WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • polaola Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mopsiczka tez jest coreczka bardzo rozpieszczona, tuli sie do nas jak dzidzi. Wskakuje gdzie tylko podskoczy, boje sie ze uwali sie na dziecku:-)i pojdzie spac, wiec raczej tylko lozeczko dzidce pozostaje.
    Nasz piesek wiecej spi niz wariuje a i na dwor to raczej nie lubi wychodzic.
    W nocy to spaceruje po calej dlugosci meza mojego liznie w buzie lub powacha odwraca sie i ta sama droga uklada sie w nogach i spi. Ja jej nie pozwalam lazic po sobie, a teraz to szczegolnie musze uwazac.
    Nasz mops ma slaba kondycje i wlasnie szukam metod przewozenia jej z Mala w wozku :-)
    Dzieci to kocha nie opuszcza ich na krok, kuzynki dziecko 1,5 roku roni miny jak nasza mopsa i daje jej buzi. :-) nie moge na to patrzec :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 16:29

nix, MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemię znajdziesz albo w dziale z kaszami, ryżami, płatkami, albo w dziale z bakaliami, orzechami, albo ze zdrową żywnością. To zależy od sklepu.
    Na mnie kawa nie działa, mleko też, ani kefiry, jogurty itp. Można tez pić gotowane siemię, ale mam po nim teraz straszna zgagę.
    Syrop laktulosum na mnie działa bardzo wzdymająco i gdy go stosowałam, jadłam też inne wspomagacze więc nie wiem który z nich ostatecznie podziałał.
    Najskuteczniejsze sa te ciastka owsiane z siemieniem, zjaam dwa, trzy do herbaty po śniadaniu i jakoś się kręci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 16:34

Maud11 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Wydaje mi się że przeczyszczające działanie kawy z mlekiem ma związek z nietolerancją laktozy.

Nie koniecznie, mi zawsze kawa z mlekiem z rana taki efekt wywoływała, a w ciąży noo był taki czas że ani rusz, zaparcia takie że całą noc nie spałam-tak bolało.
    A czasem mam tak że wystarczy że poczuję sam zapach kawki iii lecę na kibelek bez wypicia jej :)

Tak jak Ewelka napisała mi też nic nie ma po samym mleku, a wlewam w siebie codziennie 2-3x kakao, plus płatki z mlekiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji że Pan od mebelków mnie zwyczajnie wkur*** to kazałam Małżowi jechać odebrać sam fotelik i CH** im w oko i wiecie co?? Nagle się okazało że fotelika też jeszcze nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!! :/
    Obsmaruje mu ten jego konkurencyjny sklepik w w necie;/

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa spokojnie - w ciązy jesteś!!! A napisz oczywiście co o nim myslisz:)

Ja muszę się pakować do szpitala. Chcę przygotować chłopakom trochę jedzenia na ten czas i zrobię naleśniki (a 40-50 im zrobię:)) i blachę pizzy. Może przeżyją. U teściowej będą się może trochę stołowali.

Czy wiecie coś na ten temat, czy w szpitalu można mieć laptop teraz? Kiedyś krytykowali, ale może teraz już się przyzwyczaili?

A jak z luteiną i witaminami? W szpitalu moge mieć swoje? Czy oni będą mi dawali jak mam przepisaną 2x1? No i co do luteiny, jak wcześniej aplikowałam ją tym patyczkiem, to nic mi nie wypływało, może trochę rano, taki lekki osad sam. A teraz jak mam pesser i nie moge jej daleko włożyć, bo czuje pod palcem go, to wypływa mi szybko dużo białej mazi i taka woda, która moczy bielizną. Dosyć dużo tego. Może tak być z tego powodu że za blisko jest? A może wkładać ją za krążek, bo da się przecisnąc bokiem. Wiem, dziwne pytanie:):) Nie śmiac się!!!

No i odpocznę w szpitalu. Obym sie nie wynudziła.

A pisałyście o syropie lactulozum. Mój synek go brał jak był mały bardzo długo. Też czytałam, że można się uzależnic itp. Ale dr peiatra mi mówiła, że jak przyjdzie czas, że jego układ pokarmowy dojrzeje na tyle że sam będzie sobie radził, zacznie jeść warzyw więcej i biegać w przedszkolu to będzi eok. I tak było po 1-może 2 latach odstawiłam i nie miałam problemu. Nie pamiętam nic, żeby sie męczył. A jak mu nie dawałam jak był mały to dopiero się prężył i płakał z bólu. Więc nam bardzo pomógł. DO tej pory nie ma żadnego problemu. WIęc ja go polecam.

Maud11 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki laptop możesz mieć na własną odpowiedzialność. Swoje leki jak najbardziej.

Wybaczcie, ze się Wam wcinam w wątek, ale lubię Was czytać.

Wiki81, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki trzymam kciuki za pobyt i dobre wieści ;) ja tez wkładam normalnie i tez mi sie dzieje to co Tobie , trochę sie boje Dziewczyny bo ginki chce mi ha odstawić brałam 2raz2 a teraz 2razy 1 aż do skończenia opakowania i wiecie co od momentu zmniejszania dawki moj brzuch ma wiecej skurczy braxtona nye wiem czy to ma wpływ No schiza jak nie wiem boje sie całkowicie odstawić , co mówią Wasi lekarze ??? Oczywiście tych dziewcząt które biorą lutke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 17:45

Wiki81 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:12

Wiki81, Kawa, Maud11, Paula44 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super że masz wózek. Czekamy na zdjęcie. Ja swój musze wyciągnąc ze strychu. Ciekawe czy wygląda jeszcze ok.

Po powrocie ze szpitala zrobię moje pierwsze zakupy!!! I mam nadzieję, że Mąż zacznie już pokoik przygotowywać.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział że dostawę mają za 4 godziny "ale tyle Panstwo pewnie nie będą czekać" a jak przyszła jakaś babka coś odebrać to powiedzieli jej że dostawa jest dziś o 21! i chyba myśleli że tego nie usłyszę. Powiedział Małżowi że w poniedziałek ma podjechać i wszytsko będzie. Jak nie będzie w poniedziałek to żądam zwrotu kasy za fotelik i nic mnie nie obchodzi.

• Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Ja mam ten syropek, polecił mi gin. Na razie stoi na półce, bo ktoś tu na forum pisał, że owszem działa, ale organizm się przyzwyczaja i później ciężko zmusić jelita do powrotu do formy i po odstawieniu są na początku duże bóle jelit.
    I się boję przez to zacząć stosować :/

Ty tak miałaś?

Wiadomo, że wszystkie leki przeczyszczające, herbatki odchudzające itp stosowane na dłuższą metę rozleniwiają jelita i później niestety można doprowadzić organizm do tragedii... ale to w sytuacjach kiedy stosuje się to systematycznie tak jak napisałam. Jeżeli leku użyjech doraźnie to na pewno nic Ci sie nie stanie :) Ja nie miałam po tym syropie bólu brzucha. Z naturalnych sposobów to śliwki suszone, można również wrzucić do szklanki kilka sztuk i zalać wodą, rano na czczo wypić. Radziłabym zachować umiar w jedzeniu otrębów, płatków owsianych tzn są oczywiście zdrowe ale pęcznieją w jelitach i jeżeli mało pijecie to mogą same w sobie również pogłębiać zaparcie :)

Maud11 lubi tę wiadomość

ex2bp07wqbuoq473.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi jesteś niezła we wróżeniu, faktycznie bedzie dziewczynka...co prawda na 90% bo badane były głównie przepływy w serduszku i nie za dobrze było widać.

Upewnimy się 2.10 na połówkowym :D

Trzeba sie bedzie przestawić bo tak jak pisałam wszyscy mówili, ze chłopak i tak jakoś się nastawiłam, ale już zaczynam się przestawiać i mąż, który na początku był "załamany", ale w końcu powiedział, ze ważne że ma serce jak dzwon :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 18:51

Kawa, Marta159753, szpilka, isabelle, Agus89, Maud11, M4DZI4, Tymi, Paula44, agnesik, nix, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu jakby mi powiedzieli że na 90% to i tak bym nie uwierzyła! :) Ale ja miałam swoje perypetie :)

Ważne że zdrowa Rybka :) Imię obmyślone?

• zielarka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, jaki cholera szpital??? Co się dzieje? Czytam Was przecież i nie wiem o co chodzi :/

Wiki81 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki będzie miała chyba pobierana krew w sensie jej mała, pisała o tym ;)tylko nie wiem czy dobrze pamietam :/

Wiki81 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki trzymaj się tam w tym szpitalu ! Paula jeszcze nie wszystkie są po połówkowym, ja mam dopiero w czwartek...
    bluegirl gratuluję 90% córeńki hihi
    <3 Dobrej nocki <3

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ