X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:

Pojechałam na glukozę, a że wszystkie badania wykonuję prywatnie to nie pomyślałam ani przez chwilkę by wziąć tą kartkę na której moja ginekolog napisała "Bad. ogólne mocz, morf, glukoza 75g", zawsze przychodziłam, mówilam co chcę i płaciłam. A teraz dowiedziałam się że bez tej kartki nikt mi jej nie zrobi O_o
    Co do szyjki, nigdy nie pytałam mojej ginekolog o jej stan, myślę że gdyby się coś działo to sama by powiedziała..

uhmmmmmm :-/ dobrze wiedzieć bo ja też prywatnie chodzę.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćwiczycie mięśnie Kegla??? ja sobie o tych ćwiczeniach przypominam wieczorem jak leżę w łóżku....zaczynam ćwiczyć i zasypiam hehehehe

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bloglovin.com/viewer?post=3462941431&group=0&frame_type=a&blog=6954719&frame=1&click=0&user=0 chyba kupie:) boskie rzeczy ogólnie Panie mają:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelka może ta być, ze dziecko sie wycisza od pogody. Ja w takiej sytuacji jem czekoladę, pije jogurt i jak czekam chwile w spokoju to czuje.

Powodzenia i cierpliwości życzę.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki!
    Mój brzuch mnie z dnia na dzień zaskakuje. Dzisiaj jak wstałam miałam całą główkę małej powyżej pępka - mogłam ocenić jej rozmiary :D Wystarczy jednak chwilkę pochodzić i Natalka wędruje na swoje miejsce - niżej i głebiej
    Pobyczyłabym się jeszcze, ale mąż mnie wygania do wanny ;) Coś się nieśmiało za oknem przejaśnia... :)

Malenq, Paula44 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

No leje. Ble. Ja uwielbiam jesień - ale ta złota, polską. Mnóstwo kolorowych liści w odcieniach od żotego, przez purpurowy do czekoladowego brązu. No i słońce. A te liście " tańczą" na drodze. . .Lekki wiatr. Oj....lubię taką jesień :)

Nie lubię wilgoci ! Czuje się jak stara baba, której nawalają stawy kolanowe - zawsze bolą przy takiej pogodzie.

Mam głupie sny. Za 2, 5 tygodnia sa 100 urodziny siostry mojego dziadka- ciocia jest w extra kondycji - jeszcze gotuje itd. Boże. Chciałabym mieć tyle werwy w wieku 70 lat! I dożyć ich Haha!
    No i śniło mi się, że pojechaliśmy z rodzicami. Ale mój mąż coś miał załatwić i powiedział, że dojdzie za 2h. Na miejscu - rynek małego miasteczka- nagle rozwalił się samolot. Za chwilę kolejny. Ktoś szarpnal mnie za rękę. Patrze: PUTIN!!!
    I gada znowu coś do mnie, że ja teraz jego krasna diewuszka. To mu mowie, że w ciąży zaawansowanej jestem i czy do męża moge zadzwonić, bo on oszaleje z niepokoju. A ten, zw tel nie dzialaja. W koncu dał mi swoj. Taki wielki i zloty. Oblepiony kawiorem. Boze!

Obudziłam się. Zjadłam ciasto - ostatni kawałek. Wypiłam herbatę. Szymuś kopnął i ....poszłam znowu spać.

Co to miało być? ! Te dwa samoloty to wiem - oglądałam film o WTC w Nowym Jorku. Wojna? Miesiąc temu babcia kazała kupić świeczki, bo jak będzie wojna, , to prądu nie będzie i ona robi zapasy. Ale Putin?!

Nie ma bata kochanie. Jedziesz z nami ! ;)

ania_29, zielarka, jonka91, renia83 lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka to co opisujesz może być związane z rozciąganiem więzadeł, też ostatnio mam dolegliwości po bokach brzucha, w pachwinach, uczucie rozpierania, ciągnięcia, taki promieniujący, piekący ból. Ale widzę też, że brzuch rośnie, więc w zasadzie nie martwię się zbytnio o to, bo wszystko w środku po prostu musi sie naciągać, a to łatwe pewnie nie jest :)

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na brak wyobraźni nie możesz narzekać :D Jak to dobrze że ja rzadko kiedy pamiętam co mi się śniło ;)

Paula44 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje Kochane! I w okolicach Wawy padaaaaa... Okropność. Zamówiłam na allegro długie spodnie (uznałam że trochę chłodno na te 3/4) i wszystkie są za długie a ja mam 171 cm wzrostu więc aż taka mała nie jestem. No i cóż czeka mnie wizyta u krawcowej a dziś zawijam i chodzę trudno.

Dzisiaj mamy wizytę u naszej pani doktor. Kacper kopie więc urósł na pewno. Ciekawe jak moja biedna zaszyta a czasem skopana szyjka... Trzymajcie kciuki!

M4DZI4, szpilka lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wklejam nasze zdjecie z dzisiejszego poranka.
    Kawa nie patrz ! Hi..hi.....
    http://zapodaj.net/d51c9043dbe6e.jpg.html

Cieszcie sie ze zakladaja wam krazki i szwy ja mam co rusz jakas bakterie i nie moga nic zrobic, a wiem ze szyjka ma 30 mm i robi sie lejek.

Ja takze mam wytrzymac do 37 tc. Koncze 8 stycznia do tej pory powtarzam jak mantre mam byc w dwupaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 09:05

Kawa, Paula44, zielarka, M4DZI4, jonka91, szpilka lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 38tydzień to 21 grudnia.......:-/ a tak nie chcę rodzić w grudniu.....
    mam nadzieję, że Kosia posiedzi do stycznia....
    a brzusio śliczny mam podobny:)

Paula44, polaola, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest Agus89?

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola przecież cudnie wyglądasz, tylko uśmiech proszę :*

polaola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Paula na brak wyobraźni nie możesz narzekać :D Jak to dobrze że ja rzadko kiedy pamiętam co mi się śniło ;)

Ja się czuje po takiej nocy jak świr!

Poloola - tak....ja tez 8 stycznia. Damy radę!

polaola lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola ja wyglądam tak samo i jestem z tego dumna :D śliczny twój brzusio :)
    Mi gin nakazał donoszenie małej do końca 36 tygodnia, potem każdy dzień, tydzień to bonus. 36 tc kończy się w połowie grudnia :/ Codziennie mówię do młodej że ma się matki trzymać :) i wychodzić po północy 1 stycznia :D :D :D

Malenq, polaola, M4DZI4, jonka91, Paula44, szpilka, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy w dupakach moje Drogie! Nie ma innej opcji. Ja mam wytrwać do 34 tygodnia czyli do 12 listopada :) a już super będzie jak do 37 tygodnia czyli 3 grudnia :)

Brzuszek piękny ale mój oj większy większy... Wrzucę wieczorem to się przerazicie hehe :)

Malenq, polaola, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaaa, zobaczyłam dziś na bellowym liczniku 60% ciąży :D :D :D Szok! Pamiętam jak było 6!!!

Malenq, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:21

Ewelina88 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Łaaaa, zobaczyłam dziś na bellowym liczniku 60% ciąży :D :D :D Szok! Pamiętam jak było 6!!!
    ja od kilku dni wpatruję się w tą 60tkę i nie mogę uwierzyć, że to już 60% :)

zielarka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene:"Bo co? bo będzie gorsze, albo będę go mniej kochać w jak przyjdzie na świat jeszcze w tym roku?"
    w żadnym wypadku..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    moja sis jest z połowy grudnia i do tej pory ma "traumę" najmłodszego w klasie....więc ja wolałabym w styczniu - to jest jeden z ważniejszych powodów.......
    w życiu bym nie pomyślała tego co Ty......dziwne, że w ogóle przyszło Ci do głowy, słowo "gorsze".... czy mniej kochać............:-/

zielarka, Marta159753 lubią tę wiadomość

‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ