Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Dziewczyny, no to sie zaczęło - rozwiązał sie worek z prezentami;))
    Trochę za szybko :) ale co poradzisz jak dzieciaczkom śpieszy się na świat. :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    No u mnie brzuszek przez 3 tygodnie urósł 1t5d, i jest w 34t6d na poziomie 31t5d, więc gin stwierdziła, że lepiej spróbować z kroplówkami. Raczej mówiła, że tylko na tydzień, ale przygotowuję już wszystko jakbyśmy miały wrócić we dwie.

Appee, mam nadzieję, że Ci ładnie malucha podtuczą i w dwupaku wrócicie do domu.

A z drugiej strony... żeby się nie okazało, że nam tu Natalka worek z prezentami na święta rozwiąże i zaczną się przedwczesne porody :-O

p19udqk3vbg012ck.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka, gratuluję!!! :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, ja dzisiaj miałam niezłą akcję :-)

Zacznę od tego, że od dawna mam mega dużo śluzu i po nocy, albo dłuższym leżeniu, jak wstanę, to mnie normalnie zalewa. Do tej pory zdarzało się to tylko w domu, a dziś - na dworze, po odprowadzeniu synka do szkoły. I słuchajcie, w domu to po prostu mokro mi się robi i tyle, a że na dworze zimno, to poczułam normalnie fale rozlewającego się ciepła! Myślałam, że mi wody odeszły! :-O :-D
    Czujecie? :-D Mało zawału nie dostałam :-D

Summerka, Aprilia lubią tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Trochę za szybko :) ale co poradzisz jak dzieciaczkom śpieszy się na świat. :)

Ej, chca choinki zobaczyc i dostać prezenty;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ej, chca choinki zobaczyc i dostać prezenty;))
    Chyba tak. :) Ale mieć dzidziusia na święta to jeszcze większy prezent :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Chyba tak. :) Ale mieć dzidziusia na święta to jeszcze większy prezent :)
    to dopiero prezent!

Mordeczka lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba muszę szybko list do Mikołaja napisać, że w ramach prezentu proszę o jakieś ładne perfumy, bo chciałabym jednak do nowego roku w dwupaku dorwać ;-)

mala_lady, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robilam dzis nalesniki ze szpinakiem na obiad no i troche czasu spedzilam w kuchni, teraz mam za swoje bo podbrzusze boli,ciągnie i juz sama nie wiem czy z nerwow czy z czegos innego ale czuje dziwny niepokój :/

• Liskova Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza666 wrote:
    Nie, nie martw się... Rach ciach urodzisz i będzie po bólach :-D ;-)
    Taki żarcik, sorki, nie mogłam się powstrzymać. To chyba stresowa głupawka. Natalka jakoś uświadomiła chyba nam wszystkim, że terminy sobie, a dzieci i tak zrobią co chcą i że teraz to już się trzeba wszystkiego spodziewać...
    Łohohoh, ale zabawne!

A tak serio to niee no, wiem że nie przegapię ani nic, ale noo, jestem w 34t więc mam nadzieję, że to takie tam niezobowiązujące przepowiadacze :)

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    robilam dzis nalesniki ze szpinakiem na obiad no i troche czasu spedzilam w kuchni, teraz mam za swoje bo podbrzusze boli,ciągnie i juz sama nie wiem czy z nerwow czy z czegos innego ale czuje dziwny niepokój :/

spokojnie, połóż się odpocznij :) ja od 3 dni leże, i się boję:) też ponaginałam trochę i miałam za swoje....i skurcze i bóle i ogólnie...teraz nic nie robię...no prawie nic...tylko to co muszę ;) Felicity nie strasz mnie bo my na jednym wózku jedziemy :)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza gdzie się wychylasz, czekaj na mnie! :D

• appee Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w toku ogólnej paniki:P spakowałam siebie do szpitala na poniedziałek, plus przygotowałam rzeczy do doniesienia na poród, spakowałam Zosię do szpitala i spakowałam ją oddzielnie na wyjście do domu. Zostawiam instrukcje dla męża co mu jeszcze zostało do wyprania i wyprasowania. Wcale to nie sprawia, że czuję się przygotowana.

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    spokojnie, połóż się odpocznij :) ja od 3 dni leże, i się boję:) też ponaginałam trochę i miałam za swoje....i skurcze i bóle i ogólnie...teraz nic nie robię...no prawie nic...tylko to co muszę ;) Felicity nie strasz mnie bo my na jednym wózku jedziemy :)
    polozylam sie bo brzucho cos zaczął pobolewac tak jakos inaczej,jakby okresowo ale co chwile chce mi sie siku, taki mam ucisk na pecherz :/
    ehh byle do tego 12go do donoszonej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee to witaj w klubie, widze ze nie tylko mi sie udzielil strach po tym naglym porodzie natalki :P

mowie dzis mezowi ze dziewczyna z forum z terminem na 5 stycznia wczoraj urodzila a ten do mnie: ale Ty moze sie wstrzymaj co, moze nie dzisiaj? :P
    (dodam ze o 18 wychodzi z kolegami na piwo :P

tak jakbysmy mialy wplyw na cokolwiek :P

Paulix, Aprilia lubią tę wiadomość

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Hej wiecie co? Urodzilam
    Wczoraj 03.12 godz 13.17 Szymon ur przez cc 49cm, 2266g, 10/ 10 pkt
    Nagle rano o 5.30 odeszly mi wody. Napisze wiecej pozniej

Natalka gratulacje !!!! :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin na SR się śmiał, że 'miesiąc przed terminem: brama w domu zawsze otwarta, auto zatankowane na full, zaparkowane przodem do wyjazdu, przepalone co najmniej raz dziennie żeby nie było, że nie odpali, chłop bez kropli alkoholu w ustach' :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 15:53

mala_lady, grosz_ek, nick nieaktualny, Paulix, Aprilia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj postanowiłam wyprać pościel a jutro ja wyprasuję i ubiorę łóżeczko,nakryje je czymś żeby się nie zakurzyło,spakuje też torbe,jakos tak czuje ze nie dotrwam do planowanego terminu ciecia a będę spokojna ze wszystko jest gotowe.

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny przeraziłam się :( od jutra pranie ciuchów dziecka .... suszarkę na stole postawię chyba bo mam remont jeszcze ale w nosie ... tym bardziej, że dzisiaj bóle okresowe mam i kłucie w szyjce co jakiś czas...ale kurde za wcześnie u mnie jeszcze....zdecydowanie....kurde do świąt chociaż....boję się :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka Wow! Gratulacje wielkie! Dużo zdrówka i siły dla Was :)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ