X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    malutko masz tych rozstępów, ja się to nie mam czym chwalić. Takie niestety uboczne uroki ciąży, tygrysie paski. Nie przejmuję się tym, ważniejsze jest zdrowe dziecko,
    Też tak sądzę najważniejsze że dziecko jest zdrowe :) a rozstępy są mniej ważne

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    To prawda, nie za bardzo sobie to wyobrazam, w moim szpitalu ponoc nawet sa lazienki bez zaslonek??? nie wiem czy to prawda czy jakies koszmarne opowiesci z krypty...
    Aż mi się przypomniał szpital do którego jeżdżę do poradni diabetologicznej. :D Wiadomo jak jest, do kibelka goni co chwilę, no to zawsze muszę tam zaliczyć jakąś toaletę i jak do tej pory jest to ta, którą namierzyłam w poradni okulistycznej piętro niżej. Ludzie siedzą na korytarzu tak, że ciężko drzwi otworzyć i się wcisnąć do tej łazienki, bo otwierają się (no zgodnie z przepisami niby...) na zewnątrz. Drzwi nie zamykają się na klucz ani żadną zasuwkę. W środku umywalka, podajnik na ręczniki papierowe, kosz na śmieci i... kibelek za krótką zasłonką. Tak, żadnych dodatkowych przepierzeń - wchodzisz do łazienki, nie wiedząc czy ktoś jest w środku, bo na zewnątrz jest taki rozgardiasz, że i tak by się nie usłyszało ew. odpowiedzi po zapukaniu. :D Dodatkowy bajer jest taki, że ile razy tam nie gościłam, nigdy nie było papieru toaletowego - były papierowe ręczniki i informacja, żeby ich nie wrzucać do toalety. :D :D :D
    Za każdym razem mam stresa, że albo wejdę do tej przeklętej łazienki a tam ktoś będzie albo ktoś wparuje tam jak będę ja. W takich warunkach ciężko na sikaniu się skupić. :D

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wiadomość od Pchełki. Córeczka zdrowa i wszystko ok. Pchełka nie najlepiej czuje się po cc ale prawdopodobnie w środę wyjdą do domu. Opisze wszystko sama po powrocie bo ma bardzo kiepski internet w szpitalu.

grosz_ek, Paulix, FasUla lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnego rozstępu, mały brzuch i tylko 5kg na plusie. Ale za to wszelkie możliwe przygody w ciąży już przeszłam. Coś czuję, że i poród będzie kolorowy :D więc chociaż ciało mi ciąża oszczędziła, coś za coś :p

Vincaminor wiesz co mnie wkurza? że np. w Matce Polce w łODZI gdzie będę rodzić są 3 oddziały położnicze i jeden ginekologiczny gdzie są jak to mówię operacje babek, wycięcia macicy, laparoskopie itp. i one mają sale dwuosobowe z łazienką i kibelkiem, a te biedne kobiety po porodach muszą latać bo jest jedna łazienka na kilka sal, dodajmy- sal 3-4 osobowych...nie wspomnę, że na tych położniczych są łazienki o sto razy w gorszym stanie, po prostu tragedia a na ginekologii luksus. Wiem, bo zaliczyłam wszystkie. Ten ginekologiczny to mi moj lekarz załatwił jak leżałam we wczesnej ciąży bo to jego oddział.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Vincaminor wiesz co mnie wkurza? że np. w Matce Polce w łODZI gdzie będę rodzić są 3 oddziały położnicze i jeden ginekologiczny gdzie są jak to mówię operacje babek, wycięcia macicy, laparoskopie itp. i one mają sale dwuosobowe z łazienką i kibelkiem, a te biedne kobiety po porodach muszą latać bo jest jedna łazienka na kilka sal, dodajmy- sal 3-4 osobowych...nie wspomnę, że na tych położniczych są łazienki o sto razy w gorszym stanie, po prostu tragedia a na ginekologii luksus. Wiem, bo zaliczyłam wszystkie. Ten ginekologiczny to mi moj lekarz załatwił jak leżałam we wczesnej ciąży bo to jego oddział.
    Masakra... Tylko, że i cześć kobiet przegina, bo czasem słyszę twierdzenie, że na porodówkę się idzie rodzić a nie przebywać w luksusowych warunkach. OK, tylko, że tu nie chodzi o luksusy a o PODSTAWOWE udogodnienia. Dla mnie to co się wyprawia to jest kryminał.
    Owszem, można zacisnąć zęby i to przetrwać ale zgadzać się na to a protestować przeciw temu to są dwie różne sprawy.
    Na szczęście przynajmniej takie rewelacje mnie ominą ;)

h84fi09kllurhqo8.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys ja ostatnio leżałam w CZMP na V piętrze i wspominam średnio .... łazienki tragedia już pomijając fakt że bez zamykania - ok, dla naszego bezpieczeństwa gdybyś coś się działo...ale jak to wygląda to szkoda słów...no nie wspominając też, że kobity nie dbają bo po 2 prysznicach łazienka cała pływała w wodzie a zlew umazany pasta jak w żulerni jakiejś... nie wspominając o położnych pracujących na tym piętrze ...oj kilka było do rany przyłóż :) aż się miło robiło jak na salę wchodziły i pogadały i wytłumaczyły wszystko no super po prostu :) ale niektóre to daj spokój..odezwać się źle, nie odezwać też źle :P polska służba zdrowia :D

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    no nie wspominając też, że kobity nie dbają bo po 2 prysznicach łazienka cała pływała w wodzie a zlew umazany pasta jak w żulerni jakiejś...
    To ja miałam nieprzyjemność dzielić kiedyś łazienkę z drugą salą na oddziale ginekologii, gdzie rezydowała pewna pani w średnim wieku, która najwyraźniej nie wiedziała do czego służy spłuczka i szczotka toaletowa... x_x

h84fi09kllurhqo8.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 a 5 piętro to była klinika ginekologii endoskopowej? Bo już teraz nie pamiętam czy to było 4 czy 5 w każdym razie tam było najlepiej mi. Perinatologia koszmar jeśli chodzi o opiekę a Matczyno Płodowej tak sobie. traz jest wszystko pomieszane z tymi oddziałami przez remonty i naczytałam się opinii na necie a teraz są nieaktualne w sumie i nie wiem gdzie rodzić. :/
    Ponoć porodówka najgorsza w podziemiu ale ja wiem jak to się nazywa..:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:34

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez z dnia na dzien wyszly te rozstepy a smarowalam sie po 3 razy dziennie tak wiec ja mamy miec to bedziemy miec chocbysmy sie za przeproszeniem gonwem smarowaly :) na okolo pępka, pod pepkiem nad pepkiem wszedzie. Ale tak jak piszecie - wazne zeby dzieciatko zdrowe bylo :D

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nigdy nie spędziłam wiecej niz godzinę w szpitalu jako pacjent wiec stresuje sie tym trochę... Najfajniej bedzie z dzidziusiem w domu w trójkę:)

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Magdalena83 a 5 piętro to była klinika ginekologii endoskopowej? Bo już teraz nie pamiętam czy to było 4 czy 5 w każdym razie tam było najlepiej mi. Perinatologia koszmar jeśli chodzi o opiekę a Matczyno Płodowej tak sobie. traz jest wszystko pomieszane z tymi oddziałami przez remonty i naczytałam się opinii na necie a teraz są nieaktualne w sumie i nie wiem gdzie rodzić. :/
    Ponoć porodówka najgorsza w podziemiu ale ja wiem jak to się nazywa..:/

Tygrys właśnie byłam na tej perinatologii ..... ponoć w podziemiu już nie ma porodówki tak mówiły dziewczyny...
    Ja dlatego Tygrys będę rodzić w Gamecie albo w Pro Famili :)

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano właśnie..a za gamete sie placi? Ja wybralam czmp w sumie dlatego ze tam mam lekarza mojego i co tam bylam trzy razy to do mnie przychodzil no i wiem ze w razie komplikacji tam jest najbezpieczniej. Warunki sa jakie sa...niestety ale chyba juz za pozno na zmianę szpitala

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po sesji zdjeciowej. Wyszlo fajnie, ale zdjecia najszybciej przed swietami. Ale sie zmeczylam... Bo najpierw w domu zanim sie poszykowalam, potem na tej sesji, bylismy jeszcze na kolacji w restauracji. Duuuzo ruchu dla kogos kto ciagle lezy. Zobaczymy co w srode lekarz powie na wizycie po tych wyczynach, moze bedzie dobrze w miare.

Ale powiem wam ze dawno nie bylam tak umalowana i wygladalam calkiem ladnir hehe

Magdalena83 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Ano właśnie..a za gamete sie placi? Ja wybralam czmp w sumie dlatego ze tam mam lekarza mojego i co tam bylam trzy razy to do mnie przychodzil no i wiem ze w razie komplikacji tam jest najbezpieczniej. Warunki sa jakie sa...niestety ale chyba juz za pozno na zmianę szpitala

Tygrys w Gamecie musisz iść na tzw wizytę kwalifikacyjną, zazwyczaj w 36 tygodniu umawiają na nią, można iść na fundusz lub prywatnie, prywatnie taka wizyta 150 zl kosztuje i jeśli Cię zakwalifikują to na fundusz rodzisz :) a do pro famili jedziesz jak już zaczęła Ci się akcja porodowa i też na fundusz rodzisz i w pro familii mają taki sam oddział dla wcześniaków jak w CZMP :)

Natalka a pochwalisz się jakimś zdjęciem jak już będziesz miała? :) to teraz odpoczywaj sobie :) żeby nic się tam nie zadziało i na wizycie wszystko dobrze wyszło :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:00

f2wlanli8lywwtn4.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o rozstępy. To smarowałam tylko brzuch musem ciasteczkowym z Nacomi. Bo tylko ten zapach mnie nie drażni. Mam zero rozstępów. Piękna i napięta skóra, że szok!

Na biodrach się nie smarowałam i mam 4 sztuki. Bo jak tylko sie pojawiły zaczełam smarować i już prawie po 3-4 tygodni sa nie widoczne :) A bałam się, że się już tylko pogorszą.
    Więc to masło działa. Przez przypadek go odkryłam. Koleżanka w domu miała i mi pachniał ładnie i stwierdziłam, że jak ma taki naturalny skład to spróbuje. I naprawdę nie wiem czemu działa. Nawet nie jest na rozstępy :o

Ja mam dużą skłonność. W okresie dojrzewania miałam, moja mam w ciąży miała i siostra.
    Więc smaruje się dwa razy dziennie i na razie działa genialnie.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jutro dzien darmowej dostawy! :)

https://www.dziendarmowejdostawy.pl/

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vici a gdzie ten mus można kupić ? : ))))

f2wlanli8lywwtn4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moglam usnac w koncu sie udalo jakos po polnocy, a teraz juz nie spie. Masakra...

Magdalena, jasne ze sie pochwale, o ile nie urodze bo teoretycznie czas oczekiwania na zdj to 2 miesiace- poinformowal fotograf dopiero po sesji. Zdebialam :-\
    A z dobrych rzeczy w tym tyg bede miala w koncu szafe do pokoju maluszka. Jupi!

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! Ostatnio zdarzają mi się coraz częściej zaparcia. Wczoraj jak się wypróżniałam czułam jakby mi się skóra przecięła i na papierze widziałam dość sporą ilość krwi. W nocy jak poszłam się wysikać znów krew, ale już mniej. Bielizna czysta. Zastanawiam się czy to mogą być hemoroidy?? Nie towarzyszy temu żaden świąd ani nic... Pomocy, strasznie się denerwuję :(

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka niestety taki czas oczekiwania jest normalny, zwłaszcza jak ktoś jest bardzo oblegany.

My ostatnio też mieliśmy sesję, ale u nas to wygląda tak, że włączamy samowyzwalacz i heja :D Ale chyba nam coś wyszło, bo moja siostra pytała gdzie na sesji byliśmy ;p

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ