X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam na 12 ale nie wysiedze tyle i wychodze za godzine :-)

jonka91, Ewelka II, Buziulka, Coccolina lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anutka i Monika to trzymam kciuki za wizyty i czekam na dobre wieści :) <3
    Miłego dzionka wszystkim :)

Anutka lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka II wrote:
    Hej Wiki. Oczywiście, że mam obawy. Sama ta rozmowa jest stresująca. Z tym, że ja chcę iść jak najszybciej na zwolnienie, bo szef jest wymagający, stresujący i mało płaci. Więc nic nie stracę, gdy po urlopie zapewne mnie zwolni.
    A Ty powiedz mu jak najszybciej, bądź lojalna, powiedz mu że chcesz pracować. Wszytko zależy od polityki firmy. Skoro Cię awansował, to zapewne jesteś bardzo dobrym pracownikiem i niechciałby takiej straty dla firmy. Powodzenia! :)
    Witam
    Oczywiście powiem jak najwcześniej, ale czekam do 12 tyg. Ostatnia ciążę straciłam w 10 tyg, a wszyscy w pracy juz wiedzieli że jestem. Później jak byłam juz po zabiegu to wiele osób pytało jak sie czuje w ciąży itp... Teraz wolę byc ostrozna

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka, Monika powodzenia. Dajcie znać koniecznie. My wszystkie tez czekamy tu na Wasze wyniki i badanie.

Anutka lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Miałam wczoraj pierwszą wizytę u gina, kontrolną po szpitalu i moje obawy się potwierdziły ;( źle się zaczęło i nie ma poprawy. Ciąża wewnątrzmaciczna rozwija się prawidłowo, widziałam fasolkę, ale serduszka jeszcze nie było słychać i tyle dobrych wieści. Na lewym jajniku coś nadal rośnie i są dwie opcje, albo torbiel ciałka żółtego albo równoczesna ciąża pozamaciczna :( Masakra, ja to mam pecha, miała być tak pięknie, bo w końcu się udało, a tutaj takie informacje. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, a do tego czasu nadal muszę leżeć ;/chyba zwariuję.
    I nawet nie potrafię się cieszyć ciążą właściwą :(

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa a może to nie pozamaciczna....spokojnie, wiem że łatwo powiedzieć...ale Twój niepokój nie pomaga małej kropce...będę się modliła, aby za 2 tyg. wszystko się wyjaśniło na Twoją korzyść...życzę spokoju i dużo cierpliwości:)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka , Monia powodzenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 22:45

Anutka lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki malenq :* wiem, że potrzebny jest spokój, ale jest naprawdę ciężko go zachować :( pojawia się sto myśli na sekundę.

A co u Ciebie jak się czujecie?

relg8iikn5mn7s8i.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti w 4 tygodniu trafiłam do szpitala, bo miałam niewielkie plamienie i okropny ból brzucha i wtedy podejrzewano ciążę pozamaciczną, ale po tygodniu pobytu beta pięknie rosła i pojawił się pęcherzyk, a na jajniku stwierdzono ciałko żółte, które miało się wchłonąć. No ale rośnie i mój Gin już nie jest pewny co to jest.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    kejti w 4 tygodniu trafiłam do szpitala, bo miałam niewielkie plamienie i okropny ból brzucha i wtedy podejrzewano ciążę pozamaciczną, ale po tygodniu pobytu beta pięknie rosła i pojawił się pęcherzyk, a na jajniku stwierdzono ciałko żółte, które miało się wchłonąć. No ale rośnie i mój Gin już nie jest pewny co to jest.
    Kurcze tez sie martwie czy cos mi nie zostalo na prawym jajniku.
    Ja mialam stymulowany ten cykl clo i na lewym jajniku pekly dwa pecherzyki a na prawym zostal. Boje sie zeby sie nie powiekszal czy cos takiego :(

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byłaś już na usg?

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilaaa trzymaj się jakoś i postaraj się nie myśleć o tym, tylko o fasolce, że jednak jest i pewnie jakoś się ułoży :* Trzymam mocno kciuki!

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylam bo chcialam osc dopiero wtedy zeby juz zobaczyc serduszko. Wizyte mam za dwa tyg w poniedzialek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 09:55

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka dzięki :*

No ja też mam za 2 tyg w poniedziałek, więc będziemy się razem stresować i uspokajać :P
    Osobiście uważam, że jeśli nic się nie dzieje to lepiej wstrzymać się z wizytą, żeby już zobaczyć maleństwo i bijące serduszko. No ja nie mam wyjścia i muszę tak co 2 tyg. chodzić.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, dołączam się, dziś jadę do lekarza, by potwierdzić ciążę, bardzo się denerwuję

Buziulka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn jako tako chyba nic sie u nnie nie dzieje, od czasu do czasu pobolewaja mnie jajniki ale dziewczyny pisza ze u nich tez tak jest. Mam nadzieje ze szybko zleci :D
    Dojrzala powodzenia <3 w ktorym tygodniu jestes? Daj znac jak po wizycie :-)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojrzała trzymamy kciuki :)
    kejti mam nadzieję, że te 2 tygodnie zlecą szybciutko i będzie wszystko ok.

kejti91, Buziulka lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilaaa a My czujemy się różnie, od niedzieli walczę z bólem głowy, dzisiaj poranek powitałam z przytulaniem się do muszli, od kilku dni leżę, bo jestem "wypompowana", nic mi nie smakuje, a jeść muszę, bo jak nie jem to mdli...i tak w kółko.... więc oby do przodu..;)
    dojrzała powodzenia:)

• nix Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

chyba wszystkie się denerwujemy przed wizytą i badaniem i generalnie się martwimy o stan naszych maleństw. Moja gin na moje różne zmartwienia mówi, żeby pamiętać, że jednak ciąża to stan fizjologiczny a nie choroba, natura to sobie sprytnie wymyśliła, no i że prawie 99% dzieci rodzi się zdrowych. Tak to sobie powtarzam na uspokojenie, bo sama idę dziś na usg (w 6 tyg widać było tylko pęcherzyk i echo zarodka) i sie zamartwiam czy usłyszę serduszko, czy wszystko będzie ok.

@ Kamilaaa, czytałam gdzieś, że torbiele jajników w ciąży się obserwuje i że najczęściej samoistnie znikają w 2 trymestrze, nie denerwuj się, wypoczywaj, kontroluj sprawę ale pamiętaj że najczęściej same się wchłaniają. Ciąża pozamaciczna na jajniku bardzo rzadko się jednak zdarza, czy 2 ciąże na raz nie powinny dać bardzo wysokiej bety (jak przy bliźniakach)? Taka myśl tylko… Trzymam kciuki i dawaj znaki koniecznie co i jak u Ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 10:36

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczynki :)
    widzę że dziś dużo wizyt :) ja też idę do lekarza ale niestety nie ma on w gabinecie usg :/ Usg miałam w piątek i było ok ale dziś też bym chętnie popatrzyła :D
    trzymam kciuki za wszystkie wizyty, żeby było ok i żebyście zobaczyły piękne serduszka ;)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ