Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatalka gratulacje!!
A szymoj jest uznany za wczesniaczka czy juz nie?
Ja juz dzisiaj sie zbieralam do szpitala bo myslalam ze rodze. Bole jak na @ i skurcze co 7min...mialam tak przez 3godz ale przeszlo w koncu. Ale serio tak bolalo xe momentami lzy mi juz wychodzily...a jak to nie byl porod to nie wiem jak to bedzie bolalo -
Dziewczyny odwiedzają Was położne w domu?Wczoraj jak byłam na wizycie to moja pani doktor mi się pytala czy zgłosiłam się do swojej położnej u mnie w przychodni w celu wizyt domowych,myślałam ze takir wizyty są dopiero po porodzie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Beatrice wrote:Natalka gratulacje!!
A szymoj jest uznany za wczesniaczka czy juz nie?
Ja juz dzisiaj sie zbieralam do szpitala bo myslalam ze rodze. Bole jak na @ i skurcze co 7min...mialam tak przez 3godz ale przeszlo w koncu. Ale serio tak bolalo xe momentami lzy mi juz wychodzily...a jak to nie byl porod to nie wiem jak to bedzie bolalo
Kurczę, co się tu dziejeJakoś tak mi się wydaje, że jak już teraz masz takie bóle, to do stycznia chyba nie poczekasz...
-
natasza666 wrote:Kurczę, co się tu dzieje
Jakoś tak mi się wydaje, że jak już teraz masz takie bóle, to do stycznia chyba nie poczekasz...
spokojnieja 3 dni temu tez już miałam wizje
skurcze nieregularne co 3-4 potem 10-15 minut i znowu częściej i znowu później
bolało
poszłam się wykąpać, poleżałam w wodzie i przeszło. Niby mówią, że jak już TO - to woda przyspieszy, nie zatrzyma
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mama84 wrote:No ja właśnie wolałabym uniknąć tych wizyt położnej teraz jak nic się nie dzieje,na mój rejon przypada taka wredna baba,jak to nie jest obowiązkowe to nie będę się do niej zgłaszać,dopiero po porodzie
Mama ale nie jesteś skazana na tą położną! Ja położną miałam w swojej przychodni w innym mieście, ale potem zmieniłam na tą, która prowadziła SR. Podejrzewam, że nie widywałabym tamtej zbyt często, a ta ma przyjść po porodzie ok 5 razy-tak była u koleżanki. Sama zmiana nie jest skomplikowana, wystarczy tylko tylko podpisać deklarację, popytaj u siebie, może ktoś ci poleci dobrą położną. Wbrew pozorom jest to bardzo ważne, moja położna to skarb. -
mala_lady wrote:spokojnie
ja 3 dni temu tez już miałam wizje
skurcze nieregularne co 3-4 potem 10-15 minut i znowu częściej i znowu później
bolało
poszłam się wykąpać, poleżałam w wodzie i przeszło. Niby mówią, że jak już TO - to woda przyspieszy, nie zatrzyma
Ostatnio jedna dziewczyna ze SR opowiadała po pobycie w szpitalu, że tam maksymalnie długo przetrzymują rodzące nim wpuszczą na salę porodową i przed finałem jeszcze każą iść pod prysznic... No i tym sposobem woda u jakiejś dziewczyny tak zadziałała, że urodziła sama pod prysznicem
Jak poczuła, że dziecko wychodzi to zaczęła krzyczeć, ale nim położne doleciały to ona już miała dziecko na rękach