X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Monika nie pomogę, bo na samą myśl zjedzenia wątróbki :-x

A moja mała dzisiaj skopała mnie tak mocno, że się obudziłam, i tu uwaga: NIE MOGŁAM zaczerpnąć powietrza, uścisk w klatce piersiowej, ból w mostku i zaciśnięte gardło...mąż szybko otworzył okno, posadził mnie, przechylił do przodu i dopiero po chwili łapczywie łapałam powietrze.......nie wiem CO TO było, ale najadłam się strachu......do tej pory "bolą mnie płuca" :-/

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq może ci zasadzila w przeponę albo coś. Mnie kopie bardzo często i mocno mimo ze nie dotykam i nie głaskam brzucha.
    A wszystkim chlopazkom w brzusiach wszystkiego najlepszego:) nie kopcie mocno mamusiek i wyjdzie wtedy kiedy wasz czas:)

M4DZI4, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Nie dziwcie mi się proszę, że bije się z myślami czy iść czy nie.
    To koncert w innem mieście - dojazd 2 godziny w jedna stronę.

A tydzień wcześniej mamy ogromną imprezę rodzinna -100 lat kończy siostra dziadka - i to jazda 300 km w jedną stronę. Czyli 600 w ciągu dnia. Do tego nie ma się gdzie tam położyć - no chyba ze w aucie. Trochę się boje takiej długiej trasy. Tyle godzin w jednej pozycji. Nie ukrywam, że super spotkać się z całą rodziną - nie tylko na pogrzebie. .. no i nie wiem, co robić.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł!
    Moja mała również ma różne dni aktywności, ale dla mnie to naturalne. Martwiłabym się, gdybym jej wcale nie czuła w ciągu dnia.
    Monika wątróbki nie lubię, ale pasztet pieczony co jakiś czas sobie kupuję :)
    Paula a jak się czujesz w ciągu dnia? Sama z obecnym samopoczuciem mogłabym nawet na drugi koniec Polski jechać ;) Musisz sama ocenić własne siły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 08:20

Paula44 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jedz wątróbkę na zdrowie, przecież nie zjesz jej kilogramami i codziennie, jak raz się uraczysz do syta to i tobie i dziecku dobrze zrobi, wątróbka ma dobrze przyswajalne żelazo i witaminy. Nie miej wątpliwości, zrób wątróbkę z cebula i świeżym chlebem...u nas tak się ją jada :D
    Paula to zupełnie inna sprawa, twoja wygoda jest najważniejsza, jeśli męczy cię myśl o podróży to odpuść.

A dziś młoda mnie kopie od samego rana :D Jestem ciekawa jak wyjdzie morfologia po akcji z trąbieniem soków z buraków i jabłek.
    Dzisiaj mam cudownym dzień, nikt do mnie nie przychodzi, ogarnę dom, zrobię ukochane prasowanie, porobię coś w ogródku...będę sama...po wczorajszej wizycie mojej mamy, mam ochotę by nikt do mnie nic nie mówił...byłam bardzo zmęczona.

Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Takie głupie troche pytanie: jecie wątróbke drobiowa? Wiem, ze niby toksyny i takie tam...ale mam straszna ochote i chcę dziś zrobić taką z cebulką, tylko co do tego? Przeciez nie będziemy jeść samej wątróbki, a ziemniaków jadamy bardzo mało, a poza tym i tak nie mam w domu :/

Moniś, mnie lekarz zalecił wątróbkę z uwagi na żelazo. U mnie zwykle z kaszą jęczmienną lub gryczaną, do tego buraczki. Bomba żelazowa :)

My już po badaniu krwi na tsh i ft4, coś ostatnio słabo mi leci krew, nie wiem czemu taka gęsta. A młode tak kopało, że aż bałam się, że się niechcący poruszę przy pobraniu. Co to będzie się działo po glukozie...

Idę zrobić kawkę i zabieram się za dalsze czytanie ;)

Paula, na koncert spoko możesz iść, w podróży róbcie przerwy na wyprostowanie kręgosłupa. Będzie dobrze! :)
    Ja wybieram się na koncert w listopadzie i muszę zapytać gina, co on na to. Obawy mam, ale raczej o natężenie dźwięku w tak zaawansowanej ciąży. No ale muszę no :D bilety wyprzedały się w 3 minuty.

Miłego dziona mamuśki! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 08:32

dxomkrhms4puy6o2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam już daaaawno,że polecają wątróbkę w ciąży.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam pod koniec sierpnia na weselu to głośność muzyki doprowadzała mnie do szału! Dlatego mimo rozważań nas koncertem w wawie wczesniej pewnie bym i tak nie pojechała. Pomijając nawet jakbym mogła wstać z lozka:)
    wcześniej o do długich podróży w aucie, faktycznie zależy jak się czujesz. Co 1,5 h przerwa napewno żeby ci się nic nie zakrzeplo.
    Moja sis ma za tydzień 18, i nawet na imprezę w lokalu mnie nie policzyli:( co za skandal:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, WSZYSTKIM chłopaczkom:) bądźcie grzeczni, nie kopcie mam za bardzo:)

nie wiem Ag.....ale pogadam z lekarzem jeżeli sytuacja się powtórzy....

ja nie miałabym teraz siły na żadną imprezę, po 20stej "padam z nóg" a dojazd do lekarza 100km w jedną stronę już mnie męczy....więc tak "trzeba mierzyć siły na zamiary", Paula więc jak czujesz się dobrze i wszystko jest ok:) to czemu nie???
    jak czujesz, że nie podołasz, to sobie odpuść....ciąża jest od tego, żeby nauczyć się "odpuszczać".....

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:22

ania_29, Malenq lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ze mną Selene. Chciałam do wawy jechać w listopadzie:)
    Baw się dobrze i uważaj na siebie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:13

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Kochana zapytaj, zapytaj...bo mój smyk też jakby mniej sie rusza...pewnie mają coraz mniej miejsca, ale miło będzie wiedzieć to od lekarza :)

A w ogóle to witam Was Laski ranną porą :)

Takie głupie troche pytanie: jecie wątróbke drobiowa? Wiem, ze niby toksyny i takie tam...ale mam straszna ochote i chcę dziś zrobić taką z cebulką, tylko co do tego? Przeciez nie będziemy jeść samej wątróbki, a ziemniaków jadamy bardzo mało, a poza tym i tak nie mam w domu :/
    Wstałam dzisiaj rano i troszkę zaczęłam się martwić, że mój Antek coś nie daje o sobie znać, a przez ostatnie dni był bardzo aktywny. Widzę jednak, że nie tyko ja tak mam, więc pewnie tak musi być :). Wątróbkę jadłam 2 razy, bo miałam ochotę. Pierwszy raz robiłam z cebulką, a drugi raz w sosie własnym do tego kasza i fasolka szparagowa (ma dużo żelaza ).

relgh371buf3k1xz.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Jutro wybieram się na koncert do Krakowa i mam zamiar skakać pod samą sceną, bo uwielbiam ten zespół.

Gdzieś na początku toczyłam z którąś ze styczniowek dyskusję, że nasi mężowie wybijają nam ten pomysł z głowy :) obiecałam, że wezmę wodę ze sobą, że znajdę miejsce do siedzenia gdyby coś, i jadę z osobami, z którymi wiem, że jestem bezpieczna i mogę liczyć na ich pomoc :)
    Popieram, nie można się, aż tak ograniczać bo popadniemy w depresję siedząc tylko w domu

relgh371buf3k1xz.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Jutro wybieram się na koncert do Krakowa i mam zamiar skakać pod samą sceną, bo uwielbiam ten zespół.

Gdzieś na początku toczyłam z którąś ze styczniowek dyskusję, że nasi mężowie wybijają nam ten pomysł z głowy :) obiecałam, że wezmę wodę ze sobą, że znajdę miejsce do siedzenia gdyby coś, i jadę z osobami, z którymi wiem, że jestem bezpieczna i mogę liczyć na ich pomoc :)

Selene, kto w Kraku gra jutro? :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym pewnie zaczęła śpiewać małemu to też by się uspokoił od razu ale miało by to przeslanie" ok pójdę spać ale skoncz kobieto fałszować":D

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

marrtka lubi tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mowa o śpiewaniu dzidziusiowi... zawsze polewam przy tym :D
    http://www.youtube.com/watch?v=Xd3ghf-swaI

Selene, Paula44 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok.
    Wezmę wszelkie rady pod uwagę. Jesteście bezcenne ;)

Chciałam połączyć ten wyjazd też z wizyta na Jasnej Górze. To akurat niedziela. No i okazuje się, że akurat tego dnia jest koncert.

Jeśli wszystko będzie ok - a przecież musi być - to wyjedziemy rano. Na spokojnie. Pójdziemy się pomodlić. Potem odpoczynek w hotelu - doba od 14. Coś zjemy. Prześpie się i pojedziemy pod filharmonie. Bilety zamówilam. Cena baaardzo fajna, bo 60 zl. Az sie zdziwilam, że tego formatu gwiazda nie liczy sobie więcej. . .
    Ale szanuje takich wykonawców. Podobnie było z Wodeckim. Placiliśmy 55 zl.a koncert. Ooool... boski. I jeszcze sobie z Nim pogadałam. ;)
    Nie słuchamy oczywiście na co dzień tego typu muzyki - chociaż niektóre utwory powalają - poszliśmy z czystej ciekawości i bylo warto ! Maja na żywo! To był czad Haha!

Jak nie dam rady, to trudno. Jakoś te 120 zl przeżyjemy. A hotel nie pobiera opłat jak odwoła się dzień przed.

W marcu jechaliśmy do Warszawy. Kenny G miał być w Kongresowej. Cała wyprawa psy do Rodziców. Szukanie noclegu w centrum. Bilety zamówione i opłacone trzy miesiące wcześniej. Miejsca extra. Nocleg Drogi po zbóju. Ale w końcu stolica.

No i super. Pokój z kuchnią. Zrobiliśmy jedzenie. Odpoczynek. I dawaj wieczorem na koncert. I.... doopa. Karteczka - koncert odwołany. Awaria samolotu. Ja pi *******

Nikt nic nie wyjaśnia. Ludzi full. No myśleliśmy ze oszalejemy.
    I potem na mailu, że gwiazda przeprasza i bedzie za tydzień. Na zwrot za bilety czekaliśmy ponad miesiąc. Wrrrrr..... organizacja do bani.

Nigdy więcej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:48

• Selene Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Skoro mowa o śpiewaniu dzidziusiowi... zawsze polewam przy tym :D
    http://www.youtube.com/watch?v=Xd3ghf-swaI

Hahahahhahahah wymiękam ;D

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ