X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej hej
    u nas brzydka pogoda właśnie skończyło padać ja nadal wyleguje się w łóżku dobrze mi tu i jakoś nie śpieszy mi się by z niego wyjść
    Ag gwiazdeczka i inne dziewczyny 3majcie się ja mocno zaciskam za was kciuki i chciałabym aby aby wszystko było po waszej myśli.
    Kawa powiem Ci że ja też się gina nie pytałam nigdy o szyjkę ale teraz jak pójdę to z czystej ciekawości zapytam.
    selene myślę tak samo jak ty denerwują mnie ludzie którzy tak psiaczą mam ochotę im coś powiedzieć ale nie wypada czasami więc się tylko uśmiecham a myślę swoje

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene mi chodzi o to by dziecina była najstarsza a nie najmłodsza w grupie/klasie. Widzę jaka ogromna różnica jest między moją córką z początku roku a dziećmi z listopada, grudnia. Jest większa, szybsza, szybciej wszystko łapie, łatwiej się uczy, to cały rok do przodu.
    Oczywiście nie jest to wielki problem, ważne by dziecko urodziło się całe i zdrowe, a jeśli urodzi się w grudniu to dla mnie będzie takie błogosławieństwo od mojego nieżyjącego taty, który był grudniowym dzieckiem :)

Malenq, Selene, M4DZI4, Ewelina88, jonka91, Marta159753, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:21

renia83 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdy ma różne doświadczenia, u nas dzieci nie mają wyboru, idą ze swoim rocznikiem....

ale ostatnie zdanie to jest to co czuje każda z NAS:
    "To ja mówię, że fajnie to będzie jak będzie zdrowe, bo miesiąc tutaj nie ma żadnego dla mnie znaczenia".

a, że każda z NAs ma też preferencje, nie ma co ukrywać...to tak jak z płcią, najważniejsze aby było ZDROWE, ale i tak gdzieś w głębi duszy: jednej marzy się dziewczynka, innej chłopczyk itp.

:)

• zielarka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po częsci rozumiem oburzenie, mnie wkurza np parcie, że jesli mamy już córkę to teraz powinien byc syn, a będzie druga córka....o, jak przykro...83 letnia sąsiadka zareagowała tak: "Ooooo....(cisza)...ale dziewczynka to tez człowiek(ton politowania)". Śmieszy mnie to, choć gdy po raz któryś słyszę reakcje zawodu to czuję złość. ciotka mojego męża na wigilię gdy byłam we wcześniejszej, w końcu poronionej, ciąży, życzyła mi: syna, syna, syna. I co z tego, że to był syn(tak czuję) jeśli się nie urodził.

polaola, jonka91 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie najważniejsze by dzieciaczki były zdrowe i pryskały nieziemską energią a reszta się jakoś poukłada :)

polaola lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:21

Malenq lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obce są mi Wasze doświadczenia. Ani nikt nie komentował że termin mam na styczeń (a 2 siostrzenice są ze stycznia), ani nie było żadnego zawodu, że będzie czwarta wnuczka... A że sama uważam, że dla dziecka lepiej być najstarszym w klasie, niż najmłodszym, to chyba nic w tym złego nie ma. Gdybym miała termin na grudzień, to rozwiązania właśnie w tym miesiącu bym oczekiwała a nie w listopadzie czy w styczniu... Niech się urodzi wtedy, kiedy będzie na to gotowe :)

Malenq lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa to Ty masz już ten materac??????
    ja zamówiłam 15.09 na stronie sklepu i do dziś nie mam, ani materaca, ani wieści co i jak........dobrze, że wybrałam opcję "pobranie".......

• polaola Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem z 8 grudnia:-)i fakt zawsze bylam najmniejsza, najdrobniejsza do szkoly poszlam ze swoim rocznikiem. Nigdy nie czulam sie gorsza czy jakas inna tylko wyjatkowa bo wszyscy ale to juz bylo po 18 ce konczyli juz......nascie dziesia itd moj rocznik skonczyl 34 w tym roku a ja dopiero skoncze w grudniu. Jestem mlodsza o caly rok :-) i mnie to cieszy.
    Pewnie jak bylam mala bylam zdziwiona ze tyle co skonczylam 6 lat w grudniu a 5 stycznia moja kolezanka konczyla juz 7 :-)
    Wogole grudzien taki wyjatkowy swieta ktore kocham, mikolaj i urodziny, a i imieniny mam 12 tego grudnia.
    Jedynie co wolalabym by mala posiedziala w Swieta Sylwester i Nowy Rok w brzuszku bo wiadomo jak wtedy jest malo LEKARZY na oddzialach :-) a co dwie madre glowy to nie jedna :-)

Malenq, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Izabelka to co opisujesz może być związane z rozciąganiem więzadeł, też ostatnio mam dolegliwości po bokach brzucha, w pachwinach, uczucie rozpierania, ciągnięcia, taki promieniujący, piekący ból. Ale widzę też, że brzuch rośnie, więc w zasadzie nie martwię się zbytnio o to, bo wszystko w środku po prostu musi sie naciągać, a to łatwe pewnie nie jest :)
    Dokładnie, popieram w 100%, też tak ostatnio mam, czasem ból jest dosyc silny ale domyślam się że wszystko się rozciąga a ja jeszcze po cesarce więc w miejscu blizny bardziej to odczuwam.
    Ag..i Gwiazdeczka trzymam mocno za Was kciuki, musi byc dobrze!!!!
    Martaaa powodzenia na wizycie!
    Co do porodu grudzień czy styczeń to mi obojętne choc wiem że ja raczej na styczeń się załapię bo termin na 18tego ale sama jestem urodzona 19 grudnia i jakoś przeżyłam jako najmłodsza w klasie itp a za to grudzień był super prezentowym miesiącem- Mikołajki, urodziny, gwiazdka-życ nie umierac :)
    Miłego dzionka :)

Malenq, Martaaa lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola"Dziewczyny ja jestem z 8 grudnia:-)"
    moja sis ma też urodziny 8 grudnia hehehehe

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem w grudnia i pamiętam,że w zerówce czytałam najlepiej z klasy.Zawsze byłam bardzo dobra z polskiego,angielskiego,historii,wf.z maty czy fizyki nie,no bo po prostu nie mam takich zdolności ścisłych.Najmniejsza ani najdrobniejsza też nie byłam w klasie.Było mi zawsze zupełnie obojętnie kiedy się urodzi dziecko.A ja się cieszę z moich urodzin,bo mam nadal wpisane 29,a nie 30:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem z lipca i daleko mi do dywagacji, jak się bym czuła będąc z grudnia, czy ze stycznia heheheheh.......ale córcię i tak wolałabym w styczniu...i tak jak polaola napisała, oby nie rodzić w święta, nowy rok itp. hehehe
    ale i tak to wszystko "wyjedzie" w czasie...w grudniu zacznę się mocniej i tak stresować hehehe

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Trzymam mocno kciuki za te które tego potrzebują. Musi być dobrze. :)
    Ja w poniedziałek mam wizytę i trochę się zestresowałam jak pisałyście o tych szyjkach ale już szybko wróciłam na ziemię. Ja mam przeczucia, że urodzę w Sylwestra lub w Nowy Rok. I wszystko mi jedno czy grudzień czy styczeń. Ale ogólnie jest takie stereotyp, że jak dziecko z grudnia to cały rok stracony. A moja koleżanka z grudnia śmieje się w każde moje urodziny, że ja już mam tyle i tyle a ona ten sam rocznik ale młodsza jest. :)
    Każdy ma swoje zdanie na ten temat i nie ma co się przekonywać itp.
    Życzę wszystkim miłego dnia w ten pochmurny dzień. Ja lubię taką pogodę ale jak jestem w domu, pod ciepłym kocem, z kubkiem kakao. Lubię patrzeć jak pada deszcz i liście wirują w powietrzu. No ale nie w pracy. Jeszcze tylko miesiąc. :)

polaola, jonka91, Malenq lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Gdzie jest Agus89?

Jestem! :)
    Badania zrobiłam i wszystko jest w normie.
    Swędzenie spowodowane może być uczuleniem na proszek do prania bądź płyn do płukania. Póki co jest lepiej.
    Może to drapanie jest od rozciągania skóry. Nie wiem sama.

Aaaaa i przytyłam prawie 2 kg przez tydzień! To jest straszne. :D Do tego spuchnięte mam stopy i dłonie. Masakra. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola poruszyła najlepsza kwestie problemu grudniowe styczniowego a dla ścisłości swieta plus sylwester jedyne o co bym sie obawiała to o to ze nie ma przeważnie dobrej kadry u nas tak jest traf na głupi weekend do szpitala a idzie zobaczyć ze często na dyżury sa spychani mało popularni lekarze zeby sie ładnie wyrazić bynajmniej u nas tak jest , sama rodziłam w długi weekend wiec wiem co mowię akurat na moim przypadku i jedyne czego bym sie obawiała to tego ze będę miec pecha i trafię na jakiegoś konowala No ale fakt mozna ma niego trafić o każdej porze jednak długie weekendy swieta itd to z reguły wiecie jak jest ;) ja na ludzi nie zwracam uwagi to co mówią , moje dziecko moze urodzić sie nawet w sylwka wazne by było donoszone i zdrowe !!!!!!!

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję, że w styczniu utrafię na dezynfekcję oddziału i będzie zamknięty ;)
    Agus no to dobrze, że dobrze :D

Ile u Was kosztuje zrobienie krzywej cukrowej? Chyba jutro się wybiorę, żeby mieć spokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:53

Agus89 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Selene mi chodzi o to by dziecina była najstarsza a nie najmłodsza w grupie/klasie. Widzę jaka ogromna różnica jest między moją córką z początku roku a dziećmi z listopada, grudnia. Jest większa, szybsza, szybciej wszystko łapie, łatwiej się uczy, to cały rok do przodu.
    Oczywiście nie jest to wielki problem, ważne by dziecko urodziło się całe i zdrowe, a jeśli urodzi się w grudniu to dla mnie będzie takie błogosławieństwo od mojego nieżyjącego taty, który był grudniowym dzieckiem :)

Ja ucząc w szkole również widziałam różnice między dziećmi z początku i końca roku.
    Teraz jest o tyle lepiej że liczy się co pół roku, np dzieci urodzone w drugiej połowie roku mogą iść rok później do 1 klasy.

• polaola Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zresetowalam tabuleta i pomecze Was zdjeciami bo wreszcie moge je dodawac, jednak cos za cos teraz nie moge ogladac filmow :-) kurka rurka.
    To sa zdjecia z 20 tc.

http://zapodaj.net/6c3431f5623a6.jpg.html
    http://zapodaj.net/a3e4efadcf79f.jpg.html

A to z 12 t.c.

http://zapodaj.net/69d88553cc030.jpg.html
    http://zapodaj.net/c9dcbb4d251f4.jpg.html
    http://zapodaj.net/354f95b0cdfa7.jpg.htmlt

jonka91, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ