X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Monika nie pomogę, bo na samą myśl zjedzenia wątróbki :-x

A moja mała dzisiaj skopała mnie tak mocno, że się obudziłam, i tu uwaga: NIE MOGŁAM zaczerpnąć powietrza, uścisk w klatce piersiowej, ból w mostku i zaciśnięte gardło...mąż szybko otworzył okno, posadził mnie, przechylił do przodu i dopiero po chwili łapczywie łapałam powietrze.......nie wiem CO TO było, ale najadłam się strachu......do tej pory "bolą mnie płuca" :-/

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq może ci zasadzila w przeponę albo coś. Mnie kopie bardzo często i mocno mimo ze nie dotykam i nie głaskam brzucha.
    A wszystkim chlopazkom w brzusiach wszystkiego najlepszego:) nie kopcie mocno mamusiek i wyjdzie wtedy kiedy wasz czas:)

M4DZI4, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Nie dziwcie mi się proszę, że bije się z myślami czy iść czy nie.
    To koncert w innem mieście - dojazd 2 godziny w jedna stronę.

A tydzień wcześniej mamy ogromną imprezę rodzinna -100 lat kończy siostra dziadka - i to jazda 300 km w jedną stronę. Czyli 600 w ciągu dnia. Do tego nie ma się gdzie tam położyć - no chyba ze w aucie. Trochę się boje takiej długiej trasy. Tyle godzin w jednej pozycji. Nie ukrywam, że super spotkać się z całą rodziną - nie tylko na pogrzebie. .. no i nie wiem, co robić.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł!
    Moja mała również ma różne dni aktywności, ale dla mnie to naturalne. Martwiłabym się, gdybym jej wcale nie czuła w ciągu dnia.
    Monika wątróbki nie lubię, ale pasztet pieczony co jakiś czas sobie kupuję :)
    Paula a jak się czujesz w ciągu dnia? Sama z obecnym samopoczuciem mogłabym nawet na drugi koniec Polski jechać ;) Musisz sama ocenić własne siły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 08:20

Paula44 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jedz wątróbkę na zdrowie, przecież nie zjesz jej kilogramami i codziennie, jak raz się uraczysz do syta to i tobie i dziecku dobrze zrobi, wątróbka ma dobrze przyswajalne żelazo i witaminy. Nie miej wątpliwości, zrób wątróbkę z cebula i świeżym chlebem...u nas tak się ją jada :D
    Paula to zupełnie inna sprawa, twoja wygoda jest najważniejsza, jeśli męczy cię myśl o podróży to odpuść.

A dziś młoda mnie kopie od samego rana :D Jestem ciekawa jak wyjdzie morfologia po akcji z trąbieniem soków z buraków i jabłek.
    Dzisiaj mam cudownym dzień, nikt do mnie nie przychodzi, ogarnę dom, zrobię ukochane prasowanie, porobię coś w ogródku...będę sama...po wczorajszej wizycie mojej mamy, mam ochotę by nikt do mnie nic nie mówił...byłam bardzo zmęczona.

Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Takie głupie troche pytanie: jecie wątróbke drobiowa? Wiem, ze niby toksyny i takie tam...ale mam straszna ochote i chcę dziś zrobić taką z cebulką, tylko co do tego? Przeciez nie będziemy jeść samej wątróbki, a ziemniaków jadamy bardzo mało, a poza tym i tak nie mam w domu :/

Moniś, mnie lekarz zalecił wątróbkę z uwagi na żelazo. U mnie zwykle z kaszą jęczmienną lub gryczaną, do tego buraczki. Bomba żelazowa :)

My już po badaniu krwi na tsh i ft4, coś ostatnio słabo mi leci krew, nie wiem czemu taka gęsta. A młode tak kopało, że aż bałam się, że się niechcący poruszę przy pobraniu. Co to będzie się działo po glukozie...

Idę zrobić kawkę i zabieram się za dalsze czytanie ;)

Paula, na koncert spoko możesz iść, w podróży róbcie przerwy na wyprostowanie kręgosłupa. Będzie dobrze! :)
    Ja wybieram się na koncert w listopadzie i muszę zapytać gina, co on na to. Obawy mam, ale raczej o natężenie dźwięku w tak zaawansowanej ciąży. No ale muszę no :D bilety wyprzedały się w 3 minuty.

Miłego dziona mamuśki! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 08:32

dxomkrhms4puy6o2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam już daaaawno,że polecają wątróbkę w ciąży.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam pod koniec sierpnia na weselu to głośność muzyki doprowadzała mnie do szału! Dlatego mimo rozważań nas koncertem w wawie wczesniej pewnie bym i tak nie pojechała. Pomijając nawet jakbym mogła wstać z lozka:)
    wcześniej o do długich podróży w aucie, faktycznie zależy jak się czujesz. Co 1,5 h przerwa napewno żeby ci się nic nie zakrzeplo.
    Moja sis ma za tydzień 18, i nawet na imprezę w lokalu mnie nie policzyli:( co za skandal:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, WSZYSTKIM chłopaczkom:) bądźcie grzeczni, nie kopcie mam za bardzo:)

nie wiem Ag.....ale pogadam z lekarzem jeżeli sytuacja się powtórzy....

ja nie miałabym teraz siły na żadną imprezę, po 20stej "padam z nóg" a dojazd do lekarza 100km w jedną stronę już mnie męczy....więc tak "trzeba mierzyć siły na zamiary", Paula więc jak czujesz się dobrze i wszystko jest ok:) to czemu nie???
    jak czujesz, że nie podołasz, to sobie odpuść....ciąża jest od tego, żeby nauczyć się "odpuszczać".....

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:22

ania_29, Malenq lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ze mną Selene. Chciałam do wawy jechać w listopadzie:)
    Baw się dobrze i uważaj na siebie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:13

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Kochana zapytaj, zapytaj...bo mój smyk też jakby mniej sie rusza...pewnie mają coraz mniej miejsca, ale miło będzie wiedzieć to od lekarza :)

A w ogóle to witam Was Laski ranną porą :)

Takie głupie troche pytanie: jecie wątróbke drobiowa? Wiem, ze niby toksyny i takie tam...ale mam straszna ochote i chcę dziś zrobić taką z cebulką, tylko co do tego? Przeciez nie będziemy jeść samej wątróbki, a ziemniaków jadamy bardzo mało, a poza tym i tak nie mam w domu :/
    Wstałam dzisiaj rano i troszkę zaczęłam się martwić, że mój Antek coś nie daje o sobie znać, a przez ostatnie dni był bardzo aktywny. Widzę jednak, że nie tyko ja tak mam, więc pewnie tak musi być :). Wątróbkę jadłam 2 razy, bo miałam ochotę. Pierwszy raz robiłam z cebulką, a drugi raz w sosie własnym do tego kasza i fasolka szparagowa (ma dużo żelaza ).

relgh371buf3k1xz.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Jutro wybieram się na koncert do Krakowa i mam zamiar skakać pod samą sceną, bo uwielbiam ten zespół.

Gdzieś na początku toczyłam z którąś ze styczniowek dyskusję, że nasi mężowie wybijają nam ten pomysł z głowy :) obiecałam, że wezmę wodę ze sobą, że znajdę miejsce do siedzenia gdyby coś, i jadę z osobami, z którymi wiem, że jestem bezpieczna i mogę liczyć na ich pomoc :)
    Popieram, nie można się, aż tak ograniczać bo popadniemy w depresję siedząc tylko w domu

relgh371buf3k1xz.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Jutro wybieram się na koncert do Krakowa i mam zamiar skakać pod samą sceną, bo uwielbiam ten zespół.

Gdzieś na początku toczyłam z którąś ze styczniowek dyskusję, że nasi mężowie wybijają nam ten pomysł z głowy :) obiecałam, że wezmę wodę ze sobą, że znajdę miejsce do siedzenia gdyby coś, i jadę z osobami, z którymi wiem, że jestem bezpieczna i mogę liczyć na ich pomoc :)

Selene, kto w Kraku gra jutro? :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym pewnie zaczęła śpiewać małemu to też by się uspokoił od razu ale miało by to przeslanie" ok pójdę spać ale skoncz kobieto fałszować":D

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

marrtka lubi tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mowa o śpiewaniu dzidziusiowi... zawsze polewam przy tym :D
    http://www.youtube.com/watch?v=Xd3ghf-swaI

Selene, Paula44 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok.
    Wezmę wszelkie rady pod uwagę. Jesteście bezcenne ;)

Chciałam połączyć ten wyjazd też z wizyta na Jasnej Górze. To akurat niedziela. No i okazuje się, że akurat tego dnia jest koncert.

Jeśli wszystko będzie ok - a przecież musi być - to wyjedziemy rano. Na spokojnie. Pójdziemy się pomodlić. Potem odpoczynek w hotelu - doba od 14. Coś zjemy. Prześpie się i pojedziemy pod filharmonie. Bilety zamówilam. Cena baaardzo fajna, bo 60 zl. Az sie zdziwilam, że tego formatu gwiazda nie liczy sobie więcej. . .
    Ale szanuje takich wykonawców. Podobnie było z Wodeckim. Placiliśmy 55 zl.a koncert. Ooool... boski. I jeszcze sobie z Nim pogadałam. ;)
    Nie słuchamy oczywiście na co dzień tego typu muzyki - chociaż niektóre utwory powalają - poszliśmy z czystej ciekawości i bylo warto ! Maja na żywo! To był czad Haha!

Jak nie dam rady, to trudno. Jakoś te 120 zl przeżyjemy. A hotel nie pobiera opłat jak odwoła się dzień przed.

W marcu jechaliśmy do Warszawy. Kenny G miał być w Kongresowej. Cała wyprawa psy do Rodziców. Szukanie noclegu w centrum. Bilety zamówione i opłacone trzy miesiące wcześniej. Miejsca extra. Nocleg Drogi po zbóju. Ale w końcu stolica.

No i super. Pokój z kuchnią. Zrobiliśmy jedzenie. Odpoczynek. I dawaj wieczorem na koncert. I.... doopa. Karteczka - koncert odwołany. Awaria samolotu. Ja pi *******

Nikt nic nie wyjaśnia. Ludzi full. No myśleliśmy ze oszalejemy.
    I potem na mailu, że gwiazda przeprasza i bedzie za tydzień. Na zwrot za bilety czekaliśmy ponad miesiąc. Wrrrrr..... organizacja do bani.

Nigdy więcej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:48

• Selene Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Skoro mowa o śpiewaniu dzidziusiowi... zawsze polewam przy tym :D
    http://www.youtube.com/watch?v=Xd3ghf-swaI

Hahahahhahahah wymiękam ;D

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ