X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    No wiem właśnie takie wielkie mi wyszły a robiłam tak samo jak zawsze i były dobre a dziś takie bydlaki ...
    I usunełam posta a teraz się loguję i patrze że on dalej jest :p

edytuj go :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, wielkoludy znikły. A czemu takie się zrobiły? jak wy wrzucacie? bo ja przez tinypic.com i zawsze było ok a przez zapodaj to muszę podac swój nr tel żeby pobrac i o...

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leci ostatnia strzykawa. Lekarz na wizycie powiedział tylko trzymamy kciuki i nawet juz nie pytałam o opcje bo wiem ze nic nie są w stanie przewidzieć. Albo zatrzyma na długo, albo na kilka dni, albo odpukać...
    Wiem tylko ze z kilogramowymi maluchami dają rade tu spokojnie wiec Kostuś jeszcze 200 deko, tyle co kosteczka masla:)

M4DZI4, jonka91, Ewelina88, zielarka, ania_29, Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, rozkminiłam co zle zrobiłam :p Już powinno byc mniejsze :)24mi5ur.jpg
    5obddi.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:28

jonka91, Ewelina88, Kawa, zielarka, Paula44, MartaKD, marrtka, isabelle, Marta159753, MonikaDM, Malenq, bluegirl89 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ag... na pewno na długo zatrzyma Twoją macice! :)
    Kurde Gwiazdeczka milczy. Bel.. też nic nie pisze. Mam nadzieję, że wszystko ok.
    Ja mam dziś okropny dzień. Ząb mnie boli, o plecach nawet nie chce mi się wspominać bo ledwo siedzę. Do tego maleńka od wczoraj tak kopie, że brzuch mam obolały. O 5.00 nie śpię. Nie wiem czy to normalne. W poniedziałek mam wizytę ale chyba wcześniej zadzwonię do ginki.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4dzi4 Usta pelne ma ladne hi......hi.....tak jak nasza malenka, tylko ze nasza tak jakos na usg ma wieksza gorna warge jak muminek :-) ale spelnilo sie marzenie mamusi bo jest dziewuszka i ma usta po Tacie bo matka ma cienke i slabo sie usmiecha co zauwazylyscie juz ostatnio na zdjeciu, ale zabawna tez jestem nie myslcie. :-)

Dziewczyny czytam pamietnik Się dopchałam o swoje miejsce w kolejce po dziecko... zaczelam od ostatniej strony, ale chyba przeczytam wszystko, rycze ze smiechu.........polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:47

M4DZI4 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Szymuś kopal o 23:50, potem przez pól godziny od 1:35 o od 5 przez godzinę.
    Obudziłam się pół godziny temu! Boże! Co za pogoda.

Z jakiego powodu bierzcie zastrzyki? Ja się teraz nieźle przestraszyłam, bo mam wyniki ana1 dodatnie - chyba przez hashimoto - ale nic na to nie brałam o nie biorę poza hormonami
    A czytam, że trzeba. Boże. Oszaleje.

• polaola Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clexane jest na zespół antyfosfolipidowy lub jego powikłania ja owego zespolu nie mam, ale jak juz Wam pisalam jestem jakims wynaturzeniem i lekarze daja mi wszystko :-) do tej pory biore duphaston 4x po jednej tabl. Oni sami nie wiedza jak mnie ugryzc. Lekarz moj mowi bym brala clexane jak najdluzej bo nie zaszkodzi a dziecko lepiej odzywione, pewnie mu chodzi o to ze jakby sie wczesniej ciaza rozwiazala. ?.......nie wiem juz sama i tak zapowiedzial mi cesarke w 37 tc.
    Dodatkowo biore magnez 3 razy dziennie i zurawine na siuchy, kwas foliowy 2x dziennie 2x pregne plus. Musialam sobie w aptece kupic podzialke na leki bo jak lekomanka jakas juz nie wiedzialam czy wzielam czy nie :-) Do tego co jakis czas antybiotyki ale nie tylko doustnie jeszcze jakby tego bylo malo ostatnio do pipki pchalam antybiotyk w pascie. Jaja jakies.

A cale zycie dorosle bralam ewentualnie apap na bol glowy i to tylko w pracy.
    Teraz nauczylam sie odczytywac badania :-) i tak jak stara babcia sledze ranking.
    Za niedlugo dostane zelazo bo krew mi sie popsiula.

relgtv734oc66rli.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Hej dziewczyny widzę że kupujecie od razu duże rozmiarowo pościele?!?

Ja zakupiłam komplet dla noworodka 135x100-i chciałam do tego kupić pościel na zmianę też w tym rozmiarze...

Teraz się zastanawiam... Jak to u Was wygląda???

MADZIU zmniejsz fotki bo nic nie widać Kochanie :*
    Kawa,a jaką pościel kupiłaś do tej kołyski?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę clexane ze względu na wczesniejsze dwa poronienia i genetycznie wykrytą zakrzepicę.Wiem,ze wiele,wiele kobiet się kłuje.Czasami biorę też acard.Duphaston brałam ostatnie opakowanie już po jednej tabletce,od przed wczoraj nie biorę.Bralam duży kwas foliowy do 20 tygodnia,bo mam zaburzone wchłanianie kwasu,też genetyczne.Miałam tez przeciwciała przeciwjądrowe,które możliwe,że zabijały zarodki,przed ciązą brałam na to bardzo silne leki i szczepiłam się krwią męza.No i szczęsliwie jesteśmy w 23 tygodniu:)

polaola lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. No ja przed ciąża robiłam te ana 1 - tam wyszło chyba 1:100 i nie robili ana2. Tyl ko powiedzieli żeby sprawdzić właśnie ten zespół. Wyszło ok. A przeciwciała mialam tulko raz anty TG.

Ja biorę letrox ( dawka 87, 5 - przed ciąża 37) i elevit ( bez jodu).
    Magne B6 max też. Powinnam jeszcze d3 - ale nie chce przechowywać a w kroplach zapisanych przez endokrynologa jest alkohol i nie chce tego.

Nie wiem co z kwasami DHA. ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:44

• Tymi Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :) ja z Was nie moge , nie kopie to złe , kopie dużo tez sie martwią co niektóre , ludzie ja mam wrażenie ze czasem same stwarzamy sobie jakies głupie schizy , same doszukujemt sie jakis nieprawidłowości a jesli juz sa to wydaje mi sie ze dużo sam człowiek przyciąga , ja staram sie jak moge nie myślec o ciazy robię wszystko dobrze odżywiam ok biorę leki witaminy cuda na kiju NIC wiecej zrobic nie moge a jak człowiek skupia sie na tym i myśli " byle nic sie nie stało , byle bym nie urodziła wczesniej byleby moja szyjka była ok " to uwierzcie nie bedzie tak bo tak jak pisałam Martwienie to modlitwa o to czego nie chcemy , fakt martwienie to samo bombarduje człowieka i jest wpisane w los matki ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu , wiec zacznijcie cieszyć sie ciaza !!!! Pewnie sama mam słabsze dni ale zdarzają sie coraz rzadziej , sory ze tak bezpośrednio ale kurde przestańcie sie doszukiwać nieprawidłowości , co innego laski które od lekarzy maja zakazy i przykazy i inne bo sa po przejściach , krótkie szyje , niedonoszone ciaze, konflikty płytowe itd ... Trochę wiecej optymizmu dziewczyny !!!! AG trzymaj siezwlaszcza myślami powtarzaj do Kostka ze ma tam kurwa siedzieć co najmniej jeszcze do grudnia i sie nigdzie nie wybierać , moj Tymek ważył 1020 gram jak sie urodził w 28.0 potem spadł do 880, mam dzis zdrowego syna mimo pobytu 5 mc w szpitalu i przejść o jakich nie chce pisać , nie pisze tego po to zeby Cie straszyć tylko kopnąć w dupę ze masz sobie i jemu powtarzać WYTRZYMAMY!!! A tak pozatym to mam dzis bojowe nastawienie chyba przez ta pogodę :d ale to juz zapewne zauwazylyscie ;) CIESZCIE SIE CIAZA !!!!!

Kawa, MartaKD, jonka91, polaola, zielarka, Ag..., isabelle, M4DZI4, Marta159753, Silatan, MonikaDM, Malenq, renia83, bluegirl89 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa,chyba już mi o tym pisałaś,zapomniałam:) ja kupiłam pościel do wózka i się chyba nada do kolyski.a tak to rożki,kocyki,itp mam.Jakoś damy radę wszystkie:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Aha. No ja przed ciąża robiłam te ana 1 - tam wyszło chyba 1:100 i nie robili ana2. Tyl ko powiedzieli żeby sprawdzić właśnie ten zespół. Wyszło ok. A przeciwciała mialam tulko raz anty TG.

Ja biorę letrox ( dawka 87, 5 - przed ciąża 37) i elevit ( bez jodu).
    Magne B6 max też. Powinnam jeszcze d3 - ale nie chce przechowywać a w kroplach zapisanych przez endokrynologa jest alkohol i nie chce tego.

Nie wiem co z kwasami DHA. ....

Paula, co to ana1? ja też mam hashi :/ anty tg też miałam tylko raz robione. Ja biorę euthyrox, zaczynałam od 37 a teraz już 100! Endo mnie uspokaja, że dziecię rośnie i nie wolno się martwić. Nie biorę żadnego kompleksu witamin. Tylko magnez, jod i wit d3. Ostatnio też żelazo, bo poleciały mi wyniki.

Paula, to może poproś lekarza o przepisanie Vigantoletten jak nie chcesz kropli (co to za krople z alkoholem?), wit d3 trzeba brać w ciąży, szczególnie hashimotki. Też się zastanawiałam nad dha, zapytam gina a jak nie to sama będę brać od III trym.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi masz rację. Wszystkie informacje trzeba umieć "PRZECEDZIĆ" i nie doszukiwać się u siebie problemów.

MartaKD, Tymi, MonikaDM, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi kocham CIE :-)

Tymi lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:45

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie,trzeba sobie właczyć filtr informacji.Ja czytam wszystko,co piszecie,ale z gory przepraszam,że nie odnoszę sie do wszystkiego,bo po prostu nie chce sobie brać na głowę złych spraw.Kiedyś kolega-coach zapytał mnie: kto jest dla Ciebie najważniejszy?Ja zaczełam mowić,że mąż,mama,tata,a on: zła odpowiedź: najważniejsza dla siebie jesteś Ty sama.

Tymi, zielarka, MonikaDM, bluegirl89 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No do wózka tez mam taki śpiworek,też z lumpka:)a jakoś to będzie:) będziemy w trakcie kombinować co do czego:)

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ