X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co z ta Paula?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUr*a jak nie urok to sraczka.
    Jeszcze mam podwyzszona glukoze:/ dieta cukrzycowa w szpitalu i diabetolog.
    Juz mam dosyc:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, pocieszaj się że akurat jesteś w szpitalu z tą cukrzycą i postaraj się żeby diabetolog Cię tam odwiedził niż Ty później masz sama szukać, może pójdą Ci na rękę.

Mi pani w Zus powiedziała, że jak przyjdą na kontrol do miejsca zameldowania i mnie nie zastaną wypiszą kwitek żeby stawić się na kontroli u nich. I właśnie o ten papierek chodziło, czy w razie takiej kontroli ktoś go mi przekaże.
    Z tym że ja mam zameldowanie w miejscowości do której ZUS musiałby przyjechać 50 km, nie wiem czy mają jakiś "wysłanników" czy swoich przedstawicieli na stałe w mniejszych miejscowościach, wydaje mi się, że nie. I ppewnie inaczej wygląda sytuacja w dużych miastach gdzie ciężarna i ZUS przebywają w tej samej miejscowości a inaczej na wsiach i małych miasteczkach. Jeśli się mylę to poprawcie mnie.

Jeśli chodzi o imię to u mnie też się pewnie nie zmieni, pozostanie Jan, ja chciałam jeszcze Michałek no ale przyzwyczajenie robi swoje i mąż mówi że musi byc Jasiu.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka mają mi tu przyslac.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... a ile Ci wyszło? :(
    Dieta cukrzycowa nie jest taka zła. Lepiej wyglądała niż wątrobowa, na której przez jakiś czas byłam ;) Dasz radę :)

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba dobrze zrobiłam podając na zwolnieniu nowy adres,.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:58

polaola lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    KUr*a jak nie urok to sraczka.
    Jeszcze mam podwyzszona glukoze:/ dieta cukrzycowa w szpitalu i diabetolog.
    Juz mam dosyc:(

Nie martw sie, najważniejsze ze jesteś w szpitalu i bedą cie od ręki obserwować. Z moich obserwacji (koło mnie leżała dziewczyna z dieta cukrzycową) wynika, ze na diecie cukrzycowej dają lepsze jedzenie, np. zamiast bezwartosciowego chleba pszennego z masłem i marna wędliną dostawała razowe z twarozkiem i jogurt :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    185 po godz i 164 po 2.
    Norma była do 180 i 150, tak mi powiedzial. Na czczo mialam.ok 70.

Dietą sie nie martwię, bardziej boje się żeby małemu nic nie było.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag wdech wydech wydech wydech , nie stresuj nam Kostka ;) ciesz sue ze nie masz wątrobowej cukrzycową jest spoko i przynajmniej masz ludzi co powiedzą ci co masz wcinać :)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrop na kaszel w ciazy ???? Nazwę mi podajcie bo wyleciało ze łba mi

l22nhdge0qqepa6e.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Rzadko piszę, choć czytam Was bardzo regularnie czyt. codziennie przed snem :-). Być może jak pójdę na l4 będę miała więcej czasu na pisanie z Wami. Przyznam, że to forum to dla mnie kopalnia informacji i wiedzy. To moja pierwsza ciąża i wszystko dla mnie jest takie nowe, w rodzinie nie mam nikogo kto miałby małe dzieci, wśród znajomych tez jesteśmy przodownikami...
    Chciałam się Wam pochwalić moimi dobrymi informacjami. W środę byłam na kolejnej wizycie u ginekologa i okazało się, że nerki mojego syna zmniejszyły się, choć nadal są lekko powiększone, wcześniej były bardzo powiększone i przekraczały normy. Bardzo się cieszę z tego powodu. Gin mówi, że bywa tak, że do czasu porodu wszystko się wyrówna.
    W między czasie robiłam test potrójny, który wyszedł dobrze, okazało się też, że mam przeciwciała toksoplasmozy, robiłam awidność, bo zanim dowiedziałam się o ciąży w 7 tygodniu, przechodziłam jakąś infekcje i istniało podejrzenie, że to właśnie mogła być tokso, ale też badania wyszły dobrze i awidność wykazała, ze to stare zakażenia. A badania na tokso robiłam dopiero teraz, po tym jak zmieniłam lekarza prowadzącego, bo poprzednia pani doktor bardzo kiepsko prowadziła moją ciążę, albo nie nadawała na moich falach...
    No to może na razie tyle..

A z ciekawości poruszanego dziś na forum tematu to aż się zmierzyłam. Normalnie nosiłam rozmiar 38/40, i nie miałam nigdy talli, obecnie w pasie mam 102 cm i przytyłam 7 kg.

Stwierdzam też, że muszę fotografować swój brzuch, żeby później mieć jakąś pamiątkę, żałuję, ze nie robiłam tego do tej pory.

Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 19:51

lwuska55592, polaola, jonka91, bluegirl89, Wiki81, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag oczywiście cukrzyca w ciąży może mieć wpływ na mamę i dziecko. Jeśli jednak jest zdiagnozowana i prawidłowo leczona, istnieje małe ryzyko wystąpienia komplikacji. Ostatecznie podaje się insulinę.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra super że wyniki masz lepsze. Wiem, jak musisz być teraz szczęśliwa. Też to przeżyłam niedawno jak miałam wyniki krwi malutkiej.

Ja też jeszcze pracuję i mam teraz mniej czasu na forum, ale uwielbiam codziennie lu zajrzeć.

Ja już ważę 71 kg. A ważyłam 59 (o dziwo nosiłam rozm. 36). W pasie dawno miałam już ponad 100 :)

Silatan, polaola lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    185 po godz i 164 po 2.
    Norma była do 180 i 150, tak mi powiedzial. Na czczo mialam.ok 70.

Dietą sie nie martwię, bardziej boje się żeby małemu nic nie było.

No coś Ty. Sporo kobietek ma nietolerancję glukozy. Wystarczy dieta i kontrolowanie poziomu cukru :)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak na to wplyneloto ze leze caly czas:/ nie mam żadnego z czynników podwyższonego ryzyka, nikt w rodzinie ani mojej ani męża nie ma cukrycy:/ masakra. Poprostu juz nie ogarniam psychicznie co jeszcze może sie przyplątać:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolezanke ktora zaciazyla rowno rok przed moja ciaza :-) obok mamy biurka w pracy :-) ma cukrzyce i to drugiego st.czyli jest na pompie insulinowej czasami przed ciaza jak sie zdenerwowala to cukier miala ponad 400 choruje od 4 roku zycia i urodzila zdrowa piekna corke i zeby bylo ciekawiej mala wazyla,2800 a mowi ze ciezarne z cukrzyca maja kolosy i przytyla chyba z 7 kg. Napewno nie wygladala w 9 m -cu jak ja obecnie :-) Tylko lekarz kontrola cukru i dieta.
    Smieszy mnie jak mowia ze ciaza to nie choroba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 20:12

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłam dziś wielką imprezę przedszkolną-pasowanie na przedszkolaka. Córcia jest w najstarszej grupie. Huk był straszny, muzyka i dzieciarnia szalejąca. Najadłam się tortu, a mała skakała w brzuchu jak szalona, chyba od tego hałasu...mam nadzieję, że jej mózgu nie zlasuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 20:48

Wiki81, polaola lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu :(

Myślałam, że zbadają szyjke i zrobią ktg i ze pojedziemy cos pysznego z mężem zjeść.

Sprawdzili. Szyjka zamknięta, ale macica twardnienie. Powiedzieli, że to moja decyzja ale jak nie chce zostać to mam napisać oświadczenie ze w razie porodu przedwczesnego oni nie ponoszą odpowiedzialności.

Zostałam. Leżę na patologii ciąży. Wzięli wymaz z szyjki na posiew, pobrali krew morfologia i crp. Usg - mały szaleje. Ma 750 gr. Nie wiem, co dalej. Jeszcze weekend, który marzyłam żeby spędzić spokojnie z mężem w domu.

No ale Szymi zrobił nam niespodziankę. Boże. Niech on tam siedzi grzecznie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 21:31

• Ag... Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze mogę nieskromnie powiedzieć jako najbardziej doswiadczona ze sytuczniowek zjawiskiem twardnienia brzucha- będzie dobrze:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymaj się tam! Szymon nigdzie się nie wybiera, zimno teraz i w ogóle u mamy najlepiej <3 Odpoczywajcie i zero stresu.

dxomkrhms4puy6o2.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ