X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    A myślałaś o koktajlu położnych? :)
    hahah nie no, właśnie czytałam o nim, nie dość, ze alkohol, to jeszcze środki przeczyszczające, ja dziękuję :D po tym będę wykończona, a gdzie jeszcze rodzić :P męża chyba zatrudnie no bo co :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka to i na fb się prawie w ogóle nie odzywała, ale że mam ją w znajomych to dojrzałam wpis... ano szkoda, że większość się na stałe tam przeniosła, ja lubie i tu i tu pisać :) tu zaczęłam to i tu skończę :)

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przespalam 11godz :) oj bedzie ciezko sie przestawic po porodzie do krotkiego spania

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice zazdroszczę! :D ja to o pospaniu moge pomarzyć, dzieci już od szkoły przyzwyczajone po 7 wstają :/ a z kolei ja się późno kładę bo każda godzina ciszy jak oni śpią to jak balsam dla mej duszy :D

Beatrice lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w szpitalu i nadal w dwupaku. Dziękuję za każdy dzień dzidziusia w brzuszku i odliczam, ile jeszcze musimy wytrzymać :) 2 x dziennie mam ktg. Jutro jeszcze kontrolne usg, podejrzymy co tam u Dominiczka słychać i widać :)
    Wyluzowałam już, że święta spędzę w szpitalu. Napisała mi koleżanka, żebym wyobraziła sobie jak będą wyglądały święta za rok i niech to będzie pocieszenie. I jest :) Nie chcę nawet pytać o przepustkę po tym jak w piątek mnie postraszyło różowym śluzem ze skrzepami krwi i bólami 'miesiączkowymi'. Było dużo stresu, ale na szczęście ustąpiło samo. Tutaj czuję, że jesteśmy bezpieczni, a moje wielowodzie grozi np. przedwczesnym porodem, odklejeniem łożyska, wypadnięciem pępowiny i paroma innymi komplikacjami i w razie jakby coś się działo mogłabym nie zdążyć do szpitala - do tego w którym będę rodzić mam pół godziny drogi.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Ja nadal w szpitalu i nadal w dwupaku. Dziękuję za każdy dzień dzidziusia w brzuszku i odliczam, ile jeszcze musimy wytrzymać :) 2 x dziennie mam ktg. Jutro jeszcze kontrolne usg, podejrzymy co tam u Dominiczka słychać i widać :)
    Wyluzowałam już, że święta spędzę w szpitalu. Napisała mi koleżanka, żebym wyobraziła sobie jak będą wyglądały święta za rok i niech to będzie pocieszenie. I jest :) Nie chcę nawet pytać o przepustkę po tym jak w piątek mnie postraszyło różowym śluzem ze skrzepami krwi i bólami 'miesiączkowymi'. Było dużo stresu, ale na szczęście ustąpiło samo. Tutaj czuję, że jesteśmy bezpieczni, a moje wielowodzie grozi np. przedwczesnym porodem, odklejeniem łożyska, wypadnięciem pępowiny i paroma innymi komplikacjami i w razie jakby coś się działo mogłabym nie zdążyć do szpitala - do tego w którym będę rodzić mam pół godziny drogi.
    na pewno nie fajna perspektywa, ale dziecko najważniejsze :) a co to by były za święta jakbyś do domu pojechała i non stop się stresowała co z dzieckiem.. jeszcze nie jedne święta będziecie mieli dla siebie :) obyście jak najdłużej wytrwali :)

• mitzula Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja już po wizycie. SZOK ! moja mała waży już 3500g !
    Mam się zgłosić do szpitala 27.12 (mam już skierowanie)
    w poniedziałek CC, chyba że ordynator będzie to jakoś inaczej widział.

<3 <3 <3

już się doczekać nie mogę.

anulka557, Aprilia, FasUla, grosz_ek, Beatrice, Magdalena83, monika_89, Felicity, Mama84 lubią tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    No i ja już po wizycie. SZOK ! moja mała waży już 3500g !
    Mam się zgłosić do szpitala 27.12 (mam już skierowanie)
    w poniedziałek CC, chyba że ordynator będzie to jakoś inaczej widział.

<3 <3 <3

już się doczekać nie mogę.
    ale fajnie, święta i zaraz spotkanie :)) waga też już fajna :)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    hahah nie no, właśnie czytałam o nim, nie dość, ze alkohol, to jeszcze środki przeczyszczające, ja dziękuję :D po tym będę wykończona, a gdzie jeszcze rodzić :P męża chyba zatrudnie no bo co :D
    Alkohol? Ja słyszałam wersję bez, olej rycynowy + sok + coś tam jeszcze (nie pamiętam co ale nie %) moja położna mówiła, że właśnie olej przez swoje przeczyszczające działanie wywołuje skurcze. Ale wersja z mężem o wiele przyjemniejsza ;) ;) ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Alkohol? Ja słyszałam wersję bez, olej rycynowy + sok + coś tam jeszcze (nie pamiętam co ale nie %) moja położna mówiła, że właśnie olej przez swoje przeczyszczające działanie wywołuje skurcze. Ale wersja z mężem o wiele przyjemniejsza ;) ;) ;)
    na necie własnie wszędzie pisze olej rycynowy, sok owocowy i ten alkohol :/ z resztą, jak słyszę olej rycynowy to mam koleżankę przed oczami co się opiła, wycierpiała na kibelku a i tak miała ponad tydzień po terminie cesarkę bo nic nie ruszyło :P

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    na pewno nie fajna perspektywa, ale dziecko najważniejsze :) a co to by były za święta jakbyś do domu pojechała i non stop się stresowała co z dzieckiem.. jeszcze nie jedne święta będziecie mieli dla siebie :) obyście jak najdłużej wytrwali :)
    No dokładnie, jeszcze sam stres mógłby spowodować rozwój jakiejś akcji, o jeździe autem nie mówiąc. Aby do nowego roku :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow wasze dzidzie tyle waza. A moj to jakas chudzina bedzie i to jeszcze chlopczyk. I za pewne bedzie dluugi bo ja mam 178 a moj ma 195;)
    Takze do szpitala biore 62 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 19:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też pewno długi bedzie bo ja sama mam 173, mąż 185 :) no ale z wagą to przegiął pałkę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jest tez blad pomiarowy. Kolezance powiedzieli ze urodzi 4200g a urodzila 3800. Nie wiem do ilu moze byc taki blad pomiarowy

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Anuśka to i na fb się prawie w ogóle nie odzywała, ale że mam ją w znajomych to dojrzałam wpis... ano szkoda, że większość się na stałe tam przeniosła, ja lubie i tu i tu pisać :) tu zaczęłam to i tu skończę :)
    Ja się tu udzielam, na fb czasami napiszę, ale często nie ogarniam co i jak!
    tygrys73 wrote:
    ciekawe co dziś usłyszymy..

no mój gin mi powiedział, że mam jechać w terminie, ale może dlatego, że kończą się wody u mnie, jeszcze dziś zobaczymy ile ich jest
    Ja idę do lekarza w poniedziałek, ale nie wiem co mi powie. Wiem tyle, że na ktg mam chodzić dopiero w okolicach terminu.
    FasUla wrote:
    Hej byłam dzis na ktg:) zapis prawidłowy, chic w sumie regularne skurcze ponad 80,60 i tak co chwile;) serduszko ładnie biło, szyjka długa i brak rozwarcia, miałam podobne usg, dzidziuś wyglada na 36 tc ale to juz jest w normie, nóżki ma nawet na prawie 37 tc;) i waga trochę mniej niz 2900, odetchnęłam z ulga;) ale usg mam jeszcze zrobic kontrolnie i za tydzień znow ktg.
    Czy Was te skurcze co wychodzą na ktg to bolą? Bo mnie nie tak bardzo...i nie wiem jak to sie ma do porodu?
    Czyli się uspokoiłaś trochę. :)
    tygrys73 wrote:
    to trzeba było zmierzyć drugi raz. glukometry to kupa gówna, ja już się o tym przekonałam ... więcej tylko stresu się najemy. a waga normalna, dziewczyny bez cukrzycy mają tutaj dużo pełniejsze dzieci i co
    Drugim razem było 156! No co Ty oczywiście, że zmierzyłam. Widziałam, że coś jest nie tak, bo moja Zuza strasznie szalała a to nie była jej pora.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop mi wlasnie odszedl . nie wiem czy caly ale jakas czesc na pewno

• Viki Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Czop mi wlasnie odszedl . nie wiem czy caly ale jakas czesc na pewno

Oooooo! To już za chwilę? :) Następna się rozpakowuje

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Oooooo! To już za chwilę? :) Następna się rozpakowuje
    Obyy :)
    Tyle ze skurczy na razie brak

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)) no niedługo większość będzie rozpakowana :) u mnie 36 tc więc jeszcze mam trochę czasu i dopiero 7 stycznia będę wiedzieć co i jak bo będę mieć cc....A właśnie przed cc też robią lewatywę no nie? :))

Mnie ostatnio nie ma ani tu ani na fb :P w końcu mogłam zająć się mieszkaniem po tych remontach..a że wszystko robi się kilka razy wolniej to zajmuje całe dnie to sprzątanie i ogarnianie :P i tak jeszcze jestem w polu :( ale brzuch mnie dzisiaj boli i sobie więcej odpoczywam ....

Ja nie wiem ile mój szkrab waży bo ostatnie usg miałam w 30 tc wtedy miał 1800 ...mały trochę ...ważne żeby później szybko przybierał :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee, mi odszedl i dalej odchodzi od przedwczoraj czy jakos tak i nic! Skurcze na ktg max 27, przewaznie 7-11. Choc u niektorych po kilku godzinach wszystko sie rozkreca.

Aprilia, lacze sie w bolu, poki co nie zanosi sie, zebym wyszla do domu na swieta.

dqprj44jo5rhodwq.png
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ