X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nix Ekspertka

Wysłany: 30 września 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a, bo nie wrzucałam zdjęć żadnych tylko komentowałam zachowania męzowskie różne

słuchajcie, z innej beczki pytanie: komuś pamietam wróciły mdłości ostatnio. kto to był i czy przeszło? bo mnie dzisiaj męczą, nie wiem czy to normalne czy powód do zmartwienia? coś mi sie chyba obiło że w 3 trym moga wrócić ale nie jestem pewna, a poza tym mam do 3 trym jeszcze 9 dni

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy o mnie chodzi, ale ja mam mdłości, od jakiegoś czasu wieczorem a dziś doszło jeszcze rano. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale nie sądzę by to był zły znak. Zapytam o to jutro gina na wizycie.

MonikaDM lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasem muli nad ranem.
    Tymczasem pora wstawać, przedemna kolejny dzień wg schematu szpitalnego.
    No ale dziś 3 rocznica ślubu wiec i humor od razu jakis taki lepszy:)

zielarka, polaola, MonikaDM, Kawa, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    A u mnie dziś tak się ładnie ułożyło, że jest 1 październik, a my zaczynamy 3 trymestr i zostało do donoszenia 55 dni :) a do upragnionego 34 tygodnia 6 tygodni :) I tak sobie wyliczam, że mój Skarbek może mieć już nawet 1200gramów!!!

Wczoraj jeszcze mój M mnie rozczulił jak przyłożył ucho do brzucha i mówi: Kacper słyszysz tu tato śpisz. Tak fajnie to brzmiało...

I powiem Wam, że pokój Małego mamy praktycznie gotowy, drobne poprawki i tylko czekamy :) Lubię mieć wszystko gotowe zawsze wcześniej (nawet jak mam gości to stół rozkładałam już 3 dni wcześniej hehe). Jak w sobotę Mama mi ogarnie to wrzucę fotki :)

AAa i tak się rozpisałam a przecież co najważniejsze - Ag dużo miłości i cierpliwości na następne lata :) I oby to były ostatnie spędzane w 'dziwnych' miejscach :)

A wszystkim Mamuśkom miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 07:46

Ag..., Paula44, MonikaDM, Kawa, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek ;) jesli o mdłości chodzi to mysle ze to normalne , nasz organizm cały czas zmienia profil hormonalny , ciagle zachodza przemiany , niektóre babki zygaja i maja mdłości cała ciaze , każda z nas jest inna ;) nie ma co sie martwić ;) Silatan nie chce nic mowić ale ja pofolgowalam ostatnio ze sprzątaniem jak Ty i skutek jest taki ze jestem w szpitalu , nie ma co szaleć bo sie potem mozna zdziwić , AG jak tam Twoja macica sie sprawuje ??? No i oczywiście życzę Wam dotrwania do terminu z okazji rocznicy i dalej tak wspaniałych relacji maz-żona :d p.s najslodszym szpitalnym dźwiękiem jest rykot i miauczenie tych noworodków ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 07:50

Ag... lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag miłości i zdrowia a reszta sama przyjdzie :) i oby ostatnia w szpitalu :)

Ag... lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny "szyjkowe", czy któraś z was funkcjonuje normalnie ze skrócona szyjka bez pessara?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:55

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa a dlaczego tak sie nastawiasz na 34 i 6 dni ? Przecież to niedonoszona ciaza bedzie , musisz miec rozwiazanie czy jak ? Lepiej myśl zeby dochodzić co najmniej do 37.0 tak piszemy o tych wagach , fajnie ze dzieciaczki rosną ale pamiętajcie Żr myślenie o moge urodzić bo dziecko ma juz tyle i tyle jest niedobre , tu chodzi o rozwój narządów co z tego jak dziecko bedzie miało 2 kg jak bedzie miec niedojrzałe płuca i inne narządy , nam bardzo spieszy sie poznac maluszki ale musimy sie uzbroić w cierpliwość i jak najdłużej zaciskac nogi bo nie ma nic lepszego niż brzuszek mamy dla naszych szkrabow , dla mnie granica jest 37.0 takie książkowe ale do tego tyg moja córa na przykaz siedzenia w brzuchu ;) oczywiście jesli sa wskazania medyczne czy cos sie dzieje trzeba rozwiązać ciaze...i zobaczycie ze każda z nas dotrwa do 36.0 przynajmniej ;)

zielarka, Marta159753 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag wszystkiego najlepszego. :) Duuużo zdrówka! :)

Ja leżę w łóżku chora.
    Mąż jutro wraca, więc się kuruję. Jeszcze muszę pojechać po niego na lotnisko. Jutro wieczorem mieliśmy zaplanowaną randkę.
    Zrobiłam mu niespodziankę i kupiłam 2 bilety do kina na "Miasto 44". A ja mam taki straszny katar, że zagłuszę cały film. :D

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny:D mam nadzieję ze nast juz naprawdę będzie spedzona jak na rocznice przystalo:)

tymi- moja macica zrozumiała ze przesądziła i narazie jest spokój. Teraz mam tylko książkowe BH. Jakby mnie ktoś sznurowal na brzuchu i rozwiazywal:)
    Moja skora na brzuchu mimo że nie dużym jest w opłakanym stanie. Niemam rozstępów ani nic ale skora jest tak sucha ze przy BH mam wrażenie jakby pękała:( nie mogę go smarować, pytałam. Trudno, to najmniejszy problem.

Tymi tak jest- sznurujemy nogi do grudnia:) ja mam wg usg termin na koniec grudnia i jak wcześniej myslalm ze lepiej w styczniu bo rok do przodu to teraz myślę ze grudzień mi pasuje, juz by były święta w komplecie:D aleee póki co myślę żeby było to jak najdalej od teraz. W końcu ciągle jestem pod zagrożeniem. Nie ma co wybiegać w przyszłość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:08

Tymi, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś idę na warsztaty Planeta dziecko we Włocławku:) zobaczymy co to będzie w ogóle.
    Mdłości mam po witaminach,więc biorę je przed snem od jakiegoś czasu.Bywa,że po obiedzie mi niedobrze,a wczoraj to i nawet wieczorem.Ale przyzwyczaiłam się do tego,w końcu jestem w ciązy:)
    w nocy obudziłam się,bo mnie po lewej stronie kłuł brzuch,poszłam się wysiusiać, przewróciłam się na prawy bok i przeszło.Nie wiem co to było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:30

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, duzo milosci i wspolnych radosci i jeszcze ze 100 wspolnych rocznic, zeby sobie tegoroczna odbic

Ag... lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac25721aef08.jpg

Ag- zdrowia,miłości, wsparcia, wzajemnego szacunku, Szczęśliwego rozwiązania, wiele radości z rodzicielstwa i kolejnych wspólnych lat!

Nie ważne gdzie, ważne, że RAZEM!

Ag... lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

u mnie dzis senna pogoda i maly chyba to wyczuwa, bo tez malo sie rusza i tak jakos leniwie, szczesciarz moze przespac caly dzien a ja niestety do pracy musze gnac :( mam nadzieje, ze jak pogoda sie poprawi to mi wroci troche energii

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu. Miłości i bliskości każdego dnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:54

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi przyszły wczoraj super wygodne majtki ciązowe.jedne na brzuch,drugie pod brzuch,z czymś tam nawet antybakteryjnym:) rewelacja.polecam od uzytkownika na allegro mloda_mama1

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki!
    Wczoraj miałam pierwszy zajęcia w szkole rodzenia. Był wykład - Zdrowie kobiety ciężarnej. Pani mówiła o obowiązkowych i zalecanych badaniach w ciąży; wyprawkach dla mamy i dzieciątka; pokazywała cewniki (gdyby trzeba było podłączyć); mówiła jak wygląda badanie KTG - pokazywała wyniki niepokojące i prawidłowe; zwracała uwagę, kiedy trzeba udać się na IP - teraz jak i w terminie porodu; czego kobieta ma się obawiać, a kiedy i co jest normalne - skurcze, wydzieliny etc.
    Co prawda nie powiedziała nic, czego bym nie wiedziała, ale... czekam na kolejne zajęcia - ćwiczenia dla ciężarnej :)

A tak poza tym - UWAGA! Przytyłam 2kg od początku ciąży - nie dziwię się, w tym tygodniu miałam napady na słodkie i nie mogłam się powstrzymać, a jak na złość, gdzie się nie obróciłam to ktoś częstował cukierkami :) i weź tu się zaprzyj i odmów :) chyba to wina pogody, że mam takie "ciągotki".
    W weekend zabieramy się za malowanie pokoju małej - oczywiście mam dylemat kolorowy :) Znaleźliśmy jedną firmę, która po ciekawej cenie dostarczy nam wszystkie brakujące rzeczy dla Małej - wózek, łóżeczko, pieluszki, rożek, pościel etc. Ceny naprawdę zadowalające, więc teraz zbieramy kasę na ten jeden mega wydatek :) Zamówienie składamy łączne - pod koniec października i odbiór całości w połowie listopada.

Ależ się rozpisałam :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2kg tylko? i się martwisz?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:45

Tymi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:45

Ag..., nix lubią tę wiadomość

‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ