X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    A myślałaś o koktajlu położnych? :)
    hahah nie no, właśnie czytałam o nim, nie dość, ze alkohol, to jeszcze środki przeczyszczające, ja dziękuję :D po tym będę wykończona, a gdzie jeszcze rodzić :P męża chyba zatrudnie no bo co :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka to i na fb się prawie w ogóle nie odzywała, ale że mam ją w znajomych to dojrzałam wpis... ano szkoda, że większość się na stałe tam przeniosła, ja lubie i tu i tu pisać :) tu zaczęłam to i tu skończę :)

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przespalam 11godz :) oj bedzie ciezko sie przestawic po porodzie do krotkiego spania

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice zazdroszczę! :D ja to o pospaniu moge pomarzyć, dzieci już od szkoły przyzwyczajone po 7 wstają :/ a z kolei ja się późno kładę bo każda godzina ciszy jak oni śpią to jak balsam dla mej duszy :D

Beatrice lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w szpitalu i nadal w dwupaku. Dziękuję za każdy dzień dzidziusia w brzuszku i odliczam, ile jeszcze musimy wytrzymać :) 2 x dziennie mam ktg. Jutro jeszcze kontrolne usg, podejrzymy co tam u Dominiczka słychać i widać :)
    Wyluzowałam już, że święta spędzę w szpitalu. Napisała mi koleżanka, żebym wyobraziła sobie jak będą wyglądały święta za rok i niech to będzie pocieszenie. I jest :) Nie chcę nawet pytać o przepustkę po tym jak w piątek mnie postraszyło różowym śluzem ze skrzepami krwi i bólami 'miesiączkowymi'. Było dużo stresu, ale na szczęście ustąpiło samo. Tutaj czuję, że jesteśmy bezpieczni, a moje wielowodzie grozi np. przedwczesnym porodem, odklejeniem łożyska, wypadnięciem pępowiny i paroma innymi komplikacjami i w razie jakby coś się działo mogłabym nie zdążyć do szpitala - do tego w którym będę rodzić mam pół godziny drogi.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Ja nadal w szpitalu i nadal w dwupaku. Dziękuję za każdy dzień dzidziusia w brzuszku i odliczam, ile jeszcze musimy wytrzymać :) 2 x dziennie mam ktg. Jutro jeszcze kontrolne usg, podejrzymy co tam u Dominiczka słychać i widać :)
    Wyluzowałam już, że święta spędzę w szpitalu. Napisała mi koleżanka, żebym wyobraziła sobie jak będą wyglądały święta za rok i niech to będzie pocieszenie. I jest :) Nie chcę nawet pytać o przepustkę po tym jak w piątek mnie postraszyło różowym śluzem ze skrzepami krwi i bólami 'miesiączkowymi'. Było dużo stresu, ale na szczęście ustąpiło samo. Tutaj czuję, że jesteśmy bezpieczni, a moje wielowodzie grozi np. przedwczesnym porodem, odklejeniem łożyska, wypadnięciem pępowiny i paroma innymi komplikacjami i w razie jakby coś się działo mogłabym nie zdążyć do szpitala - do tego w którym będę rodzić mam pół godziny drogi.
    na pewno nie fajna perspektywa, ale dziecko najważniejsze :) a co to by były za święta jakbyś do domu pojechała i non stop się stresowała co z dzieckiem.. jeszcze nie jedne święta będziecie mieli dla siebie :) obyście jak najdłużej wytrwali :)

• mitzula Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja już po wizycie. SZOK ! moja mała waży już 3500g !
    Mam się zgłosić do szpitala 27.12 (mam już skierowanie)
    w poniedziałek CC, chyba że ordynator będzie to jakoś inaczej widział.

<3 <3 <3

już się doczekać nie mogę.

anulka557, Aprilia, FasUla, grosz_ek, Beatrice, Magdalena83, monika_89, Felicity, Mama84 lubią tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    No i ja już po wizycie. SZOK ! moja mała waży już 3500g !
    Mam się zgłosić do szpitala 27.12 (mam już skierowanie)
    w poniedziałek CC, chyba że ordynator będzie to jakoś inaczej widział.

<3 <3 <3

już się doczekać nie mogę.
    ale fajnie, święta i zaraz spotkanie :)) waga też już fajna :)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    hahah nie no, właśnie czytałam o nim, nie dość, ze alkohol, to jeszcze środki przeczyszczające, ja dziękuję :D po tym będę wykończona, a gdzie jeszcze rodzić :P męża chyba zatrudnie no bo co :D
    Alkohol? Ja słyszałam wersję bez, olej rycynowy + sok + coś tam jeszcze (nie pamiętam co ale nie %) moja położna mówiła, że właśnie olej przez swoje przeczyszczające działanie wywołuje skurcze. Ale wersja z mężem o wiele przyjemniejsza ;) ;) ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Alkohol? Ja słyszałam wersję bez, olej rycynowy + sok + coś tam jeszcze (nie pamiętam co ale nie %) moja położna mówiła, że właśnie olej przez swoje przeczyszczające działanie wywołuje skurcze. Ale wersja z mężem o wiele przyjemniejsza ;) ;) ;)
    na necie własnie wszędzie pisze olej rycynowy, sok owocowy i ten alkohol :/ z resztą, jak słyszę olej rycynowy to mam koleżankę przed oczami co się opiła, wycierpiała na kibelku a i tak miała ponad tydzień po terminie cesarkę bo nic nie ruszyło :P

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    na pewno nie fajna perspektywa, ale dziecko najważniejsze :) a co to by były za święta jakbyś do domu pojechała i non stop się stresowała co z dzieckiem.. jeszcze nie jedne święta będziecie mieli dla siebie :) obyście jak najdłużej wytrwali :)
    No dokładnie, jeszcze sam stres mógłby spowodować rozwój jakiejś akcji, o jeździe autem nie mówiąc. Aby do nowego roku :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow wasze dzidzie tyle waza. A moj to jakas chudzina bedzie i to jeszcze chlopczyk. I za pewne bedzie dluugi bo ja mam 178 a moj ma 195;)
    Takze do szpitala biore 62 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 19:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też pewno długi bedzie bo ja sama mam 173, mąż 185 :) no ale z wagą to przegiął pałkę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jest tez blad pomiarowy. Kolezance powiedzieli ze urodzi 4200g a urodzila 3800. Nie wiem do ilu moze byc taki blad pomiarowy

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Anuśka to i na fb się prawie w ogóle nie odzywała, ale że mam ją w znajomych to dojrzałam wpis... ano szkoda, że większość się na stałe tam przeniosła, ja lubie i tu i tu pisać :) tu zaczęłam to i tu skończę :)
    Ja się tu udzielam, na fb czasami napiszę, ale często nie ogarniam co i jak!
    tygrys73 wrote:
    ciekawe co dziś usłyszymy..

no mój gin mi powiedział, że mam jechać w terminie, ale może dlatego, że kończą się wody u mnie, jeszcze dziś zobaczymy ile ich jest
    Ja idę do lekarza w poniedziałek, ale nie wiem co mi powie. Wiem tyle, że na ktg mam chodzić dopiero w okolicach terminu.
    FasUla wrote:
    Hej byłam dzis na ktg:) zapis prawidłowy, chic w sumie regularne skurcze ponad 80,60 i tak co chwile;) serduszko ładnie biło, szyjka długa i brak rozwarcia, miałam podobne usg, dzidziuś wyglada na 36 tc ale to juz jest w normie, nóżki ma nawet na prawie 37 tc;) i waga trochę mniej niz 2900, odetchnęłam z ulga;) ale usg mam jeszcze zrobic kontrolnie i za tydzień znow ktg.
    Czy Was te skurcze co wychodzą na ktg to bolą? Bo mnie nie tak bardzo...i nie wiem jak to sie ma do porodu?
    Czyli się uspokoiłaś trochę. :)
    tygrys73 wrote:
    to trzeba było zmierzyć drugi raz. glukometry to kupa gówna, ja już się o tym przekonałam ... więcej tylko stresu się najemy. a waga normalna, dziewczyny bez cukrzycy mają tutaj dużo pełniejsze dzieci i co
    Drugim razem było 156! No co Ty oczywiście, że zmierzyłam. Widziałam, że coś jest nie tak, bo moja Zuza strasznie szalała a to nie była jej pora.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop mi wlasnie odszedl . nie wiem czy caly ale jakas czesc na pewno

• Viki Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Czop mi wlasnie odszedl . nie wiem czy caly ale jakas czesc na pewno

Oooooo! To już za chwilę? :) Następna się rozpakowuje

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Oooooo! To już za chwilę? :) Następna się rozpakowuje
    Obyy :)
    Tyle ze skurczy na razie brak

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)) no niedługo większość będzie rozpakowana :) u mnie 36 tc więc jeszcze mam trochę czasu i dopiero 7 stycznia będę wiedzieć co i jak bo będę mieć cc....A właśnie przed cc też robią lewatywę no nie? :))

Mnie ostatnio nie ma ani tu ani na fb :P w końcu mogłam zająć się mieszkaniem po tych remontach..a że wszystko robi się kilka razy wolniej to zajmuje całe dnie to sprzątanie i ogarnianie :P i tak jeszcze jestem w polu :( ale brzuch mnie dzisiaj boli i sobie więcej odpoczywam ....

Ja nie wiem ile mój szkrab waży bo ostatnie usg miałam w 30 tc wtedy miał 1800 ...mały trochę ...ważne żeby później szybko przybierał :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee, mi odszedl i dalej odchodzi od przedwczoraj czy jakos tak i nic! Skurcze na ktg max 27, przewaznie 7-11. Choc u niektorych po kilku godzinach wszystko sie rozkreca.

Aprilia, lacze sie w bolu, poki co nie zanosi sie, zebym wyszla do domu na swieta.

dqprj44jo5rhodwq.png
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ