X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka ja leze na klockach, glowa w dol:) jutro mam znów badanie czy te skurcE zaś nie skróciły szyjki. Dziś była ok 24mm.
    Maz pojechał.do gina z Updatem a on mówi a ja wszystko wiem bo dzwonie do szpitala:D decyzja o zmianie gina była jrdna z lepszych.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin powiedział, że pół miasta chodzi z pessarem :D to skuteczny sposób, razem z oszczędnym trybem życia zadziała aż za bardzo ;) Czytałam, że wiele ciąż z pessarem, lekami, jest w końcu przenoszonych, bo te zabiegi mocno wyciszaną macicę, która się potem trudno rozkręca przy porodzie ;) :P

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko ok i będziemy w takim samym składzie oczekiwać skurczów porodowych w styczniu :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale na czym polega działanie tego krążka? bo szyjka się skraca ale jest zamknięta więc jak to działa, że się nie rozwiera, czy się wydłuża dzięki temu krążkowi?

no i z tym leżeniem. Kazał bezwzględnie leżeć i wstawać tylko na siusiu a ja zastanawiam się jak mam wykonywać tą czynność jaką jest samo leżenie- masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 20:54

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie rozwiera i nie skraca i nie opuszcza. Działa jak sklepienie kaplicy Sykstyńskiej :)

Gwiazdeczka27, Paula44, renia83, MonikaDM, Ewelina88, Silatan lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag najwazniejsze teraz ze zatrzymali skurcze i dostajesz sterydy na plucka, bedzie dobrze i tego sie trzymaj, choc moge sobie tylko wyobrazic jak bardzo jestes teraz w rozsypce i ze pozytywne myslenie to ostatnie o czym mozesz myslec, trzymamy wszystkie kciuki

Gwiazdeczko wszystko bedzie ok skoro nie kazal Ci lezec jakos specjanie to lez normalnie, nie dostalas szczegolowych wytycznych wiec pewnie na razie chodzi o to zebys nie chodzila, oczywiscie jak dasz rade to czesc czasu mozesz lezec calkiem plasko, ale chyba mala poduszka nie zaszkodzi skoro lekarz nie zabronil

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie najgorsze jest to, że bardzo szybko się skróciła ta szyjka. Przez 4 dni z 31mm do 23mm A ja mimo wszystko,cały czas praktycznie leżałam i nic nie robiłam, no oprócz obiadu i jakiegoś sprzątania ale bez większego wysiłku. Teraz boje się okropnie kolejnych 3 dni do czwartku. Mam nadzieję, że nospa, magnez i luteina dopochwowo trochę zatrzymają chociaż to skracanie.
    I potwierdza się , aby koniecznie pilnować i domagać się badania szyjki macicy.
    A Wy dziewczyny, które macie ten pessar to ile miałyście mm szyjki? Jak wyglądał proces skracania się szyjki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 21:51

polaola lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała 1,5 cm w 14 tc :) dalej nie wiem, bo nie pytam, gin bada, mówi, że szyjka ok, ostatnio powiedział, że zamknięta i twarda. Nie pytam, ufam mu, codziennie zakładając luteinę czuję, że pessar jest tam gdzie był, więcej nie chcę wiedzieć, bo myślenie=stres, a stres=skracanie szyjki ;)
    Pozytywne myślenie rządzi wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 22:11

szpilka, MonikaDM, polaola, Ewelina88, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku nie było mnie kilka godzin a tu tyle wieści!
    Ag wierzę że będzie dobrze zaciskamy z Marcelem kciukasy i wszystko co się da
    Gwiazdeczko no musisz wytrzymać to leżenie i myśleć pozytywnie i jak pisze Zielarka No stresssss :)
    Dziewczyny zaciskamy nogi i czekamy do stycznia choćby nie wiem co :)
    Wiki buziak ;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szyjkę miałam 32 mm. Za tydzień na innym sprzęcie 26 mm i po kolejnym tyg na tym sprzęcie co ostatnio 22mm. Lekarka czekała tydzień bo chciała zobaczyć co się z mi dzieje bo była twarda i zamknięta jednak się skróciła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 22:44

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygonil mnie z łóżka głód i burczenie w brzuchu!!! :D
    W takim razie dzień dobry dziewczynki ;)

Wiki81, Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana! Renia mnie o 5:35 obudziło burczenie...

Mocno, baardzo mocno trzymam za Was kciuki Dziewczyny!! Wszystko będzie dobrze, trzeba w to wierzyć!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 06:42

Wiki81, Paula44, M4DZI4, renia83 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ag.....mocno trzymam kciuki i modlę się za Was, aby wszystko było dobrze...

Gwiazdeczko za Ciebie również i za Twoje skołatane nerwy....3maj się dzielnie...

Mnie dzisiaj o 4.30 obudziła córcia - mega kopniakami i rozpychaniem się.....ale popiłam leki sokiem pomarańczowym i jakoś się uspokoiło i zasnęłam...ale fakt faktem po 6stej obudziłam się bardzo głodna.....

Dużo zdrówka potrzebującym:) i odpoczywajcie dziewczyny....

Miłego dnia

• szpilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

wpadam zyczyc Wam milego dnia, u mnie deszczowo i zimno i po wczorajszym chyba sie dzis przeprosze z zimowa kurtka, bo usilnie staram sie nie rozchorowac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:50

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Powiedzcie proszę jakie macie odczucia w brzuchu, okolicach brzucha. Czy coś Was ciągnie, kłuje itd. Ja od dwóch dni mam gorszy czas, jestem meeeega zmęczona, wczoraj przespałam cały dzień, po bokach czuję delikatny ból, coś jak na okres, przy wstawaniu i kichaniu mocny ból, również po bokach. Oprócz tego wieczorami mam dziwne uczucie, bo nie wiem czy nasza dziewczynka tak kopie, czy mam skurcze macicy. Nie jest to bolesne, ale niezbyt komfortowe powiedzmy. Od paru dni nie czuję ruchów, wczoraj coś mnie smyrnęło pod wieczór, ale baaardzo delikatnie. Nie chcę panikować, bo już raz tak było, poszłam do mojego gina, a ten powiedział, że mała naprodukowała sobie więcej wód płodowych i jest większa amortyzacja, dlatego nie czuć. Co sądzicie o tej macicy? Też macie takie odczucia?

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko, że wzięłam 3 dni zwolnienia, do środy, bo juz nie miałam sił.

• Tymi Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w ten deszczowy jesienny dzien w końcu w kalendarzu juz jesień ;) leje,wieje szaro buro i ponuro czas przeprosić sie z kaloszkami i ciepła kurtka ;) Ag trzymam za Was kciuki , myśl o tym tylko ze dotrzymasz o niczym wiecej , dużo zależy od naszego umysłu , ja co dzien wpadam sobie datę 9 grudnia bo wtedy zaczynam 37 tydz i moge rodzic ale do tego czasu Helenka musi zostać w brzuchu i koniec kropka !!!Gwiazdeczko a Ty postaraj sie wyciągnąć z tej sytuacji pozytywy a mianowicie fakt ze w porę wykryto krótka szyje , zaobraczkuja Cie i bedzie git !!!na to co sie juz stało nie da rady ostatnio mam w głowie cytat " MARTWIENIE sie to jak modlitwa o to czego nie chcemy ..... Cos w tym jest prawda ?

Malenq, Paula44, MonikaDM, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś szaro, buro i ponuro, ale wiecie co? Ja bardzo lubię taką aurę wtedy przypomina mi się moje dzieciństwo, jak byłam w domu z mamą, bratem, robiliśmy naleśniki, piliśmy kakao, bawiliśmy się itd. Lubię zapach i dźwięk deszczu;))

Kawa, Paula44, Ewelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, albo i nie? U mnie też leje...

Pojechałam na glukozę, a że wszystkie badania wykonuję prywatnie to nie pomyślałam ani przez chwilkę by wziąć tą kartkę na której moja ginekolog napisała "Bad. ogólne mocz, morf, glukoza 75g", zawsze przychodziłam, mówilam co chcę i płaciłam. A teraz dowiedziałam się że bez tej kartki nikt mi jej nie zrobi O_o, gdzieś ją zapodziałam... jutro muszę jechać ponownie...
    Póki co zrobiłam mocz, morfo, ASPAT i ALAT bo codziennie budzi mnie ból wątroby..

Co do szyjki, nigdy nie pytałam mojej ginekolog o jej stan, myślę że gdyby się coś działo to sama by powiedziała..

‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ