X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cała noc bóle w krzyżu jak na okres, po prysznicu przeszły na chwilę, ale to też fałszywy alarm :( dzisiaj czyszczę dywan, a wieczorem jeszcze gorąca kąpiel i dopadne męża, bo też to podzialalo wczoraj, a on nie narzeka ;))

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    mocne skurcze co 10 min, rzygać się chce, wykończy mnie to dziecko ... niech coś się konkretnie ruszy!
    Ja wymioty mialam.jak.z 4 cm.na 10 cm rozwarcie sie robilo hehe może cos już sie dzieje

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) no dziewczyny szalejecie! Ja cala noc cierpialam z powodu cholernego bólu krzyża który wybudzał mnie średnio co półtorej dwie godziny i trwał tak mniej więcej 10minut. Od rana boli jednostajnie mniej lub więcej ale cały czas i tylko z lewej strony. Nie mam pojęcia czy to zapowiedź porodu czy jakieś inne cholerstwo i wolałabym żeby rozkrecilo się z tego coś więcej albo żeby przynajmniej te bóle krzyża zamieniły się w normalne skurcze...

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka coś czuję że u Ciebie wszystko idzie w dobrą stronę i to kwestia czasu a będziesz miała maleństwo przy sobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 11:12

Córeczka Emilka ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e po prysznicu już mało co skurczy, w życiu nie urodzę :P

• Viki Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pakuje ostatecznie. od jutra będę w szpitalu...
    W poniedziałek zabieg:)

Hip hip hurra.

Podziwiam was że tak rodzicie naturalnie. Jedna za drugą. Gratuluje wszystkim!

FasUla, monika_89 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i chyba ja sie dołączam :) wczoraj młody tak dawał czadu, że aż brzuch co chwile twardniał, dzis od rana ból w krzyżu jak na okres, upławy juz nie mleczne tylko mleczno różowe i ze śluzem chyba ;) ciagnie brzuch, uda....no nic czekamy :) ale sie boję :(

bbe73a0022.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mam :)))
    Viki to kciukamy jutro za Ciebie:)
    Ja 7 stycznia bede wiedziec kiedy mnie "kroja"..z jednej strony nie moge sie doczekac a z drugiej strach..nie wiem co silniejsze ;) milego dnia dziewczyny :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was, my wychodzimy dzis do domu!!! Teraz sie zacznie ;-)

FasUla, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia i Pati gratuluje ze idziecie juz do domku!
    U mnie dzis termin ale cisza i spokoj wiec jedziemy zamówić kanapę do nowego mieszkania i spakować sie do końca:) synek grzeczny, bo w poniedziałek jeszcze malowanie łazienki, wiec chyba czeka aż sie remont całkiem skończy;)

Aprilia lubi tę wiadomość

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzis termin i cisza...Jestesmy po ktg,wszystko w normie,a nastepne w poniedzialek,chyba ze cos sie zmieni.Doktor zalecila duzo wspolzyc i spacerowac,no to dzis zadzialamy ;)

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka jak tam? uparte te nasze Tymki ;)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cisza, raz na jakiś czas złapie, ale ani to częste ani regularne.. lipa jednym słowem !

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataN. wrote:
    U mnie tez dzis termin i cisza...Jestesmy po ktg,wszystko w normie,a nastepne w poniedzialek,chyba ze cos sie zmieni.Doktor zalecila duzo wspolzyc i spacerowac,no to dzis zadzialamy ;)

Na ktg chodzisz do swojego lekarza prowadzącego czy do szpitala? Kurcze moja lekarka nie zlecila mi żadnego ktg tylko dopiero na 8 dobę po terminie stawić się do szpitala... :/ widzę że dużo z Was chodzi na ktg właśnie, u nas jutro termin :)

Córeczka Emilka ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do szpitala, możesz iść bez skierowania i na pewno Ci zrobią:) według mnie w okolicy terminu warto przejść tym bardziej jesli niepokoi ilośc ruchów czy cos podobnego... Na pewno Ci nie odmówią, a sprawdzić mozna:) ja ide w poniedziałek, to bedzie 2 dni po terminie...

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys - gratulacje :)

Aprilia i Pati - nie ma to jak w domu - powodzenia :)

w ja się witam w 37tc - dotrwać do końca i ciąża będzie donoszona :)

Aprilia lubi tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    Na ktg chodzisz do swojego lekarza prowadzącego czy do szpitala? Kurcze moja lekarka nie zlecila mi żadnego ktg tylko dopiero na 8 dobę po terminie stawić się do szpitala... :/ widzę że dużo z Was chodzi na ktg właśnie, u nas jutro termin :)
    u mnie to samo, ostatnią wizytę miałam 16 grudnia i jedyne co mi powiedziała to to, że mam się zgłosić tydzień po terminie do szpitala i tyle z opieki :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla u mnie w szpitalu bez skierowania nie zrobią :/ wiem bo się dowiadywałam, albo ze skierowaniem, albo jak się niepokoję to mnie mogą na 3 dni położyć na obserwacje, o! paranoja

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja tez martwilam sie o mleko tymbardziej ze mialam cesarke. Ale na 3 dobe cycki twarde jak skala sie zrobily. Z ta laktacja to nie jest prosta sprawa. Ja do dzis mam raz miekkir piersi raz twarde. Wczoraj zrobil mi sie zastoj w prawej piersi, od strony pachy byly wyczuwalne twarde grudki. Cycek ciezki jakby mial sie urwac i bolalo jak reke do gory chcialam podniesc. Ale dwa karmienia i poszlo. Polecam w takich przypadkach pozycje spod pachy to dziecko wymasuje piers od strony pachy.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jestem lutową mamusią termin wg pierwszego usg 2.02.2016 choć wg miesiączki 31.01.2016 i coraz bardziej mi się wydaje że styczeń może być TYM miesiącem :)
    Mam do Was pytanie, czy któraś z Was "wynajmuje" położną do porodu, czy zdajecie się na los. Pierwszy poród miałam koszmary i gdyby nie cudowna położna przy porodzie (przez przypadek tak mi się trafiło) albo ja albo synek nie przezylibysmy. Niestety 2 lata temu zmarła na raka :( Boję się że tym razem mogę nie mieć tyle szczęścia a dziecko ma być duże i nie wiem czy umawiać jakąś położną która pomoże mi w porodzie czy zdać się na los na jaką trafię.

201602031762.png
    200602041778.png
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ