X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki - leki możesz mieć swoje, zawsze pytają, co łykasz. Wszelkie sprzęty - na własną odpowiedzialność, bo jak zginą to nikt za to odpowiedzialny na oddziale nie będzie.
    Trzymaj się tam ciepło i pisz.

Co do g....ienka (wylazło) czuje się jak zwierzę - mąż mówi, że sikam tak głośno jak jałówka na łące a sram jak owca - same bobki Hahah. Przepraszam.
    Kurde - może to witaminy - tam mam sporo żelaza. W każdym razie co tam poszło i torty - dwa kawałki ;) - się zmieścił. Z wieści dziwnych - w ciągu 6 dni przytyłam 2,5 kg !!!!!!!! Aaaaaaaaaaaa! !!!
    Ciesze się , że Szymuś rośnie, wali mnie waga, myślę tylko, jak dam rade za miesiąc, dwa. Maz ubieral mi już buty - nie mogłam zapiać (nosz kurde chyba se kupie wszystkie na rzepy Haha)
    Największy ubaw to będzie miał mój ginekolog - Dlaczego?
    Depilacja pisiory graniczy z cudem ;) moja intymna fryzura wygląda jakbym wpadła pod kosiarkę!

Kawcia - no pacan. Zero szacunku dla klientów. Poczekać do poniedziałku a jak nie będzie to daj se upust. Ulży Ci!

Blu - gratki zdrowej córeczki!

Bell ma jutro ślub! Pewnie biedna szaleje.
    Mam nadzieję, że czuje się dobrze i wbiła brzuch w sukienkę. Wszystkiego najlepszego Bell! Miłości!

Dobra. Ale się rozpisałam!
    Dobranoc! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 20:02

renia83, ania_29, agnesik, jonka91, isabelle, Agus89, Maud11, zielarka, MonikaDM, Izabelka88, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula posikalam sie ze śmiechu czytając Twój post :p blue ja to czarownica jestem ;))))

Paula44 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki będziesz leżała w bielańskim w Wawie?

Jeśli tak to o leki pytają, a luteinę mają tylko pod język więc ja brałam swoją. Laptop można, o prąd nic się nie czepiają - fakt faktem że jak by ktoś ukradł no to brak odpowiedzialności. A po szpitalu kręci się tyle ludzi... nikt nie zwraca uwagi.

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jesteś gigantką :D poryczalam się ze śmiechu :D

Wiki ja też chyba niedoczytalam o co chodzi z tym szpitalem więc skrobnij kochana czemu co i jak i trzymajcie się i leniuchujcie :)

Kawa rozszarpalabym sprzedawcę :/ albo przynajmniej pogryzla podłogę :)

A ja robię ciasto dla dzieciaków do szkoły mojej córy na festyn i oczywiście JABŁECZNIK :D

Wiki81, Paula44 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kocham Cię kobieto za Twoje wpisy :D :D :D Uśmiałam się do łez :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 20:13

201501145565.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula! Poprawiłaś mi humor kochana! hahaha, płaczę :D

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę o Bell. Mam nadzieję, że u niej wszystko dobrze, a teraz już tylko się relaksuje przed wielkim dniem. Bell, trzymamy jutro kciuki!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:

Co do g....ienka (wylazło) czuje się jak zwierzę - mąż mówi, że sikam tak głośno jak jałówka na łące a sram jak owca - same bobki Hahah. Przepraszam.

Padłam jak przeczytałam! :D
    Aż się Alicja obudziła, bo tak mi się brzuch trząsł ze śmiechu. :D :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wracając do tematu o pomponach z tiulu. Moje wyglądały tak:
    2ag2pox.jpg

Jeden pompon = jedna rolka tiulu 15cmx9m. :)

jonka91, ania_29, Kawa, Maud11, MonikaDM lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle, ze Bell nie ma dzis czasu na jakikolwiek relaks i dopiero w pn bedzie mogla odpoczac i odespac, uroki wesela, ale mam nadzieje, ze wszystko u niej ok i jutro bedzie sie dobrze bawic

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Kochane w niedziele rano mam się stawić do szpitala bielańskiego na zabieg Kordocenteza (będzie dopiero we wtorek), gdyż robiłam na początku ciąży badania na konflikt płytkowy i wyszło, że go z Mężem mamy. Dziecko ma prawdopodobnie małopłytkowośc i grozi wylewami u maleństwa. Od 25 tyg ciązy mogą się one dziać i można to stwierdzić wcześniej w krwi dziecka czy coś będzie badając jego płytki. Pani dr mi powiedziała wprost że mamy najcięższy rodzaj małopłytkowości. Cały czas boje się czy będzie zdrowy i jak się urodzi to do 2 tyg po porodzie płytki się rozpadają i jak uda się wszystko do tego czasu zapobiec to będzie dobrze. Częstsze USG mnie czekają. Ale liczę że jak będzie cos się działo, to lekarze wcześniej to zdiagnozują i będą mogli zapobiegać. Będe miała przez to cesarkę i wg dr dużo przed terminem. Jak tylko będzie jakaś wątpliwość.

A Bell faktycznie musi sie dzisiaj bardzo denerwować. Ale oczywiście ślub będzie piękny i pogoda tez ładna.

Bell Wszystkiego Najlepszego na nowej drodze życia!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 09:07

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki no to wszystko wiem :) wystraszyłam się, że znów coś nieprzewidzianego...trzymaj się w szpitalu i nie słuchaj barwnych opowieści współlokatorek :*
    Paula uśmiałam się czytając twój post, w wielu punktach mam podobne wnioski co do ciążowej fizjologii i codzienności :D ostatnio przed wizytą u gina dokonałam niemożliwego: zmyłam własnoręcznie lakier z paznokci u stóp i obcięłam paznokcie, ogoliłam jakimś cudem bikini...nie wiem do końca z jakim skutkiem, ale zwróciłam uwagę, że mój gin nie bada mnie z głową między nogami, tylko gadając ze mną wykonuje badanie, wiec może nie zauważył mojego Ogrodu Francuskiego, wygolonego w tajemnicze kręgi :D
    W ogóle to mam też spore trudnoąci z założeniem butów a zakładając np leginsy wykonuję balet Jezioro Łabędzie po całej łazience by nie mogąc się zgiąć założyć drugą nogawkę i całość wciągnąć na zadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 21:47

Wiki81, Paula44, MartaKD, jonka91, agnesik, Ewelina88 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wczoraj ogolilam! HA! Jedną rączką zaslonilam to co ewentualnie mogłoby spaść :P a drugą poooowolutku dokonałam niemożliwego :) śmiejemy się z mężem że po porodzie będę to robić z zamkniętymi oczami jak pani w reklamie która w powietrzu kroila nożem pomarańcze :D

Wiki81, Ewelina88 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikuś będzie dobrze :) będziemy się z Marcelkiem modlić za twojego skarba :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:

Największy ubaw to będzie miał mój ginekolog - Dlaczego?
    Depilacja pisiory graniczy z cudem ;) moja intymna fryzura wygląda jakbym wpadła pod kosiarkę!

mnie po ostatniej depilacji bolał brzuch od zginania się i sobie darowałam...
    Mój mąż wczoraj stwierdził, że powinnam się wybrać do kosmetyczki na "koszenie trawnika" bo tam już mam busz :P Sama tego z góry nie widzę bo brzuchol zasłania...

a swoją drogą ciekawe czy ginek zwraca uwagę "na fryzury"???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 21:54

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    a swoją drogą ciekawe czy ginek zwraca uwagę "na fryzury"???
    Mój tak, ale nie w takim sensie, który pierwszy przychodzi do głowy. moja znajoma wkurzyła się na niego gdy upomniał ją, ze nie powinna depilować się na zero, włosy łonowe po coś są i maja być na swoim miejscu. To mnie trochę pociesza co do mojego stanu podwozia.

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie poczucie humoru. Gratuluję!!!

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • polaola Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie smieje ze mam tam :-) diabelskie kregi, bo rzne maszynka rowno.

Ostatnio wpadlam na pomysl z lusterkiem, ale jak zobaczylam na zywo jak moja pipka wyglada to zaczelam sie smiac. Podniecajace to nie jest :-)
    Najgorsze golenie nog bo to cala komedia robie to juz na muszli klozetowej i to na raty.

Dzis brzuszek mial w obwodzie 107 a tu do 37 tc. mam wytrzymac, jaja jakies beda pozniej.
    Wrocilam na dwa dni do domciu mezu mnie przywiozl od taty niech chlopina sobie troszke odpocznie odemnie i mopsa z ktorego sypie sie siersc jak z choinki.
    Przyszedl mi sweterek z allegro nowy z happymum, troche gryzie :-) ale bedzie nam przynajmniej cieplo.

agnesik, Paula44 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:15

Paula44, Wiki81 lubią tę wiadomość

• A.loth Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa, czuję się dobrze i obecności szwu nie wyczuwam w ogóle. Brzuch przy chodzeniu ciągnie, ale niczym to się nie różni od tego, co było wcześniej. Wg ostatniego usg rzeczywiście szew zebrał mi tą szyjkę do kupy i ruchy małego nie powodują jej rozłażenia się. Chociaż synuś czasem obiera ją sobie za cel boksowania. Tak było wczoraj i strasznie mnie to drażniło, takie nieprzyjemne uczucie. Więc leżąc na plecach i unosząc biodra "strząsnęłam" go z tamtego miejsca - udało się ;)

Wiki, ja bym nie wciskała luteiny za krążek, żeby właśnie się tam nie gromadziło za dużo wydzieliny i nie spowodowało jakiejś infekcji. Zadziała i tak, nawet jeśli część wypływa. A i moim zdaniem warto dowiedzieć się, czy jednak w szpitalu nie dadzą Ci luteiny - po co tracić swoją - starczy Ci wtedy na dłużej :) Powodzenia! Wiadomo, ile będziesz w szpitalu?

Mnie na 2 dni rozłożyła chyba jakaś grypa żołądkowa, ale dzisiaj już jem normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 00:37

Wiki81, Martaaa lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ