X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cycki z kury w sosie śmietanowo- pieczarkowym. Z makaronem i zapieczone żółtym serem.
    Na deser galaretka z owocami.

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestańcie juz o tym jedzeniu :p bo zaślinie pościel ;) Monika rozgryzlas mnie ;) chipsy z marchewek No jeszcze takich nie jadłam ;) ja ostatnio miałam fazę na ogórki kiszone i namówiłam mamę na kotlety ziemniaczane z sosem ogórkowym, jak niejadlyscie to polecam zajebiste danie , pyszne i tanie;) nawet mi sie zrymowalo , moja babcia zna tennprzepis za czasów kół gospodyń wiejskich u siebie;)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też miałam chętkę na kiszonkę i zakupiłam KAPUCHĘ :D ugotowałam kwaśnicę i chciałam przyprawić odrobiną tymianku... i wysypałam całą paczkę plus opakowanie! zupa była nie jadalna.. :(

• szpilka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane

Wy tu o jedzeniu a ja sily nie mam nawet zupy sobie odgrzac, leze teraz i chyba na samym lezeniu sie nie skonczy :)

Madziu tak mi sie wydawalo, ze nowa szminka podklad i soczewki kontaktowe na tych zdjeciacj sie Wam spodobaja :)

Tymi, M4DZI4 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak patrze na swój suwaczek i kurde tak naprawdę za 11 tygodni mogę rodzić! Ogarnęła mnie jakaś panika. Jeszcze tyle rzeczy mi brakuję!! Aaaaa...

Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a my znowu o żarciu :D u mnie co prawda nie schabowe, ale blisko - schab gotowany, pychota, może być i do obiadu i do kanapki. Mąż niestety nie lubi schabu ze śliwką :/ wcześniej wszamałam już zupę krem z cukinii. kombinuję jeszcze coś z ziemniaków, może pieczone :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku wiem co czujesz też nie lubię jak mąż idzie do pracy na druga zmianę, czas się strasznie dłuży.

ana7227 wiem że zdarte fleki to moja "wina" ale nie kurczę po tygodniu ! Naprawdę zacznę omijać CCC jak większość z Was szerokim łukiem. Słyszałam że firma Kornecki też jest dobra. A jakość skóry tez można poznać, ale trzeba się na tym znać, ja niestety sie nie znam, ale zawsze wybieram te które w miejscu zagięcia stopy nie załamuje się w jednym miejscu tylko tworzą się takie jakby marszczenia.

I STOP z rozmowami o jedzeniu hehehe bo ślinka mi cieknie, mimo że jestem po obiedzie.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    No dziękuję wam bardzo dziewczyny za te teksty o jedzeniu! Zdążyłam zrobić tacie zupę pieczarkową z paczki i chciałam reszcie domowników robić ryż z warzywami i sosem, i co? Gaz mi się skończył! Czekam aż tata wróci i wymieni butlę. Siedzę głodna, ślina mi kapie po klawiaturze... Dzięki! Wielkie dzięki! :P
    Ehh czasem to forum bywa zgubne hehehe

olka25 lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to przeszłam samą siebie!

Paczka krówek na śniadanie - i to takich dobrych, co cię może brzuch boleć ale jesz dopóki nie znikną wszystkie!

teraz zjadłam 3 kanapki z nutellą!

Tyle, że na kolację zrobię grzaneczki z papryką i sałatką grecką dla męża to może zakończę ten dzień jakoś porządnie..

Malenq lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:43

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:44

Selene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene WOw.....nie no dzisiaj miałaś ewidentnie ochota na słodkie:)

Selene lubi tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzyłam się ! Byłam na jutro umówiona z koleżanką, miałyśmy razem z nią przejrzec rzeczy jakie ma po swojej małej do oddania i wogóle takie tam babskie ploty z kawusią i ciastem a ona dziś zadzwoniła że nie aktualne :( Myślałam że jest tego jakiś ważny powód, wiadomo jak to z dwójką dzieci zawsze coś może wypaśc.Ale nie.Nic z tych rzeczy.Okazało się że mama kolegi z klasy jej synka zaprosiła ją właśnie na jutro na kawę i ciasto i ona do niej jedzie :-/ To nie fair.Miałam nadzieję na miły dzień bo małża nie ma.Tak się nie robi.Najpierw umawia się ze mną a potem z kimś innym i mnie spławia.Nic nie powiedziałam ale przykro mi się zrobiło.
    Żeby się pocieszyc zabrałam starszego synalka na zakupy.W zasadzie nic takiego nie kupiłam ( sobie majty, dla maleństwa monia,łańcuszek do monia, zestaw do manicure, bodziaka po przecenie i czapeczkę bawelnianą misia z uszkami) ale się odstresowałam jak wracałam na piechotkę zamiast busem .

Co do obiadku to u mnie dziś ogórkowa a potem warzywa w sosie śmietanowo-koperkowym zapiekane z serem. Na śniadanko była sałatka grecka więc dziś w miarę zdrowo :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się dziś moim mężem, wychodząc na miasto popatrzyłam załamana w lustro, bo pomimo "zrobienia" czuję się fatalnie...grubo. Mąż zauważył westchnienie rezygnacji i powiedział, że jestem piękna z brzuszkiem, że wie, ze w pierwszej ciąży było inaczej ale teraz jestem prawdziwą ciężaróweczką i jemu się bardzo podobam z brzuszkiem, poprosił też o to bym bardziej go podkreślała obcisłym strojem.
    Zaliczyłam szczękoopad...i właściwie nie mam jak z nim dyskutować :D może to i lepiej...

Ewelina88, Malenq, MonikaDM, jonka91, M4DZI4, Paula44, lwuska55592, Silatan, Tymi, szpilka, Marta159753, renia83 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże zaraz oszaleje tak mi się nudzi że szok

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    boże zaraz oszaleje tak mi się nudzi że szok
    mnie też, na mężula czekam...i rozmyślam coby na kolację zjeść....
    jutro glukoza....bleeeeeeeeeeeeeeeee

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nudzę. Jeszcze pół godz w pracy. Mąż już obiadek robi a potem na zakupy bo pustka w lodówce.
    Glukoza - przy najmniej dla mnie - nie jest taka straszna. Tylko to czekanie... :/ I kłucie. Za 3 razem babka mówi do mnie jak już wbiła igłę: Gdzie ta żyła? A ja na to: To w co się pani wbiła? I nagle taki okropny ból, bo igłą pod skórą szukała żyły. Na szczęście trwał sekundę. Ręka ok wyglądała to już mi się nie chciało nic mówić. A dziś wyglądam jak narkomanka. Cała siwa ręka i boli.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:44

M4DZI4, Ewelina88, Paula44 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Też się nudzę. Jeszcze pół godz w pracy. Mąż już obiadek robi a potem na zakupy bo pustka w lodówce.
    Glukoza - przy najmniej dla mnie - nie jest taka straszna. Tylko to czekanie... :/ I kłucie. Za 3 razem babka mówi do mnie jak już wbiła igłę: Gdzie ta żyła? A ja na to: To w co się pani wbiła? I nagle taki okropny ból, bo igłą pod skórą szukała żyły. Na szczęście trwał sekundę. Ręka ok wyglądała to już mi się nie chciało nic mówić. A dziś wyglądam jak narkomanka. Cała siwa ręka i boli.
    ja nie przejmuję się smakiem, w grudniu, w styczniu robiłam...ale to czekanie i późniejsze mdłości....i oczywiście tak jak piszesz: "pokiereszowana ręka"......

M4DZI4 uuuuuuuuuuuuuu jej zachowanie....uhmmmm już wiesz, że nie warto odpowiadać na zaproszenia tej osoby....bo to jest brak kultury itp.
    3maj się i uśmiechaj, fajnie że wybrałaś się na zakupy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 17:35

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    mnie też, na mężula czekam...i rozmyślam coby na kolację zjeść....
    jutro glukoza....bleeeeeeeeeeeeeeeee

super mój dopiero o 22 kończy to w domu pewnie będzie ok 22:40

Dla mnie glukoza to straszne przeżycie i nawet cytryna mi nie pomogła ble życzę ci powodzenia i lepszych doznań od moich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 17:34

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ