X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół dnia przerwy w zgladaniu na forum a tu takie wiesci. :)
    No dziewczyny chyba zaczęło się na dobre. Zaciskamy nóżki i byleby do przodu :)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dziś zasada: leżeć, pachnieć nic nie robić, leżeć, pachnieć, leniuchować ;)

Felicity, grosz_ek, Paulix, Magdalena83, natasza666, Aprilia lubią tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    od dziś zasada: leżeć, pachnieć nic nie robić, leżeć, pachnieć, leniuchować ;)
    i jeść :D

Magdalena83, Magdalena83, natasza666, lula.91 lubią tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady - zgadzam się z Tobą :)

tak więc mam plan: w przyszłym tygodniu ostatecznie zakończyć zakupy wyprawkowe i zakupić prezenty świąteczne. potem zostanie spakowanie torby, co uczynię jeszcze przed świętami. ale najważniejsze to odpoczywać :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka gratulacje!!:)
    A szymoj jest uznany za wczesniaczka czy juz nie?

Ja juz dzisiaj sie zbieralam do szpitala bo myslalam ze rodze. Bole jak na @ i skurcze co 7min...mialam tak przez 3godz ale przeszlo w koncu. Ale serio tak bolalo xe momentami lzy mi juz wychodzily...a jak to nie byl porod to nie wiem jak to bedzie bolalo

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odwiedzają Was położne w domu?Wczoraj jak byłam na wizycie to moja pani doktor mi się pytala czy zgłosiłam się do swojej położnej u mnie w przychodni w celu wizyt domowych,myślałam ze takir wizyty są dopiero po porodzie

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas polozna dopiero po porodzie przyjdzie .ok 3razy ma byc

Mama84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:31

Mama84 lubi tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie wolałabym uniknąć tych wizyt położnej teraz jak nic się nie dzieje,na mój rejon przypada taka wredna baba,jak to nie jest obowiązkowe to nie będę się do niej zgłaszać,dopiero po porodzie

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • meksi Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Natalka gratulacje! Super! zdrowka dla Maluszka☺☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 17:22

Oliwia https://www.maluchy.pl/ci-71751.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    natasza gdzie się wychylasz, czekaj na mnie! :D

Nie, nie, kochana, ja nic, nigdzie, słowo! ;-) Czekam grzecznie, a jak mi coś cieknąć naprawdę zacznie, to chyba będę do stycznia na rękach chodzić :-D

mala_lady lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Natalka gratulacje!!:)
    A szymoj jest uznany za wczesniaczka czy juz nie?

Ja juz dzisiaj sie zbieralam do szpitala bo myslalam ze rodze. Bole jak na @ i skurcze co 7min...mialam tak przez 3godz ale przeszlo w koncu. Ale serio tak bolalo xe momentami lzy mi juz wychodzily...a jak to nie byl porod to nie wiem jak to bedzie bolalo

Kurczę, co się tu dzieje :-O :-D Jakoś tak mi się wydaje, że jak już teraz masz takie bóle, to do stycznia chyba nie poczekasz...

p19udqk3vbg012ck.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza666 wrote:
    Kurczę, co się tu dzieje :-O :-D Jakoś tak mi się wydaje, że jak już teraz masz takie bóle, to do stycznia chyba nie poczekasz...

spokojnie :) ja 3 dni temu tez już miałam wizje ;) skurcze nieregularne co 3-4 potem 10-15 minut i znowu częściej i znowu później ;) bolało :( poszłam się wykąpać, poleżałam w wodzie i przeszło. Niby mówią, że jak już TO - to woda przyspieszy, nie zatrzyma ;)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza666 wrote:
    Nawet tak nie mow. Ja moze tez nie licze na styczen ale jeszcze na chociaz 2tygodnie

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie - gratulacje! :)

Natalka - gratulacje! Widzisz, jak zdążyłaś z tą sesją :D

Czekamy na więcej niusów od was dziewczyny!

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na fotki waszych malenstw :)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    przerazacie mnie :O

Ja od kilku dni mam bóle krzyży na @ i nie wiem, czy się martwić?

To ja jak w zeszłym tygodniu dostałam nagłej biegunki to spanikowałam, że to już bo mi się organizm oczyszcza ;)

Liskova lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    346amwn.jpg

tygrys73, Mama84, FasUla, grosz_ek lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    No ja właśnie wolałabym uniknąć tych wizyt położnej teraz jak nic się nie dzieje,na mój rejon przypada taka wredna baba,jak to nie jest obowiązkowe to nie będę się do niej zgłaszać,dopiero po porodzie

Mama ale nie jesteś skazana na tą położną! Ja położną miałam w swojej przychodni w innym mieście, ale potem zmieniłam na tą, która prowadziła SR. Podejrzewam, że nie widywałabym tamtej zbyt często, a ta ma przyjść po porodzie ok 5 razy-tak była u koleżanki. Sama zmiana nie jest skomplikowana, wystarczy tylko tylko podpisać deklarację, popytaj u siebie, może ktoś ci poleci dobrą położną. Wbrew pozorom jest to bardzo ważne, moja położna to skarb.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    spokojnie :) ja 3 dni temu tez już miałam wizje ;) skurcze nieregularne co 3-4 potem 10-15 minut i znowu częściej i znowu później ;) bolało :( poszłam się wykąpać, poleżałam w wodzie i przeszło. Niby mówią, że jak już TO - to woda przyspieszy, nie zatrzyma ;)
    Dokładnie tak jest :) Ostatnio jedna dziewczyna ze SR opowiadała po pobycie w szpitalu, że tam maksymalnie długo przetrzymują rodzące nim wpuszczą na salę porodową i przed finałem jeszcze każą iść pod prysznic... No i tym sposobem woda u jakiejś dziewczyny tak zadziałała, że urodziła sama pod prysznicem :O Jak poczuła, że dziecko wychodzi to zaczęła krzyczeć, ale nim położne doleciały to ona już miała dziecko na rękach ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ