łowicza.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj w poście żaliłam się, że nie czuję, że jestem w ciąży. No i poczułam... w nocy sikuuuu, a rano o 6.00 pierwszy w życiu skurcz łydki, ale to taki, że nie wiedziałam, co się dzieje... straszny ból!! no i masz babo placek.

polaola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    No z tym Ibupromem to pojechała ostro, bardzo często się mówi o tym, że ibuprofen w ciąży nie za bardzo, zwłaszcza że są inne leki. Super, że skonsultowałaś to jeszcze z lekarzem! Moja wypisywała mi receptę "pewną ręką" i nie szukała porad w google, z ulotek wynika, że mam leki bezpieczne w ciąży, więc już gina nie męczyłam.

No ta co u niej byłam zachowywała się jakby była podstawiona za prawdziwego lekarza który nie zdążył dojechać czy coś :)
    Jak widziałam jak mój mąż przewracał oczami to musiałam powstrzymywać się od śmiechu :)
    Mój gin też powiedział, że jak nie przejdzie do poniedziałku to jeszcze raz do lekarza i poważnie rozważyć antybiotyk bo to zadziała dość szybko i skutecznie, a nie czekać i pozwolić żeby zarazki się namnażały, organizm był osłabiony, brak apetytu, a przecież dziecko to wszystko odczuwa.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj.. mnie też od jakiegoś czasu bolą. Jak sam magnez nie pomaga to magnez + potas (Aspargin). Mi na razie przeszło.

Właśnie zobaczyłam listę majówek. Mają już terminy wyznaczone na koniec maja, więc lada dzień już czerwcówki się pojawią i nasz termin coraz bliżej. :)

zielarka, MonikaDM, MartaKD lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do gabinetu ginekologicznego wchodzi młoda kobieta, w środku zastała dwóch mężczyzn w białych fartuchach.
    -Ja na badania!
    -Niech się pani rozbierze.
    Najpierw jeden z mężczyzn ją przebadał, a potem drugi.
    -I co? W porządku? – pyta pacjentka.
    -Nic złego nie zauważyliśmy, ale niech pani lepiej poczeka na lekarza, bo my tu tylko okna malujemy!

renia83, Ewelina88, Tymi, aswariatka, Paula44, Kawa, jonka91, kejti91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Maud ja mam zamiar dzisiaj na noc najeść się czosnku, mąż zrobi mi tosty z duzą ilością sera i sosu czosnkowego przyjemne z pożytecznym, skoro nie można leków to chociaż czosnek na noc.

Magdalenka, właśnie czosnek nas chyba najbardziej ratuje :D
    Ciekawe czy dzieciom naszym zasmakują takie ilości :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze skurczami łydek od kilku dni - odpukać - mam spokój właśnie po Asparginie.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: