X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:

Pojechałam na glukozę, a że wszystkie badania wykonuję prywatnie to nie pomyślałam ani przez chwilkę by wziąć tą kartkę na której moja ginekolog napisała "Bad. ogólne mocz, morf, glukoza 75g", zawsze przychodziłam, mówilam co chcę i płaciłam. A teraz dowiedziałam się że bez tej kartki nikt mi jej nie zrobi O_o
    Co do szyjki, nigdy nie pytałam mojej ginekolog o jej stan, myślę że gdyby się coś działo to sama by powiedziała..

uhmmmmmm :-/ dobrze wiedzieć bo ja też prywatnie chodzę.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćwiczycie mięśnie Kegla??? ja sobie o tych ćwiczeniach przypominam wieczorem jak leżę w łóżku....zaczynam ćwiczyć i zasypiam hehehehe

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bloglovin.com/viewer?post=3462941431&group=0&frame_type=a&blog=6954719&frame=1&click=0&user=0 chyba kupie:) boskie rzeczy ogólnie Panie mają:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelka może ta być, ze dziecko sie wycisza od pogody. Ja w takiej sytuacji jem czekoladę, pije jogurt i jak czekam chwile w spokoju to czuje.

Powodzenia i cierpliwości życzę.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki!
    Mój brzuch mnie z dnia na dzień zaskakuje. Dzisiaj jak wstałam miałam całą główkę małej powyżej pępka - mogłam ocenić jej rozmiary :D Wystarczy jednak chwilkę pochodzić i Natalka wędruje na swoje miejsce - niżej i głebiej
    Pobyczyłabym się jeszcze, ale mąż mnie wygania do wanny ;) Coś się nieśmiało za oknem przejaśnia... :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

No leje. Ble. Ja uwielbiam jesień - ale ta złota, polską. Mnóstwo kolorowych liści w odcieniach od żotego, przez purpurowy do czekoladowego brązu. No i słońce. A te liście " tańczą" na drodze. . .Lekki wiatr. Oj....lubię taką jesień :)

Nie lubię wilgoci ! Czuje się jak stara baba, której nawalają stawy kolanowe - zawsze bolą przy takiej pogodzie.

Mam głupie sny. Za 2, 5 tygodnia sa 100 urodziny siostry mojego dziadka- ciocia jest w extra kondycji - jeszcze gotuje itd. Boże. Chciałabym mieć tyle werwy w wieku 70 lat! I dożyć ich Haha!
    No i śniło mi się, że pojechaliśmy z rodzicami. Ale mój mąż coś miał załatwić i powiedział, że dojdzie za 2h. Na miejscu - rynek małego miasteczka- nagle rozwalił się samolot. Za chwilę kolejny. Ktoś szarpnal mnie za rękę. Patrze: PUTIN!!!
    I gada znowu coś do mnie, że ja teraz jego krasna diewuszka. To mu mowie, że w ciąży zaawansowanej jestem i czy do męża moge zadzwonić, bo on oszaleje z niepokoju. A ten, zw tel nie dzialaja. W koncu dał mi swoj. Taki wielki i zloty. Oblepiony kawiorem. Boze!

Obudziłam się. Zjadłam ciasto - ostatni kawałek. Wypiłam herbatę. Szymuś kopnął i ....poszłam znowu spać.

Co to miało być? ! Te dwa samoloty to wiem - oglądałam film o WTC w Nowym Jorku. Wojna? Miesiąc temu babcia kazała kupić świeczki, bo jak będzie wojna, , to prądu nie będzie i ona robi zapasy. Ale Putin?!

Nie ma bata kochanie. Jedziesz z nami ! ;)

ania_29, zielarka, jonka91, renia83 lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka to co opisujesz może być związane z rozciąganiem więzadeł, też ostatnio mam dolegliwości po bokach brzucha, w pachwinach, uczucie rozpierania, ciągnięcia, taki promieniujący, piekący ból. Ale widzę też, że brzuch rośnie, więc w zasadzie nie martwię się zbytnio o to, bo wszystko w środku po prostu musi sie naciągać, a to łatwe pewnie nie jest :)

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na brak wyobraźni nie możesz narzekać :D Jak to dobrze że ja rzadko kiedy pamiętam co mi się śniło ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje Kochane! I w okolicach Wawy padaaaaa... Okropność. Zamówiłam na allegro długie spodnie (uznałam że trochę chłodno na te 3/4) i wszystkie są za długie a ja mam 171 cm wzrostu więc aż taka mała nie jestem. No i cóż czeka mnie wizyta u krawcowej a dziś zawijam i chodzę trudno.

Dzisiaj mamy wizytę u naszej pani doktor. Kacper kopie więc urósł na pewno. Ciekawe jak moja biedna zaszyta a czasem skopana szyjka... Trzymajcie kciuki!

M4DZI4, szpilka lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wklejam nasze zdjecie z dzisiejszego poranka.
    Kawa nie patrz ! Hi..hi.....
    http://zapodaj.net/d51c9043dbe6e.jpg.html

Cieszcie sie ze zakladaja wam krazki i szwy ja mam co rusz jakas bakterie i nie moga nic zrobic, a wiem ze szyjka ma 30 mm i robi sie lejek.

Ja takze mam wytrzymac do 37 tc. Koncze 8 stycznia do tej pory powtarzam jak mantre mam byc w dwupaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 09:05

nick nieaktualny, nick nieaktualny, zielarka, M4DZI4, jonka91, szpilka lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 38tydzień to 21 grudnia.......:-/ a tak nie chcę rodzić w grudniu.....
    mam nadzieję, że Kosia posiedzi do stycznia....
    a brzusio śliczny mam podobny:)

nick nieaktualny, polaola, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest Agus89?

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola przecież cudnie wyglądasz, tylko uśmiech proszę :*

polaola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Paula na brak wyobraźni nie możesz narzekać :D Jak to dobrze że ja rzadko kiedy pamiętam co mi się śniło ;)

Ja się czuje po takiej nocy jak świr!

Poloola - tak....ja tez 8 stycznia. Damy radę!

polaola lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola ja wyglądam tak samo i jestem z tego dumna :D śliczny twój brzusio :)
    Mi gin nakazał donoszenie małej do końca 36 tygodnia, potem każdy dzień, tydzień to bonus. 36 tc kończy się w połowie grudnia :/ Codziennie mówię do młodej że ma się matki trzymać :) i wychodzić po północy 1 stycznia :D :D :D

nick nieaktualny, polaola, M4DZI4, jonka91, nick nieaktualny, szpilka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy w dupakach moje Drogie! Nie ma innej opcji. Ja mam wytrwać do 34 tygodnia czyli do 12 listopada :) a już super będzie jak do 37 tygodnia czyli 3 grudnia :)

Brzuszek piękny ale mój oj większy większy... Wrzucę wieczorem to się przerazicie hehe :)

nick nieaktualny, polaola, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaaa, zobaczyłam dziś na bellowym liczniku 60% ciąży :D :D :D Szok! Pamiętam jak było 6!!!

nick nieaktualny, jonka91, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:21

Ewelina88 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Łaaaa, zobaczyłam dziś na bellowym liczniku 60% ciąży :D :D :D Szok! Pamiętam jak było 6!!!
    ja od kilku dni wpatruję się w tą 60tkę i nie mogę uwierzyć, że to już 60% :)

zielarka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene:"Bo co? bo będzie gorsze, albo będę go mniej kochać w jak przyjdzie na świat jeszcze w tym roku?"
    w żadnym wypadku..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    moja sis jest z połowy grudnia i do tej pory ma "traumę" najmłodszego w klasie....więc ja wolałabym w styczniu - to jest jeden z ważniejszych powodów.......
    w życiu bym nie pomyślała tego co Ty......dziwne, że w ogóle przyszło Ci do głowy, słowo "gorsze".... czy mniej kochać............:-/

zielarka, Marta159753 lubią tę wiadomość

‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ