X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja już to przeszłam :P też miałam na początku mocny katar, potem chyba z podrażnionej śluzówki w nosie zaczęła mi lecieć krew - tzn. nie leciała sama z siebie, ale np. jak smarkałam, to widziałam. A na koniec, dwa dni bolały mnie zatoki. Wymasowałam (sposób sprawdzony, a zapodany przez wykładowcę na moich studiach :D) i jest już w porządku.
    Kobiety w ciąży w ogóle są bardziej podatne na krwawienia z nosa:)

No mnie przed wczoraj rano złapała lekka krew z nosa. A jak masowałaś? :D Może też mi pomoże? Ja próbowałam robić ciepłe okłady na nos.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:08

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja już to przeszłam :P też miałam na początku mocny katar, potem chyba z podrażnionej śluzówki w nosie zaczęła mi lecieć krew - tzn. nie leciała sama z siebie, ale np. jak smarkałam, to widziałam. A na koniec, dwa dni bolały mnie zatoki. Wymasowałam (sposób sprawdzony, a zapodany przez wykładowcę na moich studiach :D) i jest już w porządku.
    Kobiety w ciąży w ogóle są bardziej podatne na krwawienia z nosa:)
    To dlatego,ze sluzowka jest bardziej ukrwiona :-) inhalacje tez pilecam na katar i zatoki

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka,a skad dokladnie?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    No mnie przed wczoraj rano złapała lekka krew z nosa. A jak masowałaś? :D Może też mi pomoże? Ja próbowałam robić ciepłe okłady na nos.
    masaż polega na masowaniu okrężnymi ruchami zatok (w moim przypadku były to zatoki czołowe), na zmianę z "wyklepywaniem" ich. I tak z 5 min. Czułam potem, jak wszystko schodzi i mogłam to wysmarkać :P Oczywiście, jeśli po 2-3 dniach nie będzie poprawy, to nie ma co - trzeba do lekarza, bo z zatokami nie ma żartów. Ale najczęściej te domowe sposoby są najlepsze:)
    Ciepłe okłady na nos w przypadku krwawienia to raczej zły pomysł. Krew krzepnie przy zimnej temperaturze.

Może Beatrice przy naszych TP na 1 stronie uzupełni, skąd jesteśmy (oczywiście przy tych, które będą chciały podać), bo to pytanie wraca tu jak bumerang - żeby się nie powtarzać za każdym razem :)

Beatrice lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ciepłe okłady na nos w przypadku krwawienia to raczej zły pomysł. Krew krzepnie przy zimnej temperaturze.

Krwawienie miałam tylko przed wczoraj. :)

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak już wszystkie się chwalą to i ja się pochwalę :) My z mężem jesteśmy razem 13 lat (poznaliśmy się na początku gimnazjum), a po ślubie prawie 4 lata :)
    dziś się oszczędzałam i wszystko ok, ukłucia nie wróciły :) Jutro pierwsza wizyta, oczywiście z pozytywnym myśleniem, że wszystko będzie ok:) Dam znać jutro! Miłego wieczoru!

Morwa, lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    No to jak już wszystkie się chwalą to i ja się pochwalę :) My z mężem jesteśmy razem 13 lat (poznaliśmy się na początku gimnazjum), a po ślubie prawie 4 lata :)
    dziś się oszczędzałam i wszystko ok, ukłucia nie wróciły :) Jutro pierwsza wizyta, oczywiście z pozytywnym myśleniem, że wszystko będzie ok:) Dam znać jutro! Miłego wieczoru!

Trzymam kciuki! :) My wizytę mamy w środę.

Yoacha lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Trzymam kciuki! :) My wizytę mamy w środę.
    Dziękuje! Także trzymam kciuki za wizytę :)))

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na komunię, zostałam wyściskana aż miło <3 <3, a po niej padałam i spałam 3 godziny. Wstałam ze wstrętnym bólem głowy:( Co poradzicie?
    Witam nowe styczniówki.
    Ja na wizytę idę w 6tc i 6d o liczymy z mężem na serduszko!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Poszłam na komunię, zostałam wyściskana aż miło <3 <3, a po niej padałam i spałam 3 godziny. Wstałam ze wstrętnym bólem głowy:( Co poradzicie?
    Witam nowe styczniówki.
    Ja na wizytę idę w 6tc i 6d o liczymy z mężem na serduszko!
    na pewno bedzie :)

a ja gdzie tam 26 maja....

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    na pewno bedzie :)

a ja gdzie tam 26 maja....

A który to będzie tydzień, dzień? :D
    Ja test pierwszy z dwoma kreseczkami zobaczyłam 4 maja, więc na wizytę czekam 16 dni od tego dnia... Masakrycznie się dłuży. :)

01.2016 🧒
    1cs
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    A który to będzie tydzień, dzień? :D
    Ja test pierwszy z dwoma kreseczkami zobaczyłam 4 maja, więc na wizytę czekam 16 dni od tego dnia... Masakrycznie się dłuży. :)

ja w ogole miałam dziwną sytuację bo ja byłam na monitoringu w 12 dc i dostałam informację od gina, że nie będę mieć owulacji i dostałam luteine, żeby mi się nie wydłużał cykl. Ostatnią miesiączkę miałam 28 marca więc dość dawno według tego powinnam mieć już 7 tydzień. Test wykonałam dość późno bo 28 kwietnia dopiero bo kurde skąd miałam wiedzieć, że owulacja wystąpiła jednak i to bardzo późno. 29 odrazu na usg był już pęcherzyk malutki, bardzo wczesna ciąża wyglądająca ok. Zostałam obstawiona lekami i za tydzień miałam się zgłosić. Zgłosiłam się, na usg dalej pęcherzyk odpowiadający 3,4 tydzień ciałko i coś tam było oki tak powiedział ale go nie mierzył w ogóle bo przeraził się krwiakiem wielkim miałam mały przyrost bety i byłam popłakana ale on powiedział, że to może być przez krwiaka i mam reżim łóżkowy mam nie wstawać w poniedziałek zrobić bete i napisać do niego. Ale zaczełam krwawić w poniedziałek pojechałam do szpitała zrobino usg pęcherzyk ładnie wyglądający około 5 tydz 1 dzień krwiaka nie ma leżnie. Poprostu wyprosiłam bete w szpitalu bo twierdzili, że nie ma sensu jej robić i wyszła inna bo inne laboratorium ale ja ju z płakałam bo wiedziałam, że pójde na zabieg a lekarze mówili, że mam uspokoić bo ta bete nic nie pokazuje bo mam różne wyniki z różnych laboratoriów. Dnia następnego zrobione usg -5 tydz 3 dzień wielkośc 13mm od poniedziałku urósł 4 mm (myślicie, że to dobrze?)serduszko widoczne na usg bijące, ciąża prawidłowa. Wypis do domu natępna wizyta 26 maja więc owulacja musiała być później i 26 maja będzie 7 tydzien i któryś ta dzień i oto cała historia ...mam małą nadzieję bo te bety są mega różne i jakoś trace nadzieję nie mam prawie oznak ciążowych.Napisałam to wszystko mojemu ginowi bo on na urlopie a on odpisał, że wszystko wie bo rozmawiał z dr który robił mi usg i się bardzo cieszy i mam czekać na 26 maja az wróci

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Hej dziewczyny, i jak minął weekend? Ja mam wielka ochotę na ogórki małosolne, najlepsza rzecz do jedzenia;)
    A tak poza tym to macie juz humorku ciążowe?ja mam trochę zmiany nastroju i współczuje otoczeniu, na szczęście staram sie kontrolować, ale widzę, co jest grane....
    ja dzisiaj trochę nerwowa byłam tak bez powodu...zachcianek raczej nie tylko podświadomie wyszukuje sobie w głowie co bym zjadła

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne moge dopisac na liscie ktora z jakiego miasta. Jak ktoras nie chce dokladnie podac to niech poda ok. jakiegos wiekszego miasta ;) Ja jestem z Bielska.
    wiec jesli moge to prosze was jeszcze raz o napisanie skad jestescie? bo ciezko mi bedzie wszystkie strony przejzec i szukac .

Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Arizona, ja tam pierdze gdzie sie da,bo na szczescie zwykle gazuje bezwonnie :-P a jak trzymam to mnie boli brzuch :-P oczywiscie staram sie cichutenko hahahaha a jak wyja stare baby w kosciele, to mozesz nawet glosno czadu dawac :-D
    wytrzymałam ale po wyjściu z kościoła się działo...chyba muszę zwrócić uwagę na to co jem, u mnie typowo bezzapachowe od powietrze ale głośno:P

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem z Olsztyna i chętnie wyskoczę na soczek...fajnie byłoby spotkać kogoś z okolicy...dzieci w tym samym wieku i w ogóle
    ktoś jest z Olsztyna?

• bejka Znajoma

Wysłany: 17 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    udało mi się, modlę się żeby się otrzymało, jak wszystko pójdzie dobrze to termin wyznaczony też na styczeń 2016.
    Cześć Arizona- a jeszcze kilka dni wcześniej byłyśmy na ovufriend;)
    Jutro idę do lekarza, rano robię betę i tsh również.
    Śpię gdzie popadnie... i złapałam małą infekcję 2 dniową gardła, która już przechodzi, lekarka dała od razu 8 dni L4, żebym się wyspała i gardło wyleczyło.

Beatrice, Arizona_R lubią tę wiadomość

21 tydzień ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro uzupelnie liste jak bede na lapku.:)

Ogladacie debate prezydencka? Komedia :D

lucy1983, eneska, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ