X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz czekamy już tylko na dobre wieści od Ag.. i Gwiazdeczki, no i od Bell!

A co do glukozy. Mój ginekolog powiedział, że z racji tego, że wyniki krwi na gluzkozę robione w pierwszym trymestrze były prawidłowe, mam wypić glukozę w domu i równo po godzinie zjawić się w laboratorium na pierwsze pobranie krwi. Mam glukozę 75, jak to w ogóle przygotować?

Wiki81 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki to super wiadomości!! Cieszę się bardzo!! :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Wiki jaka radosc !!! ale jak napisalas ze krew im zakrzepla to mi nadzieja wzrosla, ze wszystko ok, super, teraz odpoczywaj i zapomnij o bolu
    A co to mogło oznaczać, ze krew szybko krzepnie? Orientujesz sie?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    A co to mogło oznaczać, ze krew szybko krzepnie? Orientujesz sie?
    to moze oznaczac ze jest duzo plytek bo one odpowiadaja miedzy innymi za krzepniecie, oczywiscie krzepniecie krwi to troche brdziej skomplikowany proces, ale dlatego jest problem z porodami przy niskiej ilości płytek bo mogą być problemy z krzepnięciem
    to tyle mojej wiedzy, ja mam mało plytek Tzn poniżej normy ale jeszcze w granicach bezpieczenstwa i u mnie krew moglaby krzepnac nieco szybciej, ale nie mam krwotoków ani nic z tych niebezpiecznych rzeczy

Wiki81 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki szpilka ma racje ;) tez o tym pomyślałam jak czytałam posta a Ty juz o nic nie dopytuj Twoja córka jest zdrowa , zrelaksuj sie kup sobie jakaś odmozdzajaca gazetę cos słodkiego a potem zasnij twardo zeby moc w końcu odpocząć od tych wrażeń z ostatnich dni!!!! I o nic juz nie pytaj i nie gdybaj!!!

Wiki81 lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jak co tydzień o tej porze focia mojego brzucholka...jakiż on śliczny :D A jaka ja skromna ;p

23t0d

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4818b45cdf1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 17:59

Tymi, szpilka, jonka91, Wiki81, ania_29, Malenq, isabelle, renia83, Kawa, Maud11, Paula44, Silatan, polaola, M4DZI4, zielarka, MartaKD, szczesliwa89, Ewelina88, waszka88, magdalenka lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl no śliczny, masz super figurę :)
    isabelle rozpuść w 300ml wody, tylko musisz od razu zacząć szybko mieszać, bo robią się grudki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 18:11

isabelle, bluegirl89 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam pyszna pastę jajeczną , palce lizać :) czekam aż maz wróci z pracy , potem kolacja i chill out;) młody jutro na 11 do szkoły wiec luz , powiem Wam ze czas mi tak od pon do pt zapieprza ze masakra niedawno był pon a juz piątek za kilkanaście godzin , byle do grudnia ;) miłego wieczorku wszystkim

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:55

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tak sobie myśle ze mnie nie ma na liście styczniowej ;p czy któraś z Was mogłaby mnie dopisać ?co tam trzeba podać ?

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jest na najlepszym w Polsce leku. Opieka dobra.
    Trzymamy kciuki za jej macice! Niech się w końcu uspokoi!

O! 23 tydzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 19:56

zielarka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz sama wejść i sie dopisać, a jeżeli chcesz to mogę zrobić to ja :)
    Styczniówki 2015 LISTA!!!

w rubryczkach są takie oto dane :)
    imię, wiek, skąd jesteś, kiedy ostatnia miesiączka, termin wg om, termin wg usg, płeć maluszka, starsze dzieci jeżeli są (imię, wiek) i imię dla maluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 19:59

• Tymi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka , 31, Wielkopolska, 1.04.2014. , termin 5.01.2015,starszy syn Tymoteusz 6 lat, płeć córka, imię Helenka , dzieki Jonka ja nie moge tego otworzyć na tel u siebie :/

l22nhdge0qqepa6e.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo jak tu cicho dziś :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki!
    Wróciliśmy z urlopu. Moja mama jak zwykle musiała dokupić coś do wyprawki - znów przywiozłam całą reklamówkę rzeczy. Tata dorzucił 200 zł na dokupienie czegoś :)
    Jutro małż wyjeżdża na 3 dni na szkolenie - będę sama w domu, no z Maluchą, ale jednak. Ruchy czuję codziennie, choć nie są aż tak mocno odczuwalne, jak w zeszłym tygodniu.

Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowe :) ewentualnie jeszcze jest rubryka na następną wizytę u lekarza, zapomniałam o niej :) mogę coś dopisać jak chcesz :)

Tymi lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Hej Mamuśki!
    Wróciliśmy z urlopu. Moja mama jak zwykle musiała dokupić coś do wyprawki - znów przywiozłam całą reklamówkę rzeczy. Tata dorzucił 200 zł na dokupienie czegoś :)
    Jutro małż wyjeżdża na 3 dni na szkolenie - będę sama w domu, no z Maluchą, ale jednak. Ruchy czuję codziennie, choć nie są aż tak mocno odczuwalne, jak w zeszłym tygodniu.

Myślałąm dziś o Tobie :) dawno się nie odzywałaś :) mam nadzieję, że troszkę wypoczęłaś u mamuśki :)
    a i znalazłam super sklep/hurtownię w Ząbkach :) mają nawet znośne ceny, znajduje się na przeciwko lidla/cmentarza w wąskiej uliczce :) http://www.tomiko.pl/ może coś Ci się tam spodoba, zwłaszcza, że nie trzeba jeździć do Wawy ;)

• Melula Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o hurtowni wiem od niedawna. Sąsiedzi mnie poinformowali. Sporo rzeczy już mamy. Ubranek niewiele w rozm. 56, ale starczy na kilka pierwszych dni. Mama teraz dokupiła dwa kocyki małe (duże mamy dwa nowe), ręcznik z kapturkiem, czapeczkę, półśpiochy i kaftanik - koniecznie różowe. Lista zakupowa pomału się zapełnia, co oznacza mniej wydatków dla nas :)
    Malucha kopie już około 5 cm nad pępkiem, po prawej stronie - ciekawe.

Byliśmy nad morzem. Mam w końcu pierwsze ciążowe fotki - nie z ręki...

W nocy przeżyłam koszmar - przekręcając się z boku na bok poczułam okropny ból z prawej strony (między żebrami a biodrem), taki rwący, bolesny, jakby się skóra rozdzierała... Masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 21:09

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula baaa w PL:) właśnie mnie oświeciła pani dr ze na świecie nie ma nic silniejszego. Generalnie jak niepodzialantzn ze macica uparta jak ja:) a tak serio to narazie jest lepiej. Zobaczymy, a cholerstwo takie drogie ten atosiban bo to szwajcarskie.

renia83, szpilka, Silatan, lwuska55592, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wieczór :) Padam z nóg bo dopiero niedawno wróciłam do domku ale zajrzałam na chwilkę, nadrobiłam wpisy i pokrótce napiszę co u mnie na połówkowym.

Po pierwsze Wiki super wieści, masz prawo płakac ze szczęścia, ściskam!!
    magdalenka świetnie że u Ciebie na połówkowym wszystko dobrze, szkoda tylko że nie mogłaś dokładnie pooglądac maluszka przez ten słaby sprzęt i że jakoś tak to szybko poszła ta wizyta...Ale najważniejsze że synuś zdrowy :) !

No a jeśli chodzi o moje badanie połówkowe to jestem bardzo zadowolona! Pani doktor świetna, bardzo miła i rzeczowa.Sprzęt w gabinecie b.dobry. Wizyta trwała ok 30 min, ginka baaardzo dokładnie wszystko oglądała- mózg, serce, narządy etc etc i od razu ładnie mi tłumaczyła, pokazywała.Naoglądałam się mojego skarba z każdej strony. Mały miał akurat jedną rękę na czole a drugą za głowę sobie chował a nóżki siup na głowę , niezły z niego akrobata.Potem dusił pępowinę przy buzi i znowu był problem żeby ładną fotkę zrobic ( zdjęcia wkleję jutro jak nie zapomnę ). No ale suma sumarum Ignaś jest zdrowy jak ryba, całe 523g szczęścia !!! :)

To teraz uciekam do łóżeczka bo zmęczona jestem :P Dobrej nocki kochane <3

renia83, Paula44, Wiki81, MonikaDM, Malenq, lwuska55592, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ