Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • soshy Debiutantka

Wysłany: 20 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyglądają wczorajsze łupy ;)

2h5mftf.jpg

20r63wp.jpg

23uypv.jpg

tjtg.jpg

1zxktq1.jpg

2zeclzt.jpg

35iqcnq.jpg

dodatkowo po połówkowym pojechaliśmy z męzem i mama do pepco i kupiłam pierwsze kilka rzeczy ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 17:50

polaola, szpilka, nick nieaktualny, M4DZI4, jonka91, Agus89, nick nieaktualny, Ewelina88, lwuska55592 lubią tę wiadomość

w57vyx8d4de5q079.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:17

Wiki81, soshy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soschy super łupy.

U nas dzisiaj pracowity dzień. Odmrażanie lodówki i generalne porządki całej kuchni. Namęczyłam się strasznie. Później Wam wstawię zdjęcia niektórych swoich łupów. :-)

soshy lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim składam najserdeczniejsze życzenia dla BELL, kochana życzę Ci dużo miłości i spełnienia marzeń przy swoim ukochanym !

Ewelina a o co poszło że się pokłóciliście??

bluegirl gratuluję córeczki ! pamiętaj faceci zawsze chcą chłopców, ale przypomnijmy sobie kto zawsze je chroni przed chłopakami ?? kto pierwszy płacze na ślubach córek?? Chcą synów, acórki przylepki zawsze.

Wiki trzymaj się ! dasz radę parę dni bez kompa, ja teraz się odłączam od laptopa i telefonu kiedy tylko się da. Nie mam już większych obowiązków na głowie, dzwonić może do mnie ewentualnie tylko rodzina więc tak jak dzisiaj pojechaliśmy z mężem połazić po lesie i posiedzieć nad jeziorkiem nawet nie brałam telefonu.

Co do golenia, to ja jeszcze jakoś dawałam radę do tej pory, chociaż te z przodu widzę to "od dołu" golę na czuja. Zawsze staram się na wizytę być ogolona, a teraz mam połówkowe w środę i nie wiem czy dam radę się ogolić. Najchętniej zrobiłabym depilację laserem i po kłopocie.

Dziewczyny napiszcie mi proszę czy to możliwie żeby od kataru bolał ząb ?? Bo ja chyba zwariuje z tymi zębami, mam wrażenie że codziennie boli mnie kolejny ząb ! A do dentysty chodzę regularnie. Ostatnio byłam dwa tygodnie temu i nic nie mam do leczenia, a jak chodzę to przy wstrząsie boli mnie ząb górny czwórka, ale tylko przy wstrząsie np. jak tupnę nogą, mam nadzieję że wiecie o co chodzi (daawno robiony, nigdy nie bolał) no i doczytałam w necie że od kataru, a mam go może boleć 1,2,3,4 a od zatok dalsze zęby. Czy któraś może to potwierdzić??

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly pisalo cos o opuchnetych dziaslach moze na bol zebow tez zwiekszone ukrwienie ma wplyw

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam siły :/ padły mi baterie, zaliczyłam festyn w szkole, zrobiłam obiad z 2 dan i upieklam ciasto, mam dość :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia mi też. wróciłam z urodzin, wykąpałam się, pranie nastawiłam, bo ubrania dymem z ogniska pachniały i nie mam siły. Pierwszy raz w ciąży wzięłam nospę i usiadłam, bo tak mi ciężko.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż dziewczyny nasze ciąże sa coraz bardziej zaawansowane.

zielarka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no :( ledwo zipię, dziś wyjątkowo to odczuwam, dobrej nocki dziewczynki :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to czuję, zmęczenie, zadyszkę, boli mnie dziś biodro, kostka...choć zauważam ogólny przypływ energii i pozytywnego myślenia co chyba będzie się u mnie pogłębiać wraz z każdym kolejnym zakończonym tygodniem :)
    Już niedużo zostało...
    Czas zapiernicza strasznie, pamiętam jak miałam 13 tc, myślałam: jak byłoby fajnie gdyby było już 16, a teraz leci już 24 tc!!! nie wiem kiedy ten czas zleciał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 22:13

FITop1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell a ja Wam życzę na nowej drodze po prostu dużo miłości i cierpliwości :)

Ja dziś po glukozie - powiem Wam ze było ok, byłam tak głodna że z chęcią wypiłam ją hehe a krew pobierał mi PAN położny czy jak go nazwać hehe ale tak idealnie że nic nie było czuć. No i pozwolił mi normalnie pić wodę i iść sobie na spacer, aby wrócić na pobrania na czas...

Zobaczymy w pon jak wyniki :)

zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się denerwuje, bo mimo Nospy i mg boli mnie brzuch. Podbrzusze. Zwłaszcza po prawej stronie. Nie ma znaczenia czy leżę czy siedzę czy stoję. Mały trochę się rusza. Do tego dziwne uczucie też jakby bol głęboko w pochwie. Mam nadzieję, że to rozciąganie. ..boli mnie głowa. Ciśnienie niby ok 110/80
    Czy też macie uderzenia gorąca?

• zielarka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa w prawej pachwinie, ból promieniuje na udo i do kości biodrowej, uciążliwe to ale jestem pewna, że to więzadło więc się nie martwię.
    Paula nie jestem pewna, ale jeśli no-spa nie pomaga to może być własnie więzadło.

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też zaczyna wszystko boleć. Najbardziej doskwiera mi mój nerw kulszowy. No i czasami jak kucnę i wstanę bez podparcia to mnie zaboli podbrzusze.

Dziewczyny, czy was też tak swędzi skóra? Drapię się coraz bardziej. Wieczorem najbardziej. Swędzą mnie najbardziej uda, ręce, dekolt i boki brzucha. Dostałam jakąś dziwną wysypkę. Krostki są drobne i w kolorze skóry. Dopiero jak zacznę drapać to robią mi się takie czerwone plamy. Nie wiem czym to mogę smarować?

Aaaa i jest mój brzuch:
    f1cqw3.jpg
    Mąż był w szoku jak go zobaczył przez Skypa :D Stwierdził że strasznie szybko rośnie ta jego córeczka :P

zielarka, Tymi, nick nieaktualny, renia83, jonka91, szpilka, ania_29, rastafanka, Chanela, M4DZI4, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gwiazdeczka27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierce się już godzinę. . . Na dworze leje.
    Agus - słodki brzuchol! Odczuwam świąd skóry na brzuchu po bokach. Nie mam krostek, ale jak zacznę się drapać, to robią takie czerwone placki. Ale to normalne - ttrzeba smarować kremem na rozstępy.

Ja wam pisałam, że mam problem ze śluzówkami w nosie - w ciąży niby też normalnie. .. krwawienia, obrzęk nieżyt nosa itp. Ale miałem tam pęknięcie - no taka ranka, która bolała. Gin kazał iść do laryngologa. Poszłam do babki, która w 2010 robiła mi operacje zatoki. Ona to czymś posmarowała, piekło, dala dwie maści z czego stosowałam jedną, bo o tejt drugiej wyczytałam, ze lepiej nie stosować w ciąży. Ranka się zagoila, w nosie niby ok, chociaż dalej obrzęk i jakieś farfocle zielone czasem. Prosiłam o wymaz z tej rany. Niechętnie zrobiła. .wyszedł gronkowiec złocisty bardzo liczne. ..... :/ ; (
    Dzwoniłam do niej, a ona ze jak nie ma objawów (tylko, co to objawy w tym przypadku? ), to się nie leczeczy. Można miejscowo maść Baktroban - kiedyś brałam - ale jest napisane, że w ciąży tylko jeśli korzyści dla matki itd....boje się tej bakterii. Któraś cos czytała na jej temat? Zagraża maleństwu jak jest w nosie?

Agus89 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus a wszystko Ciebie swędzi? Po swoich doświadczeniach w szpitalu sprawdziłabym dla świętego spokoju czy to nie jest cholestaza ciążowa...

A ja zaczęłam dzień od ciasta dyniowego, które wczoraj zrobiłam. Pycha! Mąż jeszcze śpi, więc co najmniej godzinę poczekam na niego ze śniadaniem :)

Agus89 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_29 swędzi mnie większość ciała i to nie w miejscach gdzie skóra się rozciąga. Najgorzej jest na rekach i nogach. Smaruje balsamami, ale to nie pomaga. Staram się nie panikować.

Do jakiego lekarza mam się zgłosić z tym podejrzeniem cholestazy? Dzwonić do ginekologa? Czy wystarczy lekarz rodzinny?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:49

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus mnie swędzą dłonie ale są jakies takie spuchnięte i gorące i to chyba dlatego, nic innego oprócz brzucha i cycków mnie nie swędzi.
    A cholestaza to nie zaczyna się dopiero po 30 tc? Tak gdzieś czytałam...

Agus89 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus zrób sobie jutro badanie krwi - ASPAT i ALAT :) Cholestaza ponoć objawia się swędzeniem przede wszystkim stóp i dłoni. Nie ma sensu panikować - na spokojnie zrób sobie badanie i będziesz wiedzieć czy to może być to. Równie dobrze może Cię coś uczulać
    zielarko może się pojawić nawet w 25tc, choć częściej dotyczy bardziej zaawansowanych ciąż

Miałam dzisiaj strasznie głupie sny. Szczególnie pamiętam jeden, w którym mój mąż przeciął sobie nogę nad kolanem i próbowaliśmy ją skleić :D Po pierwszym odklejeniu chciałam z nim jechać na IP, ale uparł się żeby dać więcej kleju i powinno być ok :D

renia83, Agus89 lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ