X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki trzymam kciuki za wyniki!
    Agus89 bądź dzielna, nie możesz się teraz denerwować dla Dzidziusia, mąż na pewno wyjdzie szybko ze szpitala i będzie OK.

Kawa, ja mam jeszcze do ssania dla kobiet w ciąży Fiordę (ma namalowaną kobietę w ciąży na opakowaniu i smakuje jak żelki):
    http://www.doz.pl/apteka/p63613-Fiorda_pastylki_do_ssania_o_smaku_czarnej_porzeczki_30_szt.
    Ale ogólnie mi gin pozwolił w zeszłym tygodniu stosować Cholinex.

Dziewczyny a odnośnie tej glukozy, bo zaczęłam czytać - miałyście test 50 g czy 75 g?
    Ja mam na kartce od gina 75 g (0-60-120 min.) Czyli że więcej do wypicia??? Buuu.
    Ja chcę pójść w przyszłym tygodniu, ale już się boję - wczoraj rano wypiłam na czczo syrop Lactulosum, niby o smaku pomarańczowym, a był tak słodki że się położyłam i czekałam aż się porzygam....

Kawa lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy tu o obcasach, a mi zaczyna spędzać sen z powiek nadchodząca jesień i zima. Ostatnie dwa dni dobitnie dały mi do zrozumienia, że nie mam co na siebie włożyć, jesienna parka ciążowa jest cienka, w szafie ciepłe bluzki sprzed ciąży, z których co druga już prawie kończy się na pępku, a to dopiero październik :O Zaczynam się rozglądać za ciepłą kurtką chociaż mam jeszcze wielką nadzieję, że będzie chociaż trochę ciepło...

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poluję na płaszczyk,kurtkę ciązową.Nie mam zamiaru kupować nowej za 300zł,więc poluję na używane na Allegro:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście dostałam od dziewczyny brata męża płaszcz na jesień w rozmiarze L, chociaż noszę S/M. Przesunęłam guziki u góry, skróciłam rękawy i na jesień w sam raz. Na zimę mam płaszcz grzybek więc mam nadzieje, że będzie dobry.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud ja miałam 75g, tak jak Ty masz to rozpisane. Nie ukrywam - jest bardzo słodkie, ale da się wypić. U mnie pozwolili popić wodą, ale dałam radę bez tego, cytryny też nie miałam. Mnie mdliło z głodu. Za dużo godzin bez jedzenia

Maud11 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 75 i wybieram się w przyszłym tygodniu. Robiła któraś to badanie w Diagnostyce? Jaki jest koszt, bo wczoraj podawałyście przeróżne ceny?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam 10zł. 75g

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Ja mam jedne większe drugie mniejsze. Czekam jeszcze na przesyłkę od sprzedawcy, o którym wspomniała Marta.

A nam padło sprzęgło w aucie. .... 2500 zl wymiana! Ja pie*****dziele.

Boli mnie głowa. Rano puściła mi się krew z nosa znowu. Spadl poziom hormonów tarczycy. Znowu jestem zatkana na dole. Mały brykał w nocy i rano.

Jestem strasznie zmęczona jakoś.

Paula nie wiem jakie masz auto ale naprawa naszego sprzęgła w focusie też miała wynieść ok 2500 a wyszło 4200 bo w sprzęgle okazało się ze mamy dwumas

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek będę robić w Diagnostyce. Ale z tego co zauważyłam to tam też ceny się różnią. Kiedyś robiłam w innym punkcie, obecnie w innym i jest różnica. Nie wielka ale ok 1 - 2 zł na badaniu.

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja też mam 75 i wybieram się w przyszłym tygodniu. Robiła któraś to badanie w Diagnostyce? Jaki jest koszt, bo wczoraj podawałyście przeróżne ceny?

Robiłam w diagnostyce-18zł, miałam 75g

ale u mnie to inaczej wyglądało niż piszecie...? Miałam na czczo pobranie, wypiłam glukoze i po 2 godz dopiero pobieranie i do domu- byłam 2 razy kłuta.

Ja polecam gapa_kids z allegro, pieluchy tetrowe ok, ja tylko zakupiłam ich 10, więcej nie kupuję- jeśli chodzi o rozmiar to brałam z aukcji gdzie pisało DUŻE 70x80 jakoś tak wymiary. Trzeba czytać aukcje do końca dziewczęta :* :P

W niedziele mam imprezę rodzinną i ani mnie nie straszcie obcasami bo mam zamiar się wbić w moje 12cm! :P

Wróciłam z łowów! :D czuję się spełniona.. haha

Malenq, MonikaDM lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa,miałam identycznie z glukozą jak Ty:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po zabiegu, miało nie bolec a bolało strasznie. Bez ostrzeżenia lekarz wbił mi z silą igle a później drugim ruchem dobił. Dziecko bardzo sie ruszało bo położna dala mi za mało leków uspokajających. Miało być 2x50 reludium a byli 1x10.
    Pobrali wszystko, wstrzyknęli krew i chcieli drugi raz pobrać, ale krew sie skrzepła i nie pobrali. Podobno to mniej ważne było. Tak chcieli sprawdzić. Położna nawaliła bo wolno próbkę przygotowywała. Zresztą sama nie wiem. Może tak może szybko krzepnie.
    Później miałam jeszcze raz USG. Na wózku odwieźli mnie na sale i tam ktg. Tętno dziecka było 150-160. A normalnie miałam 130-140, także chyba się zdenerwowała.

Tak nie było powikłań. Liczę ze wynik dostanę dzisiaj.
    No i dostałam jeszcze bolący zastrzyk w pośladek z immoglobuliną bo mam ujemną grupę krwi.

Jest ok. Czekam tylko jak wynik.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miałam dwa razy podawaną immunoglobulinę,po poronieniach. też mam rh- ,ale mam wysoki próg bólu,więc mnie to wcale nie bolalo:) Jak pójdę za tydzieńdo gina,to muszę przypomniec o badaniach przeciwcial.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki to teraz czekamy razem z Tobą na wyniki. Wierzę, że najgorsze macie już za sobą

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki strasznie mi przykro, że musiałaś to wszystko przechodzić, ja za grosz nie ufam temu, co mówią lekarze czy pielęgniarki. I tak zawsze zrobią swoje i mają w nosie samopoczucie pacjenta.

Wiki81 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa - chyba robimy zakupy dokładnie u tych samych sprzedawców Haha! Paczka od nich przyszła dea dni temu .

Kasia86- nie dobijaj mnie! Mamy audice. Wypluj te 4000 tys!

Mamy burdello w domu. Pokój małego nietkniety, duża łazienka rozgrzebana - wanna od tygodnia stoi w wiatrołapie. Maż zmęczony po pracy pada na twarz. Boje się, że nie zdążymy z tym wszystkim. Buu... ohydna ta pogoda! Wilgoć - nie cierpię tego. Chyba zapale w kominku.

Kawa lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dobrze, że już po zabiegu. Współczuję bólu. Teraz mocno trzymamy kciuki za wyniki. Musi być dobrze. :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam ostatnio męża, czy będzie ze mną przy porodzie. On mówi, że nie wie. No jak to nie wiesz?! A on bidny na to: Boję się, że złamiesz mi rękę. Padłam :D

Wiki, podziwiam Cię i przytulam. Jesteś mega babka, dałaś radę! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 12:44

Ewelina88, Wiki81, szpilka lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki dzielnas jak cholera! Odpoczywaj MAMO i szybko zapomnij o tym zabiegu zagadaj dzidzie pusc music z telefonu :-) , trzymam kciuki za dobre wyniki.

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki - Boże. Te szpitale i ...Brak empatii. .. znieczulica. K*** jak mnie to i wkurza. Nic tak mnie nie wyprowadza z równowagi jak debilizm i rutyna na oddziale szpitalnym. Ja juz się nauczyłam ! Tylko ryjem można coś załatwić. I ta ich oszczedność kosztem pacjenta. Przykra prawda.

Ważne, że masz to za sobą. Teraz poglaszcz maleńką i wyciszcie się.

Cały czas mocno trzymam kciuki.

marrtka, Wiki81 lubią tę wiadomość

‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ