X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 19:45

MartaKD lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hobby? toż to nałóg a i często źródło zarobku :D
    O sobie piszę afkors :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 20:43

MartaKD lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja takze juz pod kocem w nowym grubym i drapiacym sweterku z allegro :-) po kubku herbaty z malinami :-) juz emocje troszke opadly po wizycie u lekarza wiec lezenie daje efekt szyjka bez zmiam choc pecherz wpuklony :-( oczywiscie juz ktorys raz nie wyhodowali zadnego konkreta z posiewu z szyjki i mam zrobic powtorne badanie na szkielku, mocz sie poprawil po 10 dniach brania zurawinki :-)
    Mala wazy ponad 600 g :-) a ja dwa kg prawie na plusie przez dziesiec dni.
    Dobrze ze dzisiaj wracam na dluzej do domu mezu teraz ma opieke nademna sprawowac :-) to nie bedzie mi nikt tylu dobroci pod nos podsuwal. Ja pierd........le 10 dni = 2 kg 120 do porodu to jakies 12x 2 =24 plus te 7 razem 31 kg:-)

Paula44, Wiki81 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc.

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    Wyniki z glukozy mam:
    na czczo 72,10 (norma 70-99)
    po 1 godz 190,5
    po 2 godz 108,8

Byłam dziś u ginki - dzidzia rośnie, usg ok. Ja mam skierowanie do szpitala na obserwacje i potem zapewne skierowanie do diabetologa i przypuszczam, że dietka cukrzycowa. Ten wynik po godzinie jest nieprawidłowy. Do szpitala mam się zgłosić po niedzieli (nie zaraz teraz). Lekarka mówiła, że na trzy dni mnie położą - i pewnie pierwszego dnia pobiorą krew na badania (mam przyjść na czczo), a resztę muszę odleżeć żeby NFZ dał kasę szpitalowi. Wspominała jeszcze coś o "profilu cukrzycowym" że mi zrobią w szpitalu - ale to chyba nic innego jak badania krwi.
    Robiłam sobie prywatnie badanie witaminy D3, bo dostałam sugestie od położnej, że powinnam ją suplementować więcej niż mam w kompleksie witamin ciążowych (biorę Femibion 2 natal plus). Wynik mam 32 (norma 30-100). Ginekolog powiedziała, że ona nie widzi potrzeby żeby brać dodatkowo D3, bo wynik jest w normie, a większe dawki mogą źle wpływać na zrastanie się ciemiączka po porodzie u dziecka (jeśli dobrze ją zrozumiałam) i że wit d3 łatwo przedawkować.
    Z tego wszystkiego znów zapomniałam się spytać o mój poród - czy mogę naturalnie i jakie zaświadczenie muszę mieć od okulisty (mam wadę wzroku -7,75) - skleroza nie boli ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 23:00

Tymi, M4DZI4 lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz Was dopiero nadrobilam ;)
    Tymi super :D
    Wikus dobrze że już w domku szkoda tylko że nie była to jednorazowa przygoda :/
    Ag zacisnij zęby no trudno :/
    Zielarka ja też wolałabym Skandynawię a najbardziej Alaskę :) wolę porządną zimę od jakiegokolwiek lata :)

A ja się fajnie odrobilam :) jutro tylko kosmetyka mi została do zrobienia w domku, teraz mogę z czystym sumieniem leżeć :) bo i tak na więcej nie mam już siły :)

Tymi, Wiki81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy śpicie, a ja się pokażę, a co! :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e7a81fa3310.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 01:13

bluegirl89, Tymi, renia83, Malenq, MartaKD, Paula44, MonikaDM, ania_29, szpilka, Wiki81, polaola, Kawa, Ewelina88, lwuska55592, jonka91, zielarka, M4DZI4, szczesliwa89, olka25, isabelle lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto śpi, ten śpi ;p Ja właśnie wróciłam z plotek z kuzyna żoną, bo panowie poszli sie pobawić na wieczór kawalerski. Tak się rozgadałyśmy, że północ strzeliła. Potem zanim się człowiek zbierze, z resztą wiecie jak to jest...

Dobra chyba się kładę, żeby dzidzi nie męczyć...

Dobranoc

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :))) mimo szarugi za oknem życzę słonecznego w duszy dnia :))) Hakuna matata !!:d

renia83, Malenq lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dobry:) otóż melduje ze w rudzie też jest spoko lekarz:)
    Wczoraj miałam chyba 5cio minutowa pogadankę na wizycie co uważam za naprawdę długą:D śmiał się ze mój maz to niezły strażnik bo gadał z nim wcześniej tez:)
    Ale do rzeczy. Pytałam zy zostawia mnie tu conajmniej do 28 tyg nawet jak to minie to mówił ze to napewno, mam nadzieje ze tyle jeszcze będę w dwupaku:)
    Atosiban póki co zadzialal rewelacyjnie. Od wczoraj jak go o 15 odstawili to byłam przerażona ale póki co spokój!!!:D
    Nawet spalam całą noc co dla mnie dziwne. Z racji tego podobno polowa siedzi w glowie mysle tylko o tym żeby tak zostało:D jak najdłużej.
    Buziaki, kopniaki I milego dnia:) no i kciuki za kostusia dalej poprosze:)

Malenq, Paula44, Tymi, MonikaDM, szpilka, Wiki81, polaola, Kawa, Silatan, A.loth, Ewelina88, lwuska55592, jonka91, zielarka, M4DZI4, olka25, nix, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Ag.......to super wiadomość, oby dalej tak się utrzymało, a Ty masz myśleć pozytywnie i jakkolwiek to brzmi, proszę sobie "wizualizować poród" co najmniej w grudniu:)
    A mąż jak LEW, więc co się lekarz dziwi:)
    cieszę się że dobre wieści niesiesz:)

Tymi "Hakuna matata, jak cudownie to brzmi.Hakuna matata, to nie byle bziik"
    :)

również życzę miłej sobotki:)

Ag..., Tymi lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag no z tymi kciukami to przecież oczywiste :) :) :) super wieści i teraz gazetki albo tv i pełen relaksik ;) i bravo dla mezusia :)

U nas leje...znów :/

A.loth super fotka :)

Miłego dnia dziewczynki :)

Ag..., Malenq, Tymi lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu też leje, pewnie pol dnia przespie:)
    Haha wizualizować poród - właśnie wczoraj rano wpadłam w chwilowa panikę ze ja nie jestem gotowa, ze to niw teraz, ze nic nie wiem, nie nie nie wizualizuje Nic:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe Ag.........ja też gotowa nie jestem, ale jak sobie leżę to "wizualizuję" że wszystko pójdzie dobrze, i że będzie to poród o czasie, oddycham przy tym głęboko, że mój organizm będzie współpracować, że ...... wiesz o co mi chodzi...........

aż się wzruszyłam:
    https://www.facebook.com/video.php?v=359317124232057

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Ag - :) no!

A.loth- :)

Tu też leje. Szaro, buro i ogólnie ble.

Dzis mam męża w domu, to się cieszę, bo zazwyczaj w weekend też mi do pracy leci. Będzie grzebał przy tej naszej dużej łazience. Auto jeszcze robią, a w moim padł rozrusznik ! ;) no jak pech to pech! Złośliwość rzeczy martwych.
    Wczoraj też mój meżuś zamówił na allegro wanienke i znalazł aukcje niani i detektora oddechu.

Moi Rodzice mają dziś dzień relaksu ( szkoda, że odpoczywają osobno), no ale mama jedzie z przyjaciółka do teatru do Katowic na "Klimakterium 2", a tata ze znajomymi do Czech - jakaś tam impreza czy cuś jest.

Pytanie do hashimotek.

Podajcie mi proszę Wasze ostatnie wyniki tarczycy z normami i napiszcie, na jakiej dawce byłyście przed Ciąża a jaka jest teraz i jak często macie robić badania, i co ile tygodni macie wizytę u endokrynologa. Z góry dziękuję !

Poleżę jeszcze chwile i pójdę coś zjeść, bo Szymi się obudził ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 08:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:56

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Hejka.

Pytanie do hashimotek.

Podajcie mi proszę Wasze ostatnie wyniki tarczycy z normami i napiszcie, na jakiej dawce byłyście przed Ciąża a jaka jest teraz i jak często macie robić badania, i co ile tygodni macie wizytę u endokrynologa. Z góry dziękuję !

Poleżę jeszcze chwile i pójdę coś zjeść, bo Szymi się obudził ;)

Ja mam niedzoczynność tarczycy i hashi. Przed ciążą btałam Euthyrox 25, a teraz raz 75, a raz 50. TSH sprzed miesiąca 1,09. W oniedziałek idę badać. Przed ciążą miałam nawet 6:/:/:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mój też jakby bardziej zestresowany się zrobił i tak jak u Ciebie do brzuszka z dystansem, oczywiście wita się i żegna, mówi dobranoc...pyta się mnie jak tam Kosia itp. ale widzę "strach" w jego oczach....ja odpuściłam nie zmuszam, nie mówię....MY kobiety silniejsze jesteśmy.....mój jest typem "milczka"...ale jak Twój mężu lubi rozmawiać, to pogadaj z nim....dla swojego spokoju:)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam zakaz glaskania a nawet dotykania i brzucha i cycków więc nie mam problemu:) musze sie przywiazac do kaloryfera bo ciezko mi, ale stosuje się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 09:08

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "i juz sie nie martw az do konca swych dni naucz sie tych dwoch radosnych slow hakuna matata"
    witajcie Kochane

Tymi no i teraz caly dzien bede widziec Timona i PUmbe przed oczami :)

Ag super, ze lek dziala

Monika mozesz taz powiedziec przed snem jak dzidzia bedzie mocno kopac ze sie domaga glaskania tak zartem a jak nie poskutkuje to na chwile temat zostawic a potem porozmawiac z mezem moze cos mu jest i czyms sie martwi

Malenq, Tymi, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ