X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nix Ekspertka

Wysłany: 30 września 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a, bo nie wrzucałam zdjęć żadnych tylko komentowałam zachowania męzowskie różne

słuchajcie, z innej beczki pytanie: komuś pamietam wróciły mdłości ostatnio. kto to był i czy przeszło? bo mnie dzisiaj męczą, nie wiem czy to normalne czy powód do zmartwienia? coś mi sie chyba obiło że w 3 trym moga wrócić ale nie jestem pewna, a poza tym mam do 3 trym jeszcze 9 dni

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy o mnie chodzi, ale ja mam mdłości, od jakiegoś czasu wieczorem a dziś doszło jeszcze rano. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale nie sądzę by to był zły znak. Zapytam o to jutro gina na wizycie.

MonikaDM lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasem muli nad ranem.
    Tymczasem pora wstawać, przedemna kolejny dzień wg schematu szpitalnego.
    No ale dziś 3 rocznica ślubu wiec i humor od razu jakis taki lepszy:)

zielarka, polaola, MonikaDM, Kawa, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    A u mnie dziś tak się ładnie ułożyło, że jest 1 październik, a my zaczynamy 3 trymestr i zostało do donoszenia 55 dni :) a do upragnionego 34 tygodnia 6 tygodni :) I tak sobie wyliczam, że mój Skarbek może mieć już nawet 1200gramów!!!

Wczoraj jeszcze mój M mnie rozczulił jak przyłożył ucho do brzucha i mówi: Kacper słyszysz tu tato śpisz. Tak fajnie to brzmiało...

I powiem Wam, że pokój Małego mamy praktycznie gotowy, drobne poprawki i tylko czekamy :) Lubię mieć wszystko gotowe zawsze wcześniej (nawet jak mam gości to stół rozkładałam już 3 dni wcześniej hehe). Jak w sobotę Mama mi ogarnie to wrzucę fotki :)

AAa i tak się rozpisałam a przecież co najważniejsze - Ag dużo miłości i cierpliwości na następne lata :) I oby to były ostatnie spędzane w 'dziwnych' miejscach :)

A wszystkim Mamuśkom miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 07:46

Ag..., Paula44, MonikaDM, Kawa, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek ;) jesli o mdłości chodzi to mysle ze to normalne , nasz organizm cały czas zmienia profil hormonalny , ciagle zachodza przemiany , niektóre babki zygaja i maja mdłości cała ciaze , każda z nas jest inna ;) nie ma co sie martwić ;) Silatan nie chce nic mowić ale ja pofolgowalam ostatnio ze sprzątaniem jak Ty i skutek jest taki ze jestem w szpitalu , nie ma co szaleć bo sie potem mozna zdziwić , AG jak tam Twoja macica sie sprawuje ??? No i oczywiście życzę Wam dotrwania do terminu z okazji rocznicy i dalej tak wspaniałych relacji maz-żona :d p.s najslodszym szpitalnym dźwiękiem jest rykot i miauczenie tych noworodków ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 07:50

Ag... lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag miłości i zdrowia a reszta sama przyjdzie :) i oby ostatnia w szpitalu :)

Ag... lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny "szyjkowe", czy któraś z was funkcjonuje normalnie ze skrócona szyjka bez pessara?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:55

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa a dlaczego tak sie nastawiasz na 34 i 6 dni ? Przecież to niedonoszona ciaza bedzie , musisz miec rozwiazanie czy jak ? Lepiej myśl zeby dochodzić co najmniej do 37.0 tak piszemy o tych wagach , fajnie ze dzieciaczki rosną ale pamiętajcie Żr myślenie o moge urodzić bo dziecko ma juz tyle i tyle jest niedobre , tu chodzi o rozwój narządów co z tego jak dziecko bedzie miało 2 kg jak bedzie miec niedojrzałe płuca i inne narządy , nam bardzo spieszy sie poznac maluszki ale musimy sie uzbroić w cierpliwość i jak najdłużej zaciskac nogi bo nie ma nic lepszego niż brzuszek mamy dla naszych szkrabow , dla mnie granica jest 37.0 takie książkowe ale do tego tyg moja córa na przykaz siedzenia w brzuchu ;) oczywiście jesli sa wskazania medyczne czy cos sie dzieje trzeba rozwiązać ciaze...i zobaczycie ze każda z nas dotrwa do 36.0 przynajmniej ;)

zielarka, Marta159753 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag wszystkiego najlepszego. :) Duuużo zdrówka! :)

Ja leżę w łóżku chora.
    Mąż jutro wraca, więc się kuruję. Jeszcze muszę pojechać po niego na lotnisko. Jutro wieczorem mieliśmy zaplanowaną randkę.
    Zrobiłam mu niespodziankę i kupiłam 2 bilety do kina na "Miasto 44". A ja mam taki straszny katar, że zagłuszę cały film. :D

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny:D mam nadzieję ze nast juz naprawdę będzie spedzona jak na rocznice przystalo:)

tymi- moja macica zrozumiała ze przesądziła i narazie jest spokój. Teraz mam tylko książkowe BH. Jakby mnie ktoś sznurowal na brzuchu i rozwiazywal:)
    Moja skora na brzuchu mimo że nie dużym jest w opłakanym stanie. Niemam rozstępów ani nic ale skora jest tak sucha ze przy BH mam wrażenie jakby pękała:( nie mogę go smarować, pytałam. Trudno, to najmniejszy problem.

Tymi tak jest- sznurujemy nogi do grudnia:) ja mam wg usg termin na koniec grudnia i jak wcześniej myslalm ze lepiej w styczniu bo rok do przodu to teraz myślę ze grudzień mi pasuje, juz by były święta w komplecie:D aleee póki co myślę żeby było to jak najdalej od teraz. W końcu ciągle jestem pod zagrożeniem. Nie ma co wybiegać w przyszłość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:08

Tymi, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś idę na warsztaty Planeta dziecko we Włocławku:) zobaczymy co to będzie w ogóle.
    Mdłości mam po witaminach,więc biorę je przed snem od jakiegoś czasu.Bywa,że po obiedzie mi niedobrze,a wczoraj to i nawet wieczorem.Ale przyzwyczaiłam się do tego,w końcu jestem w ciązy:)
    w nocy obudziłam się,bo mnie po lewej stronie kłuł brzuch,poszłam się wysiusiać, przewróciłam się na prawy bok i przeszło.Nie wiem co to było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:30

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, duzo milosci i wspolnych radosci i jeszcze ze 100 wspolnych rocznic, zeby sobie tegoroczna odbic

Ag... lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac25721aef08.jpg

Ag- zdrowia,miłości, wsparcia, wzajemnego szacunku, Szczęśliwego rozwiązania, wiele radości z rodzicielstwa i kolejnych wspólnych lat!

Nie ważne gdzie, ważne, że RAZEM!

Ag... lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

u mnie dzis senna pogoda i maly chyba to wyczuwa, bo tez malo sie rusza i tak jakos leniwie, szczesciarz moze przespac caly dzien a ja niestety do pracy musze gnac :( mam nadzieje, ze jak pogoda sie poprawi to mi wroci troche energii

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu. Miłości i bliskości każdego dnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:54

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi przyszły wczoraj super wygodne majtki ciązowe.jedne na brzuch,drugie pod brzuch,z czymś tam nawet antybakteryjnym:) rewelacja.polecam od uzytkownika na allegro mloda_mama1

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki!
    Wczoraj miałam pierwszy zajęcia w szkole rodzenia. Był wykład - Zdrowie kobiety ciężarnej. Pani mówiła o obowiązkowych i zalecanych badaniach w ciąży; wyprawkach dla mamy i dzieciątka; pokazywała cewniki (gdyby trzeba było podłączyć); mówiła jak wygląda badanie KTG - pokazywała wyniki niepokojące i prawidłowe; zwracała uwagę, kiedy trzeba udać się na IP - teraz jak i w terminie porodu; czego kobieta ma się obawiać, a kiedy i co jest normalne - skurcze, wydzieliny etc.
    Co prawda nie powiedziała nic, czego bym nie wiedziała, ale... czekam na kolejne zajęcia - ćwiczenia dla ciężarnej :)

A tak poza tym - UWAGA! Przytyłam 2kg od początku ciąży - nie dziwię się, w tym tygodniu miałam napady na słodkie i nie mogłam się powstrzymać, a jak na złość, gdzie się nie obróciłam to ktoś częstował cukierkami :) i weź tu się zaprzyj i odmów :) chyba to wina pogody, że mam takie "ciągotki".
    W weekend zabieramy się za malowanie pokoju małej - oczywiście mam dylemat kolorowy :) Znaleźliśmy jedną firmę, która po ciekawej cenie dostarczy nam wszystkie brakujące rzeczy dla Małej - wózek, łóżeczko, pieluszki, rożek, pościel etc. Ceny naprawdę zadowalające, więc teraz zbieramy kasę na ten jeden mega wydatek :) Zamówienie składamy łączne - pod koniec października i odbiór całości w połowie listopada.

Ależ się rozpisałam :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2kg tylko? i się martwisz?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:45

Tymi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:45

Ag..., nix lubią tę wiadomość

‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ