Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
w sumie ta co rodzila to ma gorzej bo wie co ja czeka a my rodzace pierwszy raz skad mamy wiedziec
nie wiemy czego sie bac bo jeszcze nie przezylysmy tego i a nóż 2 godzinki i po krzyku
Magdalena83, anulka557 lubią tę wiadomość
-
Paulix wrote:w sumie ta co rodzila to ma gorzej bo wie co ja czeka a my rodzace pierwszy raz skad mamy wiedziec
nie wiemy czego sie bac bo jeszcze nie przezylysmy tego i a nóż 2 godzinki i po krzyku
Oj tak zgadzam się z tym. Ja w pierwszej ciąży nie byłam tak przerażona jak jestem teraz...na samą myśl o porodzie dostaje dreszczy i robi im się niedobrzePaulix, natasza666, Justi2 lubią tę wiadomość
-
Gratuluje natalka
Pewnie fajnie jest mieć już przy sobie maleństwo.
Dziewczyny ja mam nadzieje, że zwiększona ilość śluzu nie jest zwiastunem porodu?Po za tym mój dzieć bardzo aktywny i często ma czkawkę.
💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
)) dlaczego spać nie możemy?
Fasula faktycznie sen średni miałaśja nie pamiętam dzisiaj co mi się śniło ..ale i tak 5 godzin snu dla mnie to za mało
będę musiała w ciągu dnia dospać ...
Ania udanych zakupów
Felicity coraz bliżej końcaAnia:D, Felicity lubią tę wiadomość
-
Felicity wrote:Witam się w 37tc, za tydzień ciąża donoszona!!
koktajlowa wrote:Dziewczyny ja mam nadzieje, że zwiększona ilość śluzu nie jest zwiastunem porodu?Po za tym mój dzieć bardzo aktywny i często ma czkawkę.
My chwilowo na nogach, zjadłyśmy śniadanie, zmierzyłyśmy cukier idziemy dalej spać.
-
Boje sie wchodzic na fejsa. Boje sie zasypiac w nocy ;p paranoja. Kamila.k donoszona jest od 37w0d. U mnie będzie w piatek ;p
Vincaminor ja nadal będę trzymać diete ale czasem zgrzesze bo dotychczas tego nie robiłam. A glukometr contour to chyba do śmieci wywale -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytygrys73 wrote:Boje sie wchodzic na fejsa. Boje sie zasypiac w nocy ;p paranoja.
ja rano to pierwsze co sprawdzilam czy aby któraś przez noc nie urodziła
co to sie dzieje..
tygrys musimy jeszcze przez tydzien chociaz zaciskać nogiPaulix lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacie racje, pierworódka ma jeszcze super, nie wie czego się spodziewać, jak boli... ja jak szłam rodzić synka to biegłam z uśmiechem na porodówkę
z córką miałam już ataki paniki!! ale też błyskawicznie poszło więc teraz mam względny spokój, więcej ekscytacji jak strachu, ale czasem mnie już nachodzi lekka panika, jak tym razem będzie
Paulix lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim
Gratulacje nowej mamusiswoją drogą Maja już bardzo ładną wagę urodzeniową ma jak na ten 36 tydzien
mi zapowiadają 3200-3300 na 40 tydzień dopiero więc lepiej moja kruszynka niech czeka do nowego roku w brzuszku.
Nie wiem co to za glupi "nawyk" mi się włączył ze jak wstanę siku w nocy to tak się wybudzam ze później mam mega problem żeby ponownie zasnąć...
W nocy klasycznie pobudka po 3 - 2h czuwania z ogromną zgagą ale udało się zasnąć jeszcze po 5 i aż do teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 08:49
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
tygrys73 wrote:Boje sie wchodzic na fejsa. Boje sie zasypiac w nocy ;p paranoja. Kamila.k donoszona jest od 37w0d. U mnie będzie w piatek ;p
Vincaminor ja nadal będę trzymać diete ale czasem zgrzesze bo dotychczas tego nie robiłam. A glukometr contour to chyba do śmieci wywale
Wczoraj byłam na kontroli z moimi cukrami i diabetolog mnie nastraszyła. Popatrzyła na moje cukry z ostatnich dwóch tygodni i powiedziała, że poród coraz bliżej bo cukry mi spadają, co oznacza że łożysko się starzeje, trzustka lepiej pracuje- tylko czekać.
I doznałam wczoraj szoku- takiego pozytywnego. Przepuszczono mnie tyle razy w kolejce w sklepie, że aż mąż był zdziwiony.
A dziś wstałam w gigantycznym bólem głowy, domyślam się, ze to sprawka mojego niskiego cukru.
-
Kamila8k u mnie też cukry ostatnio idealne, wczoraj zjadłam sałatkę warzywną z białą bagietką czosnkową i cukier 105. Szczerze, to nie wiem co mi podnosi cukier bo na to wychodzi że nic.
Od 2 dni mam już skurcze, coraz mocniejsze ale nieregularne. Śluz taki jak w dni płodne, brzuch się obniżył.
Zaciskam nogi jeszcze przez tydzień i czekamy... -
Jak tam ruchy waszych dzieci?
Mi ostatnio słabiej. W nocy z 15 minut nic nie czułam i już paaaanika. Szturcham ją i nic. Masakra. Ale się obudziła i zaczęła swoje tańce przez godzinę na przemian z czkawkami.
KTG mnie nie uspokoiło. Już bym wolała mieć ją przy sobie.