*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelka II wrote:Hej Wiki. Oczywiście, że mam obawy. Sama ta rozmowa jest stresująca. Z tym, że ja chcę iść jak najszybciej na zwolnienie, bo szef jest wymagający, stresujący i mało płaci. Więc nic nie stracę, gdy po urlopie zapewne mnie zwolni.
A Ty powiedz mu jak najszybciej, bądź lojalna, powiedz mu że chcesz pracować. Wszytko zależy od polityki firmy. Skoro Cię awansował, to zapewne jesteś bardzo dobrym pracownikiem i niechciałby takiej straty dla firmy. Powodzenia!
Oczywiście powiem jak najwcześniej, ale czekam do 12 tyg. Ostatnia ciążę straciłam w 10 tyg, a wszyscy w pracy juz wiedzieli że jestem. Później jak byłam juz po zabiegu to wiele osób pytało jak sie czuje w ciąży itp... Teraz wolę byc ostroznawww.styczniowki2015.phorum.pl -
Hej
Miałam wczoraj pierwszą wizytę u gina, kontrolną po szpitalu i moje obawy się potwierdziły ;( źle się zaczęło i nie ma poprawy. Ciąża wewnątrzmaciczna rozwija się prawidłowo, widziałam fasolkę, ale serduszka jeszcze nie było słychać i tyle dobrych wieści. Na lewym jajniku coś nadal rośnie i są dwie opcje, albo torbiel ciałka żółtego albo równoczesna ciąża pozamaciczna Masakra, ja to mam pecha, miała być tak pięknie, bo w końcu się udało, a tutaj takie informacje. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, a do tego czasu nadal muszę leżeć ;/chyba zwariuję.
I nawet nie potrafię się cieszyć ciążą właściwą -
nick nieaktualnykamilaaa a może to nie pozamaciczna....spokojnie, wiem że łatwo powiedzieć...ale Twój niepokój nie pomaga małej kropce...będę się modliła, aby za 2 tyg. wszystko się wyjaśniło na Twoją korzyść...życzę spokoju i dużo cierpliwości:)
Cynamonek30 lubi tę wiadomość
-
kejti w 4 tygodniu trafiłam do szpitala, bo miałam niewielkie plamienie i okropny ból brzucha i wtedy podejrzewano ciążę pozamaciczną, ale po tygodniu pobytu beta pięknie rosła i pojawił się pęcherzyk, a na jajniku stwierdzono ciałko żółte, które miało się wchłonąć. No ale rośnie i mój Gin już nie jest pewny co to jest.
-
kamilaaa_88 wrote:kejti w 4 tygodniu trafiłam do szpitala, bo miałam niewielkie plamienie i okropny ból brzucha i wtedy podejrzewano ciążę pozamaciczną, ale po tygodniu pobytu beta pięknie rosła i pojawił się pęcherzyk, a na jajniku stwierdzono ciałko żółte, które miało się wchłonąć. No ale rośnie i mój Gin już nie jest pewny co to jest.
Ja mialam stymulowany ten cykl clo i na lewym jajniku pekly dwa pecherzyki a na prawym zostal. Boje sie zeby sie nie powiekszal czy cos takiego -
nick nieaktualny
-
Buziulka dzięki :*
No ja też mam za 2 tyg w poniedziałek, więc będziemy się razem stresować i uspokajać
Osobiście uważam, że jeśli nic się nie dzieje to lepiej wstrzymać się z wizytą, żeby już zobaczyć maleństwo i bijące serduszko. No ja nie mam wyjścia i muszę tak co 2 tyg. chodzić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamilaaa a My czujemy się różnie, od niedzieli walczę z bólem głowy, dzisiaj poranek powitałam z przytulaniem się do muszli, od kilku dni leżę, bo jestem "wypompowana", nic mi nie smakuje, a jeść muszę, bo jak nie jem to mdli...i tak w kółko.... więc oby do przodu..
dojrzała powodzenia:) -
Hej dziewczyny,
chyba wszystkie się denerwujemy przed wizytą i badaniem i generalnie się martwimy o stan naszych maleństw. Moja gin na moje różne zmartwienia mówi, żeby pamiętać, że jednak ciąża to stan fizjologiczny a nie choroba, natura to sobie sprytnie wymyśliła, no i że prawie 99% dzieci rodzi się zdrowych. Tak to sobie powtarzam na uspokojenie, bo sama idę dziś na usg (w 6 tyg widać było tylko pęcherzyk i echo zarodka) i sie zamartwiam czy usłyszę serduszko, czy wszystko będzie ok.
@ Kamilaaa, czytałam gdzieś, że torbiele jajników w ciąży się obserwuje i że najczęściej samoistnie znikają w 2 trymestrze, nie denerwuj się, wypoczywaj, kontroluj sprawę ale pamiętaj że najczęściej same się wchłaniają. Ciąża pozamaciczna na jajniku bardzo rzadko się jednak zdarza, czy 2 ciąże na raz nie powinny dać bardzo wysokiej bety (jak przy bliźniakach)? Taka myśl tylko… Trzymam kciuki i dawaj znaki koniecznie co i jak u CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 10:36
-
cześć Dziewczynki
widzę że dziś dużo wizyt ja też idę do lekarza ale niestety nie ma on w gabinecie usg Usg miałam w piątek i było ok ale dziś też bym chętnie popatrzyła
trzymam kciuki za wszystkie wizyty, żeby było ok i żebyście zobaczyły piękne serduszkaCynamonek30 lubi tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g