X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    No ja mam cały czas cichą nadzieję że dotrwam do stycznia. :) chociaż bóle okresowe są już praktycznie codziennie oby to nie przyspieszyło porodu

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:) nie sadze zeby to była reakcja na polozna... Wczesniej miałam ciśnienie nawet 90/60 a teraz pierwszy raz tak wyszło i waga mocno wzrosła. Bede w takim razie sprawdzać w domu i kontrolować. Na szczęście mocz mam ok wiec pewnie to cos łagodnego ale łapska mam jak balony i cieżko mi palcami ruszać. Chciakabym zeby przeszło bo jednak bałabym sie ze cos złego sie stanie dziecku i trzeba bedzie zrobic szybciej rozwiazanie:/ takze trzymam kciuki za siebie i za Was zeby wyniki były dobre:)
    Mala lady a magnez Ci cos pomaga? 9 miesiac jest ciężki ale jednocześnie jestem pozytywnie podekscytowana:)

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po magnezie z kibelka nie schodzę, wczoraj wzięłam nospę....ale coś tez nie dała rady...dopiero kąpiel, leżenie plackiem wyciszyło...ale oczami wyobraźni juz byłam na porodówce

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczescie narazie cisza spokoj...miejmy nadzieje ze tak bedzie do stycznia...ale zgaga!!!! Oszaleje...wychodzi na to ze ja naprawde powinnam jeść tylko ryż:///

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    U mnie na szczescie narazie cisza spokoj...miejmy nadzieje ze tak bedzie do stycznia...ale zgaga!!!! Oszaleje...wychodzi na to ze ja naprawde powinnam jeść tylko ryż:///

Ania mega współczuje z tą zgagą...znam ten ból,u mnie szczególnie źle jest w nocy :/ i to do tego stopnia że konczy sie to "przytulaniem do wc" :/ ja nie śpię, mąż też czuwa i tak co noc - obracamy rano nasze nie wyspanie w żart i się śmiejemy że mała poprostu chce nas przygotować do nocnego wstawania. :) od dziś równy miesiąc został :) podekscytowanie wzrasta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:41

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze, mamy już 3 mamuśki! super, gratuluję tym świeżo upieczonym :) Ania:D też mam problem ze zgagą :/ co prawda nie cały czas, najbardziej łapie mnie przed spaniem, ale ostatnio zaczęłam pić mleko na noc i jakby trochę lepiej. U mnie waga mocno podskoczyła przez ostatnie 1,5 miesiąca co mnie średnio cieszy, bo ważę tyle i chciałam ważyć w 40 tygodniu ;P ale co zrobić :) w poniedziałek mam wizytę także zobaczymy ile Iga waży :D

czy któraś z Was słyszała o szczepionce Engerix? kupuje się ją przed porodem, a podaję w 1szej dobie życia. Przeciw żółtaczce, niby lepsza od tych z NFZ.
    i czy któraś z Was pobiera krew pępowinową?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam ze engerix jest lepszy niz ten euvax.
    Kurczę, teraz widzę ze przytyłam 1,5 kg w 4 dni, o chyba kiepsko:/ nie wiem czy to wina słodyczy czy woda? Ale poszalalam:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse nie slyszalam o tej szczzepionce :/

mnie tez męczy zgaga, kupilam sobie rennie owocowy ale niedobre to strasznie, niedobrze mi sie po tym robi wiec zrezygnowalam, pomagają migdaly i mleko choc tylko na troche..

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie wiem jakie macie glukometry ją contour plus i teraz podań wam wyniki że szpitala. Po lewo robine glukometrem szpitalnym a po prawo moim.
    113-113
    118-153
    88-100

Nieźle co ? Ogólnie nadal podtrzymują że nie mam cukrzycy

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dzieki dziewczyny:) nie sadze zeby to była reakcja na polozna... Wczesniej miałam ciśnienie nawet 90/60 a teraz pierwszy raz tak wyszło i waga mocno wzrosła. Bede w takim razie sprawdzać w domu i kontrolować. Na szczęście mocz mam ok wiec pewnie to cos łagodnego ale łapska mam jak balony i cieżko mi palcami ruszać. Chciakabym zeby przeszło bo jednak bałabym sie ze cos złego sie stanie dziecku i trzeba bedzie zrobic szybciej rozwiazanie:/ takze trzymam kciuki za siebie i za Was zeby wyniki były dobre:)
    Mala lady a magnez Ci cos pomaga? 9 miesiac jest ciężki ale jednocześnie jestem pozytywnie podekscytowana:)

U mnie to nawet nie reakcja na mierzenie, tylko wpadam na to mierzenie zziajana, bo powoli chodzić nie umiem ;-) i różnica zawsze jest. Niestety ja mocz do końca miałam dobry, a poród i tak wywoływali, bo samo ciśnienie jest wystarczająco niebezpieczne dla dziecka. No i dopóki puchną nogi, to pół biedy, norma, ale jak już twarz i dłonie, to trzeba sprawdzać i pilnować.

A co do słodyczy, to musiałabyś ich zjeść na 10 000 kalorii, a tyle to chyba nie dałaś rady :-D To na pewno woda. Pocieszające jest to, że po porodzie bardzo szybko schodzi, co dnia byłam 2 kilo lżejsza :-) A mniej pocieszające, że przed porodem wyglądałam jak potwór, myślałam, że pęknę. Miny ludzi na mój widok - bezcenne :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:02

FasUla lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    a ja dziś od rana leże :( wczoraj latałam do kibelka jak pokrecona, potem pojawiły sie napinania i skurcze...nieregularne, ale meczace..wrrr ja chyba nie dotrzymam do 4.01:(

No powiem Ci, że też bym pomyślała, że nie dotrwam ;-) U mnie nic, zero. Czasem brzuch się twardy robi, ale bezboleśnie zupełnie. Mam wrażenie, jakby do porodu było jeszcze bardzo daleko. Tylko oczywiście miednica chrupie, spojenie łonowe strzela, wszystko boli i wkurza, że tylko siedzieć i płakać ;-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys a co Ci powiedzieli po obchodzie? co z tymi ketonami i białkiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza dzieki:) a Ty teraz jestes w drugiej ciazy, rozumiem? mam nadzieje, ze mi to przejdzie, bo nie wiem jak ogarne remont i przeprowadzke;) a w lustrze juz osatnio sie w ogole nie ogladam, oby bylo tak jak u Ciebie, ze po porodzie waga bedzie spadac:)
    Musze sie zmobilizowac i cos z dzisiejszego dnia wycisnac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie jeszcze czy mozna rodzic w soczewkach? a razie gdyby bylo nagle cc czy takie soczewki trzeba sciagnac czy to nic nie przeszkadza?nie zdazylam sobie wyrobic okularow i sie zastanwiam czy sa niezbedne czy sie obejdzie bez tego;) a bez wzmacniaczy wzroku to niewiele widze, wiec wole sie przygotowac:P

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity na obchodzie na białko nawet nie zwrócili uwagi. Ciśnienie mam niskie. A o ketonach powiedzieli że jak mocz jest robiony na czczo to po nocy organizm jest zakwaszony i mogą czasem wyjść. Ostatni posiłek jogurt zjadlam o 21 normalnie. Ketony wyszły mi pierwszy raz. Nadal utrzymują że nie mam cukrzycy Jutro raczej mam wyjść:)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobrze ze jutro Cie wypiszą :) a robili Ci ktg w szpitalu?

jesli chodzi o to bialko to ja juz zglupialam... w jednym lab pokazalo brak a w drugim (diagnostyka) na poziomie 25 (norma do 33). Nie wiadomo komu wierzyc, polozna mowila ze widocznie mają lepszy sprzet w diagnostyce... powtórze jeszcze przed wizytą w przyszlym tyg i w innym lab :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:43

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Natasza dzieki:) a Ty teraz jestes w drugiej ciazy, rozumiem? mam nadzieje, ze mi to przejdzie, bo nie wiem jak ogarne remont i przeprowadzke;) a w lustrze juz osatnio sie w ogole nie ogladam, oby bylo tak jak u Ciebie, ze po porodzie waga bedzie spadac:)
    Musze sie zmobilizowac i cos z dzisiejszego dnia wycisnac:)

Tak, ja teraz jestem w drugiej :-) Ale zanim zaczniesz szaleć, to pomierz ciśnienie, bo pamiętaj, że wysokie ciśnienie dewastuje łożysko i do dziecka przestaje cokolwiek docierać. Mój przestał rosnąć, a w trakcie skurczów przy porodzie serducho mu stawało :-( Jeśli więc coś jest na rzeczy, to lepiej nierób nic, co Ci to ciśnienie może podnosić, a remont i przeprowadzka, to Wam raczej nie pomogą... No i podobno od wysokiego ciśnienia może za wcześnie pęknąć pęcherz płodowy, a chyba lepiej żeby maleństwo jeszcze trochę posiedziało :-)

FasUla lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny !

Dzieki Anulka :)

Witam sie po wizycie. Juz gbs zrobiony a moja gin mnie pocieszyla ze mam mięciutka szyjke i szykuje mi sie latwy porod bez strasznych męk :) takze jestem w siodmym niebie :D
    Hemoglobina z 10 podskoczyla do 11 i ogolnie ok.
    Nastepna i ostatnia wizyta 18 grudnia a pozniej jakby cos sie dzialo to od razu na porodowke :)
    W karcie ciąży oficjalnie wpisala mi termin na 27 grudnia takze pewnie na swieta sie rozpakuje :)

Pytalam sie poloznej o piersi i mowie jej ze jestem nastawiona tylko na karmienie piersia a mi jeszcze nawet kropelka siary nie poleciala- powiedziala zebym zaczela pic bawarke codziennie to mi ruszy laktacje :) takze od dzis zaczynam kuracje.

Jaś przy porodzie bedzie wazyl prawdopodobnie ok 3600g . Pytalam sie tez o to czeste twardnienie brzucha i klucie w szyjce - powiedziala mi ze to bardzo dobrze bo o znaczy ze macica duzo cwiczy i sa to normalne skurcze :)

FasUla, Felicity, ania.g, grosz_ek, Mama84 lubią tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam zgagi, ja mam TURBO zgagę. Codziennie kilka-kilkanaście razy dziennie. Nieważne co zjem. Czasem nawet przed śniadaniem - mówię Wam, idzie zwariować.

Rennie, ciepłe mleko i migdały - od dawna nie działają.

Mnie pomaga tylko Gaviscon w płynie, ale idzie u mnie 1 butelka tygodniowo..

Chociaż zrobiłam ostatnio kisiel z siemienia lnianego i było troszkę lepiej, co prawda przed snem popiłam Gavisconem, ale i tak naprawdę duuużo lepiej, bo u mnie niestety też zgaga+odbijanie+ulewanie kończyło się rzyganiem :/

2 łyżeczki siemienia lnianego zalać 1/2 szklanki wrzątku, zostawić, to się zażeluje. Potem dodać ciepłego mleka i wypić. Ten kisiel oblepia ścianki przełyku tak, że te kwasy żołądkowe się tam nie wydostają.

A Gaviscon z kolei zobojętnia kwasy już w żołądku.

Aprilia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Natasza:) bede mierzyć ciśnienie i jak cos to lekarz/szpital. Synek najważniejszy:)
    Paulix ja kupiłam sobie herbatkę medela bocianek i po porodzie bede pić, brakiem siary sie nie martw, to ponoc o niczym nie przesadza;)

Paulix lubi tę wiadomość

‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ