X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to są własnie przeciwciała przeciwjądrowe.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:45

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie:) ale robiłam pyszny gzik z pyrami:) oj jak się Mała w brzuszku cieszy.
    ja mam taką dużą pierzynę,skubaną jeszcze przez moją babcie.na mrozy jak ta lala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 12:05

Kawa, Tymi lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny !
    Madzia super fotki dzidziusia, śliczna ta Wasza dziewuszka !

Słuchajcie pisałam wczoraj że dosatałam clotrimazolkum na grzybicę a dzisiaj w aptece pani powiedziała, że prędzej niz te wszystkie globulki pomoże mi nadmanganiam potasu (ten fioletowy proszek co się dosypuje dzieciom do kąpieli). Poleciał żebym robiła sobie nasiadówkę z tego a dopiero później aplikowała globulkę. Czy któraś z Was tak robiła?? Bo ja stwierdziłam, że jak mi ten nadmanganiam pomoże to zrezygnuje z globulek które działają na góra 5 dni, a bądź co bądź swoje kosztują.
    Oglądam te Wasze brzuszki i widze, że nie tylko mnie tak wysadziło, brzuch mam juz pokaźny większość bluzek zbyt obcisła, w płaszczyk jesienny się nie mieszczę, ale chodze rozpięta.

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymizgadzam się w całej rozciągłości. Dziwne to, bo nie przypominam sobie by na forum, na którym byłam w ciązy z córcią, było tak szczegółowe rozkminianie aspektów zdrowotnych, badań, wyników, pomiarów. Nie wiem, od czego to zależy. Sama nie chciałam tak mocno pisać choć nie raz myślałam, że strasznie tu się nakręcacie, do tego używacie słownictwa, terminów, medycznych, które nieraz brzmią jak Chiński :D a do tego o dziwo rozumiecie siebie nawzajem gdy ja, zdezorientowana, nie wiem o czym mowa :D
    Sama mam problemy medyczne, jednak z uporem maniaka trzymam się optymistycznej wersji. Tylko to tak naprawdę ma sens.

Co do kocyków, śpiworków, to będąc ostatnio w sklepie z wózkami, usłyszałam od pani, że w wózku ma się jeszcze zmieścić śpiworek i muszę zwrócić uwagę na wielkość gondoli. Wybałuszyłam oczy, drapiąc się po głowie próbowała sobie przypomnieć czy miałam śpiworek dla córki i w czym ja ją w ogóle woziłam w gondoli(urodziłam w lutym). Miałam kocyk, taki z napami, otulał dziecko, które było jeszcze w kombinezonie. Po co więc wielki śpiworek, wyglądający jak gondola, za 120 zł??? Nie kupię nic takiego...szkoda mi kasy...

a dziś posegregowałam ciuszki, część poszło do prania, część tych od 6m+ spakowałam na później, ustawiłam kosmetyki i misja: Komódka Małej już ruszyła

Tymi lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi <3<3<3

Tymi lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Hej!
    U mnie malutka będzie spała w śpiworku, których mam 2 sztuki. Pościel kupię dopiero do dużego łóżeczka. W lecie pewnie będę przykrywać kocykiem, więc dopiero na jesieni potrzebna będzie ciepła kołdra :) Myślę że na samym początku wygodnie będzie dziecko opatulić w rożku czy w kocyku
    Ja też nie kupuje pościeli, bo i tak małe dziecko pod nią nie śpi

relgh371buf3k1xz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę ze szpitala. Dr mówi ze wynik mógłby być wyższy ale i tak ok. 20 października USG kontrolne w szpitalu bielańskim i pod koniec listopada znowu kordocenteza.
    Ag a jak Twoja szyjka? Skurcze już sa regularne? Jak się czujesz?

Tymi górą!!!

M4DZI4, Tymi, jonka91, nix, bluegirl89 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn tez nie miał śpiworka. Albo kocyk, albo kołderka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 12:36

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śledzicie czerwcówki ??
    Jedna dziewczyna opisała swoja historę, po dwóch zabiegach in vitro zaszła w naturalną ciążę, to dopiero muszi być szczęście...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ja wychodzę ze szpitala. Dr mówi ze wynik mógłby być wyższy ale i tak ok. 20 października USG kontrolne w szpitalu bielańskim i pod koniec listopada znowu kordocenteza.
    Ag a jak Twoja szyjka? Skurcze już sa regularne? Jak się czujesz?

Tymi górą!!!

Haha moja szyjka to co usg jest dłuższa o 1 mm:/ dziwne, ale miękka. Skurcze póki co minęły a ok 15 koncze atosiban.
    Właśnie poszłam z moim boom boxem ( atosiban leci przez taka skrzynkę jak z narzędziami która nosze za sobą jak wstaje) po obiad i dostałam ochrzan ze mi nie da jak mam pompę. Mowie to jak ja mam go wziąć? Może mi pani przyniesie. Jezu z jaka łaską:/ wogole tu nie ma dzwonków po pielęgniarkę ibpo wszystko trzeba chodzić, mimo ze mam leżeć. Chory oddzial:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

jonka91, bluegirl89, MartaKD lubią tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Witajcie dziewczyny !
    Madzia super fotki dzidziusia, śliczna ta Wasza dziewuszka !

Dziękuję kochana, ale to chłopczyk :)
    polaola no usta to ma akurat po mnie hihi ja mam takie pełne i całuśne :p

polaola lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag - no czyli nie tak kolorowo... :/ co za pipy!

Marttka- to są przeciwciała przciwjadrowe ( Przy chorobach autoimmunologiczmych).
    Mi endo przy hashimoto zabronił jodu. W elevicie go nie ma. D3 jest tylko 500. Żelaza 80. Ale też mi morfologia kiepska wyszła. Jaki preparat żelaza bierzesz. Vigantoletten mam. Tylko rzygalam po nim.

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na dzwonek pobożne reagują ekspresowo.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia przepraszam, juz nie ogarniam co chwilę wieści z połówkowych, a płcie rozdzielają się po połowie, w każdym razie śliczne zdjęcia i wyraźne.
    Ja dostałam teraz jak pisałam z gorszego sprzętu, i musielismy się z mężem niexle nagłowić żeby stwierdzić czy to co wygląda jak rączka faktycznie nią jest.

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na raciborskiej w Kato też byli ekspresowo na dzwonek a tu jakoś dziwnie. Ale tu o neonatologie chodzi tam jest ponoć wypas technologii medycznej.
    Ale pielęgniarki tutaj slabe są, średnio mile i mówią tylko po Śląsku :)
    damy rade:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 12:58

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag wytrwasz, musisz!!!

Ag... lubi tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ale dzisiaj mam ponury dzień nic mi się nie chce całą noc nie spałam bo bolał mnie kręgosłup i się wierciłam. Jeszcze nad ranem zbiłam szklankę która stała na stoliku nocnym po str mojego M ehhh. Poszłam spać o 8,30 obudziłam się o 12 nawet obiadu nie zrobiłam bo czuje się jakaś spęczniała.
    Wiki mam nadzieję że podołam z zaliczeniami i tą praca muszę iść do mojej pani prodziekan i się wszystkiego wypytać co i jak w końcu to ona wzięła się za moje zdrowie i najbardziej pomogła zajść w ciążę :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ