WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • soshy Debiutantka

Wysłany: 20 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyglądają wczorajsze łupy ;)

2h5mftf.jpg

20r63wp.jpg

23uypv.jpg

tjtg.jpg

1zxktq1.jpg

2zeclzt.jpg

35iqcnq.jpg

dodatkowo po połówkowym pojechaliśmy z męzem i mama do pepco i kupiłam pierwsze kilka rzeczy ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 17:50

polaola, szpilka, Paula44, M4DZI4, jonka91, Agus89, Kawa, Ewelina88, lwuska55592 lubią tę wiadomość

w57vyx8d4de5q079.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:17

Wiki81, soshy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soschy super łupy.

U nas dzisiaj pracowity dzień. Odmrażanie lodówki i generalne porządki całej kuchni. Namęczyłam się strasznie. Później Wam wstawię zdjęcia niektórych swoich łupów. :-)

soshy lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim składam najserdeczniejsze życzenia dla BELL, kochana życzę Ci dużo miłości i spełnienia marzeń przy swoim ukochanym !

Ewelina a o co poszło że się pokłóciliście??

bluegirl gratuluję córeczki ! pamiętaj faceci zawsze chcą chłopców, ale przypomnijmy sobie kto zawsze je chroni przed chłopakami ?? kto pierwszy płacze na ślubach córek?? Chcą synów, acórki przylepki zawsze.

Wiki trzymaj się ! dasz radę parę dni bez kompa, ja teraz się odłączam od laptopa i telefonu kiedy tylko się da. Nie mam już większych obowiązków na głowie, dzwonić może do mnie ewentualnie tylko rodzina więc tak jak dzisiaj pojechaliśmy z mężem połazić po lesie i posiedzieć nad jeziorkiem nawet nie brałam telefonu.

Co do golenia, to ja jeszcze jakoś dawałam radę do tej pory, chociaż te z przodu widzę to "od dołu" golę na czuja. Zawsze staram się na wizytę być ogolona, a teraz mam połówkowe w środę i nie wiem czy dam radę się ogolić. Najchętniej zrobiłabym depilację laserem i po kłopocie.

Dziewczyny napiszcie mi proszę czy to możliwie żeby od kataru bolał ząb ?? Bo ja chyba zwariuje z tymi zębami, mam wrażenie że codziennie boli mnie kolejny ząb ! A do dentysty chodzę regularnie. Ostatnio byłam dwa tygodnie temu i nic nie mam do leczenia, a jak chodzę to przy wstrząsie boli mnie ząb górny czwórka, ale tylko przy wstrząsie np. jak tupnę nogą, mam nadzieję że wiecie o co chodzi (daawno robiony, nigdy nie bolał) no i doczytałam w necie że od kataru, a mam go może boleć 1,2,3,4 a od zatok dalsze zęby. Czy któraś może to potwierdzić??

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly pisalo cos o opuchnetych dziaslach moze na bol zebow tez zwiekszone ukrwienie ma wplyw

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam siły :/ padły mi baterie, zaliczyłam festyn w szkole, zrobiłam obiad z 2 dan i upieklam ciasto, mam dość :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia mi też. wróciłam z urodzin, wykąpałam się, pranie nastawiłam, bo ubrania dymem z ogniska pachniały i nie mam siły. Pierwszy raz w ciąży wzięłam nospę i usiadłam, bo tak mi ciężko.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż dziewczyny nasze ciąże sa coraz bardziej zaawansowane.

zielarka, MonikaDM lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no :( ledwo zipię, dziś wyjątkowo to odczuwam, dobrej nocki dziewczynki :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to czuję, zmęczenie, zadyszkę, boli mnie dziś biodro, kostka...choć zauważam ogólny przypływ energii i pozytywnego myślenia co chyba będzie się u mnie pogłębiać wraz z każdym kolejnym zakończonym tygodniem :)
    Już niedużo zostało...
    Czas zapiernicza strasznie, pamiętam jak miałam 13 tc, myślałam: jak byłoby fajnie gdyby było już 16, a teraz leci już 24 tc!!! nie wiem kiedy ten czas zleciał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 22:13

FITop1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell a ja Wam życzę na nowej drodze po prostu dużo miłości i cierpliwości :)

Ja dziś po glukozie - powiem Wam ze było ok, byłam tak głodna że z chęcią wypiłam ją hehe a krew pobierał mi PAN położny czy jak go nazwać hehe ale tak idealnie że nic nie było czuć. No i pozwolił mi normalnie pić wodę i iść sobie na spacer, aby wrócić na pobrania na czas...

Zobaczymy w pon jak wyniki :)

zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się denerwuje, bo mimo Nospy i mg boli mnie brzuch. Podbrzusze. Zwłaszcza po prawej stronie. Nie ma znaczenia czy leżę czy siedzę czy stoję. Mały trochę się rusza. Do tego dziwne uczucie też jakby bol głęboko w pochwie. Mam nadzieję, że to rozciąganie. ..boli mnie głowa. Ciśnienie niby ok 110/80
    Czy też macie uderzenia gorąca?

• zielarka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa w prawej pachwinie, ból promieniuje na udo i do kości biodrowej, uciążliwe to ale jestem pewna, że to więzadło więc się nie martwię.
    Paula nie jestem pewna, ale jeśli no-spa nie pomaga to może być własnie więzadło.

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też zaczyna wszystko boleć. Najbardziej doskwiera mi mój nerw kulszowy. No i czasami jak kucnę i wstanę bez podparcia to mnie zaboli podbrzusze.

Dziewczyny, czy was też tak swędzi skóra? Drapię się coraz bardziej. Wieczorem najbardziej. Swędzą mnie najbardziej uda, ręce, dekolt i boki brzucha. Dostałam jakąś dziwną wysypkę. Krostki są drobne i w kolorze skóry. Dopiero jak zacznę drapać to robią mi się takie czerwone plamy. Nie wiem czym to mogę smarować?

Aaaa i jest mój brzuch:
    f1cqw3.jpg
    Mąż był w szoku jak go zobaczył przez Skypa :D Stwierdził że strasznie szybko rośnie ta jego córeczka :P

zielarka, Tymi, Paula44, renia83, jonka91, szpilka, ania_29, rastafanka, Chanela, M4DZI4, Kawa, MonikaDM, Gwiazdeczka27, Silatan lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierce się już godzinę. . . Na dworze leje.
    Agus - słodki brzuchol! Odczuwam świąd skóry na brzuchu po bokach. Nie mam krostek, ale jak zacznę się drapać, to robią takie czerwone placki. Ale to normalne - ttrzeba smarować kremem na rozstępy.

Ja wam pisałam, że mam problem ze śluzówkami w nosie - w ciąży niby też normalnie. .. krwawienia, obrzęk nieżyt nosa itp. Ale miałem tam pęknięcie - no taka ranka, która bolała. Gin kazał iść do laryngologa. Poszłam do babki, która w 2010 robiła mi operacje zatoki. Ona to czymś posmarowała, piekło, dala dwie maści z czego stosowałam jedną, bo o tejt drugiej wyczytałam, ze lepiej nie stosować w ciąży. Ranka się zagoila, w nosie niby ok, chociaż dalej obrzęk i jakieś farfocle zielone czasem. Prosiłam o wymaz z tej rany. Niechętnie zrobiła. .wyszedł gronkowiec złocisty bardzo liczne. ..... :/ ; (
    Dzwoniłam do niej, a ona ze jak nie ma objawów (tylko, co to objawy w tym przypadku? ), to się nie leczeczy. Można miejscowo maść Baktroban - kiedyś brałam - ale jest napisane, że w ciąży tylko jeśli korzyści dla matki itd....boje się tej bakterii. Któraś cos czytała na jej temat? Zagraża maleństwu jak jest w nosie?

Agus89 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus a wszystko Ciebie swędzi? Po swoich doświadczeniach w szpitalu sprawdziłabym dla świętego spokoju czy to nie jest cholestaza ciążowa...

A ja zaczęłam dzień od ciasta dyniowego, które wczoraj zrobiłam. Pycha! Mąż jeszcze śpi, więc co najmniej godzinę poczekam na niego ze śniadaniem :)

Agus89 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_29 swędzi mnie większość ciała i to nie w miejscach gdzie skóra się rozciąga. Najgorzej jest na rekach i nogach. Smaruje balsamami, ale to nie pomaga. Staram się nie panikować.

Do jakiego lekarza mam się zgłosić z tym podejrzeniem cholestazy? Dzwonić do ginekologa? Czy wystarczy lekarz rodzinny?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:49

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus mnie swędzą dłonie ale są jakies takie spuchnięte i gorące i to chyba dlatego, nic innego oprócz brzucha i cycków mnie nie swędzi.
    A cholestaza to nie zaczyna się dopiero po 30 tc? Tak gdzieś czytałam...

Agus89 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus zrób sobie jutro badanie krwi - ASPAT i ALAT :) Cholestaza ponoć objawia się swędzeniem przede wszystkim stóp i dłoni. Nie ma sensu panikować - na spokojnie zrób sobie badanie i będziesz wiedzieć czy to może być to. Równie dobrze może Cię coś uczulać
    zielarko może się pojawić nawet w 25tc, choć częściej dotyczy bardziej zaawansowanych ciąż

Miałam dzisiaj strasznie głupie sny. Szczególnie pamiętam jeden, w którym mój mąż przeciął sobie nogę nad kolanem i próbowaliśmy ją skleić :D Po pierwszym odklejeniu chciałam z nim jechać na IP, ale uparł się żeby dać więcej kleju i powinno być ok :D

renia83, Agus89 lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ