X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    No ja mam cały czas cichą nadzieję że dotrwam do stycznia. :) chociaż bóle okresowe są już praktycznie codziennie oby to nie przyspieszyło porodu

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:) nie sadze zeby to była reakcja na polozna... Wczesniej miałam ciśnienie nawet 90/60 a teraz pierwszy raz tak wyszło i waga mocno wzrosła. Bede w takim razie sprawdzać w domu i kontrolować. Na szczęście mocz mam ok wiec pewnie to cos łagodnego ale łapska mam jak balony i cieżko mi palcami ruszać. Chciakabym zeby przeszło bo jednak bałabym sie ze cos złego sie stanie dziecku i trzeba bedzie zrobic szybciej rozwiazanie:/ takze trzymam kciuki za siebie i za Was zeby wyniki były dobre:)
    Mala lady a magnez Ci cos pomaga? 9 miesiac jest ciężki ale jednocześnie jestem pozytywnie podekscytowana:)

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po magnezie z kibelka nie schodzę, wczoraj wzięłam nospę....ale coś tez nie dała rady...dopiero kąpiel, leżenie plackiem wyciszyło...ale oczami wyobraźni juz byłam na porodówce

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczescie narazie cisza spokoj...miejmy nadzieje ze tak bedzie do stycznia...ale zgaga!!!! Oszaleje...wychodzi na to ze ja naprawde powinnam jeść tylko ryż:///

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    U mnie na szczescie narazie cisza spokoj...miejmy nadzieje ze tak bedzie do stycznia...ale zgaga!!!! Oszaleje...wychodzi na to ze ja naprawde powinnam jeść tylko ryż:///

Ania mega współczuje z tą zgagą...znam ten ból,u mnie szczególnie źle jest w nocy :/ i to do tego stopnia że konczy sie to "przytulaniem do wc" :/ ja nie śpię, mąż też czuwa i tak co noc - obracamy rano nasze nie wyspanie w żart i się śmiejemy że mała poprostu chce nas przygotować do nocnego wstawania. :) od dziś równy miesiąc został :) podekscytowanie wzrasta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:41

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze, mamy już 3 mamuśki! super, gratuluję tym świeżo upieczonym :) Ania:D też mam problem ze zgagą :/ co prawda nie cały czas, najbardziej łapie mnie przed spaniem, ale ostatnio zaczęłam pić mleko na noc i jakby trochę lepiej. U mnie waga mocno podskoczyła przez ostatnie 1,5 miesiąca co mnie średnio cieszy, bo ważę tyle i chciałam ważyć w 40 tygodniu ;P ale co zrobić :) w poniedziałek mam wizytę także zobaczymy ile Iga waży :D

czy któraś z Was słyszała o szczepionce Engerix? kupuje się ją przed porodem, a podaję w 1szej dobie życia. Przeciw żółtaczce, niby lepsza od tych z NFZ.
    i czy któraś z Was pobiera krew pępowinową?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam ze engerix jest lepszy niz ten euvax.
    Kurczę, teraz widzę ze przytyłam 1,5 kg w 4 dni, o chyba kiepsko:/ nie wiem czy to wina słodyczy czy woda? Ale poszalalam:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse nie slyszalam o tej szczzepionce :/

mnie tez męczy zgaga, kupilam sobie rennie owocowy ale niedobre to strasznie, niedobrze mi sie po tym robi wiec zrezygnowalam, pomagają migdaly i mleko choc tylko na troche..

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie wiem jakie macie glukometry ją contour plus i teraz podań wam wyniki że szpitala. Po lewo robine glukometrem szpitalnym a po prawo moim.
    113-113
    118-153
    88-100

Nieźle co ? Ogólnie nadal podtrzymują że nie mam cukrzycy

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dzieki dziewczyny:) nie sadze zeby to była reakcja na polozna... Wczesniej miałam ciśnienie nawet 90/60 a teraz pierwszy raz tak wyszło i waga mocno wzrosła. Bede w takim razie sprawdzać w domu i kontrolować. Na szczęście mocz mam ok wiec pewnie to cos łagodnego ale łapska mam jak balony i cieżko mi palcami ruszać. Chciakabym zeby przeszło bo jednak bałabym sie ze cos złego sie stanie dziecku i trzeba bedzie zrobic szybciej rozwiazanie:/ takze trzymam kciuki za siebie i za Was zeby wyniki były dobre:)
    Mala lady a magnez Ci cos pomaga? 9 miesiac jest ciężki ale jednocześnie jestem pozytywnie podekscytowana:)

U mnie to nawet nie reakcja na mierzenie, tylko wpadam na to mierzenie zziajana, bo powoli chodzić nie umiem ;-) i różnica zawsze jest. Niestety ja mocz do końca miałam dobry, a poród i tak wywoływali, bo samo ciśnienie jest wystarczająco niebezpieczne dla dziecka. No i dopóki puchną nogi, to pół biedy, norma, ale jak już twarz i dłonie, to trzeba sprawdzać i pilnować.

A co do słodyczy, to musiałabyś ich zjeść na 10 000 kalorii, a tyle to chyba nie dałaś rady :-D To na pewno woda. Pocieszające jest to, że po porodzie bardzo szybko schodzi, co dnia byłam 2 kilo lżejsza :-) A mniej pocieszające, że przed porodem wyglądałam jak potwór, myślałam, że pęknę. Miny ludzi na mój widok - bezcenne :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:02

FasUla lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    a ja dziś od rana leże :( wczoraj latałam do kibelka jak pokrecona, potem pojawiły sie napinania i skurcze...nieregularne, ale meczace..wrrr ja chyba nie dotrzymam do 4.01:(

No powiem Ci, że też bym pomyślała, że nie dotrwam ;-) U mnie nic, zero. Czasem brzuch się twardy robi, ale bezboleśnie zupełnie. Mam wrażenie, jakby do porodu było jeszcze bardzo daleko. Tylko oczywiście miednica chrupie, spojenie łonowe strzela, wszystko boli i wkurza, że tylko siedzieć i płakać ;-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys a co Ci powiedzieli po obchodzie? co z tymi ketonami i białkiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza dzieki:) a Ty teraz jestes w drugiej ciazy, rozumiem? mam nadzieje, ze mi to przejdzie, bo nie wiem jak ogarne remont i przeprowadzke;) a w lustrze juz osatnio sie w ogole nie ogladam, oby bylo tak jak u Ciebie, ze po porodzie waga bedzie spadac:)
    Musze sie zmobilizowac i cos z dzisiejszego dnia wycisnac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie jeszcze czy mozna rodzic w soczewkach? a razie gdyby bylo nagle cc czy takie soczewki trzeba sciagnac czy to nic nie przeszkadza?nie zdazylam sobie wyrobic okularow i sie zastanwiam czy sa niezbedne czy sie obejdzie bez tego;) a bez wzmacniaczy wzroku to niewiele widze, wiec wole sie przygotowac:P

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity na obchodzie na białko nawet nie zwrócili uwagi. Ciśnienie mam niskie. A o ketonach powiedzieli że jak mocz jest robiony na czczo to po nocy organizm jest zakwaszony i mogą czasem wyjść. Ostatni posiłek jogurt zjadlam o 21 normalnie. Ketony wyszły mi pierwszy raz. Nadal utrzymują że nie mam cukrzycy Jutro raczej mam wyjść:)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobrze ze jutro Cie wypiszą :) a robili Ci ktg w szpitalu?

jesli chodzi o to bialko to ja juz zglupialam... w jednym lab pokazalo brak a w drugim (diagnostyka) na poziomie 25 (norma do 33). Nie wiadomo komu wierzyc, polozna mowila ze widocznie mają lepszy sprzet w diagnostyce... powtórze jeszcze przed wizytą w przyszlym tyg i w innym lab :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:43

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Natasza dzieki:) a Ty teraz jestes w drugiej ciazy, rozumiem? mam nadzieje, ze mi to przejdzie, bo nie wiem jak ogarne remont i przeprowadzke;) a w lustrze juz osatnio sie w ogole nie ogladam, oby bylo tak jak u Ciebie, ze po porodzie waga bedzie spadac:)
    Musze sie zmobilizowac i cos z dzisiejszego dnia wycisnac:)

Tak, ja teraz jestem w drugiej :-) Ale zanim zaczniesz szaleć, to pomierz ciśnienie, bo pamiętaj, że wysokie ciśnienie dewastuje łożysko i do dziecka przestaje cokolwiek docierać. Mój przestał rosnąć, a w trakcie skurczów przy porodzie serducho mu stawało :-( Jeśli więc coś jest na rzeczy, to lepiej nierób nic, co Ci to ciśnienie może podnosić, a remont i przeprowadzka, to Wam raczej nie pomogą... No i podobno od wysokiego ciśnienia może za wcześnie pęknąć pęcherz płodowy, a chyba lepiej żeby maleństwo jeszcze trochę posiedziało :-)

FasUla lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny !

Dzieki Anulka :)

Witam sie po wizycie. Juz gbs zrobiony a moja gin mnie pocieszyla ze mam mięciutka szyjke i szykuje mi sie latwy porod bez strasznych męk :) takze jestem w siodmym niebie :D
    Hemoglobina z 10 podskoczyla do 11 i ogolnie ok.
    Nastepna i ostatnia wizyta 18 grudnia a pozniej jakby cos sie dzialo to od razu na porodowke :)
    W karcie ciąży oficjalnie wpisala mi termin na 27 grudnia takze pewnie na swieta sie rozpakuje :)

Pytalam sie poloznej o piersi i mowie jej ze jestem nastawiona tylko na karmienie piersia a mi jeszcze nawet kropelka siary nie poleciala- powiedziala zebym zaczela pic bawarke codziennie to mi ruszy laktacje :) takze od dzis zaczynam kuracje.

Jaś przy porodzie bedzie wazyl prawdopodobnie ok 3600g . Pytalam sie tez o to czeste twardnienie brzucha i klucie w szyjce - powiedziala mi ze to bardzo dobrze bo o znaczy ze macica duzo cwiczy i sa to normalne skurcze :)

FasUla, Felicity, ania.g, grosz_ek, Mama84 lubią tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam zgagi, ja mam TURBO zgagę. Codziennie kilka-kilkanaście razy dziennie. Nieważne co zjem. Czasem nawet przed śniadaniem - mówię Wam, idzie zwariować.

Rennie, ciepłe mleko i migdały - od dawna nie działają.

Mnie pomaga tylko Gaviscon w płynie, ale idzie u mnie 1 butelka tygodniowo..

Chociaż zrobiłam ostatnio kisiel z siemienia lnianego i było troszkę lepiej, co prawda przed snem popiłam Gavisconem, ale i tak naprawdę duuużo lepiej, bo u mnie niestety też zgaga+odbijanie+ulewanie kończyło się rzyganiem :/

2 łyżeczki siemienia lnianego zalać 1/2 szklanki wrzątku, zostawić, to się zażeluje. Potem dodać ciepłego mleka i wypić. Ten kisiel oblepia ścianki przełyku tak, że te kwasy żołądkowe się tam nie wydostają.

A Gaviscon z kolei zobojętnia kwasy już w żołądku.

Aprilia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Natasza:) bede mierzyć ciśnienie i jak cos to lekarz/szpital. Synek najważniejszy:)
    Paulix ja kupiłam sobie herbatkę medela bocianek i po porodzie bede pić, brakiem siary sie nie martw, to ponoc o niczym nie przesadza;)

Paulix lubi tę wiadomość

‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ