*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
a, bo nie wrzucałam zdjęć żadnych tylko komentowałam zachowania męzowskie różne
słuchajcie, z innej beczki pytanie: komuś pamietam wróciły mdłości ostatnio. kto to był i czy przeszło? bo mnie dzisiaj męczą, nie wiem czy to normalne czy powód do zmartwienia? coś mi sie chyba obiło że w 3 trym moga wrócić ale nie jestem pewna, a poza tym mam do 3 trym jeszcze 9 dni -
Mnie też czasem muli nad ranem.
Tymczasem pora wstawać, przedemna kolejny dzień wg schematu szpitalnego.
No ale dziś 3 rocznica ślubu wiec i humor od razu jakis taki lepszy:)zielarka, polaola, MonikaDM, Kawa, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
A u mnie dziś tak się ładnie ułożyło, że jest 1 październik, a my zaczynamy 3 trymestr i zostało do donoszenia 55 dnia do upragnionego 34 tygodnia 6 tygodni
I tak sobie wyliczam, że mój Skarbek może mieć już nawet 1200gramów!!!
Wczoraj jeszcze mój M mnie rozczulił jak przyłożył ucho do brzucha i mówi: Kacper słyszysz tu tato śpisz. Tak fajnie to brzmiało...
I powiem Wam, że pokój Małego mamy praktycznie gotowy, drobne poprawki i tylko czekamyLubię mieć wszystko gotowe zawsze wcześniej (nawet jak mam gości to stół rozkładałam już 3 dni wcześniej hehe). Jak w sobotę Mama mi ogarnie to wrzucę fotki
AAa i tak się rozpisałam a przecież co najważniejsze - Ag dużo miłości i cierpliwości na następne lataI oby to były ostatnie spędzane w 'dziwnych' miejscach
A wszystkim Mamuśkom miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 07:46
Ag..., Paula44, MonikaDM, Kawa, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Dzien doberek
jesli o mdłości chodzi to mysle ze to normalne , nasz organizm cały czas zmienia profil hormonalny , ciagle zachodza przemiany , niektóre babki zygaja i maja mdłości cała ciaze , każda z nas jest inna
nie ma co sie martwić
Silatan nie chce nic mowić ale ja pofolgowalam ostatnio ze sprzątaniem jak Ty i skutek jest taki ze jestem w szpitalu , nie ma co szaleć bo sie potem mozna zdziwić , AG jak tam Twoja macica sie sprawuje ??? No i oczywiście życzę Wam dotrwania do terminu z okazji rocznicy i dalej tak wspaniałych relacji maz-żona :d p.s najslodszym szpitalnym dźwiękiem jest rykot i miauczenie tych noworodków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 07:50
Ag... lubi tę wiadomość
-
Martaa a dlaczego tak sie nastawiasz na 34 i 6 dni ? Przecież to niedonoszona ciaza bedzie , musisz miec rozwiazanie czy jak ? Lepiej myśl zeby dochodzić co najmniej do 37.0 tak piszemy o tych wagach , fajnie ze dzieciaczki rosną ale pamiętajcie Żr myślenie o moge urodzić bo dziecko ma juz tyle i tyle jest niedobre , tu chodzi o rozwój narządów co z tego jak dziecko bedzie miało 2 kg jak bedzie miec niedojrzałe płuca i inne narządy , nam bardzo spieszy sie poznac maluszki ale musimy sie uzbroić w cierpliwość i jak najdłużej zaciskac nogi bo nie ma nic lepszego niż brzuszek mamy dla naszych szkrabow , dla mnie granica jest 37.0 takie książkowe ale do tego tyg moja córa na przykaz siedzenia w brzuchu
oczywiście jesli sa wskazania medyczne czy cos sie dzieje trzeba rozwiązać ciaze...i zobaczycie ze każda z nas dotrwa do 36.0 przynajmniej
zielarka, Marta159753 lubią tę wiadomość
-
Ag wszystkiego najlepszego.
Duuużo zdrówka!
Ja leżę w łóżku chora.
Mąż jutro wraca, więc się kuruję. Jeszcze muszę pojechać po niego na lotnisko. Jutro wieczorem mieliśmy zaplanowaną randkę.
Zrobiłam mu niespodziankę i kupiłam 2 bilety do kina na "Miasto 44". A ja mam taki straszny katar, że zagłuszę cały film.Ag... lubi tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny:D mam nadzieję ze nast juz naprawdę będzie spedzona jak na rocznice przystalo:)
tymi- moja macica zrozumiała ze przesądziła i narazie jest spokój. Teraz mam tylko książkowe BH. Jakby mnie ktoś sznurowal na brzuchu i rozwiazywal:)
Moja skora na brzuchu mimo że nie dużym jest w opłakanym stanie. Niemam rozstępów ani nic ale skora jest tak sucha ze przy BH mam wrażenie jakby pękała:( nie mogę go smarować, pytałam. Trudno, to najmniejszy problem.
Tymi tak jest- sznurujemy nogi do grudnia:) ja mam wg usg termin na koniec grudnia i jak wcześniej myslalm ze lepiej w styczniu bo rok do przodu to teraz myślę ze grudzień mi pasuje, juz by były święta w komplecie:D aleee póki co myślę żeby było to jak najdalej od teraz. W końcu ciągle jestem pod zagrożeniem. Nie ma co wybiegać w przyszłość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:08
Tymi, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś idę na warsztaty Planeta dziecko we Włocławku:) zobaczymy co to będzie w ogóle.
Mdłości mam po witaminach,więc biorę je przed snem od jakiegoś czasu.Bywa,że po obiedzie mi niedobrze,a wczoraj to i nawet wieczorem.Ale przyzwyczaiłam się do tego,w końcu jestem w ciązy:)
w nocy obudziłam się,bo mnie po lewej stronie kłuł brzuch,poszłam się wysiusiać, przewróciłam się na prawy bok i przeszło.Nie wiem co to było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:30
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac25721aef08.jpg
Ag- zdrowia,miłości, wsparcia, wzajemnego szacunku, Szczęśliwego rozwiązania, wiele radości z rodzicielstwa i kolejnych wspólnych lat!
Nie ważne gdzie, ważne, że RAZEM!Ag... lubi tę wiadomość
-
Witajcie Kochane
u mnie dzis senna pogoda i maly chyba to wyczuwa, bo tez malo sie rusza i tak jakos leniwie, szczesciarz moze przespac caly dzien a ja niestety do pracy musze gnacmam nadzieje, ze jak pogoda sie poprawi to mi wroci troche energii
-
Hej Mamuśki!
Wczoraj miałam pierwszy zajęcia w szkole rodzenia. Był wykład - Zdrowie kobiety ciężarnej. Pani mówiła o obowiązkowych i zalecanych badaniach w ciąży; wyprawkach dla mamy i dzieciątka; pokazywała cewniki (gdyby trzeba było podłączyć); mówiła jak wygląda badanie KTG - pokazywała wyniki niepokojące i prawidłowe; zwracała uwagę, kiedy trzeba udać się na IP - teraz jak i w terminie porodu; czego kobieta ma się obawiać, a kiedy i co jest normalne - skurcze, wydzieliny etc.
Co prawda nie powiedziała nic, czego bym nie wiedziała, ale... czekam na kolejne zajęcia - ćwiczenia dla ciężarnej
A tak poza tym - UWAGA! Przytyłam 2kg od początku ciąży - nie dziwię się, w tym tygodniu miałam napady na słodkie i nie mogłam się powstrzymać, a jak na złość, gdzie się nie obróciłam to ktoś częstował cukierkamii weź tu się zaprzyj i odmów
chyba to wina pogody, że mam takie "ciągotki".
W weekend zabieramy się za malowanie pokoju małej - oczywiście mam dylemat kolorowyZnaleźliśmy jedną firmę, która po ciekawej cenie dostarczy nam wszystkie brakujące rzeczy dla Małej - wózek, łóżeczko, pieluszki, rożek, pościel etc. Ceny naprawdę zadowalające, więc teraz zbieramy kasę na ten jeden mega wydatek
Zamówienie składamy łączne - pod koniec października i odbiór całości w połowie listopada.
Ależ się rozpisałamM4DZI4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny