X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag niedługo trzeba iść spać a jutro do domu to dasz radę. A co ta w 38tyg tam robi. przyjmują takie też?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielowodzie ma czy coś. A ta druga biedna zaś bezwodzie, i płacze non stop taka fajna dziewczyna, a to dopiero 22tc.
    Przyjmują, dużo jest takich ze na ciecia co chwile biorą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 20:03

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny korzystające z prywatnej opieki medycznej (LuxMed, Medicover), orientujecie się, czy trzeba się jeszcze zapisać do jakiejś przychodni rejonowej w ciąży/po porodzie?
    U mnie to wygląda tak: w specjalistycznej przychodni dziecięcej prywatnej będę korzystać bezpłatnie z usług, jak wykupię dziecku kartę Medicover - u mnie w pracy jest to niecałe 50zł/mc - pakiet rodzinny (więc i mąż i dzieci w tej cenie). Ale i tak mam zamiar zapisać to poradni na NFZ, aby szczepić dziecko. Tam na medicover mi zaszczepią (usługa bezpłatna) ale za szczepionkę będę musiała zapłacić. Dodatkowo u mnie w mieście Prezydent Miasta funduje niektóre szczepienia dzieciom, ale też to jest przez NFZ. Więc na szczepienia zamierzam chodzić na NFZ. Jest jeszcze jedna opcja - jeśli tej prywatnej przychodni uda się podpisać kontrakt z NFZetem na rok 2015 no to będę tylko tam chodziła

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    U mnie to wygląda tak: w specjalistycznej przychodni dziecięcej prywatnej będę korzystać bezpłatnie z usług, jak wykupię dziecku kartę Medicover - u mnie w pracy jest to niecałe 50zł/mc - pakiet rodzinny (więc i mąż i dzieci w tej cenie). Ale i tak mam zamiar zapisać to poradni na NFZ, aby szczepić dziecko. Tam na medicover mi zaszczepią (usługa bezpłatna) ale za szczepionkę będę musiała zapłacić. Dodatkowo u mnie w mieście Prezydent Miasta funduje niektóre szczepienia dzieciom, ale też to jest przez NFZ. Więc na szczepienia zamierzam chodzić na NFZ. Jest jeszcze jedna opcja - jeśli tej prywatnej przychodni uda się podpisać kontrakt z NFZetem na rok 2015 no to będę tylko tam chodziła

Pinia, dzięki za informacje! My też będziemy mieć pakiet rodzinny, więc wizyty lekarskie itd w Medicoverze. A jak u Ciebie będzie wyglądała kwestia wizyt patronażowych?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patronażowe chyba z NFZ, bo położną mam wpisaną z NFZ. Pytałam w przychodni gdzie chodzę na Medicover, ale ta przychodnia nie podpisanej współpracy na położną. a w wyszukiwarce Medicover nie opcji "konsultacja położnicza" i wiem czy w Kielcach taką konsultacje mogę odbyć. Dzwoniłam na infolinie do Medicaver i mają mi dać odpowiedź jak wyszukać położną :)

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dla małej kupiłam dwupak z tesco za 12,99 i w Lidlu były teraz za 6,99 takie małe 62 z serduszkami antypoślizgowymi. Kupiłam dużo sukieneczek takich małych więc się przydadzą, zresztą niewiem jak będzie w domu po wymianie kaloryferów a wolę by nie marzła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mnie dziś wziął na "wycieczkę" po meble 150km! Od 13 jezdziliśmy aż do teraz.. i co sie okazało? że kupiliśmy w pobliżu :)

ania_29 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, za rajstopki dałam 6,99 zł, ale to chyba najtaniej z tym, co widziałam w innych sklepach.
    Dziś padła kolejna moja teoria na pokoik dla Małej. Miały być szare ściany plus pomarańczowe dodatki. Z uwagi na niebieskie łóżeczko dodałam do pomarańczowego niebieski, a tu co? Kupiliśmy dziś meble do pokoiku - miały być białe, a wyszły jak zwykle i są jasne beżowe i mają turkusowe wstawki. I bądź tu konsekwentna! A teściowa się zagotuje - dla dziewczynki niebieski nie może być!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d79e10912817.jpg
    z tego kompletu wybraliśmy 3 elementy:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9e9f16d73c2.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ee850c789da.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3251534914.jpg

Nastąpiła więc ponowna zmiana aranżacji pokoju :) ale mi się podoba!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 21:49

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mell to już takie "młodzieżowe" meble :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, ale takie się nam podobały. Mam do nich super naklejki ze zwierzątkami Safari :) aby je "udziecinnić" :) Jeśli mam kupować takie dla malucha na 3-5 lat to wolę kupić nieco tańsze i wymienić je, jak już pójdzie do szkoły. Poza tym planujemy docelowo zrobić jej meble na wymiar, jest miejsce na szafę, ale to grubsza kasa - w wieku szkolnym się załatwi, a teraz będzie "skazana" na to, co jej kupiliśmy dziś. Się przerobi i będą dla malucha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chciała coś takiego kupić :)
    http://www.mebleflexa.pl/s-122/lozko-pietrowe-pojedyncze widziałam podobne w Agata Meble za niecałe 2tyś więc spoko.
    A jak przyjdzie czas na szkołę to się kupi nowe młodzieżowe :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My daliśmy niecały 1000 za te 3 elementy. Pasowało nam, bo się zmieściliśmy w budżecie. Miejsca sporo w szafie - bieliźniarce (jest i drążek i półki do wyboru), w regale sporo półek, w komodzie szuflady. Wszystko co mi potrzeba dla Małej. W domu mamy mało mebli - szaf, a rzeczy sporo, więc nam pasował akurat taki układ. Chciałam, aby jej rzeczy i ubrania były tylko u niej. Niech będzie i młodzieżowy, mi nie przeszkadza. Będą lale, misie, księżniczki jak będzie trzeba. Przywożę niedługo swój skarb - mam 24-letni samochód kempingowy dla barbie, który rodzice kupili mi w pewexie za dolary, jak szłam do 1 klasy :) Muszę go tylko odświeżyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stary niemiecki wózek po mnie i mojej siostrze :D mama jak pakowała go do piwnicy to pierwsze uprała, ususzyła a później owinęła streczem i tak stał kilka lat :)
    Obecnie śpi w nim czasem kot :P i czeka aż Delka urośnie :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas za dużo dzieci było po mnie, więc wózek został przekazany dalej, ale o swoje zabawki dbałam i zostawiłam swój największy skarb z dzieciństwa dla moich dzieci, a że będzie dziewczynka to jak trafił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Nadrabiam. Wena dziś niezwykła.

Laski, jak kupujecie wózek, to dwa czy trzy w jednym? Bo to nosidełko/ fotelik do samochodu jest przydatny, tylko wahamy się z mężem czy jednak nie kupić lepszego fotelika. ...

A. Czemu nie śpię? Bo od 2 h pies sąsiadów tak ujada, że chyba zwariuje. Myślałam, że złodzieje. Nie. Nudzi mu się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 02:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5935c2bb76c7.jpg

My ;) prosiaczki!

ania_29, nick nieaktualny, Ag..., nick nieaktualny, zielarka, nick nieaktualny, marrtka, Ewelina88, jonka91, polaola, isabelle, M4DZI4, bluegirl89, Agus89 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula jeśli nadal planujesz szare ściany i do tego te mebelki z niebieskimi wstawkami, to proponuję wprowadzić dodatki w ciepłym kolorze, żeby nie było za chłodno. :) Dla mojej dziołchy mam podobną gamę kolorystyczną ;) więc teściówką się nie przejmuj - nie wie co dobre :D

kawa dzięki za info :)
    Paula śliczne krągłości :)

A tak w ogóle to dzień dobry :D
    Dzisiaj próbuję się wbić do gina. Ciekawa jestem jak urosła moja kluseczka :D

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na badanie małego, wizytę i zmykamdo domu:)
    Powiem wam ze co prawda jako nastolatka juz miałam non stop szare ściany, białe meble ibw zależności od koloru dodatków pokój miał inny wyraz. Z czerwonym albo pomaranzowym było chłodno, z lekko kremowymi było przytulnie a moja sis po mojej wyprowadzce dala różowe i różyczki itp i też jest cudnie, słodko tak:)
    Szare ściany stanowią fajna bazę do wielu możliwości aranzacji:)

Paula jaki tam prosiaczek, slodziutko:)
    A mój małż wraca w środę wiec w czwartek wrzucę wam dawno nieaktualizowany hotel małego Konstantego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 07:30

nick nieaktualny, Ewelina88, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Pauluś ślicznie....

Wszystkiego najlepszego nauczycielkom:)

Melua ja również dla małej kupuje dużo wszystkiego niebieskiego, uważam że dziewczynkom pasuje niebieski, a mebelki mamy biało-niebieskie, dywanik niebieski.....

Aniu powodzenia u gina, ja 20stego mam wizytę....

miłego dzionka:)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malenq jakie ty masz zdrobnienia dla Konstancji? Jak do niej mówisz?

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ