X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag niedługo trzeba iść spać a jutro do domu to dasz radę. A co ta w 38tyg tam robi. przyjmują takie też?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielowodzie ma czy coś. A ta druga biedna zaś bezwodzie, i płacze non stop taka fajna dziewczyna, a to dopiero 22tc.
    Przyjmują, dużo jest takich ze na ciecia co chwile biorą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 20:03

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny korzystające z prywatnej opieki medycznej (LuxMed, Medicover), orientujecie się, czy trzeba się jeszcze zapisać do jakiejś przychodni rejonowej w ciąży/po porodzie?
    U mnie to wygląda tak: w specjalistycznej przychodni dziecięcej prywatnej będę korzystać bezpłatnie z usług, jak wykupię dziecku kartę Medicover - u mnie w pracy jest to niecałe 50zł/mc - pakiet rodzinny (więc i mąż i dzieci w tej cenie). Ale i tak mam zamiar zapisać to poradni na NFZ, aby szczepić dziecko. Tam na medicover mi zaszczepią (usługa bezpłatna) ale za szczepionkę będę musiała zapłacić. Dodatkowo u mnie w mieście Prezydent Miasta funduje niektóre szczepienia dzieciom, ale też to jest przez NFZ. Więc na szczepienia zamierzam chodzić na NFZ. Jest jeszcze jedna opcja - jeśli tej prywatnej przychodni uda się podpisać kontrakt z NFZetem na rok 2015 no to będę tylko tam chodziła

Malenq lubi tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    U mnie to wygląda tak: w specjalistycznej przychodni dziecięcej prywatnej będę korzystać bezpłatnie z usług, jak wykupię dziecku kartę Medicover - u mnie w pracy jest to niecałe 50zł/mc - pakiet rodzinny (więc i mąż i dzieci w tej cenie). Ale i tak mam zamiar zapisać to poradni na NFZ, aby szczepić dziecko. Tam na medicover mi zaszczepią (usługa bezpłatna) ale za szczepionkę będę musiała zapłacić. Dodatkowo u mnie w mieście Prezydent Miasta funduje niektóre szczepienia dzieciom, ale też to jest przez NFZ. Więc na szczepienia zamierzam chodzić na NFZ. Jest jeszcze jedna opcja - jeśli tej prywatnej przychodni uda się podpisać kontrakt z NFZetem na rok 2015 no to będę tylko tam chodziła

Pinia, dzięki za informacje! My też będziemy mieć pakiet rodzinny, więc wizyty lekarskie itd w Medicoverze. A jak u Ciebie będzie wyglądała kwestia wizyt patronażowych?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patronażowe chyba z NFZ, bo położną mam wpisaną z NFZ. Pytałam w przychodni gdzie chodzę na Medicover, ale ta przychodnia nie podpisanej współpracy na położną. a w wyszukiwarce Medicover nie opcji "konsultacja położnicza" i wiem czy w Kielcach taką konsultacje mogę odbyć. Dzwoniłam na infolinie do Medicaver i mają mi dać odpowiedź jak wyszukać położną :)

Malenq lubi tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dla małej kupiłam dwupak z tesco za 12,99 i w Lidlu były teraz za 6,99 takie małe 62 z serduszkami antypoślizgowymi. Kupiłam dużo sukieneczek takich małych więc się przydadzą, zresztą niewiem jak będzie w domu po wymianie kaloryferów a wolę by nie marzła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mnie dziś wziął na "wycieczkę" po meble 150km! Od 13 jezdziliśmy aż do teraz.. i co sie okazało? że kupiliśmy w pobliżu :)

ania_29 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, za rajstopki dałam 6,99 zł, ale to chyba najtaniej z tym, co widziałam w innych sklepach.
    Dziś padła kolejna moja teoria na pokoik dla Małej. Miały być szare ściany plus pomarańczowe dodatki. Z uwagi na niebieskie łóżeczko dodałam do pomarańczowego niebieski, a tu co? Kupiliśmy dziś meble do pokoiku - miały być białe, a wyszły jak zwykle i są jasne beżowe i mają turkusowe wstawki. I bądź tu konsekwentna! A teściowa się zagotuje - dla dziewczynki niebieski nie może być!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d79e10912817.jpg
    z tego kompletu wybraliśmy 3 elementy:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9e9f16d73c2.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ee850c789da.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3251534914.jpg

Nastąpiła więc ponowna zmiana aranżacji pokoju :) ale mi się podoba!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 21:49

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mell to już takie "młodzieżowe" meble :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, ale takie się nam podobały. Mam do nich super naklejki ze zwierzątkami Safari :) aby je "udziecinnić" :) Jeśli mam kupować takie dla malucha na 3-5 lat to wolę kupić nieco tańsze i wymienić je, jak już pójdzie do szkoły. Poza tym planujemy docelowo zrobić jej meble na wymiar, jest miejsce na szafę, ale to grubsza kasa - w wieku szkolnym się załatwi, a teraz będzie "skazana" na to, co jej kupiliśmy dziś. Się przerobi i będą dla malucha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chciała coś takiego kupić :)
    http://www.mebleflexa.pl/s-122/lozko-pietrowe-pojedyncze widziałam podobne w Agata Meble za niecałe 2tyś więc spoko.
    A jak przyjdzie czas na szkołę to się kupi nowe młodzieżowe :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My daliśmy niecały 1000 za te 3 elementy. Pasowało nam, bo się zmieściliśmy w budżecie. Miejsca sporo w szafie - bieliźniarce (jest i drążek i półki do wyboru), w regale sporo półek, w komodzie szuflady. Wszystko co mi potrzeba dla Małej. W domu mamy mało mebli - szaf, a rzeczy sporo, więc nam pasował akurat taki układ. Chciałam, aby jej rzeczy i ubrania były tylko u niej. Niech będzie i młodzieżowy, mi nie przeszkadza. Będą lale, misie, księżniczki jak będzie trzeba. Przywożę niedługo swój skarb - mam 24-letni samochód kempingowy dla barbie, który rodzice kupili mi w pewexie za dolary, jak szłam do 1 klasy :) Muszę go tylko odświeżyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 22:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stary niemiecki wózek po mnie i mojej siostrze :D mama jak pakowała go do piwnicy to pierwsze uprała, ususzyła a później owinęła streczem i tak stał kilka lat :)
    Obecnie śpi w nim czasem kot :P i czeka aż Delka urośnie :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas za dużo dzieci było po mnie, więc wózek został przekazany dalej, ale o swoje zabawki dbałam i zostawiłam swój największy skarb z dzieciństwa dla moich dzieci, a że będzie dziewczynka to jak trafił.

Kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Nadrabiam. Wena dziś niezwykła.

Laski, jak kupujecie wózek, to dwa czy trzy w jednym? Bo to nosidełko/ fotelik do samochodu jest przydatny, tylko wahamy się z mężem czy jednak nie kupić lepszego fotelika. ...

A. Czemu nie śpię? Bo od 2 h pies sąsiadów tak ujada, że chyba zwariuje. Myślałam, że złodzieje. Nie. Nudzi mu się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 02:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5935c2bb76c7.jpg

My ;) prosiaczki!

ania_29, Malenq, Ag..., MonikaDM, zielarka, Kawa, marrtka, Ewelina88, jonka91, polaola, isabelle, M4DZI4, bluegirl89, Agus89 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula jeśli nadal planujesz szare ściany i do tego te mebelki z niebieskimi wstawkami, to proponuję wprowadzić dodatki w ciepłym kolorze, żeby nie było za chłodno. :) Dla mojej dziołchy mam podobną gamę kolorystyczną ;) więc teściówką się nie przejmuj - nie wie co dobre :D

kawa dzięki za info :)
    Paula śliczne krągłości :)

A tak w ogóle to dzień dobry :D
    Dzisiaj próbuję się wbić do gina. Ciekawa jestem jak urosła moja kluseczka :D

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na badanie małego, wizytę i zmykamdo domu:)
    Powiem wam ze co prawda jako nastolatka juz miałam non stop szare ściany, białe meble ibw zależności od koloru dodatków pokój miał inny wyraz. Z czerwonym albo pomaranzowym było chłodno, z lekko kremowymi było przytulnie a moja sis po mojej wyprowadzce dala różowe i różyczki itp i też jest cudnie, słodko tak:)
    Szare ściany stanowią fajna bazę do wielu możliwości aranzacji:)

Paula jaki tam prosiaczek, slodziutko:)
    A mój małż wraca w środę wiec w czwartek wrzucę wam dawno nieaktualizowany hotel małego Konstantego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 07:30

Malenq, Ewelina88, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Pauluś ślicznie....

Wszystkiego najlepszego nauczycielkom:)

Melua ja również dla małej kupuje dużo wszystkiego niebieskiego, uważam że dziewczynkom pasuje niebieski, a mebelki mamy biało-niebieskie, dywanik niebieski.....

Aniu powodzenia u gina, ja 20stego mam wizytę....

miłego dzionka:)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malenq jakie ty masz zdrobnienia dla Konstancji? Jak do niej mówisz?

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ