WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Monika psy słyszą dziecko w brzuchu i nieraz nie wiedzą o co chodzi ale właśnie te dźwięki i zapach hormonów ciążowych każą im pilnować kobiety :) mam to samo z moją psiną.

Ale Wam zazdroszczę tych kumających, opiekujących się piesków...

Ja mam ponad 16-letniego pieska, jest już głuchy i nie widzi nic :( Wszystko inne jakoś na razie funkcjonuje, chociaż miał już jeden udar mózgu :( On sam zdaje się tym wszystkim nie przejmować, jest szczęśliwy, ale czasem tak mi przykro, jak trzeba go prowadzić do miski bo nawet nie wie że jedzonko ma nałożone, albo jak wchodzi w różne przedmioty i się przestraszy...

• renia83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD uśmiałam się :D

mi też coś dziś brzusio twardnieje ale wiem że to po wczorajszym bo nieco przesadziłam :/ wyodkurzałam mieszkanie i stałam 3 h przy prasowaniu :( więc dziś mąż po wcześniejszym objechaniu mnie dziś kazał mi leżeć :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Ale Wam zazdroszczę tych kumających, opiekujących się piesków...

Ja mam ponad 16-letniego pieska, jest już głuchy i nie widzi nic :( Wszystko inne jakoś na razie funkcjonuje, chociaż miał już jeden udar mózgu :( On sam zdaje się tym wszystkim nie przejmować, jest szczęśliwy, ale czasem tak mi przykro, jak trzeba go prowadzić do miski bo nawet nie wie że jedzonko ma nałożone, albo jak wchodzi w różne przedmioty i się przestraszy...
    Ojej to prawdziwy staruszek, jak to jest że psy jak ludzie na starość potrzebują opieki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ojej to prawdziwy staruszek, jak to jest że psy jak ludzie na starość potrzebują opieki.

Dokładnie, czasem opieka nad nim przypomina opiekę nad osobą starszą, a na spacerach z nim - opiekę nad dzieckiem - oczy dookoła głowy, bo albo wejdzie gdzieś w ogrodzenie, albo nie zauważy krawężnika, albo wychodzi na ulicę prosto pod samochód.
    Ale nie zamieniłabym go na żadnego innego, jest ze mną od 13 roku życia, a jedyne co ja mogę teraz zrobić to zapewnić mu najlepsze warunki na starość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 14:23

Marta159753, MonikaDM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Trzymam kciuki za wizyty.
    To juz koniec połówkowych, nie?
    Mnie męczą zatwardzenia. Gowniany temat - sorki. No ale od trzech dni mam korek w doopie! Nic nie pomaga - owoce, woda, jogurty. . . Jem dużo ostanio a przecież nie mam jak Alf 8 żołądkow i mega autostrady jelit! Nosz gdzie to g..... się mieści?

Pogoda jakąś dziwna. Trochę boli mnie znowu glowa. Co do psów - potwierdzam. Łażą oba za mną krok w krok. .czasem już mnie to meczy bo nawet jak biorę prysznic, to mały leży w kiblu ze mną a większa suczka pod drzwiami.

Dzis urodziny mojej Mamy. Odbieram torcik i jedziemy wieczorem.

Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 14:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ma leżeć, toteż grzecznie leży. Czeka na założenie krążka. Nie ma rozwarcia.

Miała usg - Kostek ślicznie rośnie.

TRZYMAMY ZA NICH KCIUKI!

Maud11, zielarka, renia83, Ewelina88, szpilka, Kawa, MonikaDM, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, też zaglądam do majówek :) i też czekam na czerwcówki....gdy zaczną się wrześniówki nadejdzie nasz czas :D

Co do piesków, mamy owczarka niemieckiego, sukę :) jest duża i pocieszna bo strasznie lubi się miziać :D od czasu mojej ciąży spi pod drzwiami sypialni i chodzi wszędzie tam gdzie ja, kładzie się w nogach, kładzie mordę na moich stopach, praktycznie przestała przy mnie szczekać i często wacha moj brzuch :D więc jestem pewna, że prawdą jest to co mówi mój mąż, że pieski słyszą malucha, dwa serca w jednej osobie.

Maud11, Ewelina88, nix, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Mnie męczą zatwardzenia. Gowniany temat - sorki. No ale od trzech dni mam korek w doopie! Nic nie pomaga - owoce, woda, jogurty. . . Jem dużo ostanio a przecież nie mam jak Alf 8 żołądkow i mega autostrady jelit! Nosz gdzie to g..... się mieści?
    Mam ten sam problem, mi pomaga jedzenie ciasteczek owsianych z płatków pełnoziarnistych i z siemieniem lnianym, znalazłam przepis w necie.

Paula44 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Hej.

Paula weźże sobie kobieto zaaplikuj czopka! ;P
    Ja też taki chojrak byłam że jeszcze poczekam, może jakoś samo się zrobi, przecież przed ciążą się robiło :P a to więcej stresu i główkowania nad tym niż to warte :)

Przemogłam się do czopków (stosowałam w ciąży już całe 3 razy :D) i normalnie ulga jak nie wiem. Wychodzisz z uśmiechem na ustach. szczerzyzebek.gif

Przecież ten tort gdzieś Ci się musi zmieścić!

renia83, Paula44 lubią tę wiadomość

• Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak któraś z Was radziła polecam lactulosum na zaparcia :) sama jestem po usunięciu jelita więc nie mam problemu z zaparciami... ale stosowałam to przez ok 2 lata mojego leczenia... jest to bezpieczny syrop podaje się go małym dzieciom również. Można dostać wersję podstawową i pomarańczową o ile dobrze pamietam :)

ex2bp07wqbuoq473.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Mam ten sam problem, mi pomaga jedzenie ciasteczek owsianych z płatków pełnoziarnistych i z siemieniem lnianym, znalazłam przepis w necie.

Zielarko, a w jakiej formie kupujesz siemię lniane? I w aptece czy gdzieś indziej?

• zielarka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całe ziarna, nie mielone, kupuję w tesco i innych sklepach, w biedronce tylko nie ma.

Maud11 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    całe ziarna, nie mielone, kupuję w tesco i innych sklepach, w biedronce tylko nie ma.

To jeszcze jedno głupie pytanie :)
    W jakim dziale je znaleźć? Takim z płatkami i otrębami, czy gdzieś indziej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    tak jak któraś z Was radziła polecam lactulosum na zaparcia :) sama jestem po usunięciu jelita więc nie mam problemu z zaparciami... ale stosowałam to przez ok 2 lata mojego leczenia... jest to bezpieczny syrop podaje się go małym dzieciom również. Można dostać wersję podstawową i pomarańczową o ile dobrze pamietam :)

Ja mam ten syropek, polecił mi gin. Na razie stoi na półce, bo ktoś tu na forum pisał, że owszem działa, ale organizm się przyzwyczaja i później ciężko zmusić jelita do powrotu do formy i po odstawieniu są na początku duże bóle jelit.
    I się boję przez to zacząć stosować :/

Ty tak miałaś?

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam kawę z mlekiem. Całą ciąże nie piłam ale niestety teraz co 2 dzień rano piję bo chyba pękłabym.
    Paula super wieści od Ag. Niech leży grzecznie.
    Co do psów.. Mój ma na odwrót. W ogóle się nie cieszy jak przyjdę, jak jej pokazuję brzuch i mówię : Gdzie jest dzidzia? To ucieka do męża, albo powącha i fuka na mnie obrażona. Nawet próbuje zająć moje miejsce w łóżku, rozpycha się strasznie, albo mnie liże specjalnie po nogach, do męże nie da się przytulić. Czuję, że będzie zazdrosna o dziecko. Mąż ostatnio trzymał rożek aby zobaczyć jak to będzie z niemowlakiem a ona zaczęła skakać do góry, dostała klapa lekkiego i siedziała spokojnie. Chyba musimy jej właśnie taki trening zrobić przed przyjściem Milki na świat. Bo do tej pory ona była oczkiem w głowie. Wiem, że nic dziecku nie zrobi, ale będzie skakać do góry, żeby ją przytulać a nie Maleńką, więc to też niebezpieczne.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedynie kot ma świra na punkcie mojego brzucha. Miauczy do niego, przytula główkę. Psy raczej nie wiedzą co się dzieje. :-) Ale wiem, że wszystko zmieni się jak mała podrośnie. Będzie miała swoich przyjaciół.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    A ja polecam kawę z mlekiem.

Wydaje mi się że przeczyszczające działanie kawy z mlekiem ma związek z nietolerancją laktozy.
    Bo rzeczywiście na mojego męża to działa idealnie i on po pół godzinie ma problem z głowy. I ja mu w ciąży akurat tego bardzo zazdroszczę :)
    Mnie np. akurat ta dysfunkcja układu pokarmowego nie dotyczy...
    Niestety... Invision-Board-France-69.gif

• nix Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jeszcze kwestii psów: nasz jest ukochanym pupilkiem i pieszczochem więc zależy nam bardzo na tym żeby nie było konfliktu w rodzinie i zapytaliśmy weta jak go przygotować na przyjście dzidzi i odpowiedziała nam tak: trzeba psa wyprowadzić z domu, wejść z dzieckiem i położyć je w najważniejszym miejscu w domu (u nas to łóżko w sypialni na które pies nie ma wstępu, jedyne miejsce zarezerwowane tylko dla nas :) ) i dopiero wtedy wprowadzić psa. Najlepiej potem zachowywać się jak gdyby nigdy nic i zawsze tak było, podobno pies to zaakceptuje spokojnie :) Ale jeszcze będziemy chcieli doczytać na pewno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 15:56

MonikaDM lubi tę wiadomość

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy do końca z laktozą bo po samym mleku nic mi nie jest.:)

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix ja się boję, że moja Kropka potraktuje Milnkę jak nową zabawkę.:P
    No ale jakoś musimy to pogodzić.:)

zplX18SyZp.gif
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ