X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:45

MartaKD lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hobby? toż to nałóg a i często źródło zarobku :D
    O sobie piszę afkors :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 20:43

MartaKD lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja takze juz pod kocem w nowym grubym i drapiacym sweterku z allegro :-) po kubku herbaty z malinami :-) juz emocje troszke opadly po wizycie u lekarza wiec lezenie daje efekt szyjka bez zmiam choc pecherz wpuklony :-( oczywiscie juz ktorys raz nie wyhodowali zadnego konkreta z posiewu z szyjki i mam zrobic powtorne badanie na szkielku, mocz sie poprawil po 10 dniach brania zurawinki :-)
    Mala wazy ponad 600 g :-) a ja dwa kg prawie na plusie przez dziesiec dni.
    Dobrze ze dzisiaj wracam na dluzej do domu mezu teraz ma opieke nademna sprawowac :-) to nie bedzie mi nikt tylu dobroci pod nos podsuwal. Ja pierd........le 10 dni = 2 kg 120 do porodu to jakies 12x 2 =24 plus te 7 razem 31 kg:-)

Paula44, Wiki81 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc.

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    Wyniki z glukozy mam:
    na czczo 72,10 (norma 70-99)
    po 1 godz 190,5
    po 2 godz 108,8

Byłam dziś u ginki - dzidzia rośnie, usg ok. Ja mam skierowanie do szpitala na obserwacje i potem zapewne skierowanie do diabetologa i przypuszczam, że dietka cukrzycowa. Ten wynik po godzinie jest nieprawidłowy. Do szpitala mam się zgłosić po niedzieli (nie zaraz teraz). Lekarka mówiła, że na trzy dni mnie położą - i pewnie pierwszego dnia pobiorą krew na badania (mam przyjść na czczo), a resztę muszę odleżeć żeby NFZ dał kasę szpitalowi. Wspominała jeszcze coś o "profilu cukrzycowym" że mi zrobią w szpitalu - ale to chyba nic innego jak badania krwi.
    Robiłam sobie prywatnie badanie witaminy D3, bo dostałam sugestie od położnej, że powinnam ją suplementować więcej niż mam w kompleksie witamin ciążowych (biorę Femibion 2 natal plus). Wynik mam 32 (norma 30-100). Ginekolog powiedziała, że ona nie widzi potrzeby żeby brać dodatkowo D3, bo wynik jest w normie, a większe dawki mogą źle wpływać na zrastanie się ciemiączka po porodzie u dziecka (jeśli dobrze ją zrozumiałam) i że wit d3 łatwo przedawkować.
    Z tego wszystkiego znów zapomniałam się spytać o mój poród - czy mogę naturalnie i jakie zaświadczenie muszę mieć od okulisty (mam wadę wzroku -7,75) - skleroza nie boli ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 23:00

Tymi, M4DZI4 lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz Was dopiero nadrobilam ;)
    Tymi super :D
    Wikus dobrze że już w domku szkoda tylko że nie była to jednorazowa przygoda :/
    Ag zacisnij zęby no trudno :/
    Zielarka ja też wolałabym Skandynawię a najbardziej Alaskę :) wolę porządną zimę od jakiegokolwiek lata :)

A ja się fajnie odrobilam :) jutro tylko kosmetyka mi została do zrobienia w domku, teraz mogę z czystym sumieniem leżeć :) bo i tak na więcej nie mam już siły :)

Tymi, Wiki81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy śpicie, a ja się pokażę, a co! :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e7a81fa3310.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 01:13

bluegirl89, Tymi, renia83, Malenq, MartaKD, Paula44, MonikaDM, ania_29, szpilka, Wiki81, polaola, Kawa, Ewelina88, lwuska55592, jonka91, zielarka, M4DZI4, szczesliwa89, olka25, isabelle lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto śpi, ten śpi ;p Ja właśnie wróciłam z plotek z kuzyna żoną, bo panowie poszli sie pobawić na wieczór kawalerski. Tak się rozgadałyśmy, że północ strzeliła. Potem zanim się człowiek zbierze, z resztą wiecie jak to jest...

Dobra chyba się kładę, żeby dzidzi nie męczyć...

Dobranoc

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :))) mimo szarugi za oknem życzę słonecznego w duszy dnia :))) Hakuna matata !!:d

renia83, Malenq lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dobry:) otóż melduje ze w rudzie też jest spoko lekarz:)
    Wczoraj miałam chyba 5cio minutowa pogadankę na wizycie co uważam za naprawdę długą:D śmiał się ze mój maz to niezły strażnik bo gadał z nim wcześniej tez:)
    Ale do rzeczy. Pytałam zy zostawia mnie tu conajmniej do 28 tyg nawet jak to minie to mówił ze to napewno, mam nadzieje ze tyle jeszcze będę w dwupaku:)
    Atosiban póki co zadzialal rewelacyjnie. Od wczoraj jak go o 15 odstawili to byłam przerażona ale póki co spokój!!!:D
    Nawet spalam całą noc co dla mnie dziwne. Z racji tego podobno polowa siedzi w glowie mysle tylko o tym żeby tak zostało:D jak najdłużej.
    Buziaki, kopniaki I milego dnia:) no i kciuki za kostusia dalej poprosze:)

Malenq, Paula44, Tymi, MonikaDM, szpilka, Wiki81, polaola, Kawa, Silatan, A.loth, Ewelina88, lwuska55592, jonka91, zielarka, M4DZI4, olka25, nix, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Ag.......to super wiadomość, oby dalej tak się utrzymało, a Ty masz myśleć pozytywnie i jakkolwiek to brzmi, proszę sobie "wizualizować poród" co najmniej w grudniu:)
    A mąż jak LEW, więc co się lekarz dziwi:)
    cieszę się że dobre wieści niesiesz:)

Tymi "Hakuna matata, jak cudownie to brzmi.Hakuna matata, to nie byle bziik"
    :)

również życzę miłej sobotki:)

Ag..., Tymi lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag no z tymi kciukami to przecież oczywiste :) :) :) super wieści i teraz gazetki albo tv i pełen relaksik ;) i bravo dla mezusia :)

U nas leje...znów :/

A.loth super fotka :)

Miłego dnia dziewczynki :)

Ag..., Malenq, Tymi lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu też leje, pewnie pol dnia przespie:)
    Haha wizualizować poród - właśnie wczoraj rano wpadłam w chwilowa panikę ze ja nie jestem gotowa, ze to niw teraz, ze nic nie wiem, nie nie nie wizualizuje Nic:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe Ag.........ja też gotowa nie jestem, ale jak sobie leżę to "wizualizuję" że wszystko pójdzie dobrze, i że będzie to poród o czasie, oddycham przy tym głęboko, że mój organizm będzie współpracować, że ...... wiesz o co mi chodzi...........

aż się wzruszyłam:
    https://www.facebook.com/video.php?v=359317124232057

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Ag - :) no!

A.loth- :)

Tu też leje. Szaro, buro i ogólnie ble.

Dzis mam męża w domu, to się cieszę, bo zazwyczaj w weekend też mi do pracy leci. Będzie grzebał przy tej naszej dużej łazience. Auto jeszcze robią, a w moim padł rozrusznik ! ;) no jak pech to pech! Złośliwość rzeczy martwych.
    Wczoraj też mój meżuś zamówił na allegro wanienke i znalazł aukcje niani i detektora oddechu.

Moi Rodzice mają dziś dzień relaksu ( szkoda, że odpoczywają osobno), no ale mama jedzie z przyjaciółka do teatru do Katowic na "Klimakterium 2", a tata ze znajomymi do Czech - jakaś tam impreza czy cuś jest.

Pytanie do hashimotek.

Podajcie mi proszę Wasze ostatnie wyniki tarczycy z normami i napiszcie, na jakiej dawce byłyście przed Ciąża a jaka jest teraz i jak często macie robić badania, i co ile tygodni macie wizytę u endokrynologa. Z góry dziękuję !

Poleżę jeszcze chwile i pójdę coś zjeść, bo Szymi się obudził ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 08:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:56

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Hejka.

Pytanie do hashimotek.

Podajcie mi proszę Wasze ostatnie wyniki tarczycy z normami i napiszcie, na jakiej dawce byłyście przed Ciąża a jaka jest teraz i jak często macie robić badania, i co ile tygodni macie wizytę u endokrynologa. Z góry dziękuję !

Poleżę jeszcze chwile i pójdę coś zjeść, bo Szymi się obudził ;)

Ja mam niedzoczynność tarczycy i hashi. Przed ciążą btałam Euthyrox 25, a teraz raz 75, a raz 50. TSH sprzed miesiąca 1,09. W oniedziałek idę badać. Przed ciążą miałam nawet 6:/:/:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mój też jakby bardziej zestresowany się zrobił i tak jak u Ciebie do brzuszka z dystansem, oczywiście wita się i żegna, mówi dobranoc...pyta się mnie jak tam Kosia itp. ale widzę "strach" w jego oczach....ja odpuściłam nie zmuszam, nie mówię....MY kobiety silniejsze jesteśmy.....mój jest typem "milczka"...ale jak Twój mężu lubi rozmawiać, to pogadaj z nim....dla swojego spokoju:)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam zakaz glaskania a nawet dotykania i brzucha i cycków więc nie mam problemu:) musze sie przywiazac do kaloryfera bo ciezko mi, ale stosuje się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 09:08

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "i juz sie nie martw az do konca swych dni naucz sie tych dwoch radosnych slow hakuna matata"
    witajcie Kochane

Tymi no i teraz caly dzien bede widziec Timona i PUmbe przed oczami :)

Ag super, ze lek dziala

Monika mozesz taz powiedziec przed snem jak dzidzia bedzie mocno kopac ze sie domaga glaskania tak zartem a jak nie poskutkuje to na chwile temat zostawic a potem porozmawiac z mezem moze cos mu jest i czyms sie martwi

Malenq, Tymi, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ