X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cała noc bóle w krzyżu jak na okres, po prysznicu przeszły na chwilę, ale to też fałszywy alarm :( dzisiaj czyszczę dywan, a wieczorem jeszcze gorąca kąpiel i dopadne męża, bo też to podzialalo wczoraj, a on nie narzeka ;))

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    mocne skurcze co 10 min, rzygać się chce, wykończy mnie to dziecko ... niech coś się konkretnie ruszy!
    Ja wymioty mialam.jak.z 4 cm.na 10 cm rozwarcie sie robilo hehe może cos już sie dzieje

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) no dziewczyny szalejecie! Ja cala noc cierpialam z powodu cholernego bólu krzyża który wybudzał mnie średnio co półtorej dwie godziny i trwał tak mniej więcej 10minut. Od rana boli jednostajnie mniej lub więcej ale cały czas i tylko z lewej strony. Nie mam pojęcia czy to zapowiedź porodu czy jakieś inne cholerstwo i wolałabym żeby rozkrecilo się z tego coś więcej albo żeby przynajmniej te bóle krzyża zamieniły się w normalne skurcze...

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka coś czuję że u Ciebie wszystko idzie w dobrą stronę i to kwestia czasu a będziesz miała maleństwo przy sobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 11:12

Córeczka Emilka ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e po prysznicu już mało co skurczy, w życiu nie urodzę :P

• Viki Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pakuje ostatecznie. od jutra będę w szpitalu...
    W poniedziałek zabieg:)

Hip hip hurra.

Podziwiam was że tak rodzicie naturalnie. Jedna za drugą. Gratuluje wszystkim!

FasUla, monika_89 lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i chyba ja sie dołączam :) wczoraj młody tak dawał czadu, że aż brzuch co chwile twardniał, dzis od rana ból w krzyżu jak na okres, upławy juz nie mleczne tylko mleczno różowe i ze śluzem chyba ;) ciagnie brzuch, uda....no nic czekamy :) ale sie boję :(

bbe73a0022.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mam :)))
    Viki to kciukamy jutro za Ciebie:)
    Ja 7 stycznia bede wiedziec kiedy mnie "kroja"..z jednej strony nie moge sie doczekac a z drugiej strach..nie wiem co silniejsze ;) milego dnia dziewczyny :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was, my wychodzimy dzis do domu!!! Teraz sie zacznie ;-)

FasUla, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia i Pati gratuluje ze idziecie juz do domku!
    U mnie dzis termin ale cisza i spokoj wiec jedziemy zamówić kanapę do nowego mieszkania i spakować sie do końca:) synek grzeczny, bo w poniedziałek jeszcze malowanie łazienki, wiec chyba czeka aż sie remont całkiem skończy;)

Aprilia lubi tę wiadomość

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzis termin i cisza...Jestesmy po ktg,wszystko w normie,a nastepne w poniedzialek,chyba ze cos sie zmieni.Doktor zalecila duzo wspolzyc i spacerowac,no to dzis zadzialamy ;)

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka jak tam? uparte te nasze Tymki ;)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cisza, raz na jakiś czas złapie, ale ani to częste ani regularne.. lipa jednym słowem !

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataN. wrote:
    U mnie tez dzis termin i cisza...Jestesmy po ktg,wszystko w normie,a nastepne w poniedzialek,chyba ze cos sie zmieni.Doktor zalecila duzo wspolzyc i spacerowac,no to dzis zadzialamy ;)

Na ktg chodzisz do swojego lekarza prowadzącego czy do szpitala? Kurcze moja lekarka nie zlecila mi żadnego ktg tylko dopiero na 8 dobę po terminie stawić się do szpitala... :/ widzę że dużo z Was chodzi na ktg właśnie, u nas jutro termin :)

Córeczka Emilka ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do szpitala, możesz iść bez skierowania i na pewno Ci zrobią:) według mnie w okolicy terminu warto przejść tym bardziej jesli niepokoi ilośc ruchów czy cos podobnego... Na pewno Ci nie odmówią, a sprawdzić mozna:) ja ide w poniedziałek, to bedzie 2 dni po terminie...

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys - gratulacje :)

Aprilia i Pati - nie ma to jak w domu - powodzenia :)

w ja się witam w 37tc - dotrwać do końca i ciąża będzie donoszona :)

Aprilia lubi tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    Na ktg chodzisz do swojego lekarza prowadzącego czy do szpitala? Kurcze moja lekarka nie zlecila mi żadnego ktg tylko dopiero na 8 dobę po terminie stawić się do szpitala... :/ widzę że dużo z Was chodzi na ktg właśnie, u nas jutro termin :)
    u mnie to samo, ostatnią wizytę miałam 16 grudnia i jedyne co mi powiedziała to to, że mam się zgłosić tydzień po terminie do szpitala i tyle z opieki :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla u mnie w szpitalu bez skierowania nie zrobią :/ wiem bo się dowiadywałam, albo ze skierowaniem, albo jak się niepokoję to mnie mogą na 3 dni położyć na obserwacje, o! paranoja

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja tez martwilam sie o mleko tymbardziej ze mialam cesarke. Ale na 3 dobe cycki twarde jak skala sie zrobily. Z ta laktacja to nie jest prosta sprawa. Ja do dzis mam raz miekkir piersi raz twarde. Wczoraj zrobil mi sie zastoj w prawej piersi, od strony pachy byly wyczuwalne twarde grudki. Cycek ciezki jakby mial sie urwac i bolalo jak reke do gory chcialam podniesc. Ale dwa karmienia i poszlo. Polecam w takich przypadkach pozycje spod pachy to dziecko wymasuje piers od strony pachy.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jestem lutową mamusią termin wg pierwszego usg 2.02.2016 choć wg miesiączki 31.01.2016 i coraz bardziej mi się wydaje że styczeń może być TYM miesiącem :)
    Mam do Was pytanie, czy któraś z Was "wynajmuje" położną do porodu, czy zdajecie się na los. Pierwszy poród miałam koszmary i gdyby nie cudowna położna przy porodzie (przez przypadek tak mi się trafiło) albo ja albo synek nie przezylibysmy. Niestety 2 lata temu zmarła na raka :( Boję się że tym razem mogę nie mieć tyle szczęścia a dziecko ma być duże i nie wiem czy umawiać jakąś położną która pomoże mi w porodzie czy zdać się na los na jaką trafię.

201602031762.png
    200602041778.png
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ