X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze sie wstrzymuje z zakupami :-)
    A powiedzcie mi czy oznajmilyscie juz ta radosna nowine rodzinie? Jesli tak to kiedy?
    Ja mysle ze powiemy po pierwszym usg, kiedy zobaczymy juz serduszko <3

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Ja tez jeszcze sie wstrzymuje z zakupami :-)
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:01

Goosiaczek2, Coccolina lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala zeby juz wszyscy wiedzieli ale mimo wszystko chce miec pewnosc ze wszystko ok. Jeszcze dwa tygodnie mi zostaly, mam nadzieje ze juz wtedy bedzie serduszko :D

Anutka, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też od razu powiedzieliśmy to dla nas takie wielkie zaskoczenie i radosna nowina była że nie umiałam jej trzymać tylko dla siebie:)

a z rzeczami jeszcze się wstrzymam do poznania płci dziecka, a później będę szalała;)

Anutka lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie ani nikomu nic nie mówimy, ani nic nie kupujemy dla maleństwa, na razie kupiliśmy książkę o ciąży i legginsy dla mnie
    może jak po wizycie będzie wszystko ok to powiemy, ale na razie siedzimy cicho
    powiedziałam tylko przyjaciółce, która mieszka w Szkocji, ale ona jedną dzidzię straciła przed laty tak jak my a teraz mają dwuletnią córeczkę, więc jest ogromnym wsparciem

Anutka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne jest wsparcie :-)

szpilka, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja proponuję zaczekać z zakupami jeszcze kilka miesięcy. Np do 7-8 miesiąc. Tu nie chodzi tylko o to tak na wszelki wypadek, ale nawet z oszczędności. Każda rzecz za kilka miesięcy będzie 20% tańsza i nie będzie się kurzyła i przeszkadzała w domu.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:28

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG - sprzęt fakt lepszy, wyraźniej było widać ale sama wizyta też 5 min.

Ale tak, Maluszek ma 23mm :) tętno 174 hihi (wiek jak 9t0d)
    lekarz stwierdził, że ten obszar który moja gin wzięła za odwarstwianie to normalne (było 7x7mm a teraz jest 2x10) i żeby nie dźwigać i tyle. Będzie ok.
    Termin potwierdził na 31.12

Szczęśliwa i ja i przyszły tata który z przejęciem oglądał swojego potomka hehe :)

Wiki81, GabiKOR, Maraska, jonka91, Malenq, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa super. Wszystkiego dobrego. No i nie dźwigaj!!!

Martaaa lubi tę wiadomość

• Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Ja to nie mogłam wytrzymać w tej radości i powiedziałam już przyjaciółce, kuzynce i jej mężowi (bo z nimi ciągle się spotykamy) i szwagierce. Wszystko w ogromnej, konspiracyjnej tajemnicy oczywiście;). A jak już serduszko bijące zobaczymy, to powiemy dziadkom, potem szefowi.
    A leginsy w Lidlu i Biedronce teraz są tanie, to sama chyba pójdę kupić. Potem nie będzie, a w sklepach ciążowych płacić kokosy za to samo?

Najlepszego Mamusie :*

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kilku spraw która ostatnio poruszałyście My jak na razie powiedzieliśmy moim rodzicom i rodzicom mojego męża (A przy okazji mojemu rodzeństwu i siostrze mojego męża).Wie jeszcze moja kumpla z pracy, bo razem starałyśmy się o dzidziusia i ona też zaszła właśnie w ciążę (owocna ta wiosna :] )A co do kupowania rzeczy dla maluszka na pewno nie zrobimy tego szybciej niż ok 6-7 m-ca To będzie akurat jesień i na spokojnie będzie można poszaleć po sklepach. A jak na razie zaplanowałam odkładać co miesiąc troszkę grosza na ten cel, żeby zakupy jak ni wykończyły finansowo :)

Anutka lubi tę wiadomość

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka super. Ja też najbliższym osobom powiedziałam od razu. Z szefem jeszcze czekam, nie wiem jak mu to powiedzieć. Ostatnio bardzo awansowałam i boję się,jak to odbierze.

A Ty nie masz obaw z pracą?

• Agataa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6-7 miesięcy to trochę późno, ja mam zamiar zacząć jak tylko rozpoczyna się te większe czyli od 50% w górę zniżka, potem jak się na jesień skończą, to już znowu drogo będzie, a do stycznia czekać to już dla mnie za późno :)
    Z resztą należę do osób, które lubią mieć wszystko gotowe wcześniej i tak np z końcem listopada wszystkie prezenty pod choinkę mam już kupione lub zmówione, bo nie lubię się potem stresować czy coś będzie, czy nie będzie, czy będę chora, czy w domu wszystko zdążę zrobić itd :)

U mnie wiedzą rodzice jedni i drudzy rodzeństwo moje i M no i przyjaciółka moja, mojej mamy przyjaciółki no i jeszcze kilka osób, ale nie z rodziny. Rodzinie chyba powiemy jak płeć będzie znana, lub na jakiejś imprezie rodzinnej, żeby to nie szło pocztą pantoflową ;)

MonikaDM, Martaaa lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje styczniowki....

Szykuje sie na wizyte u gina... U jak ja sie boje :-). Odezwe sie po :-)

jonka91, Buziulka, Malenq, Ewelka II, M4DZI4, kejti91, Coccolina, GabiKOR lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Witam was w ten pochmurny u mnie dzionek.
    W ogóle się nie wyspałam.

Samopoczucie jak na razie ok.

Anutka czekamy na wieści od Ciebie :))

U mnie wiedzą rodzice, teściowa, chrzestna z rodzinką i parę znajomych. Czekam na USG i przekroczenie "bezpiecznej" linii wtedy będę ogłaszać wszystkim dobre wieści :)

Co do pracy też boje się rozmowy z opiekunem i że mogę się pożegnać ze stażem (w sensie się nie zostanie mi przedłużony) bo potem nie wiadomo jak to się potoczy mimo wielkich chęci. U nas jest tak kiepsko z pracą. Tylko po znajomościach. Nie masz znajomości - nie masz pracy. Nikogo nie obchodzą kwalifikacje ani to czy studiowałaś czy nie. . . masakra . Wielka dziura :/

Dzisiaj odbieram wyniki z krwi (HIV, TSH itp.) więc wieczorkiem wrzucę :)
    A co do wyprawki zaczniemy jak poznamy płeć.. wtedy chyba najlepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 07:20

Ewelka II, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

• Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ewelka super. Ja też najbliższym osobom powiedziałam od razu. Z szefem jeszcze czekam, nie wiem jak mu to powiedzieć. Ostatnio bardzo awansowałam i boję się,jak to odbierze.

A Ty nie masz obaw z pracą?

Hej Wiki. Oczywiście, że mam obawy. Sama ta rozmowa jest stresująca. Z tym, że ja chcę iść jak najszybciej na zwolnienie, bo szef jest wymagający, stresujący i mało płaci. Więc nic nie stracę, gdy po urlopie zapewne mnie zwolni.
    A Ty powiedz mu jak najszybciej, bądź lojalna, powiedz mu że chcesz pracować. Wszytko zależy od polityki firmy. Skoro Cię awansował, to zapewne jesteś bardzo dobrym pracownikiem i niechciałby takiej straty dla firmy. Powodzenia! :)

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:37

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Anutka czekamy na wieści:)

Miłego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobrerek :)

Anutka nie stresuj się bo wszystko musi być ok :)
    ja też mam dziś wizytę, dopiero na 14:15, ale czas mi szybko zleci bo zaraz wybieram się do szkoły :) Jestem taka podekscytowana, nawet przez ślubem tak nie było, hihi. Mam nadzieję na serduszko dzis choć ogólnie to chcę żeby lekarz powiedział ze wszystko jest super i że mam się cieszyć ciążą :)

Co do kupowania różności dla malucha, to wiem ze nie powinno się kupowac np. mabelków za późno, bo to musi "przeleżeć" i "odpocząć" w pokoiku, ze nie powinno sie dziecka przynosić do świerzo zakupionych rzeczy. Więc po połowie ciąży zaczniemy się rozglądać za czymś, pewie ok. 5 miesiąca, poza tym nie chcę na raz kupować wszystkiego bo to jednak będą mega wydatki. A ciuszki to już jestem pewna ze moja mama takie cuda wykombinuje i pokupuje że głowa mała...ona juz się rozgląda i już by chciała kupić :) Nawet jestem pewna ze jak dzisiaj wszystko będzie ok to że już coś kupi ;)

Anutka, Malenq, jonka91, Ewelka II, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ