X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    oj mnie tez zgaga coraz bardziej męczy :/ mleko i migdaly pomagaja ale tylko na troche. Na czwartkowej wizycie zapytam gina co moglabym brać bo czasem to az mam wrazenie ze zwymiotuje a nie chce brac nic na wlasną rękę. W czwartek zrobie tez ponowne badania moczu po antybiotyku, mam nadzieje ze juz wyjdą bez bialka i bakterii..

Dzis zasnęlam dopiero po 3 w nocy. Masakrycznie bolały mnie kości bioder, czulam takie rwanie, cos strasznego.. dziewczyny leżące które tak mają/albo miały- czy to normalne i jak mozna sobie pomóc?

Położna mówiła mi zeby podnosić biodra zeby byly wyżej (np na poduszce) ale jak dla mnie to jest rozwiazanie jedynie przy leżeniu na plecach -a przeciez nie wolno. nie potrafie tak sie polozyc na boku

Nadal boli mnie tez krocze :( glownie przy przekrecaniu z boku na bok..moze ja leząc na boku uciskam jakies naczynie i dlatego..? jak pytalam czy to moze byc rozchodzenie sie spojenia to polozna powiedziala ze gdyby tak bylo to nie bylabym w stanie nawet sie podniesc ze tak by mnie to rwalo..
    to co w takim razie..? moze jakies zylaki czy cos..? juz mnie to wszystko dobija...

i z góry przepraszam za moje biadolenie :/

Felicity, trzeba czasem pobiadolić ;-)

Na pewno boli Cię spojenie łonowe. Położna ma rację, przy rozejściu zupełnym, nie byłabyś w stanie zrobić kroka, ale to już przy rozejściu. Teraz ono jest maksymalnie "rozluźnione" i boli. W ogóle tam na dole wszystko pracuje i boli :-/

Z tym biodrem to spróbuj może leżąc na lewym boku, podłożyć sobie pod brzuch płaskiego "jaśka" a przed siebie grubą poduchę i połóż na nią prawą nogę. Tak jakbyś chciała odciążyć zupełnie biodro i nogę. Nie wiem czy to co napisałam, jest zrozumiałe. Ja nigdy w tłumaczeniu nie byłam dobra...Mi pomaga takie odciążanie i podkładanie jaśka pod brzuch.
    Nie mam pojęcia jak bolą żylaki.

Jedno jest pewne. Najważniejsze, to dokulać się do bezpiecznego terminu dla dzidzi i szczęśliwie urodzić. Musimy dać radę ;-)

Felicity lubi tę wiadomość

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity ja mam takie rwanie w biodrach i mi nic nie pomaga...wczoraj to ledwo wstałam z łóżka tak mnie bolało, rwało, zdrętwiało nie wiem co jeszcze :(
    Ja do tej pory śpie na plecach często :|

Pchełka dosłownie dokulać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 11:42

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity,

Ja ledwo chodzę tak mnie boli spojenie łonowe i w ogole całe biodra, pachwiny...mam tez nadzieje, ze nic ram sie nie rozłazi i jakos dotrwam do ciecia...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity na zgagę mozna gaviscon w ciazy, mleko i migdały ponoc pomagają i jedzenie małych porcji. Mnie dokucza jesli za duzo zjem lub wypije na raz. A poduszka ciążowa rogal pomaga mi w spaniu, mysle ze pomysł z jaskiem tez jest bardzo dobry.
    Dzis byłam u endo, po porodzie odstawiam euthyrox:) za tydzień robię gbs i czystość i to juz bedzie prawie koniec badań;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za rady,spróbuje dzis z tymi poduszkami :)

widze ze sporo dziewczyn narzeka na bol spojenia :/

Magdalena83 niby nie powinno sie spac na plecach :/ ale wiem ze w trakcie snu trudno zeby to kontrolowac..

ehh naczytalam sie wczoraj na grudniówkach jak to przy porodzie mozna wymiotowac itd i ogarnia mnie przerazenie...juz tyle sie nawymiotowalam w ciazy (do 25tc)ze wolalabym zeby sie obylo bez tego :/ ostatnio (odpukac!) zdarzylo mi sie tylko raz w pazdzierniku i raz w listopadzie.

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Felicity na zgagę mozna gaviscon w ciazy, mleko i migdały ponoc pomagają i jedzenie małych porcji. Mnie dokucza jesli za duzo zjem lub wypije na raz. A poduszka ciążowa rogal pomaga mi w spaniu, mysle ze pomysł z jaskiem tez jest bardzo dobry.
    Dzis byłam u endo, po porodzie odstawiam euthyrox:) za tydzień robię gbs i czystość i to juz bedzie prawie koniec badań;)
    A przed ciaza bralas euthyrox? Ja nie bralam dopiero w ciazy mi wyszla niedoczynnosc i mam jeszcze w polowie grudnia zrobic tsh i ft4. A potem po porodzie to pewnie jeszcze raz bo endo powiedziala ze trudno powiedziec czy bede musiala brac dalej czy nie.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze czasem wymiotuje przy myciu zębów:/ blee... Mam nadzieje ze przy porodzie mnie to ominie;)
    Kupujecie maty edukacyjne czy jakos pozniej planujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciąża brałam zeby zajść, miałam 2,54 ale teraz mam dobry wynik bo 0,6 i po porodzie mam odstawić i zgłosić sieci kontroli z wynikiem ale tak do 6-8 tyg po porodzie;) takze ponoc nie ma potrzeby po porodzie brać no chyba ze cos sie znowu popsuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My narazie nie kupujemy maty edukacyjnej, zobaczymy moze mała dostanie a jak nie to kupimy troche pozniej bo na początku i tak nie bedzie z niej pozytku :)
    tak samo z karuzelą przy łóżeczku

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja jeszcze czasem wymiotuje przy myciu zębów:/ blee... Mam nadzieje ze przy porodzie mnie to ominie;)

Ja maty nie kupuję, bo przyda się dopiero ok. 4 msc-a życia.
    Poza tym mam Chihuahuę w domu i raczej nie będziemy rozkładac maty przez tego sierściuszka :-)

Ale spodobał mi się leżaczek Tiny Love, ale nie wiem czy nie za drogi jest :-/

http://allegro.pl/lezaczek-tiny-love-3w1-bujaczek-kolyska-lozeczko-i5558061249.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:27

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    My dostaliśmy matę, więc jeden zakup mniej.
    Pchełka wrote:
    Ale spodobał mi się leżaczek Tiny Love, ale nie wiem czy nie za drogi jest :-/

http://allegro.pl/lezaczek-tiny-love-3w1-bujaczek-kolyska-lozeczko-i5558061249.html
    My go mamy:)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie kupuję maty - może ktoś akurat mała od kogoś dostanie, a jak nie to wtedy coś wybierzemy. Zastanawiam się nad karuzelką do łóżeczka ale ostatecznie chyba też się wstrzymany aż się Emi urodzi :)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    My go mamy:)

Oooo! I jak na żywo?

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się z matą wstrzymamy, na początku i tak nie będzie potrzebna. natomiast leżaczek bujaczek pewnie dostanę w prezencie z pracy, bo ostatnio to jest na fali :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • madziaim1 Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Dziewczynki mam do was małe pytanko odnośnie wagi dzieciątka a dokładnie jaka wagę mają bądź miały wasze dzieciaczki w 34 tc??Dlaczego pytam hmm... ponieważ miałam dzisiaj wizytę i według usg gin powiedziała ze dzidzia ma 3100g.Dziwne ale dopiero dzisiaj dowiedzieliśmy się że będziemy mieli córeczkę ewidentnie miała chęci na pokazanie co nie co oczywiście córcia sobie siedzi.Powiedzcie mi jeszcze bo gin powiedziała ze oczywiscie dzidzia ma dużo miejsca na przekrecenie sie wiec moje pytanie do was do kiedy moze sie ona obrócić? :)

Mama 6 letniego Kubusia
    Zuzia
    w4sq3e3kbkewos48.png

20100724650116.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaim1 wrote:
    Witam.Dziewczynki mam do was małe pytanko odnośnie wagi dzieciątka a dokładnie jaka wagę mają bądź miały wasze dzieciaczki w 34 tc??Dlaczego pytam hmm... ponieważ miałam dzisiaj wizytę i według usg gin powiedziała ze dzidzia ma 3100g.Dziwne ale dopiero dzisiaj dowiedzieliśmy się że będziemy mieli córeczkę ewidentnie miała chęci na pokazanie co nie co oczywiście córcia sobie siedzi.Powiedzcie mi jeszcze bo gin powiedziała ze oczywiscie dzidzia ma dużo miejsca na przekrecenie sie wiec moje pytanie do was do kiedy moze sie ona obrócić? :)
    Ale was długo w niepewności trzymała....
    Pchełka wrote:
    Oooo! I jak na żywo?
    Jest ok. Chcesz mogę Ci zdjęcia z telefonu podesłać. Tak jak na żywo wygląda, nie na przerobionych zdjęciach. Jedyne co to ciężko się go składało, niby taki mały a mąż się denerwował i męczył.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • madziaim1 Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k
    widocznie strasznie uparta była ale ważne ze sie w koncu odważyła i pokazała nam ze niema ogonka między nóżkami ;) Przy pierwszym dziecku mowiono nam ze bedzie córeczka a jak sie okazało dzień przed porodem ze bedzie syn takze dzisiaj wyraźnie pokazała co tam ma :)Tylko ta waga mnie przeraża :/ w tym tyg ciąży (34)

Mama 6 letniego Kubusia
    Zuzia
    w4sq3e3kbkewos48.png

20100724650116.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaim1 wrote:

W teorii może się kręcić do samego końca. Zazwyczaj jednak ustawiają się główką w dół około 36-37 tc.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaim1 wrote:

Moja córeczka, w tej ciąży, w 34 tc miała 2,5 kg.
    Dziecko może się obrócić nawet na dzień przed porodem, ale najczęsciej maksymalnie w 37 tc.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla pocieszenia.. mnie też cholernie boli spojenie łonowe, ledwo w nocy przerzucam się z boku na bok...wstaje z łóżka jakbym miała ze 90 lat ... a jak chodzę to mam wrażenie, że się rozlecę :P Lekarz i położna twierdzą, że to normalnie bo się wszystko tam rozchodzi wiem, że to prawda ale ciężko w to wierzyć kiedy boli jak cholera...w pierwszej ciąży tak nie bolało podobno w kolejnych boli bardziej ... współczuje dziewczynom które są w trzeciej i + ciąży...

Dziś do tego doszły kłucia cholera wie czy to w pęcherzu czy w szyjce ...z pęcherzem nie mam problem wiec to pewnie żądne zapalenie, może któraś z Was ma takie kłucia i pytała się gna co to jest ? Z tego co dziewczyny mówiły nie ma to nic wspólnego ze skaraniem się szyjki ale co to do cholery jest ? Dziś jak byłam na spacerze to musiałam stanąć bo iść nie mogłam przez ten ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 14:47

a.png
    a.png
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ