X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Moja córeczka, w tej ciąży, w 34 tc miała 2,5 kg.
    Dziecko może się obrócić nawet na dzień przed porodem, ale najczęsciej maksymalnie w 37 tc.
    Przepraszam, wprowadziłam w błąd. 3 kg miała (z haczykiem małym)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Tak dla pocieszenia.. mnie też cholernie boli spojenie łonowe, ledwo w nocy przerzucam się z boku na bok...wstaje z łóżka jakbym miała ze 90 lat ... a jak chodzę to mam wrażenie, że się rozlecę :P Lekarz i położna twierdzą, że to normalnie bo się wszystko tam rozchodzi wiem, że to prawda ale ciężko w to wierzyć kiedy boli jak cholera...w pierwszej ciąży tak nie bolało podobno w kolejnych boli bardziej ... współczuje dziewczynom które są w trzeciej i + ciąży...

Dziś do tego doszły kłucia cholera wie czy to w pęcherzu czy w szyjce ...z pęcherzem nie mam problem wiec to pewnie żądne zapalenie, może któraś z Was ma takie kłucia i pytała się gna co to jest ? Z tego co dziewczyny mówiły nie ma to nic wspólnego ze skaraniem się szyjki ale co to do cholery jest ? Dziś jak byłam na spacerze to musiałam stanąć bo iść nie mogłam przez ten ból.

To jest chyba ucisk na pęcherz. Mi tak się wydaje.
    Odczucia mam podobne jakby mi ktoś pęcherz moczowy rozdzieral...

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna kłucie w szyjce raczej nie jest spowodowane skracaniem..Mi jak się szybko skracała to nic nie czułam a jak przystopowała to teraz często mnie kłuje. Dzidziole nas już uciskąją, ważą sporo, naparzają głową na wszystko co na dole a niech nie daj Boże jeszcze się wyciągną na całą długośc- to robię oczy w słup z bólu i zaciskam zęby żeby się nie posikać :P

Waga mojego synka w 34 tc (33w6d) to 1900 gram.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    To jest chyba ucisk na pęcherz. Mi tak się wydaje.
    Odczucia mam podobne jakby mi ktoś pęcherz moczowy rozdzieral...

Myślisz, że może to mieć coś wspólnego z obniżeniem się brzucha ? Ja tego nie widziałam w pierwszej ciąży wiec pewnie teraz też nie zobaczę kiedy się obniżył :P

Tygrys taaaaak a spróbuj jeszcze przy tym wszystkim kichnąć :P majdy mokre ;-)

tygrys73 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak teraz mam, że boli mnie tak jakby na zapalenie pęcherza i po chwili znika. Zaczęło się nie dawno razem z mocniejszymi ruchami małej, więc pewnie coś tam uciska, dotyka.
    Teraz mam też straszne kurcze w łydkach. Łykam dużo magnezu, staram się pić sporo płynów, kupiłam aspargan bo to potas i mam nadzieje, że mi przejdzie. Dodatkowo wygina mi czasem palce u stóp i nie mogę nimi ruszyć. Aż się boję, że taki kurcz mógłby mnie złapać podczas porodu :(

age.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Przed ciąża brałam zeby zajść, miałam 2,54 ale teraz mam dobry wynik bo 0,6 i po porodzie mam odstawić i zgłosić sieci kontroli z wynikiem ale tak do 6-8 tyg po porodzie;) takze ponoc nie ma potrzeby po porodzie brać no chyba ze cos sie znowu popsuje.
    Aha to i tak mialas niskie. Ja sie dowiedzialam w 26tc ze ths mam 5,1. Teraz mam 2,6 i narazie mam brac leki tak jak do tej pory. Wczesniej nie mialam badanego tsh :-(

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Aha to i tak mialas niskie. Ja sie dowiedzialam w 26tc ze ths mam 5,1. Teraz mam 2,6 i narazie mam brac leki tak jak do tej pory. Wczesniej nie mialam badanego tsh :-(

Ja jak przed ciążą miałam badane to miałam 2,25 potem trochę spadło i wtedy udało mi się zajść w ciążę. Tylko, że ja już przed ciążą wiedziałam, że miałam niedoczynność tarczycy bo na USG wyszło że ma niecałe 10 ml pojemności czyli bardzo zeżarta.
    Z tego co mi wiadomo dziecku też trzeba badać poziom TSH jeśli przed ciążą były problemy bo może być to dziedziczne.
    Teraz mam TSH 0,9 i po porodzie zamierzam raczej tylko zmniejszyć dawkę i na kontrolę aby ustalić odpowiednią dawkę bo u zdrowej kobiety TSH powinno być coś około 1.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giannaa chyba mają racje, bo ja dopiero w tej ciąży mam bóle spojenia łonowego, masakra jakaś, ale rozchodzić się raczej nie rozchodzi, nie wydala po prostu :P zobacze co mi gin w środe powie na to..

a dzieci mają czas na obrót szczerze to do końca :P moja jak pisałam już kiedyś, jeszcze w 35 tc była dupką do dołu, a w 37 tc już fiknęła głową do dołu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Myślisz, że może to mieć coś wspólnego z obniżeniem się brzucha ? Ja tego nie widziałam w pierwszej ciąży wiec pewnie teraz też nie zobaczę kiedy się obniżył :P

Tygrys taaaaak a spróbuj jeszcze przy tym wszystkim kichnąć :P majdy mokre ;-)

Wydaje mi się, że właśnie obniżenie brzucha jest winowajcą ;-)

Giannaa lubi tę wiadomość

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytalam gdzieś ostatnio ze jak boli miednica czy biodra przy przekrecaniu się z boku na bok to należy pamiętać o tym żeby przekręcić się ze zlaczonymi nogami tzn dwiema na raz a nie żeby przewalac się (tak jak robiłam do tej pory) jedną a później drugą dopiero :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:33

Ducha lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że przetestowałam i rzeczywiście odrobinkę mniej bolało.

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    Wyczytalam gdzieś ostatnio ze jak boli miednica czy biodra przy przekrecaniu się z boku na bok to należy pamiętać o tym żeby przekręcić się ze zlaczonymi nogami tzn dwiema na raz a nie żeby przewalac się (tak jak robiłam do tej pory) jedną a później drugą dopiero :)

Ja to tak się przekręcam jeszcze z jaśkiem miedzy nogami :P

a.png
    a.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja to tak się przekręcam jeszcze z jaśkiem miedzy nogami :P

my mamy poduszki dla śpiących na boku - zaanektowałam je obie, więc jak przewracam się na boki to zawsze czeka na mnie podusia :)
    dobrze, że łóżko spore i mąż wyrozumiały ;)

1usai09kkfvyzb21.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to już na samą myśl że zbliża się noc i trzeba iść spać łapię się za biodra... matko jaki ból ! poduszka rogal już nie pomaga za bardzo. Jeszcze tylko miesiąc... teraz już wiem co oznaczało "naciesz się drugim trymestrem, który jest najpiękniejszy"

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 23 listopada 2015, 21:27

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja jak przed ciążą miałam badane to miałam 2,25 potem trochę spadło i wtedy udało mi się zajść w ciążę. Tylko, że ja już przed ciążą wiedziałam, że miałam niedoczynność tarczycy bo na USG wyszło że ma niecałe 10 ml pojemności czyli bardzo zeżarta.
    Z tego co mi wiadomo dziecku też trzeba badać poziom TSH jeśli przed ciążą były problemy bo może być to dziedziczne.
    Teraz mam TSH 0,9 i po porodzie zamierzam raczej tylko zmniejszyć dawkę i na kontrolę aby ustalić odpowiednią dawkę bo u zdrowej kobiety TSH powinno być coś około 1.
    Ponoc teraz wszystkie dxieci maja robione tsh w 2 czy 3 dobie

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zgodnie z metodyka badan przesiewowych - noworodki bada sie na trzy "choroby" (pobierają krew na bibułkę w szpitalu i wysyłają do jednego z ośrodków diagnostycznych), badają na fenyloketonurię (choroba metaboliczna), wrodzona niedoczynnosc tarczycy- hipotyreoza i na mukowiscydoze - jesli cos jest nie tak to dostajesz info i musisz isc z dzieckiem do poradni.

Arga lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po wizycie i wiem tylko tyle że w czwartek na minimum dwa dni do szpitala muszę się położyć ktg wyszło ok ale ze względu na lenistwo mojego synusia lekarz chce poobserwować i przepływy zrobic w sumie dobrze ale perspektywa siedzenia w szpitalu wcale mi sie nie widzi chociaż może takie krótkie wakacje dobrze mi zrobią zero sprzątania prania gotowania;)

Justi2
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoras z was takie uczucie jakby wzgorek lonowy byl spuchniety? Niby z bokunie widac zadnych anomalii ale pod reka wydaje sie wybaluszony

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja ostatnio mam wrażenie, że cała "piczke" mam opuchniętą...a teraz żeby było ciekawiej jakiś skurcz mam na wysokości lewej nerki...boli :(nawet jak leżę..jakie uroki :P

Justi lepiej, że lekarz się interesuje :) dwa dni to nie tak dużo więc dasz radę i tak jak piszesz będziesz miała mini wakacje :D

Justi2 lubi tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ