Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tygrys73 wrote:Magdalena pomiary glukometrem nie stanowią podstawy do wykrycia cukrzycy. Tylko krzywą cukrowa. Dlatego mi mówią że nie mam cukrzycy. Jak się okazuje mam chyba zjebany glukometr od początku.
U nas w poradni cyklicznie wydają albo Contour Plus albo AccuChek, jakoś na wszelki wypadek cieszę się, że ten drugi dostałam...
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygratuluję udanych wizyt
i fajnie że "stare" użytkowniczki się odzywają
im więcej nas tym lepiej
dzień dobry tak w ogóle, u mnie dzień jak co dzień, boli wszystko, ale toczyć się trzebaodliczam dni do wizyty i usg, ciekawi mnie ile już ten mój pulpecik ma
-
Wiecie, tak czytam o tej cukrzycy, glukometrach i myślę sobie, że jak bym na diecie cukrzycowej była już tyle czasu i nagle okazałoby się, że niepotrzebnie, to szlag by mnie trafił!!!
Tygrysek, Ty chyba dobrze tę dietę znosisz psychicznie, więc chociaż o tyle dobrze. Ja bym zwariowałatygrys73 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marta1987 wrote:Ja juz od 5 pobudka.....warunki szpitalne nie pozwalaja pospac....
a ja dzisiaj kolejną noc miałam przespaną rewelacyjniewstałam po 8.oo - mąż się sam dzisiaj do pracy odprawił.
pamiętam pobyt w szpitalu w zeszłym roku - te salowe i zmiana warty pielęgniarek przed 5.oo rano gwar jak na targu w dzień handlowy - masakra. wiem, że szpital to nie sanatorium, ale wypadałoby jednak trochę ciszej się zachowywać. -
FasUla wrote:Dziewczyny a jak to jest z tymi glukometrami? Moja babcia teraz ma i to sie kupuje i te paski tez czy trzeba mieć na to receptę?Felicity wrote:tak, trzeba miec recepte od lekarza na paski
z tego co wiem to nie trzeba, ale na receptę kupisz znacznie taniej, a tak to zapłacisz 100%FasUla lubi tę wiadomość
-
FasUla wrote:Dziewczyny a jak to jest z tymi glukometrami? Moja babcia teraz ma i to sie kupuje i te paski tez czy trzeba mieć na to receptę?
Moje ciśnienie jest chyba lepsze juz;) za to te obrzęki gigantyczne, ponoc herbata z pokrzywy moze trochę pomoc;)FasUla lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Ja dziś miałam beznadziejną noc. Staram się nie ruszać jak już się ułożę, bo mi to spojenie z takim hukiem strzela, że aż się boję, że się rozleci
Poza tym, zauważyłam, że jak w nocy się nie kręcę, to później boli zdecydowanie mniej. Ale jak leżę w bezruchu, to z kolei bolą biodra, no oszaleć można
A dziś miałam właśnie taką noc, co chwilę do łazienki, musiałam się kręcić, wstawać, wszystko bolało i strzelało.
A jakby tego było mało, chyba od tego tygodnia dołączę do Ciebie, FasUla... od poniedziałku przywaliłam prawie 2 kiloa nie widzę powodu. Ani słodyczy specjalnie nie pochłaniałam, ani nie soliłam więcej, ani nie jadłam więcej niż ostatnio.
A pokrzywa jest faktycznie skuteczna, tyle że ostatnim razem, to już nie nadążałam jej pić. Za szybko się woda zbierała. -
nick nieaktualny
-
FasUla wrote:Dziewczyny a jak to jest z tymi glukometrami? Moja babcia teraz ma i to sie kupuje i te paski tez czy trzeba mieć na to receptę?
Moje ciśnienie jest chyba lepsze juz;) za to te obrzęki gigantyczne, ponoc herbata z pokrzywy moze trochę pomoc;)
FasUla lubi tę wiadomość
-
Ja znowu w drugą stronę, 0,5kg w dół w ciągu 2 dni ... głodna nie chodzę, sporo grzeszę na tej diecie cukrzycowej (cukry w normie) a waga i tak idzie w dół cały czas. W sumie ok, będzie mniej do zrzucania po ciąży
-
Hej wiecie co? Urodzilam
Wczoraj 03.12 godz 13.17 Szymon ur przez cc 49cm, 2266g, 10/ 10 pkt
Nagle rano o 5.30 odeszly mi wody. Napisze wiecej pozniejArga, mitzula, Paulix, vincaminor, Carmen1724, Aprilia, anulka557, Giannaa, Liskova, Arizona_R, tygrys73, marta1987, Mama84, Summerka, Magdalena83, meksi, lula.91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, gratulacje dla nowej mamy:)
A ja tak na szybko, KTG wyszło idealnie, żadnych skurczy. Jednak gin stwierdziła, że Zosia jest za mała i trzeba ja podtuczyć w szpitalu. Także pakuję torbę i w poniedziałek idę leżakować - wstępnie na tydzień pod kroplówkami, ale może też być do końca:/ Dlatego szykuje się pracowity weekend, bo nie mam jeszcze staników dla siebie, wanienki, fotelika, termometru... Muszę przeszukać cały internet:)