X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze sie wstrzymuje z zakupami :-)
    A powiedzcie mi czy oznajmilyscie juz ta radosna nowine rodzinie? Jesli tak to kiedy?
    Ja mysle ze powiemy po pierwszym usg, kiedy zobaczymy juz serduszko <3

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Ja tez jeszcze sie wstrzymuje z zakupami :-)
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:01

Goosiaczek2, Coccolina lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala zeby juz wszyscy wiedzieli ale mimo wszystko chce miec pewnosc ze wszystko ok. Jeszcze dwa tygodnie mi zostaly, mam nadzieje ze juz wtedy bedzie serduszko :D

Anutka, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też od razu powiedzieliśmy to dla nas takie wielkie zaskoczenie i radosna nowina była że nie umiałam jej trzymać tylko dla siebie:)

a z rzeczami jeszcze się wstrzymam do poznania płci dziecka, a później będę szalała;)

Anutka lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie ani nikomu nic nie mówimy, ani nic nie kupujemy dla maleństwa, na razie kupiliśmy książkę o ciąży i legginsy dla mnie
    może jak po wizycie będzie wszystko ok to powiemy, ale na razie siedzimy cicho
    powiedziałam tylko przyjaciółce, która mieszka w Szkocji, ale ona jedną dzidzię straciła przed laty tak jak my a teraz mają dwuletnią córeczkę, więc jest ogromnym wsparciem

Anutka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne jest wsparcie :-)

szpilka, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja proponuję zaczekać z zakupami jeszcze kilka miesięcy. Np do 7-8 miesiąc. Tu nie chodzi tylko o to tak na wszelki wypadek, ale nawet z oszczędności. Każda rzecz za kilka miesięcy będzie 20% tańsza i nie będzie się kurzyła i przeszkadzała w domu.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:28

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG - sprzęt fakt lepszy, wyraźniej było widać ale sama wizyta też 5 min.

Ale tak, Maluszek ma 23mm :) tętno 174 hihi (wiek jak 9t0d)
    lekarz stwierdził, że ten obszar który moja gin wzięła za odwarstwianie to normalne (było 7x7mm a teraz jest 2x10) i żeby nie dźwigać i tyle. Będzie ok.
    Termin potwierdził na 31.12

Szczęśliwa i ja i przyszły tata który z przejęciem oglądał swojego potomka hehe :)

Wiki81, GabiKOR, Maraska, jonka91, Malenq, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa super. Wszystkiego dobrego. No i nie dźwigaj!!!

Martaaa lubi tę wiadomość

• Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Ja to nie mogłam wytrzymać w tej radości i powiedziałam już przyjaciółce, kuzynce i jej mężowi (bo z nimi ciągle się spotykamy) i szwagierce. Wszystko w ogromnej, konspiracyjnej tajemnicy oczywiście;). A jak już serduszko bijące zobaczymy, to powiemy dziadkom, potem szefowi.
    A leginsy w Lidlu i Biedronce teraz są tanie, to sama chyba pójdę kupić. Potem nie będzie, a w sklepach ciążowych płacić kokosy za to samo?

Najlepszego Mamusie :*

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kilku spraw która ostatnio poruszałyście My jak na razie powiedzieliśmy moim rodzicom i rodzicom mojego męża (A przy okazji mojemu rodzeństwu i siostrze mojego męża).Wie jeszcze moja kumpla z pracy, bo razem starałyśmy się o dzidziusia i ona też zaszła właśnie w ciążę (owocna ta wiosna :] )A co do kupowania rzeczy dla maluszka na pewno nie zrobimy tego szybciej niż ok 6-7 m-ca To będzie akurat jesień i na spokojnie będzie można poszaleć po sklepach. A jak na razie zaplanowałam odkładać co miesiąc troszkę grosza na ten cel, żeby zakupy jak ni wykończyły finansowo :)

Anutka lubi tę wiadomość

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka super. Ja też najbliższym osobom powiedziałam od razu. Z szefem jeszcze czekam, nie wiem jak mu to powiedzieć. Ostatnio bardzo awansowałam i boję się,jak to odbierze.

A Ty nie masz obaw z pracą?

• Agataa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6-7 miesięcy to trochę późno, ja mam zamiar zacząć jak tylko rozpoczyna się te większe czyli od 50% w górę zniżka, potem jak się na jesień skończą, to już znowu drogo będzie, a do stycznia czekać to już dla mnie za późno :)
    Z resztą należę do osób, które lubią mieć wszystko gotowe wcześniej i tak np z końcem listopada wszystkie prezenty pod choinkę mam już kupione lub zmówione, bo nie lubię się potem stresować czy coś będzie, czy nie będzie, czy będę chora, czy w domu wszystko zdążę zrobić itd :)

U mnie wiedzą rodzice jedni i drudzy rodzeństwo moje i M no i przyjaciółka moja, mojej mamy przyjaciółki no i jeszcze kilka osób, ale nie z rodziny. Rodzinie chyba powiemy jak płeć będzie znana, lub na jakiejś imprezie rodzinnej, żeby to nie szło pocztą pantoflową ;)

MonikaDM, Martaaa lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje styczniowki....

Szykuje sie na wizyte u gina... U jak ja sie boje :-). Odezwe sie po :-)

jonka91, Buziulka, Malenq, Ewelka II, M4DZI4, kejti91, Coccolina, GabiKOR lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Witam was w ten pochmurny u mnie dzionek.
    W ogóle się nie wyspałam.

Samopoczucie jak na razie ok.

Anutka czekamy na wieści od Ciebie :))

U mnie wiedzą rodzice, teściowa, chrzestna z rodzinką i parę znajomych. Czekam na USG i przekroczenie "bezpiecznej" linii wtedy będę ogłaszać wszystkim dobre wieści :)

Co do pracy też boje się rozmowy z opiekunem i że mogę się pożegnać ze stażem (w sensie się nie zostanie mi przedłużony) bo potem nie wiadomo jak to się potoczy mimo wielkich chęci. U nas jest tak kiepsko z pracą. Tylko po znajomościach. Nie masz znajomości - nie masz pracy. Nikogo nie obchodzą kwalifikacje ani to czy studiowałaś czy nie. . . masakra . Wielka dziura :/

Dzisiaj odbieram wyniki z krwi (HIV, TSH itp.) więc wieczorkiem wrzucę :)
    A co do wyprawki zaczniemy jak poznamy płeć.. wtedy chyba najlepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 07:20

Ewelka II, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

• Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ewelka super. Ja też najbliższym osobom powiedziałam od razu. Z szefem jeszcze czekam, nie wiem jak mu to powiedzieć. Ostatnio bardzo awansowałam i boję się,jak to odbierze.

A Ty nie masz obaw z pracą?

Hej Wiki. Oczywiście, że mam obawy. Sama ta rozmowa jest stresująca. Z tym, że ja chcę iść jak najszybciej na zwolnienie, bo szef jest wymagający, stresujący i mało płaci. Więc nic nie stracę, gdy po urlopie zapewne mnie zwolni.
    A Ty powiedz mu jak najszybciej, bądź lojalna, powiedz mu że chcesz pracować. Wszytko zależy od polityki firmy. Skoro Cię awansował, to zapewne jesteś bardzo dobrym pracownikiem i niechciałby takiej straty dla firmy. Powodzenia! :)

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:37

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Anutka czekamy na wieści:)

Miłego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobrerek :)

Anutka nie stresuj się bo wszystko musi być ok :)
    ja też mam dziś wizytę, dopiero na 14:15, ale czas mi szybko zleci bo zaraz wybieram się do szkoły :) Jestem taka podekscytowana, nawet przez ślubem tak nie było, hihi. Mam nadzieję na serduszko dzis choć ogólnie to chcę żeby lekarz powiedział ze wszystko jest super i że mam się cieszyć ciążą :)

Co do kupowania różności dla malucha, to wiem ze nie powinno się kupowac np. mabelków za późno, bo to musi "przeleżeć" i "odpocząć" w pokoiku, ze nie powinno sie dziecka przynosić do świerzo zakupionych rzeczy. Więc po połowie ciąży zaczniemy się rozglądać za czymś, pewie ok. 5 miesiąca, poza tym nie chcę na raz kupować wszystkiego bo to jednak będą mega wydatki. A ciuszki to już jestem pewna ze moja mama takie cuda wykombinuje i pokupuje że głowa mała...ona juz się rozgląda i już by chciała kupić :) Nawet jestem pewna ze jak dzisiaj wszystko będzie ok to że już coś kupi ;)

Anutka, Malenq, jonka91, Ewelka II, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ