X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie. :) Dobrze piszecie dziewczyny musi przyjąć wasze zaproszenie i wtedy jej wysyłacie linki do swojego fb i wtedy ona zaprasza Was do grupy na fb :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    supeeer to wysłalam :) Dzieki . Oby szybciutko udało sie do Was zajrzec na fb :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    supeeer to wysłalam :) Dzieki . Oby szybciutko udało sie do Was zajrzec na fb :)
    Na pewno się uda. ! :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Musisz wysłać do Gumisi w wiadomościach swój link na fb i wtedy ona zaprosi Cie do grupy. :)

no właśnie o to samo miałam pytać -- dzięki dziewczyny za zadanie pytania i udzielenie odpowiedzi :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Wow kawał chłopa ;) gratuluję

dziękuję :)
    ania.g wrote:
    Przy okazji dowiedziałam się że moja Julia waży już 1774 :)

widzę, że jesteśmy w podobnym terminie i że w porównaniu do Karola to Twoja Julia to kruszynka, jak na dziewczynkę przystało :)
    ciekawe jakie będą wagi urodzeniowe, bo w trakcie ciąży to różnie dzieci przybierają na wadze

1usai09kkfvyzb21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia was nie przyjmie bo Gumisia tu nie zagląda :D a każda z nas może dodać do grupy Mordeczka :) wyślijcie mi dziewczyny wasz link do fb, dodam was do znajomych i grupy :)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 35 tygodniu :) Do porodu zostało nam równe 6 tygodni :O
    Jakoś się trzeba dotoczyć do tego czasu ;)
    A synuś nadal leży sobie w pozycji pośladkowej, modlę się żeby się obrócił na czas.

Dziewczyny mam pytanko, czy jadacie śledzie matjasy?

FasUla lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka dzięki za zaproszenie :) wlasnie wyslalam Ci link do fb

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Gumisia was nie przyjmie bo Gumisia tu nie zagląda :D a każda z nas może dodać do grupy Mordeczka :) wyślijcie mi dziewczyny wasz link do fb, dodam was do znajomych i grupy :)

anulka, dzięki wielkie :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za przyjęcie :) teraz musze jakoś ogarnąć tą grupe na fb bo jestem kompletnie zielona :O to jest jeden czat i tam wszystkie piszą?

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    Jeżeli chodzi o soki to ja w zeszłym roku "napisałam list do mikołaja" :) :) :) w którym poprosiłam o najprostszą sokowirowkę. Polecam serdecznie!!!! Soczki zupełnie bez cukru i robicie takie na jakie macie właśnie ochotę :) A przy maluszku też się przyda :)
    Ja też polecam :) Mam teraz skrzynkę jabłek działkowych, z których przepyszny sok wychodzi, aż szkoda, że przez tą cukrzycę nie mogę sobie pozwolić na jego picie. :(

Ale nie jest źle, wczoraj byłam na kontroli i mam tylko zwiększoną dawkę insuliny o dwie jednostki i zalecenie rozbicia pierwszego śniadania na dwa posiłki - w sumie już trzy śniadania mam jeść :D Ponoć widać, że się staram. ;) W ramach nagrodzenia samej siebie zjadłam kulkę lodów o smaku sernika i... na moim poziomie cukru to kompletnie nie zrobiło wrażenia. O_o ja to jestem jakaś inna... :D

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja też polecam :) Mam teraz skrzynkę jabłek działkowych, z których przepyszny sok wychodzi, aż szkoda, że przez tą cukrzycę nie mogę sobie pozwolić na jego picie. :(

Ale nie jest źle, wczoraj byłam na kontroli i mam tylko zwiększoną dawkę insuliny o dwie jednostki i zalecenie rozbicia pierwszego śniadania na dwa posiłki - w sumie już trzy śniadania mam jeść :D Ponoć widać, że się staram. ;) W ramach nagrodzenia samej siebie zjadłam kulkę lodów o smaku sernika i... na moim poziomie cukru to kompletnie nie zrobiło wrażenia. O_o ja to jestem jakaś inna... :D

Sok jabłkowy możesz, tylko dolej do niego wodę 1:1. Jeśli Cię to pocieszy, to im bliżej porodu cukry się uspokajają podobno, chociaż niektórzy piszą, że ze wzrostem ciąży skaczą w górę. Moje szaleją ale w dół, ostatnie dni nie przekraczam 90 co mnie martwi bardzo... Więc za dużo źle, za mało źle... eh.. Cukrzyca to dziwna choroba, mam nadzieje, że pożeganmy ją zaraz po porodzie.
    Aprilia wrote:
    Witam się w 35 tygodniu :) Do porodu zostało nam równe 6 tygodni :O
    Jakoś się trzeba dotoczyć do tego czasu ;)
    A synuś nadal leży sobie w pozycji pośladkowej, modlę się żeby się obrócił na czas.

Dziewczyny mam pytanko, czy jadacie śledzie matjasy?
    Ja Ci odpowiem, że jem:D
    A synek ma jeszcze czas żeby się obrócić... Syn mojej koleżanki w poniedziałek na USG leżał poprzecznie a w piątek już główką do dołu...
    Piszecie a ja ostatnio tylko nadrabiam.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    Kurcze a mnie piersi juz wogole nie bola, są miekkie i nigdy w zyciu bym nie powiedziala ze w nich jest mleko... ani razu nawet wilgotnej sutki nie mialam i tez sie mrtwie czy to jest ok bo wkladek laktacyjnych mam 3 paczki a poki co nie czuje zeby cos w nich bylo, chyba ze to moje glupie obawy.

mnie już też nie bolą, ale czasami co nieco pocieknie. nie ma co się matrwić na zapas.

1usai09kkfvyzb21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jakoś tutaj na belly bardziej to ogarniam bo na fb to nie wiadomo kto jest kto a tu jakoś po nickach łatwiej :P

wczoraj caly dzien mialam strasznie śpiący i leniwy..w ogóle nie wiedzialam co za dzien, co sie wokół dzieje, po prostu wegetacja.

Nie wiem czemu ale jesli chodzi o poród to mam takie wrażenie jakby mnie to nie dotyczylo..poród to dla mnie jakas abstrakcja... a przecież to juz niedługo :O

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Nie wiem czemu ale jesli chodzi o poród to mam takie wrażenie jakby mnie to nie dotyczylo..poród to dla mnie jakas abstrakcja... a przecież to juz niedługo :O

coś w tym jest - też tak mam - nadal nie mogę uwierzyć, że już za niedługo pojawi się nowy domownik. wczoraj, jak powiedziałam mężowi, że kolejna styczniówka urodziła w tym roku to zrobił wielkie oczy i zapytał tylko czy my poczekamy do stycznia ;)

1usai09kkfvyzb21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity jest post dnia i w nim piszemy, z prawej masz listę z nickami, ale pare dziewczyn brakuje w niej :D no torchę Ci zamie zanim wstępnie ogarniesz bo i nie mało już tam nas jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Felicity jest post dnia i w nim piszemy, z prawej masz listę z nickami, ale pare dziewczyn brakuje w niej :D no torchę Ci zamie zanim wstępnie ogarniesz bo i nie mało już tam nas jest :)
    a jak to jest, pierwsza która wchodzi danego dnia zakłada nowy post? Czy codziennie ta sama?
    wlasnie widze ze strasznie was tam dużo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    a jak to jest, pierwsza która wchodzi danego dnia zakłada nowy post? Czy codziennie ta sama?
    wlasnie widze ze strasznie was tam dużo :)
    kto pierwszy, ten lepszy jak to mówią haha
    przyjęłyśmy taki system, bo jakby każda miała swój zakładać to ginął by w tłumie :) a tak to w jednym jak się czyta to się nic nie omija :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 08:18

Felicity lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha :)

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Sok jabłkowy możesz, tylko dolej do niego wodę 1:1. Jeśli Cię to pocieszy, to im bliżej porodu cukry się uspokajają podobno, chociaż niektórzy piszą, że ze wzrostem ciąży skaczą w górę. Moje szaleją ale w dół, ostatnie dni nie przekraczam 90 co mnie martwi bardzo... Więc za dużo źle, za mało źle... eh.. Cukrzyca to dziwna choroba, mam nadzieje, że pożeganmy ją zaraz po porodzie.
    No właśnie niestety w moim przypadku sok jabłkowy obojętnie czy z wodą czy nie to skoki ponad 160 - dwa razy testowałam, dwa razy fiasko. Dziwne, bo np. czekoladę mleczną w niewielkich ale jednak ilościach mogę jeść bez krępacji. O_o'
    Już nie mówiąc o tym, że te same jabłka w formie stałej to cukier nie dochodzący zwykle do 100...
    Dziwna jest ta cukrzyca, kompletny brak reguł i weź sobie radź ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 08:23

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ