*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja takze juz pod kocem w nowym grubym i drapiacym sweterku z allegro
po kubku herbaty z malinami
juz emocje troszke opadly po wizycie u lekarza wiec lezenie daje efekt szyjka bez zmiam choc pecherz wpuklony
oczywiscie juz ktorys raz nie wyhodowali zadnego konkreta z posiewu z szyjki i mam zrobic powtorne badanie na szkielku, mocz sie poprawil po 10 dniach brania zurawinki
Mala wazy ponad 600 ga ja dwa kg prawie na plusie przez dziesiec dni.
Dobrze ze dzisiaj wracam na dluzej do domu mezu teraz ma opieke nademna sprawowacto nie bedzie mi nikt tylu dobroci pod nos podsuwal. Ja pierd........le 10 dni = 2 kg 120 do porodu to jakies 12x 2 =24 plus te 7 razem 31 kg:-)
Paula44, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pinia108 wrote:Wyniki z glukozy mam:
na czczo 72,10 (norma 70-99)
po 1 godz 190,5
po 2 godz 108,8
Byłam dziś u ginki - dzidzia rośnie, usg ok. Ja mam skierowanie do szpitala na obserwacje i potem zapewne skierowanie do diabetologa i przypuszczam, że dietka cukrzycowa. Ten wynik po godzinie jest nieprawidłowy. Do szpitala mam się zgłosić po niedzieli (nie zaraz teraz). Lekarka mówiła, że na trzy dni mnie położą - i pewnie pierwszego dnia pobiorą krew na badania (mam przyjść na czczo), a resztę muszę odleżeć żeby NFZ dał kasę szpitalowi. Wspominała jeszcze coś o "profilu cukrzycowym" że mi zrobią w szpitalu - ale to chyba nic innego jak badania krwi.
Robiłam sobie prywatnie badanie witaminy D3, bo dostałam sugestie od położnej, że powinnam ją suplementować więcej niż mam w kompleksie witamin ciążowych (biorę Femibion 2 natal plus). Wynik mam 32 (norma 30-100). Ginekolog powiedziała, że ona nie widzi potrzeby żeby brać dodatkowo D3, bo wynik jest w normie, a większe dawki mogą źle wpływać na zrastanie się ciemiączka po porodzie u dziecka (jeśli dobrze ją zrozumiałam) i że wit d3 łatwo przedawkować.
Z tego wszystkiego znów zapomniałam się spytać o mój poród - czy mogę naturalnie i jakie zaświadczenie muszę mieć od okulisty (mam wadę wzroku -7,75) - skleroza nie boli ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 23:00
Tymi, M4DZI4 lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Teraz Was dopiero nadrobilam
Tymi super
Wikus dobrze że już w domku szkoda tylko że nie była to jednorazowa przygoda
Ag zacisnij zęby no trudno
Zielarka ja też wolałabym Skandynawię a najbardziej Alaskęwolę porządną zimę od jakiegokolwiek lata
A ja się fajnie odrobilamjutro tylko kosmetyka mi została do zrobienia w domku, teraz mogę z czystym sumieniem leżeć
bo i tak na więcej nie mam już siły
Tymi, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Wy śpicie, a ja się pokażę, a co!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e7a81fa3310.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 01:13
bluegirl89, Tymi, renia83, Malenq, MartaKD, Paula44, MonikaDM, ania_29, szpilka, Wiki81, polaola, Kawa, Ewelina88, lwuska55592, jonka91, zielarka, M4DZI4, szczesliwa89, olka25, isabelle lubią tę wiadomość
-
kto śpi, ten śpi ;p Ja właśnie wróciłam z plotek z kuzyna żoną, bo panowie poszli sie pobawić na wieczór kawalerski. Tak się rozgadałyśmy, że północ strzeliła. Potem zanim się człowiek zbierze, z resztą wiecie jak to jest...
Dobra chyba się kładę, żeby dzidzi nie męczyć...
Dobranoc -
Dobry dobry:) otóż melduje ze w rudzie też jest spoko lekarz:)
Wczoraj miałam chyba 5cio minutowa pogadankę na wizycie co uważam za naprawdę długąśmiał się ze mój maz to niezły strażnik bo gadał z nim wcześniej tez:)
Ale do rzeczy. Pytałam zy zostawia mnie tu conajmniej do 28 tyg nawet jak to minie to mówił ze to napewno, mam nadzieje ze tyle jeszcze będę w dwupaku:)
Atosiban póki co zadzialal rewelacyjnie. Od wczoraj jak go o 15 odstawili to byłam przerażona ale póki co spokój!!!
Nawet spalam całą noc co dla mnie dziwne. Z racji tego podobno polowa siedzi w glowie mysle tylko o tym żeby tak zostało:D jak najdłużej.
Buziaki, kopniaki I milego dnia:) no i kciuki za kostusia dalej poprosze:)Malenq, Paula44, Tymi, MonikaDM, szpilka, Wiki81, polaola, Kawa, Silatan, A.loth, Ewelina88, lwuska55592, jonka91, zielarka, M4DZI4, olka25, nix, isabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry:)
Ag.......to super wiadomość, oby dalej tak się utrzymało, a Ty masz myśleć pozytywnie i jakkolwiek to brzmi, proszę sobie "wizualizować poród" co najmniej w grudniu:)
A mąż jak LEW, więc co się lekarz dziwi:)
cieszę się że dobre wieści niesiesz:)
Tymi "Hakuna matata, jak cudownie to brzmi.Hakuna matata, to nie byle bziik"
również życzę miłej sobotki:)
Ag..., Tymi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhehehehe Ag.........ja też gotowa nie jestem, ale jak sobie leżę to "wizualizuję" że wszystko pójdzie dobrze, i że będzie to poród o czasie, oddycham przy tym głęboko, że mój organizm będzie współpracować, że ...... wiesz o co mi chodzi...........
aż się wzruszyłam:
https://www.facebook.com/video.php?v=359317124232057Ag... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka.
Ag -no!
A.loth-
Tu też leje. Szaro, buro i ogólnie ble.
Dzis mam męża w domu, to się cieszę, bo zazwyczaj w weekend też mi do pracy leci. Będzie grzebał przy tej naszej dużej łazience. Auto jeszcze robią, a w moim padł rozrusznik !no jak pech to pech! Złośliwość rzeczy martwych.
Wczoraj też mój meżuś zamówił na allegro wanienke i znalazł aukcje niani i detektora oddechu.
Moi Rodzice mają dziś dzień relaksu ( szkoda, że odpoczywają osobno), no ale mama jedzie z przyjaciółka do teatru do Katowic na "Klimakterium 2", a tata ze znajomymi do Czech - jakaś tam impreza czy cuś jest.
Pytanie do hashimotek.
Podajcie mi proszę Wasze ostatnie wyniki tarczycy z normami i napiszcie, na jakiej dawce byłyście przed Ciąża a jaka jest teraz i jak często macie robić badania, i co ile tygodni macie wizytę u endokrynologa. Z góry dziękuję !
Poleżę jeszcze chwile i pójdę coś zjeść, bo Szymi się obudził
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 08:48
-
nick nieaktualny
-
Paula44 wrote:Hejka.
Pytanie do hashimotek.
Podajcie mi proszę Wasze ostatnie wyniki tarczycy z normami i napiszcie, na jakiej dawce byłyście przed Ciąża a jaka jest teraz i jak często macie robić badania, i co ile tygodni macie wizytę u endokrynologa. Z góry dziękuję !
Poleżę jeszcze chwile i pójdę coś zjeść, bo Szymi się obudził
Ja mam niedzoczynność tarczycy i hashi. Przed ciążą btałam Euthyrox 25, a teraz raz 75, a raz 50. TSH sprzed miesiąca 1,09. W oniedziałek idę badać. Przed ciążą miałam nawet 6:/
-
nick nieaktualnyMonia mój też jakby bardziej zestresowany się zrobił i tak jak u Ciebie do brzuszka z dystansem, oczywiście wita się i żegna, mówi dobranoc...pyta się mnie jak tam Kosia itp. ale widzę "strach" w jego oczach....ja odpuściłam nie zmuszam, nie mówię....MY kobiety silniejsze jesteśmy.....mój jest typem "milczka"...ale jak Twój mężu lubi rozmawiać, to pogadaj z nim....dla swojego spokoju:)
-
"i juz sie nie martw az do konca swych dni naucz sie tych dwoch radosnych slow hakuna matata"
witajcie Kochane
Tymi no i teraz caly dzien bede widziec Timona i PUmbe przed oczami
Ag super, ze lek dziala
Monika mozesz taz powiedziec przed snem jak dzidzia bedzie mocno kopac ze sie domaga glaskania tak zartem a jak nie poskutkuje to na chwile temat zostawic a potem porozmawiac z mezem moze cos mu jest i czyms sie martwiMalenq, Tymi, MonikaDM lubią tę wiadomość