Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
eneska wrote:ja już to przeszłam też miałam na początku mocny katar, potem chyba z podrażnionej śluzówki w nosie zaczęła mi lecieć krew - tzn. nie leciała sama z siebie, ale np. jak smarkałam, to widziałam. A na koniec, dwa dni bolały mnie zatoki. Wymasowałam (sposób sprawdzony, a zapodany przez wykładowcę na moich studiach ) i jest już w porządku.
Kobiety w ciąży w ogóle są bardziej podatne na krwawienia z nosa:)
No mnie przed wczoraj rano złapała lekka krew z nosa. A jak masowałaś? Może też mi pomoże? Ja próbowałam robić ciepłe okłady na nos.01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualny
-
eneska wrote:ja już to przeszłam też miałam na początku mocny katar, potem chyba z podrażnionej śluzówki w nosie zaczęła mi lecieć krew - tzn. nie leciała sama z siebie, ale np. jak smarkałam, to widziałam. A na koniec, dwa dni bolały mnie zatoki. Wymasowałam (sposób sprawdzony, a zapodany przez wykładowcę na moich studiach ) i jest już w porządku.
Kobiety w ciąży w ogóle są bardziej podatne na krwawienia z nosa:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynaali13 wrote:No mnie przed wczoraj rano złapała lekka krew z nosa. A jak masowałaś? Może też mi pomoże? Ja próbowałam robić ciepłe okłady na nos.
Ciepłe okłady na nos w przypadku krwawienia to raczej zły pomysł. Krew krzepnie przy zimnej temperaturze.
Może Beatrice przy naszych TP na 1 stronie uzupełni, skąd jesteśmy (oczywiście przy tych, które będą chciały podać), bo to pytanie wraca tu jak bumerang - żeby się nie powtarzać za każdym razemBeatrice lubi tę wiadomość
-
eneska wrote:Ciepłe okłady na nos w przypadku krwawienia to raczej zły pomysł. Krew krzepnie przy zimnej temperaturze.
Krwawienie miałam tylko przed wczoraj.01.2016 🧒
1cs
nick nieaktualnyNo to jak już wszystkie się chwalą to i ja się pochwalę My z mężem jesteśmy razem 13 lat (poznaliśmy się na początku gimnazjum), a po ślubie prawie 4 lata
dziś się oszczędzałam i wszystko ok, ukłucia nie wróciły Jutro pierwsza wizyta, oczywiście z pozytywnym myśleniem, że wszystko będzie ok:) Dam znać jutro! Miłego wieczoru!Morwa, lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość
-
Yoacha wrote:No to jak już wszystkie się chwalą to i ja się pochwalę My z mężem jesteśmy razem 13 lat (poznaliśmy się na początku gimnazjum), a po ślubie prawie 4 lata
dziś się oszczędzałam i wszystko ok, ukłucia nie wróciły Jutro pierwsza wizyta, oczywiście z pozytywnym myśleniem, że wszystko będzie ok:) Dam znać jutro! Miłego wieczoru!
Trzymam kciuki! My wizytę mamy w środę.Yoacha lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
1cs
nick nieaktualny
-
Kamila8k wrote:Poszłam na komunię, zostałam wyściskana aż miło , a po niej padałam i spałam 3 godziny. Wstałam ze wstrętnym bólem głowy:( Co poradzicie?
Witam nowe styczniówki.
Ja na wizytę idę w 6tc i 6d o liczymy z mężem na serduszko!
a ja gdzie tam 26 maja....
Monika34 -
Monika34 wrote:na pewno bedzie
a ja gdzie tam 26 maja....
A który to będzie tydzień, dzień?
Ja test pierwszy z dwoma kreseczkami zobaczyłam 4 maja, więc na wizytę czekam 16 dni od tego dnia... Masakrycznie się dłuży.01.2016 🧒
1cs
naali13 wrote:A który to będzie tydzień, dzień?
Ja test pierwszy z dwoma kreseczkami zobaczyłam 4 maja, więc na wizytę czekam 16 dni od tego dnia... Masakrycznie się dłuży.
ja w ogole miałam dziwną sytuację bo ja byłam na monitoringu w 12 dc i dostałam informację od gina, że nie będę mieć owulacji i dostałam luteine, żeby mi się nie wydłużał cykl. Ostatnią miesiączkę miałam 28 marca więc dość dawno według tego powinnam mieć już 7 tydzień. Test wykonałam dość późno bo 28 kwietnia dopiero bo kurde skąd miałam wiedzieć, że owulacja wystąpiła jednak i to bardzo późno. 29 odrazu na usg był już pęcherzyk malutki, bardzo wczesna ciąża wyglądająca ok. Zostałam obstawiona lekami i za tydzień miałam się zgłosić. Zgłosiłam się, na usg dalej pęcherzyk odpowiadający 3,4 tydzień ciałko i coś tam było oki tak powiedział ale go nie mierzył w ogóle bo przeraził się krwiakiem wielkim miałam mały przyrost bety i byłam popłakana ale on powiedział, że to może być przez krwiaka i mam reżim łóżkowy mam nie wstawać w poniedziałek zrobić bete i napisać do niego. Ale zaczełam krwawić w poniedziałek pojechałam do szpitała zrobino usg pęcherzyk ładnie wyglądający około 5 tydz 1 dzień krwiaka nie ma leżnie. Poprostu wyprosiłam bete w szpitalu bo twierdzili, że nie ma sensu jej robić i wyszła inna bo inne laboratorium ale ja ju z płakałam bo wiedziałam, że pójde na zabieg a lekarze mówili, że mam uspokoić bo ta bete nic nie pokazuje bo mam różne wyniki z różnych laboratoriów. Dnia następnego zrobione usg -5 tydz 3 dzień wielkośc 13mm od poniedziałku urósł 4 mm (myślicie, że to dobrze?)serduszko widoczne na usg bijące, ciąża prawidłowa. Wypis do domu natępna wizyta 26 maja więc owulacja musiała być później i 26 maja będzie 7 tydzien i któryś ta dzień i oto cała historia ...mam małą nadzieję bo te bety są mega różne i jakoś trace nadzieję nie mam prawie oznak ciążowych.Napisałam to wszystko mojemu ginowi bo on na urlopie a on odpisał, że wszystko wie bo rozmawiał z dr który robił mi usg i się bardzo cieszy i mam czekać na 26 maja az wróci
Monika34 -
nick nieaktualnyFasUla wrote:Hej dziewczyny, i jak minął weekend? Ja mam wielka ochotę na ogórki małosolne, najlepsza rzecz do jedzenia;)
A tak poza tym to macie juz humorku ciążowe?ja mam trochę zmiany nastroju i współczuje otoczeniu, na szczęście staram sie kontrolować, ale widzę, co jest grane.... -
nick nieaktualnyJasne moge dopisac na liscie ktora z jakiego miasta. Jak ktoras nie chce dokladnie podac to niech poda ok. jakiegos wiekszego miasta Ja jestem z Bielska.
wiec jesli moge to prosze was jeszcze raz o napisanie skad jestescie? bo ciezko mi bedzie wszystkie strony przejzec i szukac .Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVuko wrote:Arizona, ja tam pierdze gdzie sie da,bo na szczescie zwykle gazuje bezwonnie a jak trzymam to mnie boli brzuch oczywiscie staram sie cichutenko hahahaha a jak wyja stare baby w kosciele, to mozesz nawet glosno czadu dawac
Vuko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
udało mi się, modlę się żeby się otrzymało, jak wszystko pójdzie dobrze to termin wyznaczony też na styczeń 2016.
Cześć Arizona- a jeszcze kilka dni wcześniej byłyśmy na ovufriend;)
Jutro idę do lekarza, rano robię betę i tsh również.
Śpię gdzie popadnie... i złapałam małą infekcję 2 dniową gardła, która już przechodzi, lekarka dała od razu 8 dni L4, żebym się wyspała i gardło wyleczyło.Beatrice, Arizona_R lubią tę wiadomość
21 tydzień ciąży -
nick nieaktualny