*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak wyglądają wczorajsze łupy
dodatkowo po połówkowym pojechaliśmy z męzem i mama do pepco i kupiłam pierwsze kilka rzeczy ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 17:50
polaola, szpilka, Paula44, M4DZI4, jonka91, Agus89, Kawa, Ewelina88, lwuska55592 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przede wszystkim składam najserdeczniejsze życzenia dla BELL, kochana życzę Ci dużo miłości i spełnienia marzeń przy swoim ukochanym !
Ewelina a o co poszło że się pokłóciliście??
bluegirl gratuluję córeczki ! pamiętaj faceci zawsze chcą chłopców, ale przypomnijmy sobie kto zawsze je chroni przed chłopakami ?? kto pierwszy płacze na ślubach córek?? Chcą synów, acórki przylepki zawsze.
Wiki trzymaj się ! dasz radę parę dni bez kompa, ja teraz się odłączam od laptopa i telefonu kiedy tylko się da. Nie mam już większych obowiązków na głowie, dzwonić może do mnie ewentualnie tylko rodzina więc tak jak dzisiaj pojechaliśmy z mężem połazić po lesie i posiedzieć nad jeziorkiem nawet nie brałam telefonu.
Co do golenia, to ja jeszcze jakoś dawałam radę do tej pory, chociaż te z przodu widzę to "od dołu" golę na czuja. Zawsze staram się na wizytę być ogolona, a teraz mam połówkowe w środę i nie wiem czy dam radę się ogolić. Najchętniej zrobiłabym depilację laserem i po kłopocie.
Dziewczyny napiszcie mi proszę czy to możliwie żeby od kataru bolał ząb ?? Bo ja chyba zwariuje z tymi zębami, mam wrażenie że codziennie boli mnie kolejny ząb ! A do dentysty chodzę regularnie. Ostatnio byłam dwa tygodnie temu i nic nie mam do leczenia, a jak chodzę to przy wstrząsie boli mnie ząb górny czwórka, ale tylko przy wstrząsie np. jak tupnę nogą, mam nadzieję że wiecie o co chodzi (daawno robiony, nigdy nie bolał) no i doczytałam w necie że od kataru, a mam go może boleć 1,2,3,4 a od zatok dalsze zęby. Czy któraś może to potwierdzić??
bluegirl89 lubi tę wiadomość
-
Też to czuję, zmęczenie, zadyszkę, boli mnie dziś biodro, kostka...choć zauważam ogólny przypływ energii i pozytywnego myślenia co chyba będzie się u mnie pogłębiać wraz z każdym kolejnym zakończonym tygodniem
Już niedużo zostało...
Czas zapiernicza strasznie, pamiętam jak miałam 13 tc, myślałam: jak byłoby fajnie gdyby było już 16, a teraz leci już 24 tc!!! nie wiem kiedy ten czas zleciał...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 22:13
-
Bell a ja Wam życzę na nowej drodze po prostu dużo miłości i cierpliwości
Ja dziś po glukozie - powiem Wam ze było ok, byłam tak głodna że z chęcią wypiłam ją hehe a krew pobierał mi PAN położny czy jak go nazwać hehe ale tak idealnie że nic nie było czuć. No i pozwolił mi normalnie pić wodę i iść sobie na spacer, aby wrócić na pobrania na czas...
Zobaczymy w pon jak wynikizielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja się denerwuje, bo mimo Nospy i mg boli mnie brzuch. Podbrzusze. Zwłaszcza po prawej stronie. Nie ma znaczenia czy leżę czy siedzę czy stoję. Mały trochę się rusza. Do tego dziwne uczucie też jakby bol głęboko w pochwie. Mam nadzieję, że to rozciąganie. ..boli mnie głowa. Ciśnienie niby ok 110/80
Czy też macie uderzenia gorąca? -
Oj mnie też zaczyna wszystko boleć. Najbardziej doskwiera mi mój nerw kulszowy. No i czasami jak kucnę i wstanę bez podparcia to mnie zaboli podbrzusze.
Dziewczyny, czy was też tak swędzi skóra? Drapię się coraz bardziej. Wieczorem najbardziej. Swędzą mnie najbardziej uda, ręce, dekolt i boki brzucha. Dostałam jakąś dziwną wysypkę. Krostki są drobne i w kolorze skóry. Dopiero jak zacznę drapać to robią mi się takie czerwone plamy. Nie wiem czym to mogę smarować?
Aaaa i jest mój brzuch:
Mąż był w szoku jak go zobaczył przez SkypaStwierdził że strasznie szybko rośnie ta jego córeczka
zielarka, Tymi, Paula44, renia83, jonka91, szpilka, ania_29, rastafanka, Chanela, M4DZI4, Kawa, MonikaDM, Gwiazdeczka27, Silatan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWierce się już godzinę. . . Na dworze leje.
Agus - słodki brzuchol! Odczuwam świąd skóry na brzuchu po bokach. Nie mam krostek, ale jak zacznę się drapać, to robią takie czerwone placki. Ale to normalne - ttrzeba smarować kremem na rozstępy.
Ja wam pisałam, że mam problem ze śluzówkami w nosie - w ciąży niby też normalnie. .. krwawienia, obrzęk nieżyt nosa itp. Ale miałem tam pęknięcie - no taka ranka, która bolała. Gin kazał iść do laryngologa. Poszłam do babki, która w 2010 robiła mi operacje zatoki. Ona to czymś posmarowała, piekło, dala dwie maści z czego stosowałam jedną, bo o tejt drugiej wyczytałam, ze lepiej nie stosować w ciąży. Ranka się zagoila, w nosie niby ok, chociaż dalej obrzęk i jakieś farfocle zielone czasem. Prosiłam o wymaz z tej rany. Niechętnie zrobiła. .wyszedł gronkowiec złocisty bardzo liczne. .....; (
Dzwoniłam do niej, a ona ze jak nie ma objawów (tylko, co to objawy w tym przypadku? ), to się nie leczeczy. Można miejscowo maść Baktroban - kiedyś brałam - ale jest napisane, że w ciąży tylko jeśli korzyści dla matki itd....boje się tej bakterii. Któraś cos czytała na jej temat? Zagraża maleństwu jak jest w nosie?Agus89 lubi tę wiadomość
-
Agus a wszystko Ciebie swędzi? Po swoich doświadczeniach w szpitalu sprawdziłabym dla świętego spokoju czy to nie jest cholestaza ciążowa...
A ja zaczęłam dzień od ciasta dyniowego, które wczoraj zrobiłam. Pycha! Mąż jeszcze śpi, więc co najmniej godzinę poczekam na niego ze śniadaniemAgus89 lubi tę wiadomość
-
Ania_29 swędzi mnie większość ciała i to nie w miejscach gdzie skóra się rozciąga. Najgorzej jest na rekach i nogach. Smaruje balsamami, ale to nie pomaga. Staram się nie panikować.
Do jakiego lekarza mam się zgłosić z tym podejrzeniem cholestazy? Dzwonić do ginekologa? Czy wystarczy lekarz rodzinny? -
Agus zrób sobie jutro badanie krwi - ASPAT i ALAT
Cholestaza ponoć objawia się swędzeniem przede wszystkim stóp i dłoni. Nie ma sensu panikować - na spokojnie zrób sobie badanie i będziesz wiedzieć czy to może być to. Równie dobrze może Cię coś uczulać
zielarko może się pojawić nawet w 25tc, choć częściej dotyczy bardziej zaawansowanych ciąż
Miałam dzisiaj strasznie głupie sny. Szczególnie pamiętam jeden, w którym mój mąż przeciął sobie nogę nad kolanem i próbowaliśmy ją skleićPo pierwszym odklejeniu chciałam z nim jechać na IP, ale uparł się żeby dać więcej kleju i powinno być ok
renia83, Agus89 lubią tę wiadomość