Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAha ktos tu mi pisal ze jak nie hede karmic piersia zebym odcigla siare. Wlasni taki mam zamiar:) chce odciagnac i podac ta siare a potem juz normalnie mm.
Tylko czy ja to jakos poznam jak dlugo ta siara bedzie leciala? Ona wyglada jakos inaczej niz zwykle mleko? -
Beatrice wrote:Aha ktos tu mi pisal ze jak nie hede karmic piersia zebym odcigla siare. Wlasni taki mam zamiar:) chce odciagnac i podac ta siare a potem juz normalnie mm.
Tylko czy ja to jakos poznam jak dlugo ta siara bedzie leciala? Ona wyglada jakos inaczej niz zwykle mleko?
Tak tak ja pisałamsiara jest żółtawa bardziej przezroczysta a mleko jest bardziej białe. Ta siara jest najbardziej wartościowa szkoda jej nie dać
i jest przez może 2-3 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 17:18
-
nick nieaktualny
-
Ja też się nie wciągam i nie przenoszę
U mnie położna na SR mówiła, że siara utrzymuje się od 3 do 5 dni.
A na laktację najlepiej działa częste przystawianie dziecka po porodzie, a nie bawarki czy jakieś herbatkiI odradza branie laktatora do szpitala jeśli ktoś planuje karmić piersią. Tak samo smoczek. Bo dziecko musi nauczyć się ssać, cyca a nie butlę, a z drugiej strony laktator może pobudzić za bardzo wydzielanie mleka i wtedy dopiero jest problem
Liskova, Paulix lubią tę wiadomość
-
Natasza ja też mam właśnie takie dziwne wrażenie...ale to dzisiaj po południu...bo rano był normalny...nie wiem muszę fotkę zrobić i porównać bo akurat wczoraj chyba robiłam
Tygrys niezłe rozbieżności z tym poziomem cukru...a swoją droga te wyniki chyba się kwalifikują na cukrzycę? tzn te co Twoim glukometrem są robione...
Ja mam dzisiaj lenia strasznegoza długo po południu spałam
-
Witam się w 9 miesiącu. Sama nie wiem czy to mnie cieszy czy przeraża
Jestem po wizycie i okazuje się, że szyjka ciągle ładna i długa 3,8cm. Mała siedzi głową w dół i warzy 2,5 kg.
Jestem jednak trochę spuchnięta od wody bo przybieram dużo na wadze a raczej się nie opycham. Więc mam łykać urosept i robić jakiś wywar z pietruszki. W wynikach moczu miałam dużo ketonów ale lekarz powiedział, że to przez to iż najprawdopodobnie poszłam spać głodna. Moja ferrytyna jest niziutka ale mam się nie martwić bo hemoglobina idzie ciągle w górę.
No i najlepsze jest to, że partner przyjedzie na święta i ma zostać cały styczeń w Polsce. Strasznie mnie to cieszy. Teraz tylko aby młoda nie chciała przyjść na świat za wcześnie to będzie super.
-
to w takim razie i ja nie biore ani smoczka ani laktatora do szpitala. Mam tylko nadzieje ze bede miala czym wykarmic dziecko a na pewno nie dopuszcze do dokarmiania mm bo mi sie dziecko rozleniwi i nie bedzie chcialo cyca mocniej pociagnac
Mi juz nagle wszyscy zaczeli mowic ze mam niiisko brzuch a ja juz nie wiem. Wiem ze spuchnieta jestem wszedzie gdzie sie da -
mi też już brzuch opada... skurcze czuję ale baaardzo delikatne (wyszły też na KTG) leżę z zaciśniętymi nogami, czekam do skończonego 37tc i zacznę znowu mocniej się ruszać. Jakoś wizja wcześniaka mnie przeraża.
Ja tez nie przechodzę na fb, bo po prostu nie nadążam za nimi i dla mnie mało czytelnie jest a fb. -
Mi też brzuch w dół chyba. Siostra zawyrokowała, że opadł. A ja od kilku dni mam taki ból w kroczu i szyjce, że szok. I w pachwinach zakwasy. Więc obstawiam z 3 tygodnie jeszcze
Jutro KTG, trzymajcie kciuki.Kupiłam przewijak z wanienką! Jupi!Aprilia lubi tę wiadomość
-
Chyba każdej z nas zaczyna coś doskwierać. Swoją drogą nawet nie odczuwam tego że mamy grudzień.
A jeszcze mnie czeka kupienie szafki (komody) i wanienki, spakować torbę do szpitala ale z tym to niech mi się nie spieszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 21:10
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
Hej.Ja tez dzisiaj miałam wizytę,coreczka wazy 2750g i jest glowka e dol,termin cc 12 styczeń chyba ze się dzidzia przyspieszy,dobrze ze mam miec to cc bo cora wielgasna.Mam do Was pytanie miałam dzisiaj robiony gbs i mam te próbki zaniesc sama jutro do laboratorium wiecie ile kosztuje to badanie?bylam tak zaskoczona ze sama musze biegac z tymi próbkami ze zapomniałam zapytać o koszt tego badania.
Liskova, grosz_ek, Paulix, anulka557 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytygrys73 wrote:Felicity robią ktg codziennie. Z tym białkiem dziwną sprawa a masz bakterie i leukocyty?
zobacze jeszcze jak wyjdą badania za tydzien
jesli chodzi o FB to mam nadzieje ze nasz wątek jednak nie padnie mimo ze duzo osob sie tam udzielaale fakt, tu jest duzo czytelniej a tam mnóostwo wątków
Mama84 ja płaciłam za gbs w szpitalnym lab 20zł, w diagnostyce zaśpiewali mi 35zł, w innym szitalnym 30 takze rozbieznosci są. Też mialam pobrany na wizycie i drugiego dnia ktos mi zaniósl do lab. -
Mama84 wrote:Hej.Ja tez dzisiaj miałam wizytę,coreczka wazy 2750g i jest glowka e dol,termin cc 12 styczeń chyba ze się dzidzia przyspieszy,dobrze ze mam miec to cc bo cora wielgasna.Mam do Was pytanie miałam dzisiaj robiony gbs i mam te próbki zaniesc sama jutro do laboratorium wiecie ile kosztuje to badanie?bylam tak zaskoczona ze sama musze biegac z tymi próbkami ze zapomniałam zapytać o koszt tego badania.
Córa faktycznie wielka, Ty 33+5 i 2750, a mój synuś 33+2 - 2000 - niezła różnica