X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam na 12 ale nie wysiedze tyle i wychodze za godzine :-)

jonka91, Ewelka II, Buziulka, Coccolina lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anutka i Monika to trzymam kciuki za wizyty i czekam na dobre wieści :) <3
    Miłego dzionka wszystkim :)

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka II wrote:
    Hej Wiki. Oczywiście, że mam obawy. Sama ta rozmowa jest stresująca. Z tym, że ja chcę iść jak najszybciej na zwolnienie, bo szef jest wymagający, stresujący i mało płaci. Więc nic nie stracę, gdy po urlopie zapewne mnie zwolni.
    A Ty powiedz mu jak najszybciej, bądź lojalna, powiedz mu że chcesz pracować. Wszytko zależy od polityki firmy. Skoro Cię awansował, to zapewne jesteś bardzo dobrym pracownikiem i niechciałby takiej straty dla firmy. Powodzenia! :)
    Witam
    Oczywiście powiem jak najwcześniej, ale czekam do 12 tyg. Ostatnia ciążę straciłam w 10 tyg, a wszyscy w pracy juz wiedzieli że jestem. Później jak byłam juz po zabiegu to wiele osób pytało jak sie czuje w ciąży itp... Teraz wolę byc ostrozna

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka, Monika powodzenia. Dajcie znać koniecznie. My wszystkie tez czekamy tu na Wasze wyniki i badanie.

Anutka lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Miałam wczoraj pierwszą wizytę u gina, kontrolną po szpitalu i moje obawy się potwierdziły ;( źle się zaczęło i nie ma poprawy. Ciąża wewnątrzmaciczna rozwija się prawidłowo, widziałam fasolkę, ale serduszka jeszcze nie było słychać i tyle dobrych wieści. Na lewym jajniku coś nadal rośnie i są dwie opcje, albo torbiel ciałka żółtego albo równoczesna ciąża pozamaciczna :( Masakra, ja to mam pecha, miała być tak pięknie, bo w końcu się udało, a tutaj takie informacje. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, a do tego czasu nadal muszę leżeć ;/chyba zwariuję.
    I nawet nie potrafię się cieszyć ciążą właściwą :(

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa a może to nie pozamaciczna....spokojnie, wiem że łatwo powiedzieć...ale Twój niepokój nie pomaga małej kropce...będę się modliła, aby za 2 tyg. wszystko się wyjaśniło na Twoją korzyść...życzę spokoju i dużo cierpliwości:)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka , Monia powodzenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 22:45

Anutka lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki malenq :* wiem, że potrzebny jest spokój, ale jest naprawdę ciężko go zachować :( pojawia się sto myśli na sekundę.

A co u Ciebie jak się czujecie?

relg8iikn5mn7s8i.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti w 4 tygodniu trafiłam do szpitala, bo miałam niewielkie plamienie i okropny ból brzucha i wtedy podejrzewano ciążę pozamaciczną, ale po tygodniu pobytu beta pięknie rosła i pojawił się pęcherzyk, a na jajniku stwierdzono ciałko żółte, które miało się wchłonąć. No ale rośnie i mój Gin już nie jest pewny co to jest.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    kejti w 4 tygodniu trafiłam do szpitala, bo miałam niewielkie plamienie i okropny ból brzucha i wtedy podejrzewano ciążę pozamaciczną, ale po tygodniu pobytu beta pięknie rosła i pojawił się pęcherzyk, a na jajniku stwierdzono ciałko żółte, które miało się wchłonąć. No ale rośnie i mój Gin już nie jest pewny co to jest.
    Kurcze tez sie martwie czy cos mi nie zostalo na prawym jajniku.
    Ja mialam stymulowany ten cykl clo i na lewym jajniku pekly dwa pecherzyki a na prawym zostal. Boje sie zeby sie nie powiekszal czy cos takiego :(

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byłaś już na usg?

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilaaa trzymaj się jakoś i postaraj się nie myśleć o tym, tylko o fasolce, że jednak jest i pewnie jakoś się ułoży :* Trzymam mocno kciuki!

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylam bo chcialam osc dopiero wtedy zeby juz zobaczyc serduszko. Wizyte mam za dwa tyg w poniedzialek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 09:55

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka dzięki :*

No ja też mam za 2 tyg w poniedziałek, więc będziemy się razem stresować i uspokajać :P
    Osobiście uważam, że jeśli nic się nie dzieje to lepiej wstrzymać się z wizytą, żeby już zobaczyć maleństwo i bijące serduszko. No ja nie mam wyjścia i muszę tak co 2 tyg. chodzić.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, dołączam się, dziś jadę do lekarza, by potwierdzić ciążę, bardzo się denerwuję

Buziulka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn jako tako chyba nic sie u nnie nie dzieje, od czasu do czasu pobolewaja mnie jajniki ale dziewczyny pisza ze u nich tez tak jest. Mam nadzieje ze szybko zleci :D
    Dojrzala powodzenia <3 w ktorym tygodniu jestes? Daj znac jak po wizycie :-)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojrzała trzymamy kciuki :)
    kejti mam nadzieję, że te 2 tygodnie zlecą szybciutko i będzie wszystko ok.

kejti91, Buziulka lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilaaa a My czujemy się różnie, od niedzieli walczę z bólem głowy, dzisiaj poranek powitałam z przytulaniem się do muszli, od kilku dni leżę, bo jestem "wypompowana", nic mi nie smakuje, a jeść muszę, bo jak nie jem to mdli...i tak w kółko.... więc oby do przodu..;)
    dojrzała powodzenia:)

• nix Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

chyba wszystkie się denerwujemy przed wizytą i badaniem i generalnie się martwimy o stan naszych maleństw. Moja gin na moje różne zmartwienia mówi, żeby pamiętać, że jednak ciąża to stan fizjologiczny a nie choroba, natura to sobie sprytnie wymyśliła, no i że prawie 99% dzieci rodzi się zdrowych. Tak to sobie powtarzam na uspokojenie, bo sama idę dziś na usg (w 6 tyg widać było tylko pęcherzyk i echo zarodka) i sie zamartwiam czy usłyszę serduszko, czy wszystko będzie ok.

@ Kamilaaa, czytałam gdzieś, że torbiele jajników w ciąży się obserwuje i że najczęściej samoistnie znikają w 2 trymestrze, nie denerwuj się, wypoczywaj, kontroluj sprawę ale pamiętaj że najczęściej same się wchłaniają. Ciąża pozamaciczna na jajniku bardzo rzadko się jednak zdarza, czy 2 ciąże na raz nie powinny dać bardzo wysokiej bety (jak przy bliźniakach)? Taka myśl tylko… Trzymam kciuki i dawaj znaki koniecznie co i jak u Ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 10:36

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczynki :)
    widzę że dziś dużo wizyt :) ja też idę do lekarza ale niestety nie ma on w gabinecie usg :/ Usg miałam w piątek i było ok ale dziś też bym chętnie popatrzyła :D
    trzymam kciuki za wszystkie wizyty, żeby było ok i żebyście zobaczyły piękne serduszka ;)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ