*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
super wieści wiki
dziewczyny właśnie otrzymałam wyniki kurcze mam pytanie nigdy nie miałam problemu z tarczycą i zbytnio się tym nie interesowałam ale teraz mnie to zaniepokoiło mój wynik wskazuje że mam 6,00 co to oznacza?Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Gosiaczku do endokrynologa marsz
przepisze Ci hormon tarczycy , masz niedoczynnośc, jesli wynik jest 6 a normy w labolatorium do 5 , nie martw sie na zapas tylko czym prędzej do lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:06
-
nick nieaktualnyU mnie Makabra. Co innego mówi ginekolog co innego endokrynolog.
No i kurde kogo ja mam słuchać? Nie mogę przecież przedawkować d3 - toksyczna dla dziecka. Endo kazał łykać 4000 tys d3. W witaminach dla ciężarowek jest 500. Hormony spadły a ten ze dawka dobra. Nawet babka w rejestracji mówiła ze mała dawka tyroksyny. A przecież też dość zna.
Czy ja musze kierować się intuicja? Przecież tu nie chodzi o mnie tylko o zdrowie i rozwój Szymusia.
Oszaleje. -
Paula44 wrote:Ag - no czyli nie tak kolorowo...
co za pipy!
Marttka- to są przeciwciała przciwjadrowe ( Przy chorobach autoimmunologiczmych).
Mi endo przy hashimoto zabronił jodu. W elevicie go nie ma. D3 jest tylko 500. Żelaza 80. Ale też mi morfologia kiepska wyszła. Jaki preparat żelaza bierzesz. Vigantoletten mam. Tylko rzygalam po nim.
Biofer Folic, tam jest też kwas foliowy. W ogóle zarówno mój gin jak i endo powiedzieli, ze kwas foliowy jest już niepotrzebny na tym etapie. Wcześniej brałam Folio, kwas foliowy z jodem. Teraz jod oddzielnie.
Dużo masz tego żelaza w elevicie. Ja biorę tylko jedną tabl. Biofer, czyli 9mg. Pożeram ćwikłę, sok z buraków i wołowinę. Może na zimę dostanę jakiś kompleks witamin, na razie czerpiemy z natury
Wiki,cieszę się, że już wracasz do domu -
Cześć dziewczyny
ja dziś zrobiłam glukozę, jak dobrze że zabrałam ze sobą cytrynę, dzięki temu było naprawdę spoko, żaden rarytas do wypicia ale dało radę. Jesli któraś ma jeszcze przed sobą to polecam serdecznie tę metodę, mi wystarczyła połówka cytryny, ale dziewczyna za mną juz potrzebowała całej, więc dobrze mieć całą, oczywiście przekrojoną -
Paula, jeśli codziennie jesteś w stanie przebywać na słońcu 20 minut między godz 10-15, to dawkę d3 masz zapewnioną. Może spróbuj vigantoletten do posiłku, tak mi gość w aptece radził. Mój gin nie wtrąca się do leczenia tarczycy, pyta tylko czy jestem pod kontrolą i ok. Do endo mam zaufanie, bo babeczka jest też dobrym pediatrą.
-
nick nieaktualny
-
Gosiaczku bedzie dobrze tarczycą w ciazy i po ciazy często sie pieprzy niestety
Martaaa ale mi smaka narobiłas na to mleko !!!osz Ty:d smak dzieciństwa
. Mam pomysł przenosimy sie wszystkie w ciepłe kraje :d gdzie slonca pod dostatkiem :d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 16:27
Martaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja uwielbiam jesień i zimę 100 razy bardziej niż lato
najlepiej by mi było w Szwecji lub Norwegii gdzie lato krótkie a zimy siarczyste
Nawet w takiej deszczowej pogodzie czuję się ryba w wodzieDomowanie, świeczki i herbata z cytryną
Ewelina88, Silatan, Tymi, renia83 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
dzisiaj byliśmy na drugim usg połówkowym, ponieważ na poprzednim Synuś zasłonił buźkę rączkami. Płeć potwierdzona siusiak nie usechł od poprzedniej wizyty, nie ma wątpliwości, że synus tatusia:P Wszystko w porząsiu w dwa tyg przytył równe 200g
) 567 g szczęscia. Martwi mnie tylko wynik mojej glukozy...lekarz stwierdził, że mam lekką nietolerancję glukozy wynik po 2 godzinach wyższy od tego pierwszego. Niestety nie dowiedziałam się niczego więcej, bo wizytę mam dopiero we wtorek. Czy orientujecie się czy to coś poważnego ta nietolerancja?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 18:15
Tymi, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Zielarko a wiesz każda pora roku ma swój urok :d No wlasnie wchodzę na fajne forum czytam co piszesz i wlasnie w takiej sytuacji sie znajduje , deszczowo, koc, ciepła herbatka swieczusie i nowa płyta U2 , za ten chill tez lubie i jesień i zimę :ddd Marta takich wieści oczekujemy o naszych dzidziusiach fajnie ze ok co do glukozy zmodyfikuj dietę poczytaj trochę o cukrzycy w ciazy tam znajdziesz wskazówki co robic by uniknąć rozwoju cukrzycy ;)skoro masz nietolerancje delikatna jak mówi lekarz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 18:53
zielarka lubi tę wiadomość
-
a dziś upolowałam trzy sztuki w SH, koszt całkowity 3 zł
2xGeorge, 1xGap. Różowe pełne body ma niedrapki i napis I love my mummy:)
Przejrzałam dziś ubranka, które mam u siebie (mam jeszcze worek u teściów po córce) i jednak parę rzeczy, głównie bodziaków, brakuje.
Malenq, Kawa, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość