X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super masz panią prodziekan. Nie może teraz Cie zostawić z tym. Na pewno będzie dobrze.

Ja dostałam właśnie wypis ze szpitala. Juz się zbieram!!!!

nix, ania_29, renia83, bluegirl89 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wieści wiki :)

dziewczyny właśnie otrzymałam wyniki kurcze mam pytanie nigdy nie miałam problemu z tarczycą i zbytnio się tym nie interesowałam ale teraz mnie to zaniepokoiło mój wynik wskazuje że mam 6,00 co to oznacza?

Wiki81 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku do endokrynologa marsz :) przepisze Ci hormon tarczycy , masz niedoczynnośc, jesli wynik jest 6 a normy w labolatorium do 5 , nie martw sie na zapas tylko czym prędzej do lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:06

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    superrr jeszcze tego mi brakowało tak się domyślałam ale przyznam się szczerze że chciałam usłyszeć coś innego...:( no nic dzięki za odp Tymi

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Makabra. Co innego mówi ginekolog co innego endokrynolog.
    No i kurde kogo ja mam słuchać? Nie mogę przecież przedawkować d3 - toksyczna dla dziecka. Endo kazał łykać 4000 tys d3. W witaminach dla ciężarowek jest 500. Hormony spadły a ten ze dawka dobra. Nawet babka w rejestracji mówiła ze mała dawka tyroksyny. A przecież też dość zna.

Czy ja musze kierować się intuicja? Przecież tu nie chodzi o mnie tylko o zdrowie i rozwój Szymusia.

Oszaleje.

• marrtka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Ag - no czyli nie tak kolorowo... :/ co za pipy!

Marttka- to są przeciwciała przciwjadrowe ( Przy chorobach autoimmunologiczmych).
    Mi endo przy hashimoto zabronił jodu. W elevicie go nie ma. D3 jest tylko 500. Żelaza 80. Ale też mi morfologia kiepska wyszła. Jaki preparat żelaza bierzesz. Vigantoletten mam. Tylko rzygalam po nim.

Biofer Folic, tam jest też kwas foliowy. W ogóle zarówno mój gin jak i endo powiedzieli, ze kwas foliowy jest już niepotrzebny na tym etapie. Wcześniej brałam Folio, kwas foliowy z jodem. Teraz jod oddzielnie.

Dużo masz tego żelaza w elevicie. Ja biorę tylko jedną tabl. Biofer, czyli 9mg. Pożeram ćwikłę, sok z buraków i wołowinę. Może na zimę dostanę jakiś kompleks witamin, na razie czerpiemy z natury ;)

Wiki,cieszę się, że już wracasz do domu <3

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nix Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    ja dziś zrobiłam glukozę, jak dobrze że zabrałam ze sobą cytrynę, dzięki temu było naprawdę spoko, żaden rarytas do wypicia ale dało radę. Jesli któraś ma jeszcze przed sobą to polecam serdecznie tę metodę, mi wystarczyła połówka cytryny, ale dziewczyna za mną juz potrzebowała całej, więc dobrze mieć całą, oczywiście przekrojoną :)

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Ja od wczoraj czuję się taka ociężała, zmęczona... Najchętniej bym leżała (i to robię :P).
    Dziś na pocieszenie kupiłam sobie mleko skondensowane karmelowe takie w tubce... zjadłam całe ech

isabelle, Paula44, polaola lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jeśli codziennie jesteś w stanie przebywać na słońcu 20 minut między godz 10-15, to dawkę d3 masz zapewnioną. Może spróbuj vigantoletten do posiłku, tak mi gość w aptece radził. Mój gin nie wtrąca się do leczenia tarczycy, pyta tylko czy jestem pod kontrolą i ok. Do endo mam zaufanie, bo babeczka jest też dobrym pediatrą.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz. W naszym klimacie słońce? Dupa. Ja wiem, ze 90% społeczeństwa na jej niedobór tylko wkurza mnie, że każdy lekarz mówi mi co innego. Sama musze czytać ulotki dawkowanie itd

• Tymi Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku bedzie dobrze tarczycą w ciazy i po ciazy często sie pieprzy niestety :/ Martaaa ale mi smaka narobiłas na to mleko !!!osz Ty:d smak dzieciństwa :). Mam pomysł przenosimy sie wszystkie w ciepłe kraje :d gdzie slonca pod dostatkiem :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 16:27

Martaaa lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIU śliczny chłopiec:) śliczny..........................:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Mam pomysł przenosimy sie wszystkie w ciepłe kraje :d gdzie slonca pod dostatkiem :d

Będziemy wtedy narzekać, że nam za gorąco i musimy dużo wody pić :) Zawsze coś się znajdzie! :)

Malenq lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Isabelle w końcu taka mentalność większości Polaków :p choc ja bym mogła w takim klimacie mieszkać :d i nie narzekalabym na nic :d

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam uwielbiam ciepełko:)

Tymi lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam jesień i zimę 100 razy bardziej niż lato :D najlepiej by mi było w Szwecji lub Norwegii gdzie lato krótkie a zimy siarczyste :D
    Nawet w takiej deszczowej pogodzie czuję się ryba w wodzie :D Domowanie, świeczki i herbata z cytryną :D

Ewelina88, Silatan, Tymi, renia83 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dzisiaj byliśmy na drugim usg połówkowym, ponieważ na poprzednim Synuś zasłonił buźkę rączkami. Płeć potwierdzona siusiak nie usechł od poprzedniej wizyty, nie ma wątpliwości, że synus tatusia:P Wszystko w porząsiu w dwa tyg przytył równe 200g :)) 567 g szczęscia. Martwi mnie tylko wynik mojej glukozy...lekarz stwierdził, że mam lekką nietolerancję glukozy wynik po 2 godzinach wyższy od tego pierwszego. Niestety nie dowiedziałam się niczego więcej, bo wizytę mam dopiero we wtorek. Czy orientujecie się czy to coś poważnego ta nietolerancja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 18:15

Tymi, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ex2bp07wqbuoq473.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko a wiesz każda pora roku ma swój urok :d No wlasnie wchodzę na fajne forum czytam co piszesz i wlasnie w takiej sytuacji sie znajduje , deszczowo, koc, ciepła herbatka swieczusie i nowa płyta U2 , za ten chill tez lubie i jesień i zimę :ddd Marta takich wieści oczekujemy o naszych dzidziusiach fajnie ze ok co do glukozy zmodyfikuj dietę poczytaj trochę o cukrzycy w ciazy tam znajdziesz wskazówki co robic by uniknąć rozwoju cukrzycy ;)skoro masz nietolerancje delikatna jak mówi lekarz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 18:53

zielarka lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi dziękuję Ci za odpowiedź :))zrobię tak jak mówisz i poczytam conieco a konkretów dowiem się pewnie we wtorek :)

ex2bp07wqbuoq473.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziś upolowałam trzy sztuki w SH, koszt całkowity 3 zł :D 2xGeorge, 1xGap. Różowe pełne body ma niedrapki i napis I love my mummy:)
    Przejrzałam dziś ubranka, które mam u siebie (mam jeszcze worek u teściów po córce) i jednak parę rzeczy, głównie bodziaków, brakuje.
    s6kucusjfq1e_t.jpg

Malenq, Kawa, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ