X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki, ja już po wizycie u gina i endo, są zadowoleni z wyników, posłuchałam serduszka mojej małej "koparki". Skopała mnie tak po pęcherzu w nocy, że ledwo zasnęłam. No i mam skierowanie na glukozę 75, 3 kłucia buuuu :(
    W ogóle jakoś mi smutno się zrobiło, termin z usg mam na 02.02.2015, Wy już będziecie zajmować się maluszkami a ja będę jeszcze w dwupaku i stresie przed porodem :( chcę być znowu styczniówką ;(

dxomkrhms4puy6o2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, ja tez mam plan w październiku skompletować kosmetyki i akcesoria nieubrankowe. Czas pędzi, ja znów w szpitalu - gwarantem mojego wewnętrznego spokoju bedzie dopięcie wszystkiego na ostatni guzik wcześniej niż do tej pory planowałam.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martka ja miałam glukozę 75 i miałam kucie tylko 2razy przed wypiciem jej i po 2godzinach dopiero :)

a terminem się nie przejmuj, u mnie też się zmieni na "Grudniówki" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:48

marrtka lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy jak Ci ginekolog napisze na skierowaniu. Ja miałam napisane, że przed, po 1 godzinie i po 2 godzinach. A teraz wyglądam jak narkomanka.:)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję polaola za odpowiedź

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na skierowaniu 3 badania: glukoza, glukoza 1 godz 75g i glukoza 2 godz 75g. Chyba zabiorę męża ze sobą i tablet z filmem :P a potem w nagrodę będą zakupy w galerii i wyżera w mcdonaldze :D

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba że :) haha Martkaaa ja wzięłam ze sobą książkę i tablet i tak mnie muliło że przez pierwszą godzinę nie użyłam ich nawet-walczyłam by nie zwymiotować, w oczach mi jakość literki latały, w końcu się oparłam głową o ścianę i drzemałam... później pół dnia nic nie mogłam zjeść bo czułam się "pełna" i jakiś wstręt miałam :P

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka ja tak zrobiłam.:) Mąż dzielnie siedział ze mną. Raz tylko wyszedł coś zjeść ale na pocieszenie przyniósł mi gazetkę Poradnik przyszłej mamy.:)
    Ogólnie dla mnie normalne badanie, ale jak w domu zjadłam słabo się mi zrobiło i przespałam 2 godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:59

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kyrie Elejson, coś czuję, że to będzie niezły cyrk :P

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, nie martwię się przybraniem 2kg, ale... jestem wręcz zaskoczona, bo póki co udawało mi się popełniać jedzeniowe grzeszki, a mimo to waga ani drgnęła. Ale od 1 października wracam do "starych - nowych" żywieniowych przyzwyczajeń i postaram się odmawiać słodkości. No, może jogurtu nie odmówię albo małego Monte (uwielbiam).
    Wczoraj w szkole rodzenia ustalaliśmy wyprawkę dla mamy i dziecka. Dowiedzieliśmy się kilku pożytecznych rzeczy, o których wiedziałam wcześniej, np. żeby Sudokremu (który zawiera wysuszający cynk) używać tylko na problemy z pupą, a nie na co dzień. Tak samo ograniczać używanie chusteczek nawilżanych. Bezpieczniejsze są waciki, ciepła woda i jakieś dziecięce mydełko albo sama woda nawet. Kremy do pupy najlepsze są tylko z lanoliną plus witamina D np., im mniej dodatków tym lepiej. Podobnie jak krem do sutków. Trzeba patrzeć na skład, aby nie trzeba było zmywać przed karmieniem.

Odradzała używanie majtek tuż po porodzie, bo zatrzymują powietrze i przez to namnażają się bakterie. Najlepsze są takie zupełnie siatkowe albo "styl na japonkę" czyli wkład między nogami i zaciskamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 12:17

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki nie panikuj, pessar nie musi być nieruchomo, jego pozycja zależy od pozycji szyjki, stopnia napełnienia jelit. Mam podobne doświadczenia za sobą, mój pessar w pewnym momencie sie przechylił, dopasował do szyjki, która jest skręcona, teraz gdy aplikuję luteinę czuję, że leży pionowo, całkowicie dotykając swoim obwodem lewej strony pochwy. Gdy jelita są pełne mocno przylega do ścianki, po załatwieniu się lekko odstaje.
    Naprawdę rzadko się zdarza, że pessar się przesunie, wypadnie, więc spoko.
    Nie jesteś jedyna z takimi doświadczeniami i lękami.
    Mnie kiedyś uspokoiło to, że gin pomimo zmiany położenia pessara mówił, że ładnie trzyma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 12:16

Wiki81 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszyłaś mnie Zielarka. Wracają do domu zajechałam do dr i siedzę w poczekalni. Sprawdzę to. Mam nadzieje ze mnie przyjmie. Cos mnie brzuch tez dziwnie kłuję dlatego będę spokojniejsza po badaniu. A na IP w moim miescie nie chce jechac.

zielarka lubi tę wiadomość

• ana7227 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    a ja jeszcze w łóżku zalegam :) mężuś kazał mi obiecać ze będę leżeć i odpoczywać bo trochę slabawa jestem to leze :)
    A tak z innej beczki potrzebuję rady od was - jak byłam u gina ostatnio tego nowego to przepisał mi globulki dopochwowe Nystatyne i nie wiem czy mam je brać bo wg niego mam zwiększoną wydzielinę, no ok trochę jest zwiększona ale mam tak od samego początku i nie mam upławów nic mnie nie boli i nie piecze więc nie bardzo widzę sens szprycowania się tym lekiem :/ nie wiem czy mój tok myślenia jest prawidłowy więc napiszcie mi co o tym myślicie macie większe doświadczenie może z infekcjami i takimi lekami
    Ja mam ten sam problem lekarz kazał mi brać jedną- dwie tabletki Nystatyny w tygodniu dopochwowo. Powiedział, że szyjkę mam twardą i długą ale macica jest dość miękka. W związku z tym tak zapobiegawczo mam brać. Mnie nic nie boli nie piecze - nie mam żadnej infekcji i nie będę się faszerować lekami.

relgh371buf3k1xz.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia ja dostałam w szpitalu receptę na macmirol tak zapobiegawczo,w szpitalu miały mi to panie dawać i nie dawały i do domu mi przepisali. Tez jeszcze nie wykupiłam, nic mi nie dolegało i moja dr mi tego nie zalecała wczesniej. Tez tak mysle czy chce to brać.

renia83 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak zwykle przed wizytą u lekarza wkręcam sobie rózne rzeczy. aktualnie zamartwiam się tym czy mam za mały brzuch i czy nie jest za nisko osadzony.Chociaż wiem,ze kształty,wielkości brzuchów są różne,rózniaste.Wykoncze się do piatku...

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta w pierwszej ciąży brzuch powiedzmy ciążowy miałam ok 8 miesiąca. Teraz jest inaczej i nie mogę się przestawić :D

Na 14 mam dziś wizytę, też sie martwię, jednak mała skacze radośnie więc jestem optymistycznie nastawiona.

MartaKD lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nie wkręcaj sobie głupot. U mnie 7my miesiąc i gdyby nie to że sama się pochwalę spotkanym znajomym o ciązy to każdy robi wielkie oczy i pyta gdzie mam brzuch. Naczytałaś się pewnie o wielkości i kształtach brzucha i się niepotrzebnie schizujesz. Poszukaj sobie pamiętnika dziewczyny o loginie HANA i zobacz jaki ona ma brzuch, ma fotki wrzucone a jest z grudniówek i wszytsko z dzidzą OK.

MartaKD lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! nawet oglądałam ilustracje brzuchów w ksiązce W oczekiwaniu na dziecko i jest napisane,że kształt brzucha i jego wielkość oraz umiejscowienie nie robia absolutnie zadnej różnicy.No,ale trzeba sobie samemu przemówić do mózgownicy.

isabelle lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ha! nawet oglądałam ilustracje brzuchów w ksiązce W oczekiwaniu na dziecko i jest napisane,że kształt brzucha i jego wielkość oraz umiejscowienie nie robia absolutnie zadnej różnicy.No,ale trzeba sobie samemu przemówić do mózgownicy.

Masz http://anielno.blogspot.com

Ewelina88, MartaKD lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze,laska jest w 28tygodniu?

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ