X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja już to przeszłam :P też miałam na początku mocny katar, potem chyba z podrażnionej śluzówki w nosie zaczęła mi lecieć krew - tzn. nie leciała sama z siebie, ale np. jak smarkałam, to widziałam. A na koniec, dwa dni bolały mnie zatoki. Wymasowałam (sposób sprawdzony, a zapodany przez wykładowcę na moich studiach :D) i jest już w porządku.
    Kobiety w ciąży w ogóle są bardziej podatne na krwawienia z nosa:)

No mnie przed wczoraj rano złapała lekka krew z nosa. A jak masowałaś? :D Może też mi pomoże? Ja próbowałam robić ciepłe okłady na nos.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:08

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja już to przeszłam :P też miałam na początku mocny katar, potem chyba z podrażnionej śluzówki w nosie zaczęła mi lecieć krew - tzn. nie leciała sama z siebie, ale np. jak smarkałam, to widziałam. A na koniec, dwa dni bolały mnie zatoki. Wymasowałam (sposób sprawdzony, a zapodany przez wykładowcę na moich studiach :D) i jest już w porządku.
    Kobiety w ciąży w ogóle są bardziej podatne na krwawienia z nosa:)
    To dlatego,ze sluzowka jest bardziej ukrwiona :-) inhalacje tez pilecam na katar i zatoki

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka,a skad dokladnie?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    No mnie przed wczoraj rano złapała lekka krew z nosa. A jak masowałaś? :D Może też mi pomoże? Ja próbowałam robić ciepłe okłady na nos.
    masaż polega na masowaniu okrężnymi ruchami zatok (w moim przypadku były to zatoki czołowe), na zmianę z "wyklepywaniem" ich. I tak z 5 min. Czułam potem, jak wszystko schodzi i mogłam to wysmarkać :P Oczywiście, jeśli po 2-3 dniach nie będzie poprawy, to nie ma co - trzeba do lekarza, bo z zatokami nie ma żartów. Ale najczęściej te domowe sposoby są najlepsze:)
    Ciepłe okłady na nos w przypadku krwawienia to raczej zły pomysł. Krew krzepnie przy zimnej temperaturze.

Może Beatrice przy naszych TP na 1 stronie uzupełni, skąd jesteśmy (oczywiście przy tych, które będą chciały podać), bo to pytanie wraca tu jak bumerang - żeby się nie powtarzać za każdym razem :)

Beatrice lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ciepłe okłady na nos w przypadku krwawienia to raczej zły pomysł. Krew krzepnie przy zimnej temperaturze.

Krwawienie miałam tylko przed wczoraj. :)

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak już wszystkie się chwalą to i ja się pochwalę :) My z mężem jesteśmy razem 13 lat (poznaliśmy się na początku gimnazjum), a po ślubie prawie 4 lata :)
    dziś się oszczędzałam i wszystko ok, ukłucia nie wróciły :) Jutro pierwsza wizyta, oczywiście z pozytywnym myśleniem, że wszystko będzie ok:) Dam znać jutro! Miłego wieczoru!

Morwa, lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    No to jak już wszystkie się chwalą to i ja się pochwalę :) My z mężem jesteśmy razem 13 lat (poznaliśmy się na początku gimnazjum), a po ślubie prawie 4 lata :)
    dziś się oszczędzałam i wszystko ok, ukłucia nie wróciły :) Jutro pierwsza wizyta, oczywiście z pozytywnym myśleniem, że wszystko będzie ok:) Dam znać jutro! Miłego wieczoru!

Trzymam kciuki! :) My wizytę mamy w środę.

Yoacha lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Trzymam kciuki! :) My wizytę mamy w środę.
    Dziękuje! Także trzymam kciuki za wizytę :)))

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na komunię, zostałam wyściskana aż miło <3 <3, a po niej padałam i spałam 3 godziny. Wstałam ze wstrętnym bólem głowy:( Co poradzicie?
    Witam nowe styczniówki.
    Ja na wizytę idę w 6tc i 6d o liczymy z mężem na serduszko!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Poszłam na komunię, zostałam wyściskana aż miło <3 <3, a po niej padałam i spałam 3 godziny. Wstałam ze wstrętnym bólem głowy:( Co poradzicie?
    Witam nowe styczniówki.
    Ja na wizytę idę w 6tc i 6d o liczymy z mężem na serduszko!
    na pewno bedzie :)

a ja gdzie tam 26 maja....

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    na pewno bedzie :)

a ja gdzie tam 26 maja....

A który to będzie tydzień, dzień? :D
    Ja test pierwszy z dwoma kreseczkami zobaczyłam 4 maja, więc na wizytę czekam 16 dni od tego dnia... Masakrycznie się dłuży. :)

01.2016 🧒
    1cs
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    A który to będzie tydzień, dzień? :D
    Ja test pierwszy z dwoma kreseczkami zobaczyłam 4 maja, więc na wizytę czekam 16 dni od tego dnia... Masakrycznie się dłuży. :)

ja w ogole miałam dziwną sytuację bo ja byłam na monitoringu w 12 dc i dostałam informację od gina, że nie będę mieć owulacji i dostałam luteine, żeby mi się nie wydłużał cykl. Ostatnią miesiączkę miałam 28 marca więc dość dawno według tego powinnam mieć już 7 tydzień. Test wykonałam dość późno bo 28 kwietnia dopiero bo kurde skąd miałam wiedzieć, że owulacja wystąpiła jednak i to bardzo późno. 29 odrazu na usg był już pęcherzyk malutki, bardzo wczesna ciąża wyglądająca ok. Zostałam obstawiona lekami i za tydzień miałam się zgłosić. Zgłosiłam się, na usg dalej pęcherzyk odpowiadający 3,4 tydzień ciałko i coś tam było oki tak powiedział ale go nie mierzył w ogóle bo przeraził się krwiakiem wielkim miałam mały przyrost bety i byłam popłakana ale on powiedział, że to może być przez krwiaka i mam reżim łóżkowy mam nie wstawać w poniedziałek zrobić bete i napisać do niego. Ale zaczełam krwawić w poniedziałek pojechałam do szpitała zrobino usg pęcherzyk ładnie wyglądający około 5 tydz 1 dzień krwiaka nie ma leżnie. Poprostu wyprosiłam bete w szpitalu bo twierdzili, że nie ma sensu jej robić i wyszła inna bo inne laboratorium ale ja ju z płakałam bo wiedziałam, że pójde na zabieg a lekarze mówili, że mam uspokoić bo ta bete nic nie pokazuje bo mam różne wyniki z różnych laboratoriów. Dnia następnego zrobione usg -5 tydz 3 dzień wielkośc 13mm od poniedziałku urósł 4 mm (myślicie, że to dobrze?)serduszko widoczne na usg bijące, ciąża prawidłowa. Wypis do domu natępna wizyta 26 maja więc owulacja musiała być później i 26 maja będzie 7 tydzien i któryś ta dzień i oto cała historia ...mam małą nadzieję bo te bety są mega różne i jakoś trace nadzieję nie mam prawie oznak ciążowych.Napisałam to wszystko mojemu ginowi bo on na urlopie a on odpisał, że wszystko wie bo rozmawiał z dr który robił mi usg i się bardzo cieszy i mam czekać na 26 maja az wróci

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Hej dziewczyny, i jak minął weekend? Ja mam wielka ochotę na ogórki małosolne, najlepsza rzecz do jedzenia;)
    A tak poza tym to macie juz humorku ciążowe?ja mam trochę zmiany nastroju i współczuje otoczeniu, na szczęście staram sie kontrolować, ale widzę, co jest grane....
    ja dzisiaj trochę nerwowa byłam tak bez powodu...zachcianek raczej nie tylko podświadomie wyszukuje sobie w głowie co bym zjadła

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne moge dopisac na liscie ktora z jakiego miasta. Jak ktoras nie chce dokladnie podac to niech poda ok. jakiegos wiekszego miasta ;) Ja jestem z Bielska.
    wiec jesli moge to prosze was jeszcze raz o napisanie skad jestescie? bo ciezko mi bedzie wszystkie strony przejzec i szukac .

Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Arizona, ja tam pierdze gdzie sie da,bo na szczescie zwykle gazuje bezwonnie :-P a jak trzymam to mnie boli brzuch :-P oczywiscie staram sie cichutenko hahahaha a jak wyja stare baby w kosciele, to mozesz nawet glosno czadu dawac :-D
    wytrzymałam ale po wyjściu z kościoła się działo...chyba muszę zwrócić uwagę na to co jem, u mnie typowo bezzapachowe od powietrze ale głośno:P

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem z Olsztyna i chętnie wyskoczę na soczek...fajnie byłoby spotkać kogoś z okolicy...dzieci w tym samym wieku i w ogóle
    ktoś jest z Olsztyna?

• bejka Znajoma

Wysłany: 17 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    udało mi się, modlę się żeby się otrzymało, jak wszystko pójdzie dobrze to termin wyznaczony też na styczeń 2016.
    Cześć Arizona- a jeszcze kilka dni wcześniej byłyśmy na ovufriend;)
    Jutro idę do lekarza, rano robię betę i tsh również.
    Śpię gdzie popadnie... i złapałam małą infekcję 2 dniową gardła, która już przechodzi, lekarka dała od razu 8 dni L4, żebym się wyspała i gardło wyleczyło.

Beatrice, Arizona_R lubią tę wiadomość

21 tydzień ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro uzupelnie liste jak bede na lapku.:)

Ogladacie debate prezydencka? Komedia :D

lucy1983, eneska, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ