Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny:) nie sadze zeby to była reakcja na polozna... Wczesniej miałam ciśnienie nawet 90/60 a teraz pierwszy raz tak wyszło i waga mocno wzrosła. Bede w takim razie sprawdzać w domu i kontrolować. Na szczęście mocz mam ok wiec pewnie to cos łagodnego ale łapska mam jak balony i cieżko mi palcami ruszać. Chciakabym zeby przeszło bo jednak bałabym sie ze cos złego sie stanie dziecku i trzeba bedzie zrobic szybciej rozwiazanie:/ takze trzymam kciuki za siebie i za Was zeby wyniki były dobre:)
Mala lady a magnez Ci cos pomaga? 9 miesiac jest ciężki ale jednocześnie jestem pozytywnie podekscytowana:) -
nick nieaktualny
-
Ania:D wrote:U mnie na szczescie narazie cisza spokoj...miejmy nadzieje ze tak bedzie do stycznia...ale zgaga!!!! Oszaleje...wychodzi na to ze ja naprawde powinnam jeść tylko ryż
//
Ania mega współczuje z tą zgagą...znam ten ból,u mnie szczególnie źle jest w nocyi to do tego stopnia że konczy sie to "przytulaniem do wc"
ja nie śpię, mąż też czuwa i tak co noc - obracamy rano nasze nie wyspanie w żart i się śmiejemy że mała poprostu chce nas przygotować do nocnego wstawania.
od dziś równy miesiąc został
podekscytowanie wzrasta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:41
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
o kurcze, mamy już 3 mamuśki! super, gratuluję tym świeżo upieczonym
Ania:D też mam problem ze zgagą
co prawda nie cały czas, najbardziej łapie mnie przed spaniem, ale ostatnio zaczęłam pić mleko na noc i jakby trochę lepiej. U mnie waga mocno podskoczyła przez ostatnie 1,5 miesiąca co mnie średnio cieszy, bo ważę tyle i chciałam ważyć w 40 tygodniu ;P ale co zrobić
w poniedziałek mam wizytę także zobaczymy ile Iga waży
czy któraś z Was słyszała o szczepionce Engerix? kupuje się ją przed porodem, a podaję w 1szej dobie życia. Przeciw żółtaczce, niby lepsza od tych z NFZ.
i czy któraś z Was pobiera krew pępowinową? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
FasUla wrote:Dzieki dziewczyny:) nie sadze zeby to była reakcja na polozna... Wczesniej miałam ciśnienie nawet 90/60 a teraz pierwszy raz tak wyszło i waga mocno wzrosła. Bede w takim razie sprawdzać w domu i kontrolować. Na szczęście mocz mam ok wiec pewnie to cos łagodnego ale łapska mam jak balony i cieżko mi palcami ruszać. Chciakabym zeby przeszło bo jednak bałabym sie ze cos złego sie stanie dziecku i trzeba bedzie zrobic szybciej rozwiazanie:/ takze trzymam kciuki za siebie i za Was zeby wyniki były dobre:)
Mala lady a magnez Ci cos pomaga? 9 miesiac jest ciężki ale jednocześnie jestem pozytywnie podekscytowana:)
U mnie to nawet nie reakcja na mierzenie, tylko wpadam na to mierzenie zziajana, bo powoli chodzić nie umiemi różnica zawsze jest. Niestety ja mocz do końca miałam dobry, a poród i tak wywoływali, bo samo ciśnienie jest wystarczająco niebezpieczne dla dziecka. No i dopóki puchną nogi, to pół biedy, norma, ale jak już twarz i dłonie, to trzeba sprawdzać i pilnować.
A co do słodyczy, to musiałabyś ich zjeść na 10 000 kalorii, a tyle to chyba nie dałaś radyTo na pewno woda. Pocieszające jest to, że po porodzie bardzo szybko schodzi, co dnia byłam 2 kilo lżejsza
A mniej pocieszające, że przed porodem wyglądałam jak potwór, myślałam, że pęknę. Miny ludzi na mój widok - bezcenne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:02
FasUla lubi tę wiadomość
-
mala_lady wrote:a ja dziś od rana leże
wczoraj latałam do kibelka jak pokrecona, potem pojawiły sie napinania i skurcze...nieregularne, ale meczace..wrrr ja chyba nie dotrzymam do 4.01:(
No powiem Ci, że też bym pomyślała, że nie dotrwamU mnie nic, zero. Czasem brzuch się twardy robi, ale bezboleśnie zupełnie. Mam wrażenie, jakby do porodu było jeszcze bardzo daleko. Tylko oczywiście miednica chrupie, spojenie łonowe strzela, wszystko boli i wkurza, że tylko siedzieć i płakać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatasza dzieki:) a Ty teraz jestes w drugiej ciazy, rozumiem? mam nadzieje, ze mi to przejdzie, bo nie wiem jak ogarne remont i przeprowadzke;) a w lustrze juz osatnio sie w ogole nie ogladam, oby bylo tak jak u Ciebie, ze po porodzie waga bedzie spadac:)
Musze sie zmobilizowac i cos z dzisiejszego dnia wycisnac:) -
nick nieaktualnyDziewczyny a powiedzcie jeszcze czy mozna rodzic w soczewkach? a razie gdyby bylo nagle cc czy takie soczewki trzeba sciagnac czy to nic nie przeszkadza?nie zdazylam sobie wyrobic okularow i sie zastanwiam czy sa niezbedne czy sie obejdzie bez tego;) a bez wzmacniaczy wzroku to niewiele widze, wiec wole sie przygotowac:P
-
Felicity na obchodzie na białko nawet nie zwrócili uwagi. Ciśnienie mam niskie. A o ketonach powiedzieli że jak mocz jest robiony na czczo to po nocy organizm jest zakwaszony i mogą czasem wyjść. Ostatni posiłek jogurt zjadlam o 21 normalnie. Ketony wyszły mi pierwszy raz. Nadal utrzymują że nie mam cukrzycy Jutro raczej mam wyjść
-
nick nieaktualnyno to dobrze ze jutro Cie wypiszą
a robili Ci ktg w szpitalu?
jesli chodzi o to bialko to ja juz zglupialam... w jednym lab pokazalo brak a w drugim (diagnostyka) na poziomie 25 (norma do 33). Nie wiadomo komu wierzyc, polozna mowila ze widocznie mają lepszy sprzet w diagnostyce... powtórze jeszcze przed wizytą w przyszlym tyg i w innym labWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:43
-
FasUla wrote:Natasza dzieki:) a Ty teraz jestes w drugiej ciazy, rozumiem? mam nadzieje, ze mi to przejdzie, bo nie wiem jak ogarne remont i przeprowadzke;) a w lustrze juz osatnio sie w ogole nie ogladam, oby bylo tak jak u Ciebie, ze po porodzie waga bedzie spadac:)
Musze sie zmobilizowac i cos z dzisiejszego dnia wycisnac:)
Tak, ja teraz jestem w drugiejAle zanim zaczniesz szaleć, to pomierz ciśnienie, bo pamiętaj, że wysokie ciśnienie dewastuje łożysko i do dziecka przestaje cokolwiek docierać. Mój przestał rosnąć, a w trakcie skurczów przy porodzie serducho mu stawało
Jeśli więc coś jest na rzeczy, to lepiej nierób nic, co Ci to ciśnienie może podnosić, a remont i przeprowadzka, to Wam raczej nie pomogą... No i podobno od wysokiego ciśnienia może za wcześnie pęknąć pęcherz płodowy, a chyba lepiej żeby maleństwo jeszcze trochę posiedziało
FasUla lubi tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny !
Dzieki Anulka
Witam sie po wizycie. Juz gbs zrobiony a moja gin mnie pocieszyla ze mam mięciutka szyjke i szykuje mi sie latwy porod bez strasznych męktakze jestem w siodmym niebie
Hemoglobina z 10 podskoczyla do 11 i ogolnie ok.
Nastepna i ostatnia wizyta 18 grudnia a pozniej jakby cos sie dzialo to od razu na porodowke
W karcie ciąży oficjalnie wpisala mi termin na 27 grudnia takze pewnie na swieta sie rozpakuje
Pytalam sie poloznej o piersi i mowie jej ze jestem nastawiona tylko na karmienie piersia a mi jeszcze nawet kropelka siary nie poleciala- powiedziala zebym zaczela pic bawarke codziennie to mi ruszy laktacjetakze od dzis zaczynam kuracje.
Jaś przy porodzie bedzie wazyl prawdopodobnie ok 3600g . Pytalam sie tez o to czeste twardnienie brzucha i klucie w szyjce - powiedziala mi ze to bardzo dobrze bo o znaczy ze macica duzo cwiczy i sa to normalne skurczeFasUla, Felicity, ania.g, grosz_ek, Mama84 lubią tę wiadomość
-
Ja to nie mam zgagi, ja mam TURBO zgagę. Codziennie kilka-kilkanaście razy dziennie. Nieważne co zjem. Czasem nawet przed śniadaniem - mówię Wam, idzie zwariować.
Rennie, ciepłe mleko i migdały - od dawna nie działają.
Mnie pomaga tylko Gaviscon w płynie, ale idzie u mnie 1 butelka tygodniowo..
Chociaż zrobiłam ostatnio kisiel z siemienia lnianego i było troszkę lepiej, co prawda przed snem popiłam Gavisconem, ale i tak naprawdę duuużo lepiej, bo u mnie niestety też zgaga+odbijanie+ulewanie kończyło się rzyganiem
2 łyżeczki siemienia lnianego zalać 1/2 szklanki wrzątku, zostawić, to się zażeluje. Potem dodać ciepłego mleka i wypić. Ten kisiel oblepia ścianki przełyku tak, że te kwasy żołądkowe się tam nie wydostają.
A Gaviscon z kolei zobojętnia kwasy już w żołądku.Aprilia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki Natasza:) bede mierzyć ciśnienie i jak cos to lekarz/szpital. Synek najważniejszy:)
Paulix ja kupiłam sobie herbatkę medela bocianek i po porodzie bede pić, brakiem siary sie nie martw, to ponoc o niczym nie przesadza;)Paulix lubi tę wiadomość