Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nadal w szpitalu i nadal w dwupaku. Dziękuję za każdy dzień dzidziusia w brzuszku i odliczam, ile jeszcze musimy wytrzymać 2 x dziennie mam ktg. Jutro jeszcze kontrolne usg, podejrzymy co tam u Dominiczka słychać i widać
Wyluzowałam już, że święta spędzę w szpitalu. Napisała mi koleżanka, żebym wyobraziła sobie jak będą wyglądały święta za rok i niech to będzie pocieszenie. I jest Nie chcę nawet pytać o przepustkę po tym jak w piątek mnie postraszyło różowym śluzem ze skrzepami krwi i bólami 'miesiączkowymi'. Było dużo stresu, ale na szczęście ustąpiło samo. Tutaj czuję, że jesteśmy bezpieczni, a moje wielowodzie grozi np. przedwczesnym porodem, odklejeniem łożyska, wypadnięciem pępowiny i paroma innymi komplikacjami i w razie jakby coś się działo mogłabym nie zdążyć do szpitala - do tego w którym będę rodzić mam pół godziny drogi. -
nick nieaktualnyAprilia wrote:Ja nadal w szpitalu i nadal w dwupaku. Dziękuję za każdy dzień dzidziusia w brzuszku i odliczam, ile jeszcze musimy wytrzymać 2 x dziennie mam ktg. Jutro jeszcze kontrolne usg, podejrzymy co tam u Dominiczka słychać i widać
Wyluzowałam już, że święta spędzę w szpitalu. Napisała mi koleżanka, żebym wyobraziła sobie jak będą wyglądały święta za rok i niech to będzie pocieszenie. I jest Nie chcę nawet pytać o przepustkę po tym jak w piątek mnie postraszyło różowym śluzem ze skrzepami krwi i bólami 'miesiączkowymi'. Było dużo stresu, ale na szczęście ustąpiło samo. Tutaj czuję, że jesteśmy bezpieczni, a moje wielowodzie grozi np. przedwczesnym porodem, odklejeniem łożyska, wypadnięciem pępowiny i paroma innymi komplikacjami i w razie jakby coś się działo mogłabym nie zdążyć do szpitala - do tego w którym będę rodzić mam pół godziny drogi. -
No i ja już po wizycie. SZOK ! moja mała waży już 3500g !
Mam się zgłosić do szpitala 27.12 (mam już skierowanie)
w poniedziałek CC, chyba że ordynator będzie to jakoś inaczej widział.
już się doczekać nie mogę.
anulka557, Aprilia, FasUla, grosz_ek, Beatrice, Magdalena83, monika_89, Felicity, Mama84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymitzula wrote:No i ja już po wizycie. SZOK ! moja mała waży już 3500g !
Mam się zgłosić do szpitala 27.12 (mam już skierowanie)
w poniedziałek CC, chyba że ordynator będzie to jakoś inaczej widział.
już się doczekać nie mogę. -
anulka557 wrote:hahah nie no, właśnie czytałam o nim, nie dość, ze alkohol, to jeszcze środki przeczyszczające, ja dziękuję po tym będę wykończona, a gdzie jeszcze rodzić męża chyba zatrudnie no bo co
-
nick nieaktualnyAprilia wrote:Alkohol? Ja słyszałam wersję bez, olej rycynowy + sok + coś tam jeszcze (nie pamiętam co ale nie %) moja położna mówiła, że właśnie olej przez swoje przeczyszczające działanie wywołuje skurcze. Ale wersja z mężem o wiele przyjemniejsza
-
anulka557 wrote:na pewno nie fajna perspektywa, ale dziecko najważniejsze a co to by były za święta jakbyś do domu pojechała i non stop się stresowała co z dzieckiem.. jeszcze nie jedne święta będziecie mieli dla siebie obyście jak najdłużej wytrwali
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:Anuśka to i na fb się prawie w ogóle nie odzywała, ale że mam ją w znajomych to dojrzałam wpis... ano szkoda, że większość się na stałe tam przeniosła, ja lubie i tu i tu pisać tu zaczęłam to i tu skończętygrys73 wrote:ciekawe co dziś usłyszymy..
no mój gin mi powiedział, że mam jechać w terminie, ale może dlatego, że kończą się wody u mnie, jeszcze dziś zobaczymy ile ich jestFasUla wrote:Hej byłam dzis na ktg:) zapis prawidłowy, chic w sumie regularne skurcze ponad 80,60 i tak co chwile;) serduszko ładnie biło, szyjka długa i brak rozwarcia, miałam podobne usg, dzidziuś wyglada na 36 tc ale to juz jest w normie, nóżki ma nawet na prawie 37 tc;) i waga trochę mniej niz 2900, odetchnęłam z ulga;) ale usg mam jeszcze zrobic kontrolnie i za tydzień znow ktg.
Czy Was te skurcze co wychodzą na ktg to bolą? Bo mnie nie tak bardzo...i nie wiem jak to sie ma do porodu?tygrys73 wrote:to trzeba było zmierzyć drugi raz. glukometry to kupa gówna, ja już się o tym przekonałam ... więcej tylko stresu się najemy. a waga normalna, dziewczyny bez cukrzycy mają tutaj dużo pełniejsze dzieci i co
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny ) no niedługo większość będzie rozpakowana u mnie 36 tc więc jeszcze mam trochę czasu i dopiero 7 stycznia będę wiedzieć co i jak bo będę mieć cc....A właśnie przed cc też robią lewatywę no nie? )
Mnie ostatnio nie ma ani tu ani na fb w końcu mogłam zająć się mieszkaniem po tych remontach..a że wszystko robi się kilka razy wolniej to zajmuje całe dnie to sprzątanie i ogarnianie i tak jeszcze jestem w polu ale brzuch mnie dzisiaj boli i sobie więcej odpoczywam ....
Ja nie wiem ile mój szkrab waży bo ostatnie usg miałam w 30 tc wtedy miał 1800 ...mały trochę ...ważne żeby później szybko przybierał -
Eee, mi odszedl i dalej odchodzi od przedwczoraj czy jakos tak i nic! Skurcze na ktg max 27, przewaznie 7-11. Choc u niektorych po kilku godzinach wszystko sie rozkreca.
Aprilia, lacze sie w bolu, poki co nie zanosi sie, zebym wyszla do domu na swieta.