WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki - leki możesz mieć swoje, zawsze pytają, co łykasz. Wszelkie sprzęty - na własną odpowiedzialność, bo jak zginą to nikt za to odpowiedzialny na oddziale nie będzie.
    Trzymaj się tam ciepło i pisz.

Co do g....ienka (wylazło) czuje się jak zwierzę - mąż mówi, że sikam tak głośno jak jałówka na łące a sram jak owca - same bobki Hahah. Przepraszam.
    Kurde - może to witaminy - tam mam sporo żelaza. W każdym razie co tam poszło i torty - dwa kawałki ;) - się zmieścił. Z wieści dziwnych - w ciągu 6 dni przytyłam 2,5 kg !!!!!!!! Aaaaaaaaaaaa! !!!
    Ciesze się , że Szymuś rośnie, wali mnie waga, myślę tylko, jak dam rade za miesiąc, dwa. Maz ubieral mi już buty - nie mogłam zapiać (nosz kurde chyba se kupie wszystkie na rzepy Haha)
    Największy ubaw to będzie miał mój ginekolog - Dlaczego?
    Depilacja pisiory graniczy z cudem ;) moja intymna fryzura wygląda jakbym wpadła pod kosiarkę!

Kawcia - no pacan. Zero szacunku dla klientów. Poczekać do poniedziałku a jak nie będzie to daj se upust. Ulży Ci!

Blu - gratki zdrowej córeczki!

Bell ma jutro ślub! Pewnie biedna szaleje.
    Mam nadzieję, że czuje się dobrze i wbiła brzuch w sukienkę. Wszystkiego najlepszego Bell! Miłości!

Dobra. Ale się rozpisałam!
    Dobranoc! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 20:02

renia83, ania_29, agnesik, jonka91, isabelle, Agus89, Maud11, zielarka, MonikaDM, Izabelka88, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula posikalam sie ze śmiechu czytając Twój post :p blue ja to czarownica jestem ;))))

Paula44 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki będziesz leżała w bielańskim w Wawie?

Jeśli tak to o leki pytają, a luteinę mają tylko pod język więc ja brałam swoją. Laptop można, o prąd nic się nie czepiają - fakt faktem że jak by ktoś ukradł no to brak odpowiedzialności. A po szpitalu kręci się tyle ludzi... nikt nie zwraca uwagi.

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jesteś gigantką :D poryczalam się ze śmiechu :D

Wiki ja też chyba niedoczytalam o co chodzi z tym szpitalem więc skrobnij kochana czemu co i jak i trzymajcie się i leniuchujcie :)

Kawa rozszarpalabym sprzedawcę :/ albo przynajmniej pogryzla podłogę :)

A ja robię ciasto dla dzieciaków do szkoły mojej córy na festyn i oczywiście JABŁECZNIK :D

Wiki81, Paula44 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kocham Cię kobieto za Twoje wpisy :D :D :D Uśmiałam się do łez :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 20:13

201501145565.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula! Poprawiłaś mi humor kochana! hahaha, płaczę :D

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę o Bell. Mam nadzieję, że u niej wszystko dobrze, a teraz już tylko się relaksuje przed wielkim dniem. Bell, trzymamy jutro kciuki!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:

Co do g....ienka (wylazło) czuje się jak zwierzę - mąż mówi, że sikam tak głośno jak jałówka na łące a sram jak owca - same bobki Hahah. Przepraszam.

Padłam jak przeczytałam! :D
    Aż się Alicja obudziła, bo tak mi się brzuch trząsł ze śmiechu. :D :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wracając do tematu o pomponach z tiulu. Moje wyglądały tak:
    2ag2pox.jpg

Jeden pompon = jedna rolka tiulu 15cmx9m. :)

jonka91, ania_29, Kawa, Maud11, MonikaDM lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle, ze Bell nie ma dzis czasu na jakikolwiek relaks i dopiero w pn bedzie mogla odpoczac i odespac, uroki wesela, ale mam nadzieje, ze wszystko u niej ok i jutro bedzie sie dobrze bawic

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Kochane w niedziele rano mam się stawić do szpitala bielańskiego na zabieg Kordocenteza (będzie dopiero we wtorek), gdyż robiłam na początku ciąży badania na konflikt płytkowy i wyszło, że go z Mężem mamy. Dziecko ma prawdopodobnie małopłytkowośc i grozi wylewami u maleństwa. Od 25 tyg ciązy mogą się one dziać i można to stwierdzić wcześniej w krwi dziecka czy coś będzie badając jego płytki. Pani dr mi powiedziała wprost że mamy najcięższy rodzaj małopłytkowości. Cały czas boje się czy będzie zdrowy i jak się urodzi to do 2 tyg po porodzie płytki się rozpadają i jak uda się wszystko do tego czasu zapobiec to będzie dobrze. Częstsze USG mnie czekają. Ale liczę że jak będzie cos się działo, to lekarze wcześniej to zdiagnozują i będą mogli zapobiegać. Będe miała przez to cesarkę i wg dr dużo przed terminem. Jak tylko będzie jakaś wątpliwość.

A Bell faktycznie musi sie dzisiaj bardzo denerwować. Ale oczywiście ślub będzie piękny i pogoda tez ładna.

Bell Wszystkiego Najlepszego na nowej drodze życia!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 09:07

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki no to wszystko wiem :) wystraszyłam się, że znów coś nieprzewidzianego...trzymaj się w szpitalu i nie słuchaj barwnych opowieści współlokatorek :*
    Paula uśmiałam się czytając twój post, w wielu punktach mam podobne wnioski co do ciążowej fizjologii i codzienności :D ostatnio przed wizytą u gina dokonałam niemożliwego: zmyłam własnoręcznie lakier z paznokci u stóp i obcięłam paznokcie, ogoliłam jakimś cudem bikini...nie wiem do końca z jakim skutkiem, ale zwróciłam uwagę, że mój gin nie bada mnie z głową między nogami, tylko gadając ze mną wykonuje badanie, wiec może nie zauważył mojego Ogrodu Francuskiego, wygolonego w tajemnicze kręgi :D
    W ogóle to mam też spore trudnoąci z założeniem butów a zakładając np leginsy wykonuję balet Jezioro Łabędzie po całej łazience by nie mogąc się zgiąć założyć drugą nogawkę i całość wciągnąć na zadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 21:47

Wiki81, Paula44, MartaKD, jonka91, agnesik, Ewelina88 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wczoraj ogolilam! HA! Jedną rączką zaslonilam to co ewentualnie mogłoby spaść :P a drugą poooowolutku dokonałam niemożliwego :) śmiejemy się z mężem że po porodzie będę to robić z zamkniętymi oczami jak pani w reklamie która w powietrzu kroila nożem pomarańcze :D

Wiki81, Ewelina88 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikuś będzie dobrze :) będziemy się z Marcelkiem modlić za twojego skarba :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:

Największy ubaw to będzie miał mój ginekolog - Dlaczego?
    Depilacja pisiory graniczy z cudem ;) moja intymna fryzura wygląda jakbym wpadła pod kosiarkę!

mnie po ostatniej depilacji bolał brzuch od zginania się i sobie darowałam...
    Mój mąż wczoraj stwierdził, że powinnam się wybrać do kosmetyczki na "koszenie trawnika" bo tam już mam busz :P Sama tego z góry nie widzę bo brzuchol zasłania...

a swoją drogą ciekawe czy ginek zwraca uwagę "na fryzury"???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 21:54

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    a swoją drogą ciekawe czy ginek zwraca uwagę "na fryzury"???
    Mój tak, ale nie w takim sensie, który pierwszy przychodzi do głowy. moja znajoma wkurzyła się na niego gdy upomniał ją, ze nie powinna depilować się na zero, włosy łonowe po coś są i maja być na swoim miejscu. To mnie trochę pociesza co do mojego stanu podwozia.

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie poczucie humoru. Gratuluję!!!

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • polaola Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie smieje ze mam tam :-) diabelskie kregi, bo rzne maszynka rowno.

Ostatnio wpadlam na pomysl z lusterkiem, ale jak zobaczylam na zywo jak moja pipka wyglada to zaczelam sie smiac. Podniecajace to nie jest :-)
    Najgorsze golenie nog bo to cala komedia robie to juz na muszli klozetowej i to na raty.

Dzis brzuszek mial w obwodzie 107 a tu do 37 tc. mam wytrzymac, jaja jakies beda pozniej.
    Wrocilam na dwa dni do domciu mezu mnie przywiozl od taty niech chlopina sobie troszke odpocznie odemnie i mopsa z ktorego sypie sie siersc jak z choinki.
    Przyszedl mi sweterek z allegro nowy z happymum, troche gryzie :-) ale bedzie nam przynajmniej cieplo.

agnesik, Paula44 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:15

Paula44, Wiki81 lubią tę wiadomość

• A.loth Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa, czuję się dobrze i obecności szwu nie wyczuwam w ogóle. Brzuch przy chodzeniu ciągnie, ale niczym to się nie różni od tego, co było wcześniej. Wg ostatniego usg rzeczywiście szew zebrał mi tą szyjkę do kupy i ruchy małego nie powodują jej rozłażenia się. Chociaż synuś czasem obiera ją sobie za cel boksowania. Tak było wczoraj i strasznie mnie to drażniło, takie nieprzyjemne uczucie. Więc leżąc na plecach i unosząc biodra "strząsnęłam" go z tamtego miejsca - udało się ;)

Wiki, ja bym nie wciskała luteiny za krążek, żeby właśnie się tam nie gromadziło za dużo wydzieliny i nie spowodowało jakiejś infekcji. Zadziała i tak, nawet jeśli część wypływa. A i moim zdaniem warto dowiedzieć się, czy jednak w szpitalu nie dadzą Ci luteiny - po co tracić swoją - starczy Ci wtedy na dłużej :) Powodzenia! Wiadomo, ile będziesz w szpitalu?

Mnie na 2 dni rozłożyła chyba jakaś grypa żołądkowa, ale dzisiaj już jem normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 00:37

Wiki81, Martaaa lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ