X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Magdalena pomiary glukometrem nie stanowią podstawy do wykrycia cukrzycy. Tylko krzywą cukrowa. Dlatego mi mówią że nie mam cukrzycy. Jak się okazuje mam chyba zjebany glukometr od początku.
    Ja o tym Twoim glukometrze kilka razy słyszałam już opinię, że on jakiś nawiedzony jest. :( U nas w poradni cyklicznie wydają albo Contour Plus albo AccuChek, jakoś na wszelki wypadek cieszę się, że ten drugi dostałam...

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tymi glukometrami? Moja babcia teraz ma i to sie kupuje i te paski tez czy trzeba mieć na to receptę?
    Moje ciśnienie jest chyba lepsze juz;) za to te obrzęki gigantyczne, ponoc herbata z pokrzywy moze trochę pomoc;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję udanych wizyt :) i fajnie że "stare" użytkowniczki się odzywają :) im więcej nas tym lepiej ;)

dzień dobry tak w ogóle, u mnie dzień jak co dzień, boli wszystko, ale toczyć się trzeba :P odliczam dni do wizyty i usg, ciekawi mnie ile już ten mój pulpecik ma :)

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, tak czytam o tej cukrzycy, glukometrach i myślę sobie, że jak bym na diecie cukrzycowej była już tyle czasu i nagle okazałoby się, że niepotrzebnie, to szlag by mnie trafił!!!
    Tygrysek, Ty chyba dobrze tę dietę znosisz psychicznie, więc chociaż o tyle dobrze. Ja bym zwariowała ;-)

tygrys73 lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tymi glukometrami? Moja babcia teraz ma i to sie kupuje i te paski tez czy trzeba mieć na to receptę?
    tak, trzeba miec recepte od lekarza na paski :/

FasUla lubi tę wiadomość

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Ja juz od 5 pobudka.....warunki szpitalne nie pozwalaja pospac....

a ja dzisiaj kolejną noc miałam przespaną rewelacyjnie :) wstałam po 8.oo - mąż się sam dzisiaj do pracy odprawił.
    pamiętam pobyt w szpitalu w zeszłym roku - te salowe i zmiana warty pielęgniarek przed 5.oo rano gwar jak na targu w dzień handlowy - masakra. wiem, że szpital to nie sanatorium, ale wypadałoby jednak trochę ciszej się zachowywać.

1usai09kkfvyzb21.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Felicity wrote:
    tak, trzeba miec recepte od lekarza na paski :/

z tego co wiem to nie trzeba, ale na receptę kupisz znacznie taniej, a tak to zapłacisz 100%

FasUla lubi tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Moje ciśnienie jest chyba lepsze juz;) za to te obrzęki gigantyczne, ponoc herbata z pokrzywy moze trochę pomoc;)
    Nie trzeba koniecznie mieć recepty na paski, ale niestety bez niej płacimy 100% ceny bo nie ma refundacji a to jednak wychodzi bardzo drogo, zwłaszcza, że pasków w ciągu dnia trzeba zużyć kilka... Ja np. za 200 pasków (na początku zużywałam 6-7 dziennie) zapłaciłam 40 zł z groszami - bez recepty byłoby grubo ponad 100.

FasUla lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za 100 paskow z recepta zaplacilam 7,14 a bez bym zaplacila kolo 80 zl:(

FasUla lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam beznadziejną noc. Staram się nie ruszać jak już się ułożę, bo mi to spojenie z takim hukiem strzela, że aż się boję, że się rozleci ;-) Poza tym, zauważyłam, że jak w nocy się nie kręcę, to później boli zdecydowanie mniej. Ale jak leżę w bezruchu, to z kolei bolą biodra, no oszaleć można :-/ A dziś miałam właśnie taką noc, co chwilę do łazienki, musiałam się kręcić, wstawać, wszystko bolało i strzelało.

A jakby tego było mało, chyba od tego tygodnia dołączę do Ciebie, FasUla... od poniedziałku przywaliłam prawie 2 kilo :-O a nie widzę powodu. Ani słodyczy specjalnie nie pochłaniałam, ani nie soliłam więcej, ani nie jadłam więcej niż ostatnio.
    A pokrzywa jest faktycznie skuteczna, tyle że ostatnim razem, to już nie nadążałam jej pić. Za szybko się woda zbierała.

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza ja też kurcze, dziś się ważę i szok! przytyłam 2 kilo w 9 dni! a nie jem jakoś dużo..

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Na receptę są tańsze...

FasUla lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przybieraniem na wadze to mam teraz tak samo. 2 kilo w niecałe dwa tygodnie. Jak tak dalej pójdzie to do porodu przybędzie mi jeszcze z 5-6 kg i chyba się wtedy doturlam na porodówkę :P

age.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu w drugą stronę, 0,5kg w dół w ciągu 2 dni ... głodna nie chodzę, sporo grzeszę na tej diecie cukrzycowej (cukry w normie) a waga i tak idzie w dół cały czas. W sumie ok, będzie mniej do zrzucania po ciąży

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. :)
    Ja to mam średnio 2 kg na 3 tygodnie :) więc teraz pewnie będzie 14 albo 15 kg na plusie

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wiecie co? Urodzilam
    Wczoraj 03.12 godz 13.17 Szymon ur przez cc 49cm, 2266g, 10/ 10 pkt
    Nagle rano o 5.30 odeszly mi wody. Napisze wiecej pozniej

Arga, mitzula, Paulix, vincaminor, Carmen1724, Aprilia, anulka557, Giannaa, Liskova, Arizona_R, tygrys73, marta1987, Mama84, Summerka, Magdalena83, meksi, lula.91 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje natalka.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooooow!!! Natalka gratulacje!

• appee Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratulacje dla nowej mamy:)
    A ja tak na szybko, KTG wyszło idealnie, żadnych skurczy. Jednak gin stwierdziła, że Zosia jest za mała i trzeba ja podtuczyć w szpitalu. Także pakuję torbę i w poniedziałek idę leżakować - wstępnie na tydzień pod kroplówkami, ale może też być do końca:/ Dlatego szykuje się pracowity weekend, bo nie mam jeszcze staników dla siebie, wanienki, fotelika, termometru... Muszę przeszukać cały internet:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Hej wiecie co? Urodzilam
    Wczoraj 03.12 godz 13.17 Szymon ur przez cc 49cm, 2266g, 10/ 10 pkt
    Nagle rano o 5.30 odeszly mi wody. Napisze wiecej pozniej

Gratulacje ;-) Jak czuje się dzieciątko ? I jak Ty się czujesz ? ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ