Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
grosz_ek wrote:mam pytanie dotyczące kąpieli dziecka, a konkretnie co wybrać emolienty czy płyn do kąpieli? bo zdania są podzielone, a i składy tych emolientów nie do końca samo zdrowie. zastanawiałam się nad Oliatum, ale teraz jestem w kropce i sama już nie wiem. co Wy kupiłyście/kupicie dla swoich maluchów?
Cześć wszystkim
Ja kupiłam do kąpieli Oillan Baby 2 w 1 i do tego z tej serii również balsam nawilżający który bedę uzywac gdyby mała miała suchą skórę.
Krem na zimę z hipp i oliwka też - nie wiem czy będę używać oliwki wogole ale jest w razie "w"Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
FasUla wrote:Ja tez bede używać płynu a potem mydełka aleppo.
Ja nie wiem czy aleppo nie będzie za ostre dla takiego maluszka. No i ten zapach...
Olej laurowy potrafi mieć intensywne działanie.
Ja używam Nacomi emulsję do mycia. Kilka kropeldo wody. lub babydream do mycia też do wody. Nie będę nic bezpośrednio na ciało nakładać. -
Dziewczynki, składam Wam życzonka już dziś, bo mam problem z netem i będę mogła wejść dopiero po świętach:( (ciekawe ile z nas się rozpakuje;))
Zdrowych, spokojnych i ekscytujących świąt:)
BuziakiPati78, AnaR, Mordeczka, FasUla, Felicity, grosz_ek, Aprilia, ania.g, Magdalena83, Justi2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViki ponoc od pierwszego miesiąca mozna mydełka używać
mnie zapach nie drażni a mydełko mam najsłabsza wersje, ale zobaczymy jak sie sprawdzi...
Dzis mam usg, nie moge sie doczekaća jutro ktg:) fryzjer załatwiony, wyrobiłam sie przed porodem, jeszczd chciałam iść na pedicure, bo cieżko mi sie do stop schylać...
No i mam wybrana polozna środowiskowa i pediatrę
Po urodzeniu trzeba załatwić pesel u urzędzie miasta, prawda? -
nick nieaktualny
-
Viki wrote:Cos słyszałam, żeby przed porodem nie malować paznokci. Bo w razie cesarki to muszą mieć widok na paznokcie. Czy nie sinieją itp.
Tak, potwierdzam. Przynajmniej u stóp, bo oaznokcie duzo im mówią o stanie zdrowia podczas porodu czy cc.
U rąk chyba mogą być umalowane. Ja tam pojade jakims bezbarwnym albo mlecznym.
Co do kosmetyków tez kupilam Hipp na poczatek, ale mam tez Oillan 3 w 1 na pozniej, bo jednak emolienty sa bardzo zachwalane orzez moje znajome. Po kapieli nie trzeba juz niczym smarowac, nawet jesli skora byla sucha.
Ale to jak mowicie, zobaczymy w praniua raczej w kapaniu jaka skore i potrzeby beda mialy maluchy.
-
nick nieaktualny
-
Zaczynam mieć stresa przed porodem ;/
W sensie- ja nie rodzę tylko CC, ale jakie to ogromne muszą być emocje zobaczyć swojego dziecko po wyciągnięciu z brzucha i czy będzie zdrowe i w ogóle...
Martwię się. Bo jest główką do góry a to takie rzadkie i czemu się obróciła z właściwej pozycji na niewłaściwą.
W sumie to nie ma znaczenia, ale martwię się wszystkim.
Chce juz to mieć za sobą -
Viki wrote:Zaczynam mieć stresa przed porodem ;/
W sensie- ja nie rodzę tylko CC, ale jakie to ogromne muszą być emocje zobaczyć swojego dziecko po wyciągnięciu z brzucha i czy będzie zdrowe i w ogóle...
Martwię się. Bo jest główką do góry a to takie rzadkie i czemu się obróciła z właściwej pozycji na niewłaściwą.
W sumie to nie ma znaczenia, ale martwię się wszystkim.
Chce juz to mieć za sobąNa kiedy masz cc ?
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
nick nieaktualnyViki to chyba ne jest takie rzadkie ze dzieci sa glowka do gory, na mojej sr 20% kobiet tak mialo i wydaje mi sie, ze to nei oznacza nic zlego;) ale z tym stresem Cie rozumiem;) w sumie tez duzo chorob moze wyjsc po urodzieniu i dlatego sie tym troche martwie...