X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie przenosze :) wole sie nie wciagac bo tam nowe komentarze pojawiaja sie co sekunde ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Czyli Beatrice jesteś w grupie na fb ? :)
    Tak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ktos tu mi pisal ze jak nie hede karmic piersia zebym odcigla siare. Wlasni taki mam zamiar:) chce odciagnac i podac ta siare a potem juz normalnie mm.
    Tylko czy ja to jakos poznam jak dlugo ta siara bedzie leciala? Ona wyglada jakos inaczej niz zwykle mleko?

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Aha ktos tu mi pisal ze jak nie hede karmic piersia zebym odcigla siare. Wlasni taki mam zamiar:) chce odciagnac i podac ta siare a potem juz normalnie mm.
    Tylko czy ja to jakos poznam jak dlugo ta siara bedzie leciala? Ona wyglada jakos inaczej niz zwykle mleko?

Tak tak ja pisałam ;-) siara jest żółtawa bardziej przezroczysta a mleko jest bardziej białe. Ta siara jest najbardziej wartościowa szkoda jej nie dać ;-) i jest przez może 2-3 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 17:18

a.png
    a.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam pisać to samo co Gianna :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... chyba brzuch mi opadł :-O

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja was tu nie zostawię, będziecie musiały mnie znosić :D

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie wciągam i nie przenoszę :)
    U mnie położna na SR mówiła, że siara utrzymuje się od 3 do 5 dni.
    A na laktację najlepiej działa częste przystawianie dziecka po porodzie, a nie bawarki czy jakieś herbatki :) I odradza branie laktatora do szpitala jeśli ktoś planuje karmić piersią. Tak samo smoczek. Bo dziecko musi nauczyć się ssać, cyca a nie butlę, a z drugiej strony laktator może pobudzić za bardzo wydzielanie mleka i wtedy dopiero jest problem ;)

Liskova, Paulix lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557, no na Ciebie szczególnie liczę, że tu będziesz, bo mamy ten sam termin i jak zaczniesz rodzić, to ja zacznę panikować ;-)

anulka557 lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza ja też mam właśnie takie dziwne wrażenie...ale to dzisiaj po południu...bo rano był normalny...nie wiem muszę fotkę zrobić i porównać bo akurat wczoraj chyba robiłam :P

Tygrys niezłe rozbieżności z tym poziomem cukru...a swoją droga te wyniki chyba się kwalifikują na cukrzycę? tzn te co Twoim glukometrem są robione...

Ja mam dzisiaj lenia strasznego :D za długo po południu spałam :(

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że pomiar cukru robiony przez Tygryska nie kwalifikują się na cukrzycę

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 9 miesiącu. Sama nie wiem czy to mnie cieszy czy przeraża :)

Jestem po wizycie i okazuje się, że szyjka ciągle ładna i długa 3,8cm. Mała siedzi głową w dół i warzy 2,5 kg.

Jestem jednak trochę spuchnięta od wody bo przybieram dużo na wadze a raczej się nie opycham. Więc mam łykać urosept i robić jakiś wywar z pietruszki. W wynikach moczu miałam dużo ketonów ale lekarz powiedział, że to przez to iż najprawdopodobnie poszłam spać głodna. Moja ferrytyna jest niziutka ale mam się nie martwić bo hemoglobina idzie ciągle w górę.

No i najlepsze jest to, że partner przyjedzie na święta i ma zostać cały styczeń w Polsce. Strasznie mnie to cieszy. Teraz tylko aby młoda nie chciała przyjść na świat za wcześnie to będzie super :).

age.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w takim razie i ja nie biore ani smoczka ani laktatora do szpitala. Mam tylko nadzieje ze bede miala czym wykarmic dziecko a na pewno nie dopuszcze do dokarmiania mm bo mi sie dziecko rozleniwi i nie bedzie chcialo cyca mocniej pociagnac :)

Mi juz nagle wszyscy zaczeli mowic ze mam niiisko brzuch a ja juz nie wiem. Wiem ze spuchnieta jestem wszedzie gdzie sie da :D

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też już brzuch opada... skurcze czuję ale baaardzo delikatne (wyszły też na KTG) leżę z zaciśniętymi nogami, czekam do skończonego 37tc i zacznę znowu mocniej się ruszać. Jakoś wizja wcześniaka mnie przeraża.
    Ja tez nie przechodzę na fb, bo po prostu nie nadążam za nimi i dla mnie mało czytelnie jest a fb.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Historie boskie;)

Ja po usg, wszystko ok, waga 2200;) uff

anulka557, Paulix, grosz_ek lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuch w dół chyba. Siostra zawyrokowała, że opadł. A ja od kilku dni mam taki ból w kroczu i szyjce, że szok. I w pachwinach zakwasy. Więc obstawiam z 3 tygodnie jeszcze :P

Jutro KTG, trzymajcie kciuki.Kupiłam przewijak z wanienką! Jupi!:)

Aprilia lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każdej z nas zaczyna coś doskwierać. Swoją drogą nawet nie odczuwam tego że mamy grudzień. :P A jeszcze mnie czeka kupienie szafki (komody) i wanienki, spakować torbę do szpitala ale z tym to niech mi się nie spieszy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 21:10

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Ja tez dzisiaj miałam wizytę,coreczka wazy 2750g i jest glowka e dol,termin cc 12 styczeń chyba ze się dzidzia przyspieszy,dobrze ze mam miec to cc bo cora wielgasna.Mam do Was pytanie miałam dzisiaj robiony gbs i mam te próbki zaniesc sama jutro do laboratorium wiecie ile kosztuje to badanie?bylam tak zaskoczona ze sama musze biegac z tymi próbkami ze zapomniałam zapytać o koszt tego badania.

Liskova, grosz_ek, Paulix, anulka557 lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Felicity robią ktg codziennie. Z tym białkiem dziwną sprawa a masz bakterie i leukocyty?
    tak mialam bakterie liczne, po antybiotyku juz byly nieliczne, jeszcze czekam na wyniki posiewu. z kolei leukocyty nadal podwyzszone :/ zobacze jeszcze jak wyjdą badania za tydzien

jesli chodzi o FB to mam nadzieje ze nasz wątek jednak nie padnie mimo ze duzo osob sie tam udziela :P ale fakt, tu jest duzo czytelniej a tam mnóostwo wątków

Mama84 ja płaciłam za gbs w szpitalnym lab 20zł, w diagnostyce zaśpiewali mi 35zł, w innym szitalnym 30 takze rozbieznosci są. Też mialam pobrany na wizycie i drugiego dnia ktos mi zaniósl do lab.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej.Ja tez dzisiaj miałam wizytę,coreczka wazy 2750g i jest glowka e dol,termin cc 12 styczeń chyba ze się dzidzia przyspieszy,dobrze ze mam miec to cc bo cora wielgasna.Mam do Was pytanie miałam dzisiaj robiony gbs i mam te próbki zaniesc sama jutro do laboratorium wiecie ile kosztuje to badanie?bylam tak zaskoczona ze sama musze biegac z tymi próbkami ze zapomniałam zapytać o koszt tego badania.
    U mnie mówili, że GBS 28zł.

Córa faktycznie wielka, Ty 33+5 i 2750, a mój synuś 33+2 - 2000 - niezła różnica :D

‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ