X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u nas ta sama historia.. Mąż na dniach wstawia samochód do warsztatu, a ja się modlę, żeby to nie było aż tyle ile on mówi...

Wiki trzymaj się kochana!

Wiki81 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa o mojej przesyłce zapomnieli, pisałam do nich maila i bardzo przepraszali i na szybko wysłali kurierem :)

Też mam bajzel i zero chęci na sprzątanie.. bleeeh

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:55

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula już wyplułam dawno bo nie życzę nikomu takiego wydatku ale u nas naprawdę tak było nawet mechanicy nie spodziewali się że w naszym aucie jest to koło dwu masowe czy jakoś tak się to zwie. O cenie dowiedzieliśmy się praktycznie dzień przed odbiorem samochodu jak mąż dzwonił czy już zrobili. Wyobrażacie sobie serce mnie bolało na wieść że trzeba wydać 2500 a co dopiero 4100 z hakiem. I w tym roku obeszło się bez wakacji, nawet nie robiłam wtedy usg 11-14 tydzień bo nie było za co.Masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dobrze że kosztują kilka złotych a nie więcej :D

MonikaDM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zepsute sprzęgła to głównie chodzi raczej nie o cene samego sprzęgła tylko czas poświęcony np wyciągnięciu i rozebraniu pól silnika by dostać się z odpowiedniej strony do sprzęgła.. przynajmniej tak było u moich rodziców w reno lagun które zechciało się zepsuć w czasie kiedy je wzięłam czyt raz na RUSKI ROK! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam taką sukienkę czarną z baskinką na imprezę(na sali, z orkiestrą) za tydzień w niedzielę. Więc modlić się bym w nią weszła :D
    f9mno5.jpg
    Zastanawiam się czy nie zrobić sobie takiej fryzury..? Ale z drugiej stronę nie chcę wyjść na MATKĘ WARIATKĘ :P
    v7h40n.jpg

Co o tym sądzicie?

Ewelina88, Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka super! Dla mnie sama w sobie jest jak jedna duża ozdoba więc zastanawiałabym się czy z włosami nie będzie tego za dużo, z przesada. Poczekaj jak przyjdzie sukienka i zobaczysz jak będziesz w niej wyglądać.:)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Chyba zapale w kominku.
    Ja właśnie swój rozpalam :)

Kawa sukienka jak i fryzura do Ciebie pasują :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 13:23

Paula44 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawcia - sukienka extra.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Nie było mnie dwa dni i nadrabiania 2 godziny.

Wczoraj miałam połówkowe. Ja mam znowu grzybiarnię dostałam clotrimaz. globulki. Poza tym szyjka zamknięta. Pokazałam lekarzowi moją wysypkę na dekolcie, wyskoczyło mi mnóstwo czerwonych krostek niektóre ropne. No i powiedziałam o wypadających garściami włosach. Dostałam za free żelazo i witaminy dla kobiet w ciąży, także byłam w ciężkim szoku że za free.

U synka wszystko ok, lekarz powiedział że raczej chłopiec. Sprzęt był znacznie gorszy niż ostatnio więc skoro na tym potwierdził to chyba na 100% chłopiec będzie. Waży 645g i wszystkie wymiary są ok. Moje wyniki też w porządku, glukoza wyszła bardzo dobrze bo 105,97 mg/dl. Mąż był ze mną na USG, ale szczerze mówiąc to w przychodniach się nie wczuwają, mało co widzieliśmy maluszka,nawet jak się ruszał czy w całości, bo lekarz tylko pomiary wykonał i do widzenia.
    Kolejna wizyta 15 pażdziernika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 13:59

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja wróciłam dziś z glukozy 75g. Też miałam dwa kłucia, jedno przed wypicie drugie po 2 h. Nie było to najgorsze, aczkolwiek przyznam, że trochę podczas czekania mnie muliło.

Kawa sukienka świetna, ale Ty sie w nią zmieścisz? Nie bedzie Cię uwierać w brzuszek?
    Ja teraz w niedzielę idę na ślub siostry, ale jak pamiętacie sukienka jest oscięta pod biustem, więc sporo miejsca na brzuszek :D Co do butów to tez mam szpilki chyba 8 cm, ale biorę na zmianę wygodne wiec chyba kościół i wejście na sale dam radę ogarnąć w szpilkach...mam nadzieję ;p

Jakoś tak mi się nic nie chce...dwa dni=dwa pomieszczenia, a teraz nagle załamka i leń się we mnie odezwał i chyba się zmuszać nie będę ;p

Za tydzień połówkowe, a to znaczy, że po nim startuję z zakupami :D Wreszcie!!!

Buziaki dla wszystkich Mamusiek :*

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Dziewczyny a odnośnie tej glukozy, bo zaczęłam czytać - miałyście test 50 g czy 75 g?
    Ja mam na kartce od gina 75 g (0-60-120 min.) Czyli że więcej do wypicia??? Buuu.
    Ja chcę pójść w przyszłym tygodniu, ale już się boję - wczoraj rano wypiłam na czczo syrop Lactulosum, niby o smaku pomarańczowym, a był tak słodki że się położyłam i czekałam aż się porzygam....

Ja robiłam w we wtorek w diagnostyce (bezpłatnie -miałam skierowanie od ginekologa).
    Glukozę 75 g (zapłaciłam 5,20 zł w aptece - wydaje mi się że to dużo) i miałam trzy ukłucia, na czczo, po 1 godzinie i po 2 godzinach. Glukozę przygotowałam sobie w domu w półlitrowej butelce. Wypicie jej trwało z 15 minut, szybciej nie mogłam bo by mnie cofnęło. Ale powoli dałam radę, Po pół godziny w brzuchu mała zrobiła dyskotekę - nigdy nie czułam tak wyraźnie ruchów :)
    Przy drugim pobraniu, krew mi długo leciała, aż gazik mi przesiąk krwią, pani która pobierała krew mówiła, żebym powiedziała lekarzowi, żeby sprawdzić krzepliwość. Kilka dni wcześniej mi rano krew z nosa poleciała (chlusnęło - oczywiście na koszule nocną - i przestało od razu - tak dziwnie).
    Wyniki z glukozy mam:
    na czczo 72,10 (norma 70-99)
    po 1 godz 190,5
    po 2 godz 108,8
    Norm po obciążeniu nie podali więc nie wiem czy dobre :( jutro wizyta

Moje samopoczucie jest fatalne. Chyba złapałam jakieś wirusa jelitowego albo się coś podtrułam :(
    Wczoraj było mi cały dzień nie dobrze, w końcu w nocy mocno wymiotowałam. Dziś mnie mdli, trochę szarpie o wymiotów. już sama nie wiem co zjeść, żeby mnie nie mdliło a dało trochę siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:48

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia aż 190 po godzinie?

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, coś się Bell nie odzywa!!!!!!!!!!

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula też dziś rano myślałam o niej... Myślałam, że coś napisze po ślubie i jak z tymi bólami.
    Ciekawe jak tam Gwiazdeczka po zabiegu i Ag w nowym szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:31

zplX18SyZp.gif
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Pinia aż 190 po godzinie?
    tak - jeszcze raz sprawdziłam czy dobrze wpisałam - to źle. Macie może gdzieś normy podane?

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie ważny jest wynik po 2 h bo tyle potrzebuje trzustka aby uporać sie z nadmiarem glukozy. A raczej insulina przez nią produkowana.
    Mój mąż jest cukrzykiem więc co nieco wiem :p

Ja niestety wyniki będę miała dopiero jutro po 10 ale jak wróciłam do domu i zmierzyłam glukometrem to miałam 112mg/dl. Ciekawa jestem w jakiej jednostce podadzą wyniki w laboratorium...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:45

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia właśnie czytam na internecie i o wiele za dużo Ci wyszło. Najlepiej zadzwoń od razu do swojego lekarza. Bo cukrzycę trzeba jak najszybciej leczyć. Poza tym, tak jak pisze bluegirl wynik glukozy 75g jest po 2h a 50g jest po 1h.

W której diagnostyce w Kielcach robiłaś? Bo ja dzwoniłam na Jagiellońską i też pani mi powiedziała o 2 godzinach czekania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:48

zplX18SyZp.gif
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    tak - jeszcze raz sprawdziłam czy dobrze wpisałam - to źle. Macie może gdzieś normy podane?
    Nie wiem, ale spory wyrzut jest u Ciebie a następnie spory spadek. Zupełnie inaczej niż u mnie, ale zinterpretować tego po prostu nie potrafię ;)
    Ponoć badanie glukozy przeprowadza się w 2 etapach. W pierwszym przy podaniu 50mg glukozy, mierząc poziom po godzinie a jeśli dopiero ten wynik źle wyjdzie to robi się test z obciążeniem 75g i bada poziom cukru po 2 godzinach. A teraz to jest pomieszanie z poplątaniem. Niektóre mają 50mg, a większość od razu 75g, ale widać różnicę w liczbie wkłuć - u części tylko 2, u innych, tak jak u mnie - 3. I bądź tu mądry ;)

Znalazłam coś takiego:
    "Prawidłowe wyniki krzywej cykrowej w 60 minucie wynoszą <180 mg/dl, a w 120 minucie <140mg/dl."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:59

Chanela lubi tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ