X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Magdalena pomiary glukometrem nie stanowią podstawy do wykrycia cukrzycy. Tylko krzywą cukrowa. Dlatego mi mówią że nie mam cukrzycy. Jak się okazuje mam chyba zjebany glukometr od początku.
    Ja o tym Twoim glukometrze kilka razy słyszałam już opinię, że on jakiś nawiedzony jest. :( U nas w poradni cyklicznie wydają albo Contour Plus albo AccuChek, jakoś na wszelki wypadek cieszę się, że ten drugi dostałam...

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tymi glukometrami? Moja babcia teraz ma i to sie kupuje i te paski tez czy trzeba mieć na to receptę?
    Moje ciśnienie jest chyba lepsze juz;) za to te obrzęki gigantyczne, ponoc herbata z pokrzywy moze trochę pomoc;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję udanych wizyt :) i fajnie że "stare" użytkowniczki się odzywają :) im więcej nas tym lepiej ;)

dzień dobry tak w ogóle, u mnie dzień jak co dzień, boli wszystko, ale toczyć się trzeba :P odliczam dni do wizyty i usg, ciekawi mnie ile już ten mój pulpecik ma :)

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, tak czytam o tej cukrzycy, glukometrach i myślę sobie, że jak bym na diecie cukrzycowej była już tyle czasu i nagle okazałoby się, że niepotrzebnie, to szlag by mnie trafił!!!
    Tygrysek, Ty chyba dobrze tę dietę znosisz psychicznie, więc chociaż o tyle dobrze. Ja bym zwariowała ;-)

tygrys73 lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tymi glukometrami? Moja babcia teraz ma i to sie kupuje i te paski tez czy trzeba mieć na to receptę?
    tak, trzeba miec recepte od lekarza na paski :/

FasUla lubi tę wiadomość

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Ja juz od 5 pobudka.....warunki szpitalne nie pozwalaja pospac....

a ja dzisiaj kolejną noc miałam przespaną rewelacyjnie :) wstałam po 8.oo - mąż się sam dzisiaj do pracy odprawił.
    pamiętam pobyt w szpitalu w zeszłym roku - te salowe i zmiana warty pielęgniarek przed 5.oo rano gwar jak na targu w dzień handlowy - masakra. wiem, że szpital to nie sanatorium, ale wypadałoby jednak trochę ciszej się zachowywać.

1usai09kkfvyzb21.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Felicity wrote:
    tak, trzeba miec recepte od lekarza na paski :/

z tego co wiem to nie trzeba, ale na receptę kupisz znacznie taniej, a tak to zapłacisz 100%

FasUla lubi tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Moje ciśnienie jest chyba lepsze juz;) za to te obrzęki gigantyczne, ponoc herbata z pokrzywy moze trochę pomoc;)
    Nie trzeba koniecznie mieć recepty na paski, ale niestety bez niej płacimy 100% ceny bo nie ma refundacji a to jednak wychodzi bardzo drogo, zwłaszcza, że pasków w ciągu dnia trzeba zużyć kilka... Ja np. za 200 pasków (na początku zużywałam 6-7 dziennie) zapłaciłam 40 zł z groszami - bez recepty byłoby grubo ponad 100.

FasUla lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za 100 paskow z recepta zaplacilam 7,14 a bez bym zaplacila kolo 80 zl:(

FasUla lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam beznadziejną noc. Staram się nie ruszać jak już się ułożę, bo mi to spojenie z takim hukiem strzela, że aż się boję, że się rozleci ;-) Poza tym, zauważyłam, że jak w nocy się nie kręcę, to później boli zdecydowanie mniej. Ale jak leżę w bezruchu, to z kolei bolą biodra, no oszaleć można :-/ A dziś miałam właśnie taką noc, co chwilę do łazienki, musiałam się kręcić, wstawać, wszystko bolało i strzelało.

A jakby tego było mało, chyba od tego tygodnia dołączę do Ciebie, FasUla... od poniedziałku przywaliłam prawie 2 kilo :-O a nie widzę powodu. Ani słodyczy specjalnie nie pochłaniałam, ani nie soliłam więcej, ani nie jadłam więcej niż ostatnio.
    A pokrzywa jest faktycznie skuteczna, tyle że ostatnim razem, to już nie nadążałam jej pić. Za szybko się woda zbierała.

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza ja też kurcze, dziś się ważę i szok! przytyłam 2 kilo w 9 dni! a nie jem jakoś dużo..

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Na receptę są tańsze...

FasUla lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przybieraniem na wadze to mam teraz tak samo. 2 kilo w niecałe dwa tygodnie. Jak tak dalej pójdzie to do porodu przybędzie mi jeszcze z 5-6 kg i chyba się wtedy doturlam na porodówkę :P

age.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu w drugą stronę, 0,5kg w dół w ciągu 2 dni ... głodna nie chodzę, sporo grzeszę na tej diecie cukrzycowej (cukry w normie) a waga i tak idzie w dół cały czas. W sumie ok, będzie mniej do zrzucania po ciąży

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. :)
    Ja to mam średnio 2 kg na 3 tygodnie :) więc teraz pewnie będzie 14 albo 15 kg na plusie

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wiecie co? Urodzilam
    Wczoraj 03.12 godz 13.17 Szymon ur przez cc 49cm, 2266g, 10/ 10 pkt
    Nagle rano o 5.30 odeszly mi wody. Napisze wiecej pozniej

Arga, mitzula, Paulix, vincaminor, Carmen1724, Aprilia, anulka557, Giannaa, Liskova, Arizona_R, tygrys73, marta1987, Mama84, Summerka, Magdalena83, meksi, lula.91 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje natalka.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooooow!!! Natalka gratulacje!

• appee Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratulacje dla nowej mamy:)
    A ja tak na szybko, KTG wyszło idealnie, żadnych skurczy. Jednak gin stwierdziła, że Zosia jest za mała i trzeba ja podtuczyć w szpitalu. Także pakuję torbę i w poniedziałek idę leżakować - wstępnie na tydzień pod kroplówkami, ale może też być do końca:/ Dlatego szykuje się pracowity weekend, bo nie mam jeszcze staników dla siebie, wanienki, fotelika, termometru... Muszę przeszukać cały internet:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Hej wiecie co? Urodzilam
    Wczoraj 03.12 godz 13.17 Szymon ur przez cc 49cm, 2266g, 10/ 10 pkt
    Nagle rano o 5.30 odeszly mi wody. Napisze wiecej pozniej

Gratulacje ;-) Jak czuje się dzieciątko ? I jak Ty się czujesz ? ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ