X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie przenosze :) wole sie nie wciagac bo tam nowe komentarze pojawiaja sie co sekunde ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Czyli Beatrice jesteś w grupie na fb ? :)
    Tak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ktos tu mi pisal ze jak nie hede karmic piersia zebym odcigla siare. Wlasni taki mam zamiar:) chce odciagnac i podac ta siare a potem juz normalnie mm.
    Tylko czy ja to jakos poznam jak dlugo ta siara bedzie leciala? Ona wyglada jakos inaczej niz zwykle mleko?

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Aha ktos tu mi pisal ze jak nie hede karmic piersia zebym odcigla siare. Wlasni taki mam zamiar:) chce odciagnac i podac ta siare a potem juz normalnie mm.
    Tylko czy ja to jakos poznam jak dlugo ta siara bedzie leciala? Ona wyglada jakos inaczej niz zwykle mleko?

Tak tak ja pisałam ;-) siara jest żółtawa bardziej przezroczysta a mleko jest bardziej białe. Ta siara jest najbardziej wartościowa szkoda jej nie dać ;-) i jest przez może 2-3 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 17:18

a.png
    a.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam pisać to samo co Gianna :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... chyba brzuch mi opadł :-O

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja was tu nie zostawię, będziecie musiały mnie znosić :D

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie wciągam i nie przenoszę :)
    U mnie położna na SR mówiła, że siara utrzymuje się od 3 do 5 dni.
    A na laktację najlepiej działa częste przystawianie dziecka po porodzie, a nie bawarki czy jakieś herbatki :) I odradza branie laktatora do szpitala jeśli ktoś planuje karmić piersią. Tak samo smoczek. Bo dziecko musi nauczyć się ssać, cyca a nie butlę, a z drugiej strony laktator może pobudzić za bardzo wydzielanie mleka i wtedy dopiero jest problem ;)

Liskova, Paulix lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557, no na Ciebie szczególnie liczę, że tu będziesz, bo mamy ten sam termin i jak zaczniesz rodzić, to ja zacznę panikować ;-)

anulka557 lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza ja też mam właśnie takie dziwne wrażenie...ale to dzisiaj po południu...bo rano był normalny...nie wiem muszę fotkę zrobić i porównać bo akurat wczoraj chyba robiłam :P

Tygrys niezłe rozbieżności z tym poziomem cukru...a swoją droga te wyniki chyba się kwalifikują na cukrzycę? tzn te co Twoim glukometrem są robione...

Ja mam dzisiaj lenia strasznego :D za długo po południu spałam :(

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że pomiar cukru robiony przez Tygryska nie kwalifikują się na cukrzycę

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 9 miesiącu. Sama nie wiem czy to mnie cieszy czy przeraża :)

Jestem po wizycie i okazuje się, że szyjka ciągle ładna i długa 3,8cm. Mała siedzi głową w dół i warzy 2,5 kg.

Jestem jednak trochę spuchnięta od wody bo przybieram dużo na wadze a raczej się nie opycham. Więc mam łykać urosept i robić jakiś wywar z pietruszki. W wynikach moczu miałam dużo ketonów ale lekarz powiedział, że to przez to iż najprawdopodobnie poszłam spać głodna. Moja ferrytyna jest niziutka ale mam się nie martwić bo hemoglobina idzie ciągle w górę.

No i najlepsze jest to, że partner przyjedzie na święta i ma zostać cały styczeń w Polsce. Strasznie mnie to cieszy. Teraz tylko aby młoda nie chciała przyjść na świat za wcześnie to będzie super :).

age.png

preg.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w takim razie i ja nie biore ani smoczka ani laktatora do szpitala. Mam tylko nadzieje ze bede miala czym wykarmic dziecko a na pewno nie dopuszcze do dokarmiania mm bo mi sie dziecko rozleniwi i nie bedzie chcialo cyca mocniej pociagnac :)

Mi juz nagle wszyscy zaczeli mowic ze mam niiisko brzuch a ja juz nie wiem. Wiem ze spuchnieta jestem wszedzie gdzie sie da :D

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też już brzuch opada... skurcze czuję ale baaardzo delikatne (wyszły też na KTG) leżę z zaciśniętymi nogami, czekam do skończonego 37tc i zacznę znowu mocniej się ruszać. Jakoś wizja wcześniaka mnie przeraża.
    Ja tez nie przechodzę na fb, bo po prostu nie nadążam za nimi i dla mnie mało czytelnie jest a fb.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Historie boskie;)

Ja po usg, wszystko ok, waga 2200;) uff

anulka557, Paulix, grosz_ek lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuch w dół chyba. Siostra zawyrokowała, że opadł. A ja od kilku dni mam taki ból w kroczu i szyjce, że szok. I w pachwinach zakwasy. Więc obstawiam z 3 tygodnie jeszcze :P

Jutro KTG, trzymajcie kciuki.Kupiłam przewijak z wanienką! Jupi!:)

Aprilia lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każdej z nas zaczyna coś doskwierać. Swoją drogą nawet nie odczuwam tego że mamy grudzień. :P A jeszcze mnie czeka kupienie szafki (komody) i wanienki, spakować torbę do szpitala ale z tym to niech mi się nie spieszy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 21:10

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Ja tez dzisiaj miałam wizytę,coreczka wazy 2750g i jest glowka e dol,termin cc 12 styczeń chyba ze się dzidzia przyspieszy,dobrze ze mam miec to cc bo cora wielgasna.Mam do Was pytanie miałam dzisiaj robiony gbs i mam te próbki zaniesc sama jutro do laboratorium wiecie ile kosztuje to badanie?bylam tak zaskoczona ze sama musze biegac z tymi próbkami ze zapomniałam zapytać o koszt tego badania.

Liskova, grosz_ek, Paulix, anulka557 lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Felicity robią ktg codziennie. Z tym białkiem dziwną sprawa a masz bakterie i leukocyty?
    tak mialam bakterie liczne, po antybiotyku juz byly nieliczne, jeszcze czekam na wyniki posiewu. z kolei leukocyty nadal podwyzszone :/ zobacze jeszcze jak wyjdą badania za tydzien

jesli chodzi o FB to mam nadzieje ze nasz wątek jednak nie padnie mimo ze duzo osob sie tam udziela :P ale fakt, tu jest duzo czytelniej a tam mnóostwo wątków

Mama84 ja płaciłam za gbs w szpitalnym lab 20zł, w diagnostyce zaśpiewali mi 35zł, w innym szitalnym 30 takze rozbieznosci są. Też mialam pobrany na wizycie i drugiego dnia ktos mi zaniósl do lab.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej.Ja tez dzisiaj miałam wizytę,coreczka wazy 2750g i jest glowka e dol,termin cc 12 styczeń chyba ze się dzidzia przyspieszy,dobrze ze mam miec to cc bo cora wielgasna.Mam do Was pytanie miałam dzisiaj robiony gbs i mam te próbki zaniesc sama jutro do laboratorium wiecie ile kosztuje to badanie?bylam tak zaskoczona ze sama musze biegac z tymi próbkami ze zapomniałam zapytać o koszt tego badania.
    U mnie mówili, że GBS 28zł.

Córa faktycznie wielka, Ty 33+5 i 2750, a mój synuś 33+2 - 2000 - niezła różnica :D

‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ