Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mitzula wrote:malutko masz tych rozstępów, ja się to nie mam czym chwalić. Takie niestety uboczne uroki ciąży, tygrysie paski. Nie przejmuję się tym, ważniejsze jest zdrowe dziecko,Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
FasUla wrote:To prawda, nie za bardzo sobie to wyobrazam, w moim szpitalu ponoc nawet sa lazienki bez zaslonek??? nie wiem czy to prawda czy jakies koszmarne opowiesci z krypty...
Za każdym razem mam stresa, że albo wejdę do tej przeklętej łazienki a tam ktoś będzie albo ktoś wparuje tam jak będę ja. W takich warunkach ciężko na sikaniu się skupić.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Dziewczyny mam wiadomość od Pchełki. Córeczka zdrowa i wszystko ok. Pchełka nie najlepiej czuje się po cc ale prawdopodobnie w środę wyjdą do domu. Opisze wszystko sama po powrocie bo ma bardzo kiepski internet w szpitalu.
grosz_ek, Paulix, FasUla lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Ja nie mam żadnego rozstępu, mały brzuch i tylko 5kg na plusie. Ale za to wszelkie możliwe przygody w ciąży już przeszłam. Coś czuję, że i poród będzie kolorowy więc chociaż ciało mi ciąża oszczędziła, coś za coś :p
Vincaminor wiesz co mnie wkurza? że np. w Matce Polce w łODZI gdzie będę rodzić są 3 oddziały położnicze i jeden ginekologiczny gdzie są jak to mówię operacje babek, wycięcia macicy, laparoskopie itp. i one mają sale dwuosobowe z łazienką i kibelkiem, a te biedne kobiety po porodach muszą latać bo jest jedna łazienka na kilka sal, dodajmy- sal 3-4 osobowych...nie wspomnę, że na tych położniczych są łazienki o sto razy w gorszym stanie, po prostu tragedia a na ginekologii luksus. Wiem, bo zaliczyłam wszystkie. Ten ginekologiczny to mi moj lekarz załatwił jak leżałam we wczesnej ciąży bo to jego oddział. -
tygrys73 wrote:Vincaminor wiesz co mnie wkurza? że np. w Matce Polce w łODZI gdzie będę rodzić są 3 oddziały położnicze i jeden ginekologiczny gdzie są jak to mówię operacje babek, wycięcia macicy, laparoskopie itp. i one mają sale dwuosobowe z łazienką i kibelkiem, a te biedne kobiety po porodach muszą latać bo jest jedna łazienka na kilka sal, dodajmy- sal 3-4 osobowych...nie wspomnę, że na tych położniczych są łazienki o sto razy w gorszym stanie, po prostu tragedia a na ginekologii luksus. Wiem, bo zaliczyłam wszystkie. Ten ginekologiczny to mi moj lekarz załatwił jak leżałam we wczesnej ciąży bo to jego oddział.
Owszem, można zacisnąć zęby i to przetrwać ale zgadzać się na to a protestować przeciw temu to są dwie różne sprawy.
Na szczęście przynajmniej takie rewelacje mnie ominągrudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Tygrys ja ostatnio leżałam w CZMP na V piętrze i wspominam średnio .... łazienki tragedia już pomijając fakt że bez zamykania - ok, dla naszego bezpieczeństwa gdybyś coś się działo...ale jak to wygląda to szkoda słów...no nie wspominając też, że kobity nie dbają bo po 2 prysznicach łazienka cała pływała w wodzie a zlew umazany pasta jak w żulerni jakiejś... nie wspominając o położnych pracujących na tym piętrze ...oj kilka było do rany przyłóż aż się miło robiło jak na salę wchodziły i pogadały i wytłumaczyły wszystko no super po prostu ale niektóre to daj spokój..odezwać się źle, nie odezwać też źle polska służba zdrowia
-
Magdalena83 wrote:no nie wspominając też, że kobity nie dbają bo po 2 prysznicach łazienka cała pływała w wodzie a zlew umazany pasta jak w żulerni jakiejś...grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Magdalena83 a 5 piętro to była klinika ginekologii endoskopowej? Bo już teraz nie pamiętam czy to było 4 czy 5 w każdym razie tam było najlepiej mi. Perinatologia koszmar jeśli chodzi o opiekę a Matczyno Płodowej tak sobie. traz jest wszystko pomieszane z tymi oddziałami przez remonty i naczytałam się opinii na necie a teraz są nieaktualne w sumie i nie wiem gdzie rodzić.
Ponoć porodówka najgorsza w podziemiu ale ja wiem jak to się nazywa..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:34
-
mi tez z dnia na dzien wyszly te rozstepy a smarowalam sie po 3 razy dziennie tak wiec ja mamy miec to bedziemy miec chocbysmy sie za przeproszeniem gonwem smarowaly na okolo pępka, pod pepkiem nad pepkiem wszedzie. Ale tak jak piszecie - wazne zeby dzieciatko zdrowe bylo
-
nick nieaktualny
-
tygrys73 wrote:Magdalena83 a 5 piętro to była klinika ginekologii endoskopowej? Bo już teraz nie pamiętam czy to było 4 czy 5 w każdym razie tam było najlepiej mi. Perinatologia koszmar jeśli chodzi o opiekę a Matczyno Płodowej tak sobie. traz jest wszystko pomieszane z tymi oddziałami przez remonty i naczytałam się opinii na necie a teraz są nieaktualne w sumie i nie wiem gdzie rodzić.
Ponoć porodówka najgorsza w podziemiu ale ja wiem jak to się nazywa..
Tygrys właśnie byłam na tej perinatologii ..... ponoć w podziemiu już nie ma porodówki tak mówiły dziewczyny...
Ja dlatego Tygrys będę rodzić w Gamecie albo w Pro Famili -
Ano właśnie..a za gamete sie placi? Ja wybralam czmp w sumie dlatego ze tam mam lekarza mojego i co tam bylam trzy razy to do mnie przychodzil no i wiem ze w razie komplikacji tam jest najbezpieczniej. Warunki sa jakie sa...niestety ale chyba juz za pozno na zmianę szpitala
-
My po sesji zdjeciowej. Wyszlo fajnie, ale zdjecia najszybciej przed swietami. Ale sie zmeczylam... Bo najpierw w domu zanim sie poszykowalam, potem na tej sesji, bylismy jeszcze na kolacji w restauracji. Duuuzo ruchu dla kogos kto ciagle lezy. Zobaczymy co w srode lekarz powie na wizycie po tych wyczynach, moze bedzie dobrze w miare.
Ale powiem wam ze dawno nie bylam tak umalowana i wygladalam calkiem ladnir heheMagdalena83 lubi tę wiadomość
-
tygrys73 wrote:Ano właśnie..a za gamete sie placi? Ja wybralam czmp w sumie dlatego ze tam mam lekarza mojego i co tam bylam trzy razy to do mnie przychodzil no i wiem ze w razie komplikacji tam jest najbezpieczniej. Warunki sa jakie sa...niestety ale chyba juz za pozno na zmianę szpitala
Tygrys w Gamecie musisz iść na tzw wizytę kwalifikacyjną, zazwyczaj w 36 tygodniu umawiają na nią, można iść na fundusz lub prywatnie, prywatnie taka wizyta 150 zl kosztuje i jeśli Cię zakwalifikują to na fundusz rodzisz a do pro famili jedziesz jak już zaczęła Ci się akcja porodowa i też na fundusz rodzisz i w pro familii mają taki sam oddział dla wcześniaków jak w CZMP
Natalka a pochwalisz się jakimś zdjęciem jak już będziesz miała? to teraz odpoczywaj sobie żeby nic się tam nie zadziało i na wizycie wszystko dobrze wyszło ))Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:00
-
Jeśli chodzi o rozstępy. To smarowałam tylko brzuch musem ciasteczkowym z Nacomi. Bo tylko ten zapach mnie nie drażni. Mam zero rozstępów. Piękna i napięta skóra, że szok!
Na biodrach się nie smarowałam i mam 4 sztuki. Bo jak tylko sie pojawiły zaczełam smarować i już prawie po 3-4 tygodni sa nie widoczne A bałam się, że się już tylko pogorszą.
Więc to masło działa. Przez przypadek go odkryłam. Koleżanka w domu miała i mi pachniał ładnie i stwierdziłam, że jak ma taki naturalny skład to spróbuje. I naprawdę nie wiem czemu działa. Nawet nie jest na rozstępy :o
Ja mam dużą skłonność. W okresie dojrzewania miałam, moja mam w ciąży miała i siostra.
Więc smaruje się dwa razy dziennie i na razie działa genialnie. -
nick nieaktualny
-
Nie moglam usnac w koncu sie udalo jakos po polnocy, a teraz juz nie spie. Masakra...
Magdalena, jasne ze sie pochwale, o ile nie urodze bo teoretycznie czas oczekiwania na zdj to 2 miesiace- poinformowal fotograf dopiero po sesji. Zdebialam
A z dobrych rzeczy w tym tyg bede miala w koncu szafe do pokoju maluszka. Jupi!
-
hej dziewczyny! Ostatnio zdarzają mi się coraz częściej zaparcia. Wczoraj jak się wypróżniałam czułam jakby mi się skóra przecięła i na papierze widziałam dość sporą ilość krwi. W nocy jak poszłam się wysikać znów krew, ale już mniej. Bielizna czysta. Zastanawiam się czy to mogą być hemoroidy?? Nie towarzyszy temu żaden świąd ani nic... Pomocy, strasznie się denerwuję
-
natalka niestety taki czas oczekiwania jest normalny, zwłaszcza jak ktoś jest bardzo oblegany.
My ostatnio też mieliśmy sesję, ale u nas to wygląda tak, że włączamy samowyzwalacz i heja Ale chyba nam coś wyszło, bo moja siostra pytała gdzie na sesji byliśmy ;p01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200