X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez uwazam ze emolienty dopiero kiedy są jakies problemy skórne.
    Narazie mam kupiony żel do mycia z Hipp, potem raczej bede uzywac Babydream.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede używać płynu a potem mydełka aleppo.

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosz_ek wrote:
    mam pytanie dotyczące kąpieli dziecka, a konkretnie co wybrać emolienty czy płyn do kąpieli? bo zdania są podzielone, a i składy tych emolientów nie do końca samo zdrowie. zastanawiałam się nad Oliatum, ale teraz jestem w kropce i sama już nie wiem. co Wy kupiłyście/kupicie dla swoich maluchów?

Cześć wszystkim :)
    Ja kupiłam do kąpieli Oillan Baby 2 w 1 i do tego z tej serii również balsam nawilżający który bedę uzywac gdyby mała miała suchą skórę.
    Krem na zimę z hipp i oliwka też - nie wiem czy będę używać oliwki wogole ale jest w razie "w" :)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche pozniej chce przejść tylko na hipp jeżeli będzie dobrze reagować na ich serię :)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • Viki Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja tez bede używać płynu a potem mydełka aleppo.

Ja nie wiem czy aleppo nie będzie za ostre dla takiego maluszka. No i ten zapach...
    Olej laurowy potrafi mieć intensywne działanie.

Ja używam Nacomi emulsję do mycia. Kilka kropeldo wody. lub babydream do mycia też do wody. Nie będę nic bezpośrednio na ciało nakładać.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    groszek ja mam podobne zdanie jak Ania. Po co kupowac emolienty jeśli nie będą potrzebne? U mnie babydream (choć rozważaliśmy też hippa, ale ostatecznie cena wygrała :P)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, składam Wam życzonka już dziś, bo mam problem z netem i będę mogła wejść dopiero po świętach:( (ciekawe ile z nas się rozpakuje;))

Zdrowych, spokojnych i ekscytujących świąt:)

Buziaki

Pati78, AnaR, Mordeczka, FasUla, Felicity, grosz_ek, Aprilia, ania.g, Magdalena83, Justi2 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ekscytujace to beda!:-D

Nawzajem Summerko!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie :):)

bbe73a0022.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie Summerko ! :)
    Dzień dobry. :) witam się po w miarę przespanej nocy standardowo wycieczki do wc jakieś kłucia w żebrach skurcze lekkie ale jakoś pospałam. :)
    Miłego dnia

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ponoc od pierwszego miesiąca mozna mydełka używać;) mnie zapach nie drażni a mydełko mam najsłabsza wersje, ale zobaczymy jak sie sprawdzi...
    Dzis mam usg, nie moge sie doczekać:) a jutro ktg:) fryzjer załatwiony, wyrobiłam sie przed porodem, jeszczd chciałam iść na pedicure, bo cieżko mi sie do stop schylać...
    No i mam wybrana polozna środowiskowa i pediatrę:)
    Po urodzeniu trzeba załatwić pesel u urzędzie miasta, prawda?

• Viki Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos słyszałam, żeby przed porodem nie malować paznokci. Bo w razie cesarki to muszą mieć widok na paznokcie. Czy nie sinieją itp.

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u stop chyba mozna? U rak mam niepomalowane od dłuższego czasu ale myślałam ze nogi juz nie sa brane pod uwage? Najwyżej poproszę bez malowania ale przydałoby sie cos zrobic przed porodem...

• Ediii Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Cos słyszałam, żeby przed porodem nie malować paznokci. Bo w razie cesarki to muszą mieć widok na paznokcie. Czy nie sinieją itp.

Tak, potwierdzam. Przynajmniej u stóp, bo oaznokcie duzo im mówią o stanie zdrowia podczas porodu czy cc.
    U rąk chyba mogą być umalowane. Ja tam pojade jakims bezbarwnym albo mlecznym.

Co do kosmetyków tez kupilam Hipp na poczatek, ale mam tez Oillan 3 w 1 na pozniej, bo jednak emolienty sa bardzo zachwalane orzez moje znajome. Po kapieli nie trzeba juz niczym smarowac, nawet jesli skora byla sucha.
    Ale to jak mowicie, zobaczymy w praniu :-) a raczej w kapaniu jaka skore i potrzeby beda mialy maluchy.

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Viki Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed operacją musiałam zmyć z rąk i stóp. Ta mi to zapadło w pamięć i teraz olałam na wszelki wypadek w ogóle nie maluje. Bo nie będzie czasu zmywać.

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, to nie wiedzialam nawet... masz racje, na pewno nie bede sie bawic w zmywanie, wiec sobie odpuszcze malowanie, bo nie bede potem pamietac o takich drobiazgach;)

• Viki Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam mieć stresa przed porodem ;/
    W sensie- ja nie rodzę tylko CC, ale jakie to ogromne muszą być emocje zobaczyć swojego dziecko po wyciągnięciu z brzucha i czy będzie zdrowe i w ogóle...
    Martwię się. Bo jest główką do góry a to takie rzadkie i czemu się obróciła z właściwej pozycji na niewłaściwą.
    W sumie to nie ma znaczenia, ale martwię się wszystkim.

Chce juz to mieć za sobą

km5stv73cogtpx8e.png

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe info na temat paznokci :) Zapamiętam :)
    Fasula w urzędzie gminy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 12:56

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Zaczynam mieć stresa przed porodem ;/
    W sensie- ja nie rodzę tylko CC, ale jakie to ogromne muszą być emocje zobaczyć swojego dziecko po wyciągnięciu z brzucha i czy będzie zdrowe i w ogóle...
    Martwię się. Bo jest główką do góry a to takie rzadkie i czemu się obróciła z właściwej pozycji na niewłaściwą.
    W sumie to nie ma znaczenia, ale martwię się wszystkim.

Chce juz to mieć za sobą
    Viki jeszcze trochę i będzie już po :) Na kiedy masz cc ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki to chyba ne jest takie rzadkie ze dzieci sa glowka do gory, na mojej sr 20% kobiet tak mialo i wydaje mi sie, ze to nei oznacza nic zlego;) ale z tym stresem Cie rozumiem;) w sumie tez duzo chorob moze wyjsc po urodzieniu i dlatego sie tym troche martwie...

‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ