*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula już wyplułam dawno bo nie życzę nikomu takiego wydatku ale u nas naprawdę tak było nawet mechanicy nie spodziewali się że w naszym aucie jest to koło dwu masowe czy jakoś tak się to zwie. O cenie dowiedzieliśmy się praktycznie dzień przed odbiorem samochodu jak mąż dzwonił czy już zrobili. Wyobrażacie sobie serce mnie bolało na wieść że trzeba wydać 2500 a co dopiero 4100 z hakiem. I w tym roku obeszło się bez wakacji, nawet nie robiłam wtedy usg 11-14 tydzień bo nie było za co.Masakra
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o zepsute sprzęgła to głównie chodzi raczej nie o cene samego sprzęgła tylko czas poświęcony np wyciągnięciu i rozebraniu pól silnika by dostać się z odpowiedniej strony do sprzęgła.. przynajmniej tak było u moich rodziców w reno lagun które zechciało się zepsuć w czasie kiedy je wzięłam czyt raz na RUSKI ROK!
-
nick nieaktualnyZamówiłam taką sukienkę czarną z baskinką na imprezę(na sali, z orkiestrą) za tydzień w niedzielę. Więc modlić się bym w nią weszła
Zastanawiam się czy nie zrobić sobie takiej fryzury..? Ale z drugiej stronę nie chcę wyjść na MATKĘ WARIATKĘ
Co o tym sądzicie?Ewelina88, Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Sukienka super! Dla mnie sama w sobie jest jak jedna duża ozdoba więc zastanawiałabym się czy z włosami nie będzie tego za dużo, z przesada. Poczekaj jak przyjdzie sukienka i zobaczysz jak będziesz w niej wyglądać.
-
nick nieaktualny
-
Witajcie !
Nie było mnie dwa dni i nadrabiania 2 godziny.
Wczoraj miałam połówkowe. Ja mam znowu grzybiarnię dostałam clotrimaz. globulki. Poza tym szyjka zamknięta. Pokazałam lekarzowi moją wysypkę na dekolcie, wyskoczyło mi mnóstwo czerwonych krostek niektóre ropne. No i powiedziałam o wypadających garściami włosach. Dostałam za free żelazo i witaminy dla kobiet w ciąży, także byłam w ciężkim szoku że za free.
U synka wszystko ok, lekarz powiedział że raczej chłopiec. Sprzęt był znacznie gorszy niż ostatnio więc skoro na tym potwierdził to chyba na 100% chłopiec będzie. Waży 645g i wszystkie wymiary są ok. Moje wyniki też w porządku, glukoza wyszła bardzo dobrze bo 105,97 mg/dl. Mąż był ze mną na USG, ale szczerze mówiąc to w przychodniach się nie wczuwają, mało co widzieliśmy maluszka,nawet jak się ruszał czy w całości, bo lekarz tylko pomiary wykonał i do widzenia.
Kolejna wizyta 15 pażdziernika.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 13:59
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
No to i ja wróciłam dziś z glukozy 75g. Też miałam dwa kłucia, jedno przed wypicie drugie po 2 h. Nie było to najgorsze, aczkolwiek przyznam, że trochę podczas czekania mnie muliło.
Kawa sukienka świetna, ale Ty sie w nią zmieścisz? Nie bedzie Cię uwierać w brzuszek?
Ja teraz w niedzielę idę na ślub siostry, ale jak pamiętacie sukienka jest oscięta pod biustem, więc sporo miejsca na brzuszekCo do butów to tez mam szpilki chyba 8 cm, ale biorę na zmianę wygodne wiec chyba kościół i wejście na sale dam radę ogarnąć w szpilkach...mam nadzieję ;p
Jakoś tak mi się nic nie chce...dwa dni=dwa pomieszczenia, a teraz nagle załamka i leń się we mnie odezwał i chyba się zmuszać nie będę ;p
Za tydzień połówkowe, a to znaczy, że po nim startuję z zakupamiWreszcie!!!
Buziaki dla wszystkich Mamusiek :* -
Maud11 wrote:Dziewczyny a odnośnie tej glukozy, bo zaczęłam czytać - miałyście test 50 g czy 75 g?
Ja mam na kartce od gina 75 g (0-60-120 min.) Czyli że więcej do wypicia??? Buuu.
Ja chcę pójść w przyszłym tygodniu, ale już się boję - wczoraj rano wypiłam na czczo syrop Lactulosum, niby o smaku pomarańczowym, a był tak słodki że się położyłam i czekałam aż się porzygam....
Ja robiłam w we wtorek w diagnostyce (bezpłatnie -miałam skierowanie od ginekologa).
Glukozę 75 g (zapłaciłam 5,20 zł w aptece - wydaje mi się że to dużo) i miałam trzy ukłucia, na czczo, po 1 godzinie i po 2 godzinach. Glukozę przygotowałam sobie w domu w półlitrowej butelce. Wypicie jej trwało z 15 minut, szybciej nie mogłam bo by mnie cofnęło. Ale powoli dałam radę, Po pół godziny w brzuchu mała zrobiła dyskotekę - nigdy nie czułam tak wyraźnie ruchów
Przy drugim pobraniu, krew mi długo leciała, aż gazik mi przesiąk krwią, pani która pobierała krew mówiła, żebym powiedziała lekarzowi, żeby sprawdzić krzepliwość. Kilka dni wcześniej mi rano krew z nosa poleciała (chlusnęło - oczywiście na koszule nocną - i przestało od razu - tak dziwnie).
Wyniki z glukozy mam:
na czczo 72,10 (norma 70-99)
po 1 godz 190,5
po 2 godz 108,8
Norm po obciążeniu nie podali więc nie wiem czy dobrejutro wizyta
Moje samopoczucie jest fatalne. Chyba złapałam jakieś wirusa jelitowego albo się coś podtrułam
Wczoraj było mi cały dzień nie dobrze, w końcu w nocy mocno wymiotowałam. Dziś mnie mdli, trochę szarpie o wymiotów. już sama nie wiem co zjeść, żeby mnie nie mdliło a dało trochę siły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:48
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
nick nieaktualny
-
Paula też dziś rano myślałam o niej... Myślałam, że coś napisze po ślubie i jak z tymi bólami.
Ciekawe jak tam Gwiazdeczka po zabiegu i Ag w nowym szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:31
-
Wg mnie ważny jest wynik po 2 h bo tyle potrzebuje trzustka aby uporać sie z nadmiarem glukozy. A raczej insulina przez nią produkowana.
Mój mąż jest cukrzykiem więc co nieco wiem :p
Ja niestety wyniki będę miała dopiero jutro po 10 ale jak wróciłam do domu i zmierzyłam glukometrem to miałam 112mg/dl. Ciekawa jestem w jakiej jednostce podadzą wyniki w laboratorium...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:45
-
Pinia właśnie czytam na internecie i o wiele za dużo Ci wyszło. Najlepiej zadzwoń od razu do swojego lekarza. Bo cukrzycę trzeba jak najszybciej leczyć. Poza tym, tak jak pisze bluegirl wynik glukozy 75g jest po 2h a 50g jest po 1h.
W której diagnostyce w Kielcach robiłaś? Bo ja dzwoniłam na Jagiellońską i też pani mi powiedziała o 2 godzinach czekania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:48
-
Pinia108 wrote:tak - jeszcze raz sprawdziłam czy dobrze wpisałam - to źle. Macie może gdzieś normy podane?
Ponoć badanie glukozy przeprowadza się w 2 etapach. W pierwszym przy podaniu 50mg glukozy, mierząc poziom po godzinie a jeśli dopiero ten wynik źle wyjdzie to robi się test z obciążeniem 75g i bada poziom cukru po 2 godzinach. A teraz to jest pomieszanie z poplątaniem. Niektóre mają 50mg, a większość od razu 75g, ale widać różnicę w liczbie wkłuć - u części tylko 2, u innych, tak jak u mnie - 3. I bądź tu mądry
Znalazłam coś takiego:
"Prawidłowe wyniki krzywej cykrowej w 60 minucie wynoszą <180 mg/dl, a w 120 minucie <140mg/dl."Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:59
Chanela lubi tę wiadomość